AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

https://www.facebook.com/AquaSfera Jeszcze nie widać tych przegród :/:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktos moze byl ostatnio na budowie i widzial czy zamontowali juz dodatkowe przegrody miedzy balkonami? Jedna z osob na forum jakis czas temu informowala ze rozmawiala z kierownikiem budowy i te istniejace przegrody mialy byc dodatkowo czyms uzupelnione.

Ja nie bylem ostatnio na budowie, czy cos sie zmienilo?
Czy oddzielaja juz calosciowo balkon miedzy soba?
Czy tez dalej mozna zagladac do sasiada, albo nawet dajac duzy krok, po prostu przejsc balkonem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki:) Właśnie się zastanawiam nad wysłaniem mojego M do aranżacji trójmiasto. Może akurat wymyśla coś ciekawego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Yooki ponieważ jeszcze trochę czasu do oddania budynku zostało, mozesz też spróbować wysłać szkic na adres aranzacje@trojmiasto.pl oni w dziale dom i nieruchomości pokazują fajne aranżacje, może akurat przeanalizują Twoje mieszkanko :) Szczegóły pod linkiem (pod artykułem w szarej ramce) http://dom.trojmiasto.pl/Aranzacje-wnetrz-jak-poprawic-funkcjonalnosc-mieszkania-n55779.html

To prawda (puste mieszkanie czasem wyglada na mniejsze niz pozniej, juz wykonczone i z meblami!), poza tym dobrze jest usiasc nad planem z kims kto sie zna i wszystko sprawdzic, zoptymalizowac :-) Dobrze jest na plan nanosic przykladowe meble we wlasciwym rozmiarze - to pozwala zorientowac sie, czy mamy duzo miejsca czy za malo w danym miejscu mieszkania :-)

Ja kupilem 38,7m2. Przesunalem nieco sciane lazienki, przemodelowalem cala lazienke (zamiast wanny duza wneka prysznicowa, inne polozenie WC, umywalki i pralki). Z salonu dodatkowo wydzielilem maly aneks sypialny. Aneks kuchenny ktory powstal pozwala mi z jednej strony na zabudowe szafek gornych i dolnych o szerokosci 2 metrow a na drugiej scianie (kąt prosty miedzy scianami, ktory dodatkowo tworzy komin z rurami) - wysoka zabudowa szafek na szerokosc 1,25 m (planuje tu lodowke i piekarnik w zabudowie). Nie mam za to korytarza - wchodzi sie od razu do salonu.

Faaktycznie jednak jak patrze na plany mieszkan - sporo jest nieciekawych lub trudnych rozkladow w AQ. Ale i tak lepsze uklady byly w Atlantic, gorsze (szczegolnie dla mniejszych mieszkan) sa w Pacyfiku.

Yooki nie załamuj się :) Pierwsze wrażenie zawsze takie jest :) Jak mieszkanie nabierze kolorów będzie inaczej wyglądało :) Kuchnie możesz oddzielić od salonu blatem pod którym możesz umieścić "szafki"
Napewno dasz rade coś wymyśleć, jak już odbierzesz i będziesz mogła w mieszkaniu na spokojnie wszystko przeanalizować :)

45,5 m2 oo to duze...myslalem ze mniejsze...ale faktycznie kuchnia mala z tego co opisujesz....wszystko wychodzi "w praniu" :/

yooki! moi znajomi sobie troche inaczej rozwiazali podobny problem ,,,, zbudowali taka sciane jak ci to objasnic '' wolnostojaca '' taka wychodzaca poza aneks ''ktora mozna obchodzic z wszystkich stron'' ,, tak powiedzmy . Kupili biale pustaki w 10 czy 12 w markecie ,,wycieli kawalek wylewki i postawili bez problemu i wyglada super . Od strony pokoju jest faktura a od strony aneksu jest zabudowa typu piekarnik itd . i mimo ze ta sciana troche sie zagłebila w pokoju to cala przestrzen przez to ze jest sciana wolnostojaca wyglada naprawde fajnie i nawet sie nie czuje ze przestrzen sie niby w aneksie zwiekszyla kosztem pokoju. Wiem ze opis troche po '' chlopsku'' ale tylko tak to mozna opisac a sam pomysl wyszedl super ciekawie i dzis sa zadowoleni z takiej zmiany.

ale na rzucie mieszkania wyglądało że będzie tyyyyyle miejsca:)

moje mieszkanie ma 45,5m - brzmi nieźle:)

ale pokój+przedpokój+aneks to otwarta przestrzeń i razem ma jakieś 23m - też brzmi fajnie:)

ale sama kuchnia ma 2m - totalna porażka

jesli mozna spytac to ile masz metrow mieszkania ze masz mikro kuchnie? nie kojarze rzytow mieszkan z malymi kuchniami...masz 36,3?

Wiem że są takie możliwości ale przy moim rozkładzie to się nie sprawdzi niestety:(
Jeśli powiększę kuchnię to kosztem pokoju a to bez sensu i tak jest mały. Raczej będę szukać kreatywnego architekta/dekoratora czy jak to się tam nazywa:)

A swoją drogą Pani architekt z Semeko to powinna dostawać ataku kaszlu za każdym razem jak mówi "oczywiście że da się zabudować tą przestrzeń". Naprawdę mam nadzieję że jej rady to wynik niekompetencji a nie złośliwości.

yooki ! wszystko mozesz tam przerobic jak chcesz włacznie z przestawieniem scian dzialowych i postawieniem nowych wedlug swojego uznania ,,, kupujesz pustaki , zamawiasz ludzi i ci postawia sciany w nowej aranzacji jaka chcesz i po klopocie.

Byłam, widziałam i jest ok:)

Wczoraj byłam oglądać moje mieszkanie. Wiedziałam że będzie małe ale co innego wiedzieć a co innego widzieć:)

Ogólnie podoba mi się. Rozczarowała mnie jedynie wielkość "kuchni". Wiem, że aneks to aneks ale w moim mieszkaniu to po prostu wnęka na dosłownie 2 szafki.
Głowię się teraz nad inteligentnym zagospodarowaniem.

Wiecie gdzie się udać po sprytny projekt dla mikro kuchni?:)

Jest wybor, Plastcom, Limes, Chopin, Telekomunikacja wlansie, N-ka, jakies cyfrrowe polsaty itd Wg mnie jest w czym wybierac a przede wszystkim sa to tansze oferty cenowe w porownaniu do UPC czy Multimedii. wybor kanalow naprawde duzy, lacze tez, ja mam akurat Limesa i jestem zadowolona :)

jeastes jeszcze telekomunikacja ze swoim funpackiem....osobiscie polecam bo mam telefon, telewizja i internet

hmm to dużego wyboru nie ma. szkoda.

Jest jeszcze Limes:)

wiem, że oprócz Chopina mieszkańcy osiedla Przy Młynie korzystają też z PlastCom-u http://plastcom.pl/

orientuje się ktoś jacy usługodawcy będą polecali swoje usługi w zakesie telewizji i internetu? Czy oprócz jednego monopolisty CHOPIN będzie jeszcze ktoś ?

Inne tematy z forum

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...