AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

nie martw sie yooki ! mieszkania sie sprzedadza bo reda to piekne miejsce i na pewno nie bedziesz zalowac . Semeko obok zaczyna juz nastepna inwestycje tzw. gdanska, juz jest w ofercie. Reda to najciekawsze miejsce do zamieszkania na obrzezach gdyni , i sie zaczyna rozwijac mieszkaniowo , a to wazne .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zapomniałam dodać, ze mieszkanie kupiliśmy na osiedlu Reda Park.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba w semeko w dziale uzgodnień jest jedna osoba więc to pewnie była Ona. Gdy byliśmy uzgadniać co gdzie,itd to robiła dziwne miny gdyż nie podobało jej się że kibelek chcemy po prawej stronie a nie po lewej jak na ich przykladowym planie i dlaczego telewizor nie moze stać zaraz przy oknie(a nawet pod oknem...
w końcu to ja tam będę mieszkać a nie ona...ale chyba nie za bardzo to rozumie i układa pod siebie.

Bardzo dużo Tobie zjechali z ceny!!!!
To co my mamy mówić jak ja myslałam, ze nasze wytargowane 15.000zł to dużo... też strasznie żałuję, że nie cisnęliśmy bardziej ehhhh no cóż stało sie :)

Niestety, nie pamiętam jak nazywała się Pani architekt. Musiałabym wizytówkę odkopać. Młoda babka, uprzejma i uśmiechnięta, tylko prowadzenie spotkania nie bardzo:)

Jeśli chodzi o ceny w pierwszej ofercie moje mieszkanko (45,5m) kosztowało ok 240 000zł, ostatecznie kupiłam za 215 000zł.

Semeko dość łatwo zeszło z ceny i do tej pory się zastanawiam czy czasem nie trzeba było bardziej ich cisnąć...

Yooki mówisz o Pani E.CH z działu uzgodnień semeko???

Cześć Yooki:)
Przymierzam się do zakupu mieszkania w Aqua, ale w którymś z następnych budynków, niestety nie wystawiają oferty:(
Napisz proszę, czy udało Ci sie cos utargować z cen, które wysłali w ofercie?
Pozdrawiam.

Z newsów dodam, że spotkałam się z Panią architekt i dziwna to była rozmowa. Pani A bardzo forsuje swoje zdanie i wizje tego jak powinno być w moim mieszkaniu.
Ostatecznie nawróciłam Panią A na moją wizję ale dziwnie się czułam rozmawiając z kimś kto ma w nosie moje życzenia. Jakieś szkolenie z obsługi klienta by się przydało czy coś:)

A tak na marginesie, ktoś jeszcze kupił tam mieszkanie czy będę samiusieńka w bloku? :)

NASTEPNE PIETRO SIE JUZ BUDUJE ! CZYLI MURY PNĄ SIE DO GORY !.

Miło mi Yooki, ja też lubię z Tobą dyskutować:)...może kiedyś zostaniemy sąsiadami, jak wybudują nam Aquasferę:)
Pozdrawiam i miłego dnia.
Ps. Pisz, jak będziesz miała jakieś nowe wiadomości z Semeko.

Fit man brakowało mi Ciebie:)

Może źle się wyraziłam, nie chodziło mi o to że pierwszy budynek finansuje budowę kolejnych w całości ale w pewnej części. Jeśli Pierwszy słabo się sprzedaje, opóźnia się wystawienie kolejnego.

Info od developera :
- Kiedy planują Państwo ruszyć z budową kolejnych budynków?
- Zależy jaka będzie sprzedaż mieszkań w pierwszym budynku. Planujemy budowę kolejnych budynków w kolejnych latach, tzn drugi blok w 2011, trzeci w 2012 itd.

Jak dla mnie jest to nielogiczne:)ponieważ idąc Twoim tokiem myślenia jeśli nie sprzedadzą mieszkań albo sprzedaż się opózni to i cała inwestycja nie powstanie albo się opózni ,czy tak Yooki?...
( dzwoniłem,pytałem...większość mieszkań jest nie sprzedanych w I budynku) Poza tym ilośc mieszkań w Iwszym budynku nie pokryje kosztów drugiego ,który jest dużo większy:) więc jest to mało logiczne,że zysk z pierwszego pokrywa następny itd.

Nie w tym rzecz. Budynki będą sprzedawane po kolei bo kasa ze sprzedaży pierwszego budynku jest przeznaczana na budowę drugiego tak dalej.
Nie sprzedali wszystkich mieszkań w pierwszym budynku więc nie wystawiają kolejnego bloku, jak dla mnie logiczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzwoniłem do nich i nawet nie wiedza kiedy oferta na pozostałe budynki bedzie wystawiona...dziwne.
Jest wielka inwestycja a nawet nie wystawiaja oferty, moim zdaniem powinno im na tym zależeć,żeby jak najwięcej i jak najszybciej sprzedać. Chyba,że nie zabardzo wiedzą jakie bedą ceny w 2011-2012

Ja też zerknęłam jeszcze raz i masz rację ofert na drugi budynek jeszcze nie ma. Pokitrało mi się z ofertami promocyjnymi. Sorki mój błąd.

Wszystko idze OK ! parter i pietro już jest ! trzeba pamietać ze niedługo na zime prace beda pewnie wstrzymane takie sa chyba przpisy budowlane i ze wzgledu na minusowe temperatury mokra zaprawa moglaby chyba zamarzac i pekac ! a ten kto uwaza ze idzie wolno jest w błedzie , jedz zobacz jak to musi byc precyzyjnie zbudowane ! gdyby budowali pół roku to bys twierdził ze byle jak i szybko ! naprzeciwko koncza budynek , jedz zobacz jak do poznej nocy tam ciezko pracuja w chłodzie , Semeko ma naprawde dobra renome i bardzo pracowite ekipy budowlane i napewno znaja sie na tym co buduja ! nie ma sie co szukac '' dziury w calym'' wszystko wyglada ok !.

Yooki nie jestem defetystą, tylko realistą:)
Nie widzę oferty na następne budynki na ich stronie...sprawdzę jeszcze raz

Fit man Ty to nic tylko defetyzm siejesz:) Wcale tak wolno nie idzie bez przesady. A kolejne budynki miały być sprzedawane w kolejnych latach. Ale z tego co widziałam na stronie już sprzedają mieszkania w następnym bloku.

Co nowego na temat tej inwestycji? Coś wolno im idzie ta budowa. W takim tempie to 2018 zakończą całą inwestycję.
Czy orientujecie się kiedy oferta na następne budynki?

wydaje mi sie ze rondo ma byc dalej, a z obwodowa tylko ma byc połaczenie bo tu nie ma miejsca, wizualizacja wizualizacją a zycie zyciem, przed moim blokiem mial byc plac zabaw a teraz jest zadaszony smietnik (to akurat mi nie przeszkadza, bo nie odczuwam zadnych uciazliwosci), co do kosztow, to wiadomo ze jak tos ma winde w bloku, miejsce postojowe, to i koszty sa wyzsze

Pierwszy blok stoi bokiem do ul. Obwodowej, na wysokości "dziobu" budynku ul obwodowa łączy się z wyjazdową drogą z osiedla przy młynie (nie wiem jak a to ulica) z tego co zrozumiałam tam ma być w przyszłości rondo. Tak to wyglądało na makiecie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...