Re: AQUASFERA REDA!
Byłem zainteresowany zakupem 2 pokojowego mieszkania w Aquasferze. Miałem nawet rezerwację na lokal 45,5 m w "Wiosennej Promocji". Fajny projekt, ładne osiedle, Lidl i bliskość SKM - to były powody mojego zainteresowania. Rozmyśliłem się jednak, dołożyłem trochę i wziąłem mieszkanie w Altusie w Gdyni. Dlaczego? Mieszkania 2-pokojowe w Aquasferze wychodzą po prawie 5000 zł za metr. To dużo za drogo jak na Redę, skoro w Altusie (Gdynia Redłowo) można kupić takie mieszkanko za 1000 zł więcej na metrze w osiedlu realizowanym na raz, a nie jakimiś tam etapami. Po drugie zniechęciło mnie to, że budowa tego osiedla będzie trwać pewnie z 5-6 lat co spowoduje że będzie tam głośno, kurz etc. Powstawanie kolejnych budynków na około będzie też powodować że nabywcy pierwszych mieszkań będą mieli kłopoty z odsprzedaż swoich mieszkań po dobrej cenie. Nie do końca też przekonuje mnie ten bajer z Aquaparkiem. Kupujesz przecież mieszkanie, a nie Aquapark. Może będzie, a może nie. Tak na logikę, to cała inwestycja powinna się zacząć właśnie od wybudowania Aquaparku, a nie budujemy domy, ludzie się wprowadzają i fundujemy im kolejną budowę molocha pod oknami. Kolejnym minusem jest to że, ten pierwszy budynek ("Atlantyk") nie ma hali garażowej, która będzie dopiero wtedy jak skończą budować budynki nr 2 i 3 czyli...za 2-3 lata :/ Oczywiście kasę za garaż chcą teraz. Powiedzieli mi także że piwnic też już nie ma. Takie moje zdanie, ale oczywiście gratuluję, szanuje wybór i życzę wszystkiego najlepszego tym którzy wybrali Aquasferę.
1
0