AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

może i dobrze, też nie mam pewności. wiem tylko na 100% że semeko przekazywało do notariusza sporo papierów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Yooki jedyne co musieliśmy to wysłuchać treści aktu + podpisanie samego aktu. Więcej doksów nie mieliśmy do podpisywania. Teraz nie wiem czy to dobrze czy źle :(

kancelaria na bank dostała więcej dokumentów, poprosiłam o kopie i mam je wszystkie w cholerę załączników. Pewnie nie dają tego mieszkańcom ale czy nie musiałeś parafować więcej papierów niż dostałeś potem do ręki?

Yooki powiem Ci szczerze że z tego co pamiętam to jedynym załącznikiem jaki miałem do aktu to lokalizacja mieszkania + komórki na planie budynku :)

a jak z tymi załącznikami do aktu? ktoś w ogóle zwrócił na to uwagę?

Także Sąsiedzi do dzieła :)

właśnie o to mi chodziło:) żeby jakiekolwiek ustalenia były skuteczne potrzebujemy aktów

Yooki jeśli chodzi o spotkanie odnośnie ustaleń wspólnoty to w myśl prawa można je zrobić po podpisaniu aktu chociażby przez jedną osobę :) jednak w praktyce mija się to z celem ponieważ powiedzmy w bloku jest 90 mieszkań, niech 30 z nich ma akt to i tak nic nie zdziałają ponieważ za pozostałe 60 mieszkań bez aktu decyduje Semeko lub Redpol więc jeśli coś nie podobałoby się czy to Semeko czy Redpolowi to te 30 mieszkań jest na straconej pozycji. Jedyną siłę przebicia będziemy mieli jak co najmniej 51% mieszkań będzie miało akty + wszyscy sąsiedzi musieliby być zgodni :)

Witam Sąsiadów,

Czy zaplanowanie aby świeciły się światła od 22:00 codziennie nie mija się z celem? Na klatkach przecież nawet w południe jest tak samo ciemno jak o 22:00 ze względu na brak okien. Lampki na ścianach powinny być wyposażone w LED-y (oczywiście jak rozmawiałem z RedPolem to panie stwierdziły że możemy zmieniać na co chcemy ale wliczą nam to do czynszów a tak jak niby coś się zepsuje to zgłaszają do Semeko bo niby na gwarancji). Wydajne LED-y na ścianie w połączeniu z czujnikami ruchu byłyby wystarczające a jeśli komuś za ciemno to może być tak jak ktoś wyżej napisał że można włączyć włącznikem te u góry które też nie biorą aż tak dużo prądu bo to w końcu jażeniówki tam są :) tylko żeby potem się wyłączyło a nie jak to standardowo świecą się dniami i nocami aż panie z Redpolu raczą coś zadziałać ale mogę się pochwalić bo po telefonie ze zj...mi w końcu dołożyli coś do skrzynki co konkretnie słychać jak "pyknie" na klatce i światełko gaśnie elegancko :)

zebranie może być dopiero jak wszyscy będą mieli podpisane akty notarialne a do tego zdaje się jeszcze kawał drogi niestety

przy okazji pytanie do osób które już akt podpisały: czy w załącznikach, konkretnie w opisie dot świadectwa energetycznego była korekta poprawiająca wentylację grawitacyjną na mechaniczną?

Jeszcze takie pytanie, czy ktoś wie kiedy odbędzie sie zebranie załozycielskie dla wspólnoty? To dość ważne w tym przypadku.

wedlug mnie powinno byc tak jak w HOSSIE...kinkiety sa na czujkę i zapalaja sie wtedy gdy wykryja ruch a dodatkowo jest wlacznik gornych lamp jesli komus jest za ciemno.

Póki co zamontowane są tam żarówki G9 ..które pobierają ok 25-40 (lub nawet 60W (nie miałem okazji wykręcać :)).. załóżmy że wymieniamy je na żarówki 2-3W LED.. oczywiście to propozycja. :)

Drugą opcją jest, aby działały tylko one.. ale to skutkuje wyeliminowaniem tych u góry :)

"Stałe oświetlenie z lamp umieszczonych na ścianach w godzinach 6:00-22:00"

czyli żeby te małe "kinkiety" świeciły się bez przerwy 16h? Czy to na pewno da nam oszczędności?

Witam witam :) Przygotowałem wstępny zarys pisma, czy macie jakieś uwagi?

http://bit.ly/RvLKZU
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To u mnie chyba coś jest nie halo. Grzejniki odkręcone na 5 są ciepłe, na 4 też ale od 3 do 1 zimne. Tak powinno być?
Co się z tym robi?

Termostat dziala tez tak, ze jesli nastawisz np. na 3, to w cieplejszy dzien kaloryfer bedzie lekko cieply a w zimny moze nawet juz byc goracy. Na razie na dworze nie jest b.zimno - stad slabsze jakby grzanie.

ja jeszcze kaloryferów nie odkręcałam a w mieszkaniu 23 stopnie, dziecko biega na boso i ma ciepłe stópki. Oby tak dalej ;)

Rozumiem, ale po to mam termostat zeby nim sterowac wedlug upodobania. Jak na razie mam 20 st C w mieszkaniu i ani stopnia wiecej. Wedlug mnie to troche za malo...

U nas też są ciepłe, myślę, że gorące to będą jak temperatura na dworzu spadnie do 0 albo i poniżej. Dziś podpisaliśmy akt notarialny z notariuszem z semeko, za mieszkanie i komórkę lokatorską zapłaciliśmy 2060, czyli chyba nie tak tragicznie.

Inne tematy z forum

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...