AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Frania a jak dostałaś się na teren budowy? Można wejść o obejżeć mieszkanie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do kris Ty jesteś pesymistą na całego przecież warszawy nie odbudowano po wojnie w rok ty chyba nie lubisz terenu budowy posłuchaj człowiek bierze kredyt na całe życia 30-35 lat na mieszkanie więc jeżeli budowa pod majmy oknami będzie trwała 3 lata przeszyje jak nie wieszczy semeko że spełnią termin realizacji to kup sobie mieszkanie w w budynku z lat 70-80 tam nie będzie żadnej budowy wszystko już stoji mieszkania sa z dużej płyty czynsz największy jak to jest możliwe.
Budynek pierwszy stoji jest już okazały ą już okna byłam na terenie mieszkania które tam kupiłam i wygląda super
Powiem tak orlex buduj w 3-4 miesiące a ściany działowe są z płyt kartonowo gipsowych wbijasz gwóźdź i wpada do sąsiada ja tam wole żeby budowa szła wolno ale solidnie

do ''kris'' czemu ''pozyjemy zobaczymy'' jak zaczynali cale osiedle w Redzie tzw. nad mlynem czy jakos. to tez wszyscy mieli wrazenie ze to niemozliwe a osiedle powstalo i buduje sie juz nastepne i prawie skonczone ''Reda park'' to i aquasfera powstanie . Wiadomo ze nie w jeden rok bo zeby dobrze zbudowac taki budynek trzeba liczyc ok 2 lata na jeden a jakby budowali szybko to bys mowil ze jest zle bo za szybko. Przeciez nikt nikomu nie kaze kupowac tylko ze w odroznieniu od innych deweloperow tu idzie wszysto zgodnie z tzw. harmonogramem i masz spokojna glowe tym bardziej ze kredyty ludzie biora . Dzis wiarygodnosc jest wazniejsza od innych spraw a budynek juz stoi , okna wstawione i zaraz wykonczeniowka i zaczna niedlugo moze drugi .

zeszły kolejne 3 mieszkania i sprzedanych jest już 77 %, w sprzedaży zostało 21 mieszkań (3 na pierwszym piętrze, 5 na drugim, 2 na trzecim, 5 na czwartym, 3 na piątym i 3 na ósmym)

GAdasz jakby ta inwestycja byla juz zakonczona...pożyjemy, zobaczymy czy będzie wszystko jak na pięknej wizualizacji:)-wątpię.

Jakie '' za drogo jak na Rede ''. Reda staje sie najciekawszym punktem poza Gdynia. A ceny własciwie beda rosły a nie spadaly w Redzie. Na calym zachodzie tzw. bogatej Europy zachodniej najdrozsze sa tylko centra miast i wlasnie kameralne punkty mieszkalne podmiejskie z dobrym dojazdem do centrum. Pamietajcie ze Budynki Aquasfery to spelniajace warunki budynki prawdziwie apartamentowe czyt. apartamentowiec ,, portiernia, portier,winda, metraz typowo apartamentowy itd. To jest roche inny standart budynku od przecietnych nawet w Gdyni. A buduja najpierw budynki mieszkalne a nie aquapark bo to przede wszystkim inwestycja mieszkaniowa a nie rozrywkowa. Tak dobrze zadbanego osiedla to ''ze swieca szukac'' w trojmiescie. Tam jest wszystko nowe i zadbane .

generalnie sporo trafnych argumentów, poza tym "kase na garaż" chcą teraz :)
Ja chce kupić garaż, ale SEMEKO jeszcze garaży nie sprzedaje...bo SEMEKO zacznie je sprzedawać w momencie, gdy zacznie je budować... chyba, ,że coś się zmieniło, ale dzwoniłem w zeszłym miesiącu i mówili, że jeszcze nie mają planów, tych garaży :)

Gratuluje zakupu w ALTUSie... fajny budynek, świetna lokalizacja

Ja kupiłem mieszkanko w Aqua nie ze względu na Aquapark (choć oczywiście dzięki zapowiedzi budowy tego kompleksu, dużo ławiej było mi się skusić na ten obiekt), ale z uwagi na cisze i spokój jaka panuje w Redzie...

choć zgadzam się z argumentami, że na Rede to trochę za drogo i że trochę długo będzie trwała budowa całego kompleksu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem zainteresowany zakupem 2 pokojowego mieszkania w Aquasferze. Miałem nawet rezerwację na lokal 45,5 m w "Wiosennej Promocji". Fajny projekt, ładne osiedle, Lidl i bliskość SKM - to były powody mojego zainteresowania. Rozmyśliłem się jednak, dołożyłem trochę i wziąłem mieszkanie w Altusie w Gdyni. Dlaczego? Mieszkania 2-pokojowe w Aquasferze wychodzą po prawie 5000 zł za metr. To dużo za drogo jak na Redę, skoro w Altusie (Gdynia Redłowo) można kupić takie mieszkanko za 1000 zł więcej na metrze w osiedlu realizowanym na raz, a nie jakimiś tam etapami. Po drugie zniechęciło mnie to, że budowa tego osiedla będzie trwać pewnie z 5-6 lat co spowoduje że będzie tam głośno, kurz etc. Powstawanie kolejnych budynków na około będzie też powodować że nabywcy pierwszych mieszkań będą mieli kłopoty z odsprzedaż swoich mieszkań po dobrej cenie. Nie do końca też przekonuje mnie ten bajer z Aquaparkiem. Kupujesz przecież mieszkanie, a nie Aquapark. Może będzie, a może nie. Tak na logikę, to cała inwestycja powinna się zacząć właśnie od wybudowania Aquaparku, a nie budujemy domy, ludzie się wprowadzają i fundujemy im kolejną budowę molocha pod oknami. Kolejnym minusem jest to że, ten pierwszy budynek ("Atlantyk") nie ma hali garażowej, która będzie dopiero wtedy jak skończą budować budynki nr 2 i 3 czyli...za 2-3 lata :/ Oczywiście kasę za garaż chcą teraz. Powiedzieli mi także że piwnic też już nie ma. Takie moje zdanie, ale oczywiście gratuluję, szanuje wybór i życzę wszystkiego najlepszego tym którzy wybrali Aquasferę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba nie do końca tak jest bo na 6 mieszkań już nie ma od 25 lutego, a na 7 pięrze od 5 kwietnia :)
to by były dość długie rezerwacje :)

Przypuszczam, że poprostu tych mieszkań nie ma w sprzedaży, a z głównej strony tego ktoś nie "zdjął", ale to tylko przypuszczenie, bo innego wytłumaczenia nie widze :(

a tak przy okazji to "zeszły" kolejne 2 mieszkania (na 1 pięrze i na 8) i do sprzedaży zostały tylko 24 mieszkanka... przynajmniej tak wychodzi, gdy licze szczegółowo :)

prawdopodobnie są zarezerwowane dlatego nie wyskakują w wyszukiwaniu szczegółowym. Są widoczne na stroni głównej bo ciągle są do sprzedania, tylko formalności nie dopięte. Jeśli kupiec np. nie dostanie kredytu mieszkania znów się pokażą.

Nic z tego nie rozumiem. Na glownej liscie dostepnych mieszkan widnieja mieszkania na pietrach 6 . i 7. A gdy wejde na poszczegolne pietra to tych mieszkan jest brak......o co chodzi ? ?? Czekam na wyjasnienie :)

człowieku co ty piszesz będzie tylko 8 pięter

Atlantic to pierwszy czyi od basenu ostatni ale mają by wszystkie z basenem połączone

Ludzie park wodny jest w osobnym budynku i utrzymanie nie będzie należało do mieszkańców
Przeto nie muszę pływać i korzystać mogę mieszkań i tyle
Jedyne co ma być to tanie wejścia na basen dla mieszkaniców

Hej Ja też j
kupiłam mieszkanko w AQS za metr mi wyszło 4.400 zł i też utrzymanie mówiono mi że będzie tak około 200-300 a ty kupiłeś jaki metraż ???? po ja tak około 40

jasne, że moge :)

Wejdź sobie w każde piętro po kolei (nie idź na łatwizne :P i nie licz z głównej strony) i jak wejdziesz sobie już w każde piętro po kolei to zobaczysz, ze zostały następujące ilości:
piętro 0 - 0 mieszkań
1 - 5
2 - 5
3 - 3
4 - 5
5 - 4
6 - 0
7 - 0
8 - 4
łącznie do sprzedaży zostało 26 mieszkań (tylko uważaj, bo przy sprawdzaniu 1 piętra wyskakuje 6 mieszkań, ale 2 i 3 od końca to te same mieszkanka)

według tego co jest na stronie SEMEKo pozotsalo mieszkan 33 jesli dobrze licze. Mozesz napisac na jakiej podstawie wywnioskowales ze mieszkan pozostalo 26 ?

sprzedano już ponad 70 % mieszkań, do sprzedaży zostało jeszcze 26 mieszkanek

a budynek już bardziej nie urośnie :)

budynek juz praktycznie skonczony - stan surowy zamkniety- dach juz koncza !

na forum osiedla pojawiły się foteczki z okienkami

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?