AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Wiesz co Nuanda, żenujące jest to co piszesz.
Jeśli ktoś ma ochotę to nawet słonia może sobie na balkonie postawić.
Brak słów na takie uwagi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słuchajcie chce teraz poruszyć inną kwestię. Jak remontowaliśmy się w czerwcu to przy podłączeniu kinkietu wystrzeliły bezpieczniki ale aż na klatce. Wtedy można było tą skrzynkę gdzie są te bezpieczniki otworzyć tym kluczem co skrzynkę do wodomierzy, włączyć bezpiecznik i wszystko grało. Ostatnio jak mój mąż spisywał licznik prądu zauważył że jest tam teraz zamontowana normalna wkładka na zwykły kluczyk, zadzwonił do administracji dowiedzieć się gdzie ten kluczyk się znajduje w razie jakiegoś problemu a tam w Redpolu mu powiedzieli że ten klucz jest u nich bo niby mieszkańcy coś kombinowali przy licznikach prądowych i najlepiej taką awarię zgłaszać od 7 - 15 bo od 15 jest to płatne 50 zł. Czy nie uważacie że to jest chore?? Wszystko mamy na prąd, większość z nas ma dzieci i my mamy funkcjonować bez prądu od 15, albo płacić 50 zł. Co Wy o tym myślicie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może schodzi z ceny jak się okazało, że nie będzie aż tylu klientów ilu się spodziewał a wszyscy jednym głosem mówią, że drogo:)

Wiecie co Ja już mały mętlik w głowie dziś jeszcze raz dzwoniłam po notariuszach i tak w rumi mówią mi jeden że 1900 drugi że 1700 zł zaś dzwonie dziś do Semekowskiego notariusza i mówi mi 2100 zł za (170tyś) w tym wpis do hipoteki a jak dzwoniłam z 2 do 3 miesięcy wstecz to mi semekowski notariusz mówił że zapłacę 2700 mam kręćka.
Ale i tak chyba wezmę tego najtańszego :P

A ktoś ma już termin podpisania ze swoim notariuszem? Miało być podpisanie w sierpniu ale jak widać poślizg się zrobił a konkretów brak. Semeko twierdzi że już podpisują akty ze swoim notariuszem i mam czekać cierpliwie.
Z moją cierpliwością słabo, wolałabym mieć to już z głowy:)

1600 zł tak nam wycenił notariusz z semeko za mieszkanie warte 200 tys. Dziś dzwoniliśmy do niej jeszcze raz i 500 zł musimy jeszcze zapłacić za komórkę lokatorską, czyli łącznie 2100. Mąż dziś też dzwonił do kilku notariuszy niezależnych z Rumi i Redy to kilku nie chciał się tego podjąć, jeden wycenił samo mieszkanie bez komórki na 1900 zł a jedna babka powiedziała że napewno u tego notariusza z semeko będzie najtaniej bo semeko ma zniżki. Cholera wie jaka prawda.

Wiesz co lol, tak sobie myślałam, że do 1400-1600zł to by było tak znosnie, oczywiscie zalezy jakie masz mieszkanko. Za mieszkanie warte 200tyś:
Taksa notarialna : 785,00
Opłata za wniosek KW : 200,00
Wypisy netto 6szt. po 6str. : 216,00
Wartość VAT 23 % : 276,23
Opłata sądowa : 200,00,
To co mi mowila ta babka to mogła być poprostu taksa notarialna :)
ale Semekowskie 2700zł to niezła przebitka nie???

nie no spoko ja tylko pytam po też szukam najtaniej dzięki za namiary poszukam w necie mój notariusz jest jak by co na dąbrowskiego w Rui Wysocki Krzysztof jak na Google wpiszesz to łatwo zaleście

Lol no nie wiem tak mi pani mowila w rumi, moze cos zle zrozumialam ale raczej nie. Jakikolwiek sobie kalkulator wezmiesz to tyle nie wychodzi. Kolezanka za 54m okolo na reda park placila w semeko 1400zl! Ale 2700zl to z wtornego bo tam mega oplat jest. Ja sie nie kloce tylko powtarzam jak mi powiedzieli. Rumia na stoczniowcow jest gdzies kolo szkoly.

maciekiaga a gdzie znaleźliście notariusza?? gdzieś w redzie, Rumi czy gdzieś indziej?? bo ja się pytałam w Gdyni o notariusza to powiedział ze to będzie ok.1800 zł razem ze wpisem do księgi

ja znalazłam notariusza to on powiedział ze za mieszkanie o wartości 200 tys to chce 1800 razem ze wpisem do księgi ale jak mówicie to jeszcze chyba poszukam gdzie indziej

~P... 800 zł ????? gdzie taki notariusz daj namiary chyba że źle zrozumiałam że niby za AKT NOTARIALNY 800 zł ?????????????
aż nie wiesze a jak ja dzwoniłam do semeko wszakże z 3 miesiące temu do notariusz semeko powiedział mi że koszt Aktu za mieszkanie o wartości 170 tyś koszt aktu 2700 zł więc z kąt wy macie takie ceny (~P...)

Hejka, ja dzwoniłam dziś do notariusza z semeko w sprawie ceny za nasze mieszkanie (kosztowało 200 tys.) i pani notariusz wyliczyła mi za akt notarialny i wpis do księgi wieczystej 1600 zł. Wydaje mi sie że to chyba nie duzo, ale i tak chce podzwonic do notariuszów niezależnych.

Ile??? 1900zl?? Mnie Pani Notariusz z Rumi powiedziala 800zł bez wpisu za mieszkanie i wartości 200tyś! Kureczka troszkę mnie zgieło :)
Haha a co do balkonów to az muszę oblukać bo nie widzialam :)
Yooki gdzie Twoj suwaczek? :)

Nuanda masz trochę racji,też zwróciłam uwagę na to oświetlenie:)
Fascynuje mnie też po co ktoś zainstalował sobie siatkę na balkonie? Jakieś pomysły?:)

Ludzie, nie wiedziałem, że mamy już adwent - widzieliście ten kinkiet w kształcie lampionu adwentowego na ścianie budynku na balkonie na I piętrze nad nocnym? Teraz dopiero się zacznie festiwal cepelii na całego jak każdy zacznie swoje ściany na balkonie "aranżować" każdy w innym stylu. Mamy nowoczesny budynek, wyjątkowy na całe trójmiasto (małe i duże) to nie oszpecajmy go kinkietami adwentowymi, słomkami itp. Rozumiem, anteny satelitarne. Chciałbym jednak móc powiedzieć, że mieszkam w super budynku, a nie w choince obwieszonej lampionami.

Re: AQUASFERA REDA - dym papierosowy w łazience

Witam

Dziękuję za informację, przyznam, że spodziewałem się jakieś przebitki w notariuszu, no ale 800 pln? bez przesady.. chętnie skorzystam również z namiarów :).

Za tydzień wprowadzam się do budynku, póki co głównymi problemami jest kwestia oświetlenia i wentylacji? Ciekawe czy przy odbiorze pan Marek ustosunkuje się do tej kwestii. Jeszcze takie małe pytanie, czy wiecie może jak z dostępnością kierownika budowy? Czy jest szansa złapać go (lub umówić się) na godzinę np. 17-18?

siema Ja już dzwoniłam w sprawie Aktu notarialnego do sememko i podali mi meila na który mam wysłać dane notariusza u którego mam zamiar podpisać akt i powiem tak znalazłam notariusza który policzył mi Akt notarialny z wpisem do hipoteki jedynie 1900 zł za mieszkanie o wartości 160-170 tyś jak by co mogę dać namiary już kilka lokatorów jest chętnych jak coś mogę podać a Jeżeli chodzi o umowę przed wstępną to u mnie nie było mowy o notariuszu i ceny jaka zapłacę ale jak dzwoniłam do notariusza semeko to za moje mieszkanie zaśpiewał 2700 za akt więc sorry ale nie skorzystam z ich notariusza
p.s dzisiejszej nocy moja wentylacja dopiła mnie na max mieszkam od maja i dobiera dziś w nocy zaczęłam na nią narzekać dziś dzwonie do kierownika a pytałam się Redpola czy możemy mieć zapalane tylko te światła na klatce te na ścianach te małe i czy moszna coś wymieni w kwestji np. żarówki energooszczędne albo czujki ruchu ?!?

powiedzieli że mamy wystosować pismo do nich z podpisami lokatorów oni przegaszą do semeko i oni tobiero podejmą decyzje czy rozpatrzyć wniosek masakra jak tylko zawiąże się wspólnota ja jestem za zmianą administratora

Też lipa z tym balokonem przy oknie ... obawiam się, że u mnie będzie to samo :/

Niby każdy ma prawo robić co chce, ale z szacunkiem do innych ...
Ja chcę świeże powierze :) tym nikomu nie zaszkodzę, a przez dym papierosowy: palacze i bierni palacze będą mieć chore płuca. Jest MAŁA różnica.

Mimo wszystko miłego dnia !!!

Ja mam to samo:(

Niestety mam wrażenie, że palacze i niepalacze nie dojdą nigdy do porozumienia. Każdy uważa - słusznie z resztą - że we własnym mieszkaniu może robić co mu się podoba. A to często sprzeczne interesy...

Też jestem ciekawa jak poszło z wentylacją. U mnie na szczęście nie ma tego problemu w łazience (też klatka B) ale kto wie czy sie nie pojawi za chwilę;)

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...