Adopcja amstaffa?

Co myslicie o adopcji 3 letniego amstaffa ze schroniska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: adopcja amstaffa

A masz pojęcie o tej rasie?

Pojecie tylko teoretyczne z ksiazek to bylby moj pierwszy amstaff

Amstaff należy do rasy psów, które należy odpowiednio ułożyć. Jeśli decydujesz się na 3-letniego psa, który ma nieznaną przeszłość, to podejmujesz spore ryzyko. Opinie na temat tej rasy są różne, poczytaj:

http://www.psy.elk.pl/rasypsow/6,opis-rasy-amstaf.htm

Dzieki. Mysle ze przy adopcji kazdego psa ze schroniska podejmuje sie ryzyko. Napewno dla dobra psa jak i mojego trzeba udac sie na szkolenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, zawsze jest ryzyko, ale warto dać nowy dom właśnie psu ze schroniska :). Powodzenia.

Pies juz jest w domu i poki co moge stwierdzic ze jest super :) najwiekszy pieszczoch jakiego mialam oby dalej bylo tak idealnie. Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cieszę się i trzymam kciuki :)

Re: Adopcja amstaffa?

Adoptowałem psa rasy Amstaff ze schroniska i..........
WSPANIAŁY PIES!!!!!!!!!!!
Oddaje całym sobą wszystko co dostał ode mnie adoptując go, po prostu 30 kg psiej miłości i wdzięczności. Dodam że pies w czasie adopcji też był w wieku ok. 3 lat. Oczywiście że do psa nieważne jakiej rasy trzeba podejść w odpowiedni sposób, i nie dać żeby wszedł na głowę.
A z psem ze schroniska trzeba wypracować swoje a potem cieszyć się fantastycznym przyjacielem.
Dodam że wybór psa ze schroniska był wstępnie przypadkowy ale po pierwszym spacerze wiedziałem że to ten ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo to jest jak z "chemią" między ludźmi ;).
Fajnie czytać, że kolejny porzucony pies znalazł nowy dom :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głównie pytanie o przeszłość psa. Jeżeli wcześniej miał pecha trafić na jakiegoś psychopatę, a ta rasa ma to nieszczęście, że wielu idiotów pragnie amstafa posiadać, to trzeba z tym psem wykonać dużo pracy.

Psiaki generalnie są sympatyczne z natury i to ludzie je psują.

Raczej dla kogoś kto ma duże doświadczenie i wie co robi.

Odnośnie przeszłości to pytać trzeba osoby zajmujące się danym interesującym nas psem w schronisku. Ja tak zrobiłem i byłem bardzo zdziwiony że tyle wiedzą na temat psa. Ponadto w przypadku ras "Agresywnych" we wszystkich mi znanych schroniskach konieczne są kilkudniowe spacery, podczas których zapoznajemy się z psem i jego zachowaniami, tymi pozytywnymi i tymi złymi, agresywnymi. Personel schroniska w moim wypadku sam mi pokazywał i tłumaczył jak pies reaguje na inne zwierzęta i ludzi, co trzeba a czego nie wolno robić. Dodam żę jechałem po psa z którym w dwie strony zadziała jak to powiedziała ~~Mikronezja~~ ta "Chemia" nie patrzyłem na rasę czy wielo rasowośc, wybór był przypadkowy- po części.

Inne tematy z forum

Sucha karma (46 odpowiedzi)

Hej. Mam pytanie czy znacie markę Mills Farm? Karmię moją sunię suchą karmą, do tej pory...

Psy bez smyczy mam juz dość! (246 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...