opis sytuacji

pierwszy przegląd na 1500 dokonany w terminie pojawił się komunikat serwisowy przypominający ,
w dniu dzisiejszym tj. 16.02,2022 zadzwonił serwis z przypomnieniem ze kończy się rok i zapraszają na serwis,
padło pytanie jaki przebieg ( 37000 ) , traci pan gwarancje , czas ok przebieg za długi
przy przebiegu niespełna 30000 powinien pojawić się komunikat przypominający o przeglądzie
sprawdziłem o co chodzi ze nic takiego się nie pokazało i okazuje się ze po serwisie na 1500km stacja
jd kulej sopot ul niepodległości nie uruchomiła mi licznika przeglądu (konsultowałem to z serwisem
w koninie w którym kopiłem samochód - pan serwisant powiedział ze serwis w sopocie mógł tego nie
włączyć) . mamy kilka samochodów firmowych i zawsze polegamy na przypomnieniu serwisu które wyświetla się w
aucie ,nigdy nie było z tym problemu . poniżej w zapleczniku zdjęcie komunikatu (przeb.m.przegl.wyl.)
pokazałem to w serwisie w sopocie i pan od obsługi zrobił duzę oczy , ze pierwszy raz widzi coś takiego i ze ,
to nie ich wina , po godzinie zadzwonił do mnie i zasugerował ze owszem jest coś takiego i ze to ja sobie ,
sam mogłem wyłączyć (godzinę wcześniej studiował cale menu w sam