Re: AQUASFERA REDA!
To prawda (puste mieszkanie czasem wyglada na mniejsze niz pozniej, juz wykonczone i z meblami!), poza tym dobrze jest usiasc nad planem z kims kto sie zna i wszystko sprawdzic, zoptymalizowac :-) Dobrze jest na plan nanosic przykladowe meble we wlasciwym rozmiarze - to pozwala zorientowac sie, czy mamy duzo miejsca czy za malo w danym miejscu mieszkania :-)
Ja kupilem 38,7m2. Przesunalem nieco sciane lazienki, przemodelowalem cala lazienke (zamiast wanny duza wneka prysznicowa, inne polozenie WC, umywalki i pralki). Z salonu dodatkowo wydzielilem maly aneks sypialny. Aneks kuchenny ktory powstal pozwala mi z jednej strony na zabudowe szafek gornych i dolnych o szerokosci 2 metrow a na drugiej scianie (kąt prosty miedzy scianami, ktory dodatkowo tworzy komin z rurami) - wysoka zabudowa szafek na szerokosc 1,25 m (planuje tu lodowke i piekarnik w zabudowie). Nie mam za to korytarza - wchodzi sie od razu do salonu.
Faaktycznie jednak jak patrze na plany mieszkan - sporo jest nieciekawych lub trudnych rozkladow w AQ. Ale i tak lepsze uklady byly w Atlantic, gorsze (szczegolnie dla mniejszych mieszkan) sa w Pacyfiku.
0
0