AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

podatek vat placisz za mieszkanie z rynku wtornego z tego co mi wiadomo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lol, na stronie http://www.rp.pl/narzedzia/calc_nieruchomosci.jsp znajdziesz kalulator oplat notarialnych. Twoj notariusz chyba nie do konca wyniesie 1650 zl - sprawdz sobie, notariusz opowiedzial Ci o samej taksie. a reszta?

Wpisalem cene 170.000 i mamy:
taksa notarialna 1650 zl (i to sie zgadza)
ale pamietaj jeszcze o:
podatek vat 380 zl
oplaty sadowe 260 zl
razem 2289
+ oplata za wypisy, np. 6 zl netto za kazda strone
(nie ma tu tez oplaty dot. ewent wpisu hipoteki jesli wziales kredyt)

Ale masz juz akt czy tylko sie dowiadywales? Bo to roznica. Czesto notariusze podaja koszt, ale pozniej okazuje sie ze placisz duzo wiecej - bo dochodzi np. oplata za wypisy - po ponad 7 zl za kazda strone itp. plus inne skladniki

sorry ale 208 za akt to za dużo semeko zrobiło cię w bambuko ja mam mieszkanie za 170 tyś i oni powiedzieli czyli mój notariusz że z wpisem do hipoteki koszt całkowity wyjdzie mi 1650 zł i ani grosza więcej zaś Mój sąsiad ma mieszkanie za 200 tyś i mu całkowity korz nie przekracza 1450 zł z tym że on wpisu do hipoteki nie robi po kupował mieszkanie za gotówkę al i tak ten notariusz wpis to hipotek zawiera w kosztach taksy własnej więc jes zarąb.....ty notariusz pisałam wcześniej że mój notariusz jest za 1800 zł ale obdzwoniłam jeszcze kilku i znalazłam taniej znajduje się na Dąbrowskiego 29 jak dobrze Pamiętam ????? w tym samym budynku co data-servis czy witomax już kilku moich "naszych" sąsiadów poszło do niego i tam podpisują umowy wiesz 1600 aa 2500 zł różnica jest mi semekowski notariusz powiedział 2100 a tak mam 500 zł w kieszeni WARTO ZAPRASZAM TO TEGO NOTARIUSZA NAPRAWDĘ WARTO

Jesli chodzi o akt notarialny - jestme umowiony do notariusza SEMEKO. Umowe przedwstepna zawieralem tez w formie aktu notarilanego i przy cenie mieszkania okolo 208.000 wyszla wtedy oplata 930 zl. Teraz za finalny akt notarialny doplacam wg przeslanego projektu aktu notarialnego okolo 1695 zl juz wraz z wypisami z aktu. Nie mam tak naprawde za duzego porownania czy to duzo czy malo.

Dostepny kalkulator oplat notarialnych przy zakupie mieszkania od developera wskazal mi szacunkowe oplaty na poziomie niecalych 2500 zl (+dodatkowo 6zl netto za kazda strone wypisu), a wiec chyba stawka normalna.

Konan, nie zapominaj, że te forum czytają również pracownicy Semeko i wypisywanie takich głupot nie ma sensu, bo łatwo to zweryfikować. Otóż zapewniam cię, że w biurze Semeko większość osób pracuje po klika lat (niektórzy od samego początku) a w ostatnich czterech latach tylko jedna osoba została zwolniona a sam nikt nie odszedł. O architektach się nie wypowiem, bo widzę, że nie masz żadnej wiedzy na temat procedur w budownictwie.

Jedno mnie cały czas zastanawia. Dlaczego ty to robisz? Jaki masz interes w oczernianiu innych inwestycji.

Semeko ma swoje wady (jak zresztą każdy deweloper), ale na tle innych myślę, że wypada nie najgorzej.

Pozdrawiam mieszkańców Atlantica(T1) w Aquasferze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie byl problem na korytarzu bo gaslo swiatlo po ok 30 sek. Zamykajac drzwi i czekajac na winde musialem 3 razy przyciskac wlacznik....wczoraj dzwonilem do redpolu i dzisiaj rozwiazali problem. Wydluzyli czas swiecenia i jest ok. Kobieta z redpolu pytala sie mnie o pietro i klatke wiec chyba mozna dla kazdego pietra inaczej ustawic....tak czy inaczej na razie jest OK. pozdr.
PS. wentylacja tez juz dziala.

A ja tam za Konanem tęskniłam, każdy wątek powinien mieć swojego pajaca:)

Konanem przygłupem się nie przejmuje, ale żeby nie powstał tak chory obraz jak psychol maluje to ze swojej strony napisze, że u nas wentylacja chodzi wporządku, niczym nam nie śmierdzi i generalnie mieszka się bardzo dobrze, a siatka na balkonie sąsiada mi wisi i powiewa, bo to jego sprawa i nawet mnie jakoś w oczy specjalnie nie kłuje.

Konan - to cale szczescie ze Ty nie kupiles, naprawde!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"...super siatka na balkanie na III piętrze to dla kotów jest...Właściciel miłośnik zrobił wybieg dla pupila (albo dwóch)...brak słów na takie szkaradztwo..."

Wentylacja huczyć i huczeć będzie...przy smrodzie z rur i odpływów, ponieważ budynek został wykonany bardzo nieumiejętnie przez amatorów za 3 grosze.

Coraz zabawniej się robi w Aquasferze i szykuje się spektakularna afera.

Mój znajomy zwolnił się z Semeko, bo mówił że w firmie coraz większa frustracja i strach przed przekrętami jakie kręci o jakiś 5-6 lat Zarząd. Już nawet pracownicy nie ufają Semeko, a architekci nie chcą się podpisywać pod dokumentami i książkami budowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Yooki...ta super siatka na balkanie na III piętrze to dla kotów jest...Właściciel miłośnik zrobił wybieg dla pupila (albo dwóch)...brak słów na takie szkaradztwo...

Wentylacja u mnie huczy nadal :-( niby coś było regulowane, przez chwilę było ok, a teraz znowu hałas!

U mnie też cicho ale myślałam, że tak dobrze wyregulowana :)

O awarii nic nie wiem, tak samo z zapachem - u mnie ten problem nie występuje.

U mnie w mieszkaniu od kilku dni w ogole nie dziala wentylacja........cicho jak makiem zasial..........jakas awaria???

Jeszcze raz przypominam sie z tematem: czy ktos z Was zglaszal juz do Redpol czy Semeko ten problem z niemilym co jakis czas zapachem w lazience? Bo u mnie co jakis czas sie pojawia, szczegolnie jak nie ma mnie kilka dni w domu (teraz mnie nie bylo - i niestety zapach znow sie pojawil). Wyraznie z ujscia wody z kabiny prysznicowej.

Czy u Was tez jest jakis z tym problem?
Szczegolnie po jakiejs dluzszej nieobecnosci w domu.

Ja kupowałam 2 mieszkania w Semeko nie dawno. M.in ten w Aquasferze. Płacić się będzie dodatkowo tylko za portiera (ok 50zł/mies), który będzie na dole przy wejściu w każdym bloku. Aqua park nie ma nic wspólnego z czynszem. Jeśli będzie chciało się z korzystać z usług aqua parku najprawdopodobniej bilet będzie ze zniżką dla mieszkańców, ale nie za darmo.
Ściany jak wszędzie, zawsze będzie coś słychać, jak we wszystkich projektach Semeko i nie tylko. Aktualnie mieszkam w Parku Rumia Semeko i też trochę słychać. Ale z tym się trzeba liczyć mieszkając w bloku.

Maciekiaga - faktycznie kierownik budowy lekarstwem na wszystko:) Okazało się, że to kwestia jednego "pstryczka" i gotowe. Domofon działa.

Te wykopki pod blokiem to faktycznie Plastkom, podobno ciągną kable do kolejnego budynku bo jak kładli do naszego to coś tam spierniczyli w planach:)

A czy ktos z Was zglaszal juz do Redpol czy Semeko ten problem z niemilym co jakis czas zapachem w lazience? Bo u mnie co jakis czas sie pojawia, szczegolnie jak nie ma mnie kilka dni w domu. Wyraznie z ujscia wody z kabiny prysznicowej.

Jesli chodzi o wentylacje - od duzszego czasu chodzi duzo ciszej - takze tu jest juz w porzadku.

sądząc po kurtkach kilku ludzi kręcących się przy tych wykopkach to PlastCom kładzie jakieś kable - ale głowy nie daje :)

wie ktos co to za roboty przy wykopach na trawniku i chodniku? jakies kable o ktorych zapomnieli klada czy co ?

Inne tematy z forum

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...