AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

jonizator słono czyli ile?? Pewnie tak beda starsze osoby co do emerytury chca dorobic. Jakby 3 osoby byly zatrudnione to przy 40 zl od mieszkania to by mieli 1200 zl pensji (na emeryta to tak pewnie optymistycznie dla nich napisalem), a za to jak bezpieczniej w bloku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jonizator'' co ty za brednie wypisujesz ! budynek jest zgodny z planami i wizualicjami . Kto ci powiedzial ze akwarium nie bedzie ? napisz skad masz takie info tylko nie pisz ze gdzies i cos tam tylko konkretnie . Przegrody beda tez tak jak bylo zaplanowane. Zanim kogos oczernisz na forum to podaj fakty bo cie firma moze zaskarzyc skoro jej nazwe podales.

Nie będzie żadnego akwarium. SEMEKO mocno nakłamało w wizualizacjach Aquasfery i oczywiście w realu budynek mocno odbiega od obietnic dewelopera. A teraz jeszcze okazało się że balkony są połączone jeden z drugim, zupełnie jak w obskurnych i niebezpiecznych "falowcach" na Przymorzu. Aha, za portiera w Atlantic przyjdzie słono płacić, bo mieszkań mało i wyjdzie spora sumka na łebka żeby opłacić etat dla ciecia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

AAA nie przejmuj się jakimś frustratem... tutaj dużo zakompleksieńców wchodzi, którzy tylko mają nadzieje, że SEMEKO coś nie wyjdzie :)

a co do Twoich pytań to:
1. Tak można się z kierownikiem umawiać, aby obejrzeć mieszkanko... jak się nie umówisz, a będzie miał chwile to też Cię oprowadzi :) od poniedziałku do piątku do 16.00 i w soboty do 13.00
2. Odbiory mają być zgodnie z planem...ponoć termin nie jest w ogóle zagrożony...zresztą jak wejdziesz do budynku to na własne oczy zobaczysz, że w zasadzie to już tam można mieszkać (zostało tylko do zrobienia malowanie części budynku -kierownik mówi, ze zrobią to jak przez dwa dni utrzyma się temperatura ok. 10 stopni i nie będzie padać i zostały jeszcze prace przed budynkiem no i przegrody balkonowe)
3. Co do rybek to niestety nie wiem...ale wątpię, bo trochę przebudowali portiernie względem tego co planowali, też się trochę zawiodłem, bo liczyłem na te akwaria... ale to tylko moje przypuszczenia, bo zapomniałem zapytać kierownika :)

A co mial wniesc Twoj post tutaj?
Bo za bardzo nie rozumiem?
Nie chce nic sugerowac - Ty sam wiesz najlepiej...

Jesli z jakichs powodow nie masz nic do powiedzenia - moze warto ugryzc sie w jezyk i zamilknac niz robic z siebie glupka, co?

Ja zapytalem osoby zorientowane w temacie, chetnie te ktore tez mieszkanie w tej inwestycji nabywaja. Takze jesli mozna prosic - nie zabieraj glosu...

tak potwierdzamy ! beda akwaria i rekiny ktore znany Janek z gdanska zlapal na oceanie . Odbiory beda w 2013 bo portier sie oflagowal i ma strajk prowadzic i powiedzial ze sie zablokuje do 2013 :)0 wstepnie bedziesz mogl mieszkac u sasiadow w innym budynku .

Dzieki za relacje na biezaco. I powyzsze optymistyczne slowa :-) Ja nie jestem z Trojmiasta, kupilem mieszkanie w Atlantic i tylko co jakis czas mam okazje zobaczyc co tam slychac na budowie.

Rozumiem, ze obecnie po telefonie do kierownika budowy mozna juz sie umowic i zobaczyc swoje M?

A jak z odbiorami? Czy wiecie cos kiedy moga byc? Realne sa terminy na koniec marca?

Jak kupowalem mieszkanie, mowiono, ze beda tam na dole akwaria z rybami by podkreslic klimat inwestycji - zaraz obok wejscia i portierni. Czy ktos cos wie na ten temat?

Najlepszego Dla wszystkich przyszłych sąsiadek z okazji ich święta Dnia Kobiet
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rondo juz robia cala para ! bedzie super kosteczka , chodnik i sciezka rowerowa . Mozecie gadac i pisac wiele ale znajdzcie drugiego takiego deweloper ktory tak dba o otoczenie . Tak zadbanego osiedla nie ma w trojmiescie a Reda za kilka lat bedzie marzeniem dla wielu bo tu bedzie super.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

i bardzo dobrze, ze w Aquasferze mieszkania kupują ludzie pozytywnie nastawieni, a nie jak niektórzy wpisujący się tutaj (chyba przez pomyłkę) panikarze i marudy co nic im się nie podoba i wszedzie widzą spiski :)
Mi także budowa nie przeszkadza...tym bardziej, że w większości jak będzie trwała będę w pracy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się cieszę, że będę mogła patrzeć jak zmienia się otoczenie i powstaje nowy dom. Kupiłam mieszkanie w Pacyfiku od strony wschodniej i z przyjemnością będę patrzeć jak buduje się Indian
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agnes - czytaj ze zrozumieniem ok.? Napisałem, że budowa przed blokiem będzie trwała 1,5 roku, później będą robić następne budynkiale tego mieszkańcy Atlantica widzieć z okien już nie będą... Czyli mieszkańcom Atlantica (i to tylko jednej części) co najwyżej budowa będzie doskwierała maks 1,5 roku... z czego połowa to będzie wykończeniówka bez ciężarówek, dźwigów, betoniarek itd, a później oczywiście będzie powstawał kolejny budynek, ale to już będzie co najwyżej przeszkadzało połowie budynku Pacyfik...
I skoro masz taką opinie o SEMEKO to po co się tu wypowiadasz? Nie interesuje Cię mieszkanie w Aquasferze, nie wierzysz w Aquapark, to znajdź sobie forum swojego dewelopera i tam sobie pogadaj :) Może znajdziesz idealnego, niezawodnego dewelopera, co zbuduje Ci piękne mieszkanko z Aquaparkiem widokiem na morze, bez grzyba a i najważniejsze, żeby przypadkiem pod oknem ciężarówka nie przejeżdżała :)

Uogólnienia i czarnowidztwo - jakie to polskie:)

Oczywiście, że Auasfera będzie placem budowy jeszcze przez kilka lat. Kupując tam mieszkanie każdy musiał zdawać sobie z tego sprawę. Developer niczego nie ukrywał (przynajmniej przede mną).

Warto jednak zauważyć, że bloki będą budowane jeden za drugim czyli plac budowy będzie się z czasem przesuwał "głębiej" w stronę Auchan. W zw z tym naprawdę nie sądzę, żeby sytuacja była dramatyczna:)

Jeśli chodzi o Aquapark, Semeko twierdzi ze już powstaje. Że nie widać prac "gołym okiem" nie znaczy że nic się nie dzieje. Ale to już tyle razy było roztrząsane, że naprawdę - dajmy już spokój. Jakie to ma znaczenie kiedy baseny powstaną. Najważniejsze, żeby mieszkania były wykonane przyzwoicie i oddane w terminie.

A jeśli chodzi o grzyb i podtopienia garaży to słyszałam pojedynczych przypadkach.
Jeśli chodzi o przyczyny to równie dobrze co niedociągnięcia developera winne mogą być niedostatecznie wietrzone mieszkania (te z grzybem).

Nie czuję się dostatecznie kompetentna, nie mam wszystkich danych, nie rozmawiałam z wszystkimi mieszkańcami osiedla przy Młynie żeby wydawać tak kategoryczne sądy. Ale jak widać są wśród nas eksperci od wszystkiego :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolega dopuszcza się manipulacji. "Tylko" 1,5 roku rozgrzebanej budowy pod oknami powiadasz? Przecież mają być jeszcze nie jeden, a trzy bloki mieszkaniowe, co oznacza minimum 5 lat brudu i hałasu dla mieszkańców, bo Semeko jest zbyt lichą firmą, że zabrać się za całość za jednym razem. Budowa Aquaparku ma być widoczna " już"na wiosnę powiadasz? Tylko dziwnym trafem nie podali "wiosna" którego roku. Wiosna będzie też w roku 2036. Semeko kręci od samego początku i mami ludzi na drogie mieszkania, które są budowane na terenach zalewowych. Niecka rzeki Redy jest niebezpieczna hydrologicznie i nie ma w tym żadnego przypadku że garaże na Osiedlu przy Młynie są zawilgocone, a mieszkania zgrzybiałe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

na chwile obecną termin oddania budynku nie jest zagrożony...nie siejcie fermentu! Co do jeżdżenia ciężarówek...przez kilka lat...to Ameryki nie odkryłeś :) Tak miało być od początku... SEMEKO zbuduje drogę, którą będzie się jeździło z ronda, do kolejnego budynku (kolejny budynek będzie oddany w X 2013 więc prace przed budynkiem będą trwały maks 1,5 roku). I nie panikujcie... spokojnie zdążą w te 4 tygodnie zrobić wszystko przed budynkiem...nie skończą prawdopodobnie tylko ronda... ale spokojnie, budynek będzie oddany w terminie :)
Co do Aquaparku to wielokrotnie o tym pisaliśmy... wiosną mają być widoczne gołym okiem prace budowlane...

A co z bałaganem przed budynkiem? Przecież będą tam jeździć pod oknami ciężarówki i betoniarki przez następne 5-7 lat, bo Semeko aż tak rozgrzebało inwestycję. Kiedy ludzie dostaną garaże? Co z Aquaparkiem i kto go zbuduje?

w SEMEKO powiedzieli ze odbiory potrwają 2 tygodnie. Ostatni tydzień marca / pierwszy tydzien kwietnia. Odbiory przez kierownika budowy. Jesli beda poslizgi w odbiorach to bedą telefonicznie do kazdego dzwonic.

Czy opóźnienie w wydawaniu mieszkań w Aquasferze będzie duże? Trochę się grzebią, a przed blokiem jest nadal wszystko rozgrzebane.

tynkowanie balkonów skaonczone juz? wie ktos ?

tydzień temu jeszcze nie było szyb pomiędzy balkonami, ale kierownik zapewniał, że na pewno będą (mówił, że raczej będą normalne prostokątne, a nie łukowe) i z pewnością sąsiad sąsiada oglądać nie będzie... chyba, że się mocno wychyli :)

Inne tematy z forum

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...