Agentko

a jego wielkiej szczeki zrobimy 20 malutkich :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mart!

chlip! smutno mi, że to już (teoretycznie:) koniec.Nie kocham już pana B. a w następnym roczniku nie liczy się moralność. Czuję sie głupio, ze sie boję ale dziś idę na Raz Dwa trzy! wpadaj! ^_^ Chciałabym się zawinować lub upiwnić ale rozsądek mi przeszkadza :) Karolina poszła skakać na bandżi :/ i będę miała żabki (takie żywe *_*) w akwarium^_^ Jestem wzruszona, bo ktoś mi dziś powiedział, że mnie podziwia *_* mnie! nie ważne za co, liczy sie fakt ;) czy Ty się uczysz? ar ju?ja błyskam znajomością Juraszko Chmielnickiego, ale obawiam się, że to mi nie pomoże:)

Martuś?*_*

a poprosisz Wisełkę co by mi wysłał mailem te nowe artykuły Formoraiga, bo mi obiecał :)wiem, ze macie chyba jeszcze separacje, ale proooosze *_*

Stworku

a w pobliżu przed krążącymi tryfidami dodamy jeszcze stadko kąsających rosiczek...nazwijmy to kiszczakopulos jadowitus.

Agentko

a mowia, ze kobiety to delikatna plec...;)

Fate!

A ja też mam piątkę z Wosu.Jedną jedyną, ale zasłużoną.W końcu wiem co to MSZ jest, czyli zawyżam poziom klasy w moim elytarnym haj skul.BYŁYM!~We własne szczęście nie wierzę.Mam wrażenie, że pomidor powie mi nunu Ty nie skończyłaś.I co ja pocznę wtedy?Się rozpłaczę chyba!Skręciłam sobie kostkę w spichlerzu, ale jestem na etapie odkręcania i coraz mniej boli:)A feta europejska ino u nos było i fajerwerki szczelały, ale przegapiłam i teraz się boję, że unia wie i mnie ukarze.Po co ślepemu szwedowi hobbit?-dobry tytuł na film:)A truskawki mi przemycisz?Prosię!Cdn.bo mi się komputer zbuntował:0

fate

a mi szczęśliwie bardzo że to już(praktycznie:))koniec i z pomidora keczupu robić nie muszę.to straszne, aż że jestem taka niewzruszona.Czuję się jak oglądając z Tobą Amelie:)A w naszym roczniku liczy się moralność?DOOOBRE!:)A ja się zawinowalam i upiwnilam.Rozsądek?Ke?:)A skąd karolina ma bandżi?:)Też kcem!żąbki?O.to się królik ucieszy!To królik jest to co stoi pod ścianą w Twoim pokoju?:)Ciebie podziwia ktoś?No ja na przykład i co?wzruszam Cie?Ale fajnie!Chyba odkryłąm swoje powołąnie:)Uczę się pewnie.Intensywnie jak zwykle.Czyli nie-e.A separacja w zawieszeniu, więc poprosilam, ale on chce się spotkać z Tobą, więc nie wiem czy się zgodzę;):*

Fate

A czasu zatrzymać oczywiście nie zamierzam.Ach bo mnie blurp rozprasza!;))))))

Agentko

Tak, niestety w Warszawie wywolano niepotrzebną psychozę, demonstracja byla pokojowa, ale te wyklady niestety robiono na wariackich papierach, po za tym tematy tychże wykladów byly trochę dziwne i raczej odbiegające od tego co by chcieli ludzie uslyszeć. Średnia protestujących natomiast byla niska, większość ludzi zapewne przyszla sobie na happening, albo po to aby sobie wypić piwko po nim no i wracać do domu dalej się obijać. Miejsce odbywania wykladów zmieniano kilkukrotnie, więc organizacje można ocenić jak najbardziej negatywnie, o Łodzi lepiej wolę nie wspominać

Waldi

I tak Was kocham

Waldi

my Ciebie też kochamy. Bardzo, bardzo. Chodź, przytul się, zobacz jakie mam miękkie, puszyste futerko.

Rosiczki !!!!

Aaaaaaa rosiiiiiiiczki , jednym słowem - Rosiczka A-. i -Rosiczka- S.
- Nooooo nieźle , trzeba z sobą nosić koniecznie szpilkę w klapie..... jak powiadają doświadczeni .....

:)

Jak trafić ?, prosto , na drzwiach jest przyklejona ulotka Jimiego zagrzewająca do bojów z antyglobulizmem czy coś

At

Klapy bywaja niebezpieczne. Moga na przyklad spasc znienacka na glowe. Przekonala sie o tym pewna pani - amatorka domowej wody toaletowej.

m.

wcale nie :)

Martusiu-strusiu!

a już myślałam, że nie istniejesz i robiłam:hmm...czy Marta była moją wyimaginowaną przyjaciółką? o_0 o-o! co z tym Wisełką, bo już nic nie rozumiem-przecież On się z Tobą ma spotkać i Ci dać te artykuły a Ty mi je przekazać.Prote, a przecież Odra ze mną na niet?zapytaj się Go czy możesz dać mi jego numer kom. to ja osobiście go pomęczę i wyjaśnię, bo kiepski z Ciebie pośrednik :P wizja mojego udziału w bazunie oddala się :( chyba tylko na pierwszy dzień przyjadę, bo Madzior niet, a ja muszę wytrz...wyspać sie przed 28.co Ty na to?i nie wiem czy trafię do Lubiąża k/koscierzyny zupełnie sama :)

Dla Wszystkich

Jak miło czytać, że wszyscy się tak kochają :-)

Stworek

Gdzie tam , to są klapy od marynarki (dresu , kufajki, garnituru , smokingu , fraka )* zależnie od klasy ziółka

P.S. niepotrzebne skreślić

Martuś

Nie pozostaje mi nic innego tylko czytać......................

At

garnitur? z klapami??? Ale to musi być cięzkie, tyle pleksiglasu...;)= A jak się chodzi, to... to klapie. I czy otwór w klapie jest w tym przypadku otworem na głowę?
A co z puchatą, różową nakładką?

Wieczorna opowieść

znajomej, podczas powrotu z Sopotu, o tym jak jej mama w dniu naszego wejścia do Unii, nie wiadomo czy do końca przypadkowo, podała na obiad b r u k s e l k ę.
Mogłaby to być piękna, europejska tradycja...;)
Całkiem półserio mówię.

Stworku

Wyobraź sobie , że ludzie noszą marynarki i etc. z klapami , wiem wiem ze to za trudne do zrozumienia ale jak się sprężysz i skupisz wsystkie siły "intelektualne" to może może .
ZASKOCZENIE -- wiesz co to jest PLEXIGLAS !!!!
P.S.A tak na marginesie z pleksiglasu nie robi się klap do ubikacji

lokalny oligarcha ...aresztowal dziennikarzy....

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040506/kraj/kraj_a_7.html
Henryk Stokłosa uwięził ekipę telewizji
Zakładnicy senatora

Poznańskie Centralne Biuro Śledcze zatrzymało wczoraj w dużej sprawie wyłudzenia z PKP kilku milionów złotych Mariana J., byłego szefa pilskiej Izby Skarbowej i doradcę senatora Henryka Stokłosy. Senator urządził inne zatrzymanie - uwięził na cały dzień dziennikarzy z telewizji publicznej.

Pięcioosobowa ekipa zdjęciowa z Programu I Telewizji Polskiej przyjechała z Warszawy do Piły, żeby nakręcić zdjęcia do programu interwencyjnego "Na żywo". Senator Henryk Stokłosa chce bowiem na terenie Zakładów Mięsnych w Śmigłowie uruchomić nowy zakład utylizacji odpadów poubojowych, na co nie chcą się zgodzić okoliczni mieszkańcy, żądający w tej sprawie referendum. W środę około godziny 10 ekipa telewizji wjechała na nieoznakowaną drogę prowadzącą do zakładów mięsnych.

- Jechaliśmy drogą pozbawioną jakichkolwiek tablic informujących, że teren jest prywatny, aby zrobić ujęcia filmowe. Nagle drogę zablokował nam czarny ford mondeo z trzema mężczyznami, którzy oświadczyli, że jesteśmy zatrzymani - mówił po południu operator Piotr Wąsowski. - Wkrótce potem dojechały kolejne auta z ochroniarzami, doszli pracownicy. Otacza nas stu ludzi - dodał Wąsowski. Ludzie ci głównie pluli na samochód telewizji.

Zapał studzili wezwani przez ekipę telewizji policjanci, którzy jednak zjawili się dopiero po upływie ponad godziny, machając pismem senatora Stokłosy, zawiadamiającym o wtargnięciu na prywatny teren.

- Od godziny 10.30 jesteśmy otoczeni i uwięzieni - mówiła "Rz" późnym wieczorem redaktor Sylwia Gadomska.

Ludzie senatora Stokłosy wspierani decyzją powiatowego lekarza weterynarii w Pile, chcieli zmusić ekipę do rozebrania się do naga i do poddania się dezynfekcji płynem odkażającym pod prysznicami. Zdaniem ochroniarzy dziennikarze mieli wkroczyć na terenie zakładów mięsnych Stokłosy do tzw. strefy brudnej, do której przywożone są odpady. Dziennikarze zaprzeczają, aby w takiej strefie byli.

Główny lekarz weterynarii Piotr Kołodziej nie miał wątpliwości: - Jeśli dziennikarze nie byli w strefie, nie muszą się poddawać procedurze dezynfekcji.

Po trzynastu godzinach uwięzienia, tuż przed północą miejscowa policja ustaliła, że dezynfekcja ma polegać jedynie na umyciu rąk, butów i samochodu telewizji.

- Według mnie to wygląda na zwykłą szykanę i chęć upokorzenia naszych dziennikarzy. Zdziwienie budzi, że dzieje się to na terenie należącym do senatora, który powinien stać na straży samorządności - powiedział prezes telewizji Jan Dworak. Dodał, że sprawą zainteresował w osobistej rozmowie premiera Marka Belkę.

Ostatecznie dziennikarze zgodzili się umyć ręce i o północy opuścili teren zakładów senatora Stokłosy.

Tymczasem wczoraj policjanci z poznańskiego CBŚ zatrzymali siedem osób, wśród których znalazł się Marian J., były szef pilskiej Izby Skarbowej. Doradzał on Rafałowi W., szefowi firmy Alsecco, jednemu z głównych podejrzanych o wyłudzenia z PKP kilku milionów złotych. Na początku grudnia policjanci z poznańskiego CBŚ zatrzymali w tej sprawie 32 osoby. Wczoraj poznański Sąd Rejonowy aresztował 29 z nich. Z naszych informacji wynika, że Marian J. to także doradca senatora Henryka Stokłosy. Sam senator był wczoraj nieosiągalny.

m. f., h. k.

At

no co Ty powiesz? W zyciu bym sie nie domyslila....>:)

Stworku

Chyba przesadziłem trochę , nie obrażaj się - przepraszam

LOT i Trojmiejskie lotnisko

Czy zmienilo sie cos w Rebiechowie?
Czy dalej prowincja i odprawa z czasow PRL.
Szczegulnie utkwily mi w pamieci dwie olewajace wszystkich brzydoty z LOT-u, Agnieszka Furtok i Malgorzata Markiz.
Kiedy tak naprawde dolaczycie do tej Europy???

Klaudi

Nie dziw się "ten kraj" kiedyś zwany Polską jest teraz republiką bananową (tyle , że banany nie rosną) . Przykłady proszę :
- sprzedano ponad 90% banków wraz z kapitałami
- większość dobrych firm
- zaciągnięto ponad 120 miliardów $ pożyczek
- zadużenie wewnętrzne około 80 miliardów i wzrasta
---- pozostaje pytanie : gdzie są te pieniądze ?
Czyżby wydano je na 20 km jedynej autostrady . Niczego przecież nie wybudowano więcej. A może ktoś z Was je dostał?? Ja nie .
Jesli ktoś nie chce żyć w upodleniu niech uczy się jezyków i znika . Tu nigdy lepiej nie będzie .

serdeczne pozdrowienia

pragne serdedznie pozdrowic mojego serdecznego przyjaciela kiwdulaBenna
ktory nie zapomina o mnie w dobrych i zlych czasach pozdrawiam cie serdecznie i caluje niestety zlikwidowalam wszystkie komunikatory dlatego nie odpisuje

At

przyjęte.

turysto

a dlaczego Ty sam nie podpisałeś się z imienia i nazwiska, skoro tak ładnie zacząłeś?

Martuś?

nie denerwuj się, ze nie jadę na całą bazune, za to Wisełka będzie na 100% ^_^ znowu się zdenerwowałam ale nie będę pisać o tym na hp, bo ostatnio jak wspomniałyśmy tu o tym, to było ossstro, pamiętasz? tzn.Kraków jest beznadziejny :/ a przynajmniej jego władze i mieszkańcy :) jestem ugodowa od kiedy pijany kolega na koncercie znając mnie 5min. powiedział, że jestem wredna.Chlip!jak to?!? ja?!? powiedz, że jestem miła, no powiedz *_* jak zdam maturę to zaszaleję i obejrzę caaałą serię Chobitsów :)acha, i się zakocham-taki mam plan ^_^ kim jest Twój pan R.? bo ja nie rozumiem &_& wiesz, jakoś tak chlip.Pojedziesz ze mna we wrześniu na Litwę lub do Estonii? powiedz tak! :) możliwe, ze nie będę w necie przed wtorkiem więc:
POWODZENIA! trzymaj się ciepło :*

GDYNIA PO 18-tej...

Po godz. 18-tej kazdy przyzowity turysta powinien juz lezec urzniety...gdynskie wladze sa OK;-))))
http://trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=11820
Gdynia turystyczna teoretycznie
(7 Maja 2004)

Po godzinie 18 turysta w Gdyni może liczyć tylko na życzliwość przechodniów. Punkty informacji o tej godzinie już nie pracują, a ich wyposażenie również trudno nazwać imponującym. To sytuacja na początku sezonu turystycznego w mieście teoretycznie stawiającym na turystykę.

Miejski punkt informacji turystycznej na Dworcu Głównym PKP ładnie wygląda jedynie na folderze, gdzie nie widać bezpośredniej okolicy......

AT

no jeszcze do tego bym dodal to ze nie pozwolono rozwinac skrzydel polskim obywatelom (poza komunistyczna nomenklatura i gangsterami)
- nie uwlaszczono spoleczenstwa
- utrudniony rozwoj tworzacego sie od podstaw polskiego biznesu - wysokie podatki, drogie kredyty, dlugie procesy sadowe, preferencje dla kapitalu zagranicznego itp....

AT

i jeszcze jedno...mowia ze pierwszy milion trzeba ukrasc, a potem mozna juz uczciwie...Jednak wyglada na to ze kto ukradnie jeden milion, to po jakims czasie musi juz ....ukrasc dwa miliony....

FATE!!!!!

To nie Kraków, to ludzie.Wiesz co?Ja to jestem nietolerancyjna!Rzuciłam ogryzkiem w panią, która odgrażałą się, że tomika szymborskiej to już więcej nie kupi, bo ona popiera tą chorobę.Bo chorych trzeba leczyć a nie manifestować!No przecież, ciągle zapominam.A Kraków jest da!i ja się dostanę na UJ i będę molestować smoka 20 minut dziennie codziennie, taki plan:)Istnieję!To, że lustra mnie nie odbijają chyba o niczym nie świadczy?I Domiś coś Ci wytłumaczę, tylko się skoncentruj:O-W mieszka tam gdzie Ty, Madzior mieszka tam gdzie Ty, ja mieszkam tu, więc NIE KAŻ MI POŚREDNICZYĆ!:P On chcial spotkać Ciebie i sobie nie wkręcamy domiś nie wkręcamy nie wkręcamy-powtarzaj to działa:)A jego numer przecież masz, głuptasie:)A co ma M.do NASZEJ bazuny?I oczywiście, że będę się denerwować:czy moglabyś choć raz zostać gdzieś DO KOŃCA?Domiś Domiś zróbmy hardkor;)Nie martw się, zresztą, tam pewnie nie będzie dworca ze zlewem, tudzież rzeczki, więc ja wrócę wcześniej-dzień bez mycia wlosów dniem straconym;)Poza tym ja też mam egzaminy w poniedzialek!jak mamy zdać to nic nam nie przeszkodzi, nawet kac:)A rozsądek jest nierozsądny(wiem, jestem monotematyczna, ale się przejęlam)O-W zapewne będzie z dziouchą, to mi nie robi!;DDD oczywiście, że z Tobą pojadę.A raczej Ty ze mną, bo już to dawno wymyślilam:)Tylko musisz przyrzec, że nie wpadniesz w histerię:)Ale nie żebyś byla wredna jakoś tak bardzo:D żart żart wiesz przecież :* mój raczek, ten z którym pojechalam w podróż poślubną w 7 klasie:)Może Ci kangurek(pozdrawiam serdecznie)wydrukuje, więc Domiś!Nie przynieś mi wstydu! jedna 6 to nie jest to co mnie satysfakcjonuje:)W Twoim przypadku, bo ja chcę tylko zdać.Ale za to bardzo:)Nigdy nie pomyślaląbym, że do matury będę się uczyć 2 dni.Ale coż.Take meno!I tym optymistycznym akcentem, czymaj się!i przesylaj mi wiedzę.najlepiej smsem:)

Blurp

powiedziałam to głośno?Oups!;)

Re: LOT i Trojmiejskie lotnisko - stworek

"Czy zmienilo sie cos w Rebiechowie?
Szczegulnie utkwily mi w pamieci dwie olewajace wszystkich brzydoty z LOT-u, Agnieszka Furtok i Malgorzata Markiz.
Kiedy tak naprawde dolaczycie do tej Europy???"

Ja jestem jednym z tych ktory te niekompetentne stworki (jak ty) utrzymuje. Wszyscy narzekacie na biede i wysokie bezrobocie,
wiecej takich stworkow i bedzie jeszcze gorzej.

Re: LOT i Trojmiejskie lotnisko - stworek

Ja jestem jednym z tych ktory te niekompetentne stworki (jak ty) utrzymuje. Wszyscy narzekacie na biede i wysokie bezrobocie,
wiecej takich stworkow i bedzie jeszcze gorzej.

"turysta"

" intelekt specjalnej troski " tak można napisać :
-skoro masz pretensje do tych pań to pisz skargę do ich dyrekcji, tak się czyni w "Europie" , Zapomniałeś ??
- to chyba One powinny dołączyć " do Europy a nie my.
Skoro je "utrzymujesz" to przestań i zabierz im wynagrodzenie .
Wydaje Ci się, że wykupienie biletu lotniczego zrobiło z Ciebie europejczyka " całą gębą " . W pewnym stopniu to prawda , - - tylko gębą --.

IMPRA!!!!!!!!!!

DZISIAJ (PIĄTEK) BEDZIEM TAŃCOWAC!

Temple of Goths XLI
Dark independent party

Piątek, 07.05.2004, 21:00
klub FORTY desperado
Gdańsk, Ul. 3 Maja 9a

Dwie niezależne sale. Jedna z nich będzie obfitowała tylko
i wyłącznie w rockowo-metalowe dźwięki z kręgu:
gotic, goth-metal, industrial, darkwave, oldskull.

Druga zaś będzie 9-tą edycją elektronicznej imprezy virus.
Na tej sali będzie można usłyszeć, dark electro, ebm,
future pop, synth pop, trip hop, trance...

Cały przekrój sceny dark zawarty na dwóch salach
od 21:00 do 04:00

*** GOTHIC FLOOR
gothic rock, gothic metal, darkwave,
industrial, oldskull, doom metal...
2:00-00:00
the sisters of mercy, london after midnight,
rammstein, nine inch nails, oomph, him,
zeromancer, zeraphine, type o negative, lacrimosa

00:00-02:00
the cure, clan of xymox, cruxshadows,
fields of the nephilim, bauhaus, nick cave,
suspiria, love like blood, the cult, joy division

02:00-04:00
my dying bride, therion, arcturus, nightwish,
tiamat, anathema, theatre of tragedy, moonspell,
tristania, marilyn manson, the kovenant

*** VIRUS9 FLOOR
dark electro, ebm, future pop, synth pop, trip hop, trance...
2:00-00:00
vnv nation, apoptygma berzerk, blutengel,
deine lakaien, terminal choice, diorama,
wolfsheim, de/vision, depeche mode

00:00-02:00
wumpscut, hocico, suicide commando, covenant,
velvet acid christ, amduscia, grendel, das ich,
feindflug, combichrist, project pitchfork

02:00-04:00
diary of dreams, skinny puppy, frontline assembly,
recoil, massive attack, syntax, chemical brothers,
haujobb, seabound, schiller, delerium

turysto

Uhuhu! Pogratulować znajomości tematu! Widzę, że sporo o mnie wiesz, tak od pierwszego słowa przejrzałeś mnie na wskroś. Naprawdę, imponujące. Jestem pod niebywałym wrażeniem. Proszę, podaj jeszcze troche faktów na mój temat, a zbiorę przyjaciół i wspólnym wysiłkiem zbudujemy Ci ołtarz. Cieszysz się?
Bo ja tak. Oj i to bardzo. Pozwól, że głośno się roześmieję i nadstaw twarz, żeby dobrze słyszeć: Hahahahahahahaha!

hello

wróciłam,
z nową energią i chęcią do zabawy.teraz sobie poczytam , co nowego w tym jakże pełnym wzajemnej sympatii miejscu...

hmmmm

turysta jakiś się pojawił, ciekawy z niego egzemplarz, czy też relikt z czasów minionych.
tak mi się wydaje, że gdy ktoś krytykuje kogoś innego i wytyka mu prowincjonalizm to najwyraźniej sam ma jakieś kompleksy, a poprzez krytykowanie innych ludzi i miejsc czuje się lepiej.
nie twierdzę bynajmniej, że lotnisko w Rębiechowie jest cudowne...prawdę mówiąc jest średnie(delikatnie mówiąc) i powinno się coś z tym zrobić, ale jak zwykle wszystko się kończy na szumnych planach i zapowiedziach.
jako, że świeżo wróciłam z dłuższego wypadu na południe Polski śmiało mogę powiedzieć, że wszędzie jest tak samo i zaplecze turystyczne również i tam mocno kuleje.np.infprmację o noclegach zdobyłam w miejscowej knajpie...pani na dworcu pojęcia o niczym nie miała, nawet bilet właściwie wystawić nie umiała...

hej, a może ten turysta krytykant to warszawiak??oni z zasady gdańszczan nie lubią.

stworki, at(malpa),agentki...

widac jak wam blisko do Europy z "at" zrobiono malpe
Takich europejczykow (tylko z nazwy) jak wy spotkalem na Malcie, tak wiec przestancie sie tym chelpic. Tak naprawde to jestescie kmiotkami, wystarczy poczytac wasza dyskusje i opinie o poziomie IQ mozna sobie szybko wyrobic. Owszem spotkalem ludzi w Gdansku na Europejskim poziomie, wy do nich napewno nie nalezycie i nalezec nie bedziecie. Dyplom wyzszej szkoly to zamalo i lepiej nie uzywajcie serverow tych instutucji bo to wstyd dla nich (uczelni). Ewentualnie "stworek-sprzataczka" wyjasnialo by sprawe.
Przynaleznosc do Europejskich instytucji nie zmieni nic automatycznie i kmiotek na dlugo zostanie kmiotkeim (w Trojmiescie takich na peczki), na Europejskim poziomie sa narazie te firmy i instytucje ktorych Polacy nie sa juz wlascicielami i nimi nie zazadzaja, tak jest takze w wypadku mojej firmy ktora ma w Polsce filie. Wezcie sie lepiej do nauki bo dalej zostaniecie tylko tania sila robocza, wszyscy z upper level management sa z zagranicy lub przynajmniej wyksztalceni za granica. Radzil bym wam takze odwiedzic inne strony i zobaczyc do czego tak naprawde sluzy forum typu "Hyde Park", tam ludzie cos tym pisaniem zmieniaja, wy tylko zabrudzacie dyski serverow i rozwojowo stoicie w miejscu. Jak tak dalej bedzie to nadal bede mial stu chetnych na jedno miesce pracy w zagranicznej firmie, a tak naprawde niema z czego wybrac.

Trojmiejskie lotnisko

obserwujac te osoby stojac w kolejce, zachowywaly sie one jeszcze gorzej w stosunku do innych, zwlaszcza dla tych z polskimi paszportami

Agentka przeczytaj jeszcze raz nikt nie ma pretensji do "zaplecza" (jak to stwierdzilas), lotnisko jest ciekawe i narazie zupelnie wystarczajace. Na palcach mozna policzyc przyloty i odloty, to obsluga i mentalnoosc ludzi tam pracujacych jest kula u nogi, rozmawialem z innymi pasazerami (nie mieszkajacymi w Polsce) i mieli takie samo zdanie. Niemile traktowanie i opieszalosc a takze brak kompetencji (nawet proste pytanie sprawia problemy) to podstawowe mankamenty. Przy takiej obsludze i przepustowosci wszystkie lotniska na zachodzie by sie kompletnie zakorkowaly. Negatywne opinie o Trojmiejskiej obsludze (zwlaszcza LOTu i opieszalych celnikow) juz gdzies czytalem (kilka miesiecy temu) i jak sie okazuje nic sie nie zmienilo na lepsze. Kompleksow niestety nie posiadam i trudno takze mnie gdzies zaszeregowac poniewaz jestem europejskim amerykaninem (nie warszawiakiem) i dalej mieszkam na dwoch kontynentach, ale nie w Polsce. Z tego co narazie obserwuje to cale szczescie!

Pracowniku Filii "turysto"

Mógłbym Cię "Turysto"pracowniku filii kupić i kazać sprzątać przed własną firmą . Ale sądząc z poziomu textów które napisałeś to za mało aby U MNIE pracować nawet na tym stanowisku .
Amerykańskich pariasów polskiego pochodzenia nie potrzebujemy. Spadaj stąd - koniec wymiany zdań.

P.S. Mam stałą wizę do Stanów i znam tamtejszych takich "tobie podobnych "polaków"

turysto

zastanawiam się, czy aby ten Twój kosmopolityzm nie wpłynął na poziom inteligencji.i cóż z tego, że mieszkasz sobie na dwóch kontynetach skoro potrafisz jedynie obrażać ludzi?!
jeśli do Ciebie jeszcze nie dotarło to szkoda słów...od czasu do czasu pojawiają się na tym forum rozmaici ludzie, którzy próbują zaistnieć obrażając wszystkich wkoło i hmmm bardzo szybko znikają.

turysto

nie Ty nie jesteś europejskim amerykaninem, a jedynie amerykańskim polaczkiem w najgorszym tego słowa znaczeniu co dobitnie wykazał poziom Twoich wypowiedzi.

at agentko

"....pojawiaja sie na tym forum" - jakim forum?, kilku tych samych ulomnych informuje sie wzajemnie.... o ktorej godzinie walnelo kupe! i ty nazywasz to forum!
"at" ty i firma.... do sprzatania supermarketow chyba!
Jedyne co pzostalo polskie (prywatne) to bar z podrabiana pizza (smakuje jak gow...) i warsztat samochodowy z narznietymi pracownikami. Ci wlasnie udaja klase srednia (troche grosza jak na polskie warunki i kompletne brak IQ). Bachorki takiej wlasnie klasy maja dostep do ...netu i uzywaja go do publicznych pogawedek (raczej wypocin). W cywilizowanym swiecie sluzy do tego telefon, instant messenger, chat (nie mylic z czatowaniem) lub instant private chat/forum room.
To ze jestescie na poziomie Konga to nie moja wina, podlanczacie sie jednak do Swiatowego Medium (do ktorego nie wniesliscie niczego oprocz epitetow) wiec przd uzyciem powinni was wysylac na kurs obslugi i zachowania. Przypuszczam ze jestescie nikim (na szczescie) i nie macie nic do gadania (na szczescie) nie probujcie wiec uzywac Polski do obrony swojego prostactwa. Utrzymuje z Polska i Trojmiastem wystarczajaco czeste kontakty i wiem ze jestescie gatunkiem na wymarciu. Cywilizacji nie da sie powstrzymac i prowincjonalnych kmiotkow takich jak wy (to nie Polska i dzieki Bogu wy jej nie reprezentujecie) zepchnie sie na margines.

Re: LOT i lotnisko w Gdansku

turysto
Zgadzam sie z Toba co do obslugi na gdanskim lotnisku, na lepsze czasy musimy jednak chyba troche poczekac. Dziwie sie ze wladze Gdanska nie interesuja sie tym co doskwiera pasazerom kozystajacym z tego portu lotniczego. Jest to w koncu wizytowka miasta, poza tym ma w tym podobno takze jakis udzial finansowy.

Dziwie Ci sie natomiast ze tracisz czas na dyskusje z pseudogdanszczaninami, poczytaj tylko ich poprzednie posty i bedziesz wiedzial z kim masz do czynienia. Zagladam tutaj od czasu do czasu majac nadzieje ze znajde cos ciekawego - jak na forum przystalo, niestety te same osoby i tematu zadnego.
Zwlaszcza nie licz na to ze cos madrego napisze osoba z Gdyni zwlaszcza taka co ma nawet stala wize do Hameryki ;)

Jesli turysta przyleciał z USA

to chyba Cham-eryki ;)

turysto

ty biedny, tępy, nadęty pustką bucu....
"Szczegulnie utkwily mi w pamieci dwie olewajace wszystkich brzydoty z LOT-u, Agnieszka Furtok i Malgorzata Markiz" - rzeczywiście, wypowiedź na poziomie... Na dobry początek błąd ortograficzy, potem obrażenie dwóch kobiet i to w sposób, który z ich kompetencją bądż jej brakiem nie ma nic wspólnego, no i oczywiście nazwiska - przy tchórzliwym braku podania nazwiska samego zainteresowanego.
Pojęcie o Europie i światowym stylu to może masz - ale wyłącznie w swoim pojęciu. (zrozumiałeś? czy wytłumaczyć?) >:)
Więc przestań na siłę udowadniać sobie swoją wyimaginowaną wyższość kosztem innych, tylko weź się do roboty.

turysto jeszcze

"wyimaginowaną" to znaczy "wymyśloną".
przepraszam, więcej nie będę używać trudnych słów.

Przeraża mnie

że najgłośniej krzyczą i mają tendencję do zmieniania świata osoby, którym tak łatwo przychodzi pisanie donosów lub rzeczy im podobnych.
IPN czy lotnisko...
Sami zaś chcą budować nowy, lepszy świat.
Nie chciałabym mieszkać w żadnym waszym świecie.

Całkiem (nie)przypadkowo tu i teraz

fragment z kabaretu Mumio

Duszan

motor kupił Duszan
teraz będzie jeździł
na sto dwa
a niech wyczyści wpierw
niech wypucuje maszynę
radzi matka
ale gdzie tam - chłopak nie słucha
mało to się namęczył
przy zwózce gnoju z pola
teraz chce pojechać
jak wiatr poszumieć po wsi
no dobrze jedź już urwisie - śmieje się rodzicka
pojechał chłopak jak pirun tylko silnik zaburczał
nawet rąk nie umył

Czy mozna dyskutowac z zakompleksionymi stworami?

Ja przestrzegalem ze to tylko stworki i inne gady osiadly na tym niezlym portalu. Mieszkajacy w Polsce, a jak pisza po polsku mozna zobaczyc czytajac poprzednie wypociny.

Hej, stworze - podaj swoje dane!!!

Te dwie pracownice pracuja w publicznym miejscu i reprezentujac LOT, w publicznej spolce.
Kazdy akcjonariusz ma prawo wiedziec kto i jak dla niego pracuje.
Niedouczonym trudno jest to wytlumaczyc wiec nie bede tracil czasu, tak jak turysta. Mam nadzieje ze Gdansk jeszcze odwiedzi.
Jestem pewny ze to forum odwiedza wiecej ludzi, nie kazdy bowim znizy sie do waszego pozimu i przylaczy sie do pisania o niczym, jakiegos tam belkotu.
Przestan takze wypraszac innych, to raczej ty znikaj z tego forum bo jeszce ktos pomysli ze w moim miescie mamy tylko blaznow twojego pokroju.

filmow - gamoniu, filmow.........nasz - masz, wsjo radno

Kisuna (25 Kwietnia 2004 godz. 12:55)

wysla Ci poczta nasz spis fimow, ok?

Stworek DHCP-55.biotech.univ.gda.pl

TAKI BLAZEN MA DOSTEP DO UNIWERSYTECKIEGO SERWERA

nawet z psami walczy - to ci dopiero stworek

Zapraszam wszystkich (19 Kwietnia 2004 godz. 14:58)

na nielegalne walki psów, podwórko kamienicy numer 8 przy ulicy Hapniczej. Dla wszystkich uczestników w przebraniu psa, wstep za pól ceny i piwo gratis!

Nie dajcie się nabrać

"to" ...... pisze pod 2 ksywami , ten sam styl, - nie odpowiadajcie , nie ruszajcie ..... bo przysłowiowo śmierdzi

Zawsze wierzylem ze wiekszosc Gdanszczan...

to normalni ludzie i z poczuciem humoru - czytajac dobrze sie usmialem.
Ex-Gdan... o mnie sie nie martw, takich kmiotkow mozna spotkac wszedzie, a my Polacy dopiero idziemy w kierunku normalnosci.
Przy latwiejszym i szerszym dostepie do Internetu ta gawiedz zostanie wyparta, a na forum zaistnieje prawdziwa dyskusja.

Universytet Gdanski jakos nie kojarzyl mi sie z ludzmi u ktorych slowo "buc" istnieje w slowniku wyrazen lub przy piwie ogladajacych nielegalna walke psow....

"at"- przyjedz do Stanow bo dachy przeciekaja,

brakuje roboli. Mozna takze dzieci straszyc takimi jak ty zabierajac ich do pseudoturystycznego skansenu nieokrzesanych roboli z Polski, twoich polaczkow, takich jak ty. Ja jade tam raz w roku robiac zakupy u dobrych polskich rzeznikow, chce miec tylko Swieta polskie a od takich jak ty z daleka.

At

zdaje się, że masz rację...odnośnie sam wiesz kogo.najzabawniejsze jest to, że wspomniana wyżej osoba powiela znane już nam schematy typu: ja kontra cała reszta.
pozdrawiam,

Ex gdańszczaninie czy jak tam się nazywasz

nie rozśmieszaj mnie swoim doborem faktów godnym opóźnionego trzecioklasisty....
Nie porównuj literówki z błędami ortograficznymi.
A co do danych - jesli pisałabym podobną uwagę, z uwzględnieniem imion i nazwisk krytykowanych przeze mnie osób, z pewnościa podałabym swoje dane. Brak tego uważam osobiście za działanie tchórzliwe i niehonorowe.
Zaś cytowane przez ciebie słowa... Dobry Boże, przecież ty nawet nie zrozumiałeś ich kontekstu. I gadaj tu z taboretem.

No patrz, taka z ciebie elita, a "buca" jednak zrozumiałeś.... >:DDD

Na drodze do normalności ty zboczyłeś w ślepą uliczkę już dawno temu.

"takie polaczki"

przykre określenie. Zwłaszcza z ust Polaka.

Ehh..

Znów rozmowa na poziomie...
Brawo szanowni państwo, brawo...

Tak z innej beczki

Zastanowiło mnie to dzisiaj.
Przez weekend ten, a z pewnością ostatni zdażyło się w 3mieście całkiem sporo rzeczy.
Jednak w weekendy nie pojawiają się nowe notki w "Faktach i Opiniach".
Czyżby to znaczyło że przez cały weekend portal trojmiasto.pl jest pozostawiany sam sobie?

Stworze ciebie nikt nie rozumie

Nie potrafisz pisac nawet w jednym jezyku i o czym tutaj dyskutowac. Brzydota nie powinna ci jednak przeszkadzac w prowadzeniu normalnego zycia. Wyjdz na zewnatrz przynajmniej wieczorem i zacznij zyc na nowo. Brzydota polaczona z glupota to juz powazny problem, zwlaszcza gdy ma sie do czynienia z takim narzedziem jak komputer. Nie przypominam sobie zebym cokolwiek do ciebie adresowal piszac moje spostrzezenia z lotniska, nawet by mi do glowy nie przyszlo aby osoba z twoim IQ (sadzac po twoich wymeczonych wpisach) cokolwiek z tego zrozumiala.
Ucz sie kmiotku jezykow (za rada kolesia z ksywa) ale zacznij najpierw od jezyka polskiego - bo chyba to twoj ojczysty i jedyny.
Na wyjazd i prace jednak nie licz bo takich kmiotow nikt w normalnym kraju nie zatrudni, lapowek nie przyjmuja.

Nie ten adres stworze

"polaczki", to okreslenie twojego kolesia z ksywa (gdzie on siedzial? i ile?), zapomnial biedaczek ze to wlasnie tacy jak on z wizami lub pobytami stalymi platajacymi sie po "Jackowie" czesto z butelka w reku.
Idz na walke psow zwierzatko, mam nadzieje ze cie zjedza.
Trzeba byc dobrze walnietym zeby cos takiego ogladac i na dodatek jeszcze promowac.

Agentko, Stworku, At.

To my... i nie cala reszta - tylko troje nawiedzonych prosto z blokowiska z bazgrolami na scianach. To tylko o was chodzi, szczegolnie sie wyrozniacie - prostactwem!!!
Te metody ze scian przenosicie na forum.
Spadajcie Orunia was potrzebuje.

turysto

z takimi nie ma nawet sensu dyskutowac, chyba nie rozumiesz tej mentalnosci, dalem Ci przylad z psami, tak nawiasem to niewiadomo co jeszcze ona z nimi robi........to ci stworek!

:D

wyrywam psom najpierw tylne łapy, potem przednie, a na końcu powoli ukręcam głowę. Oczywiście, o ile nie któryś nie stracił jakiejś z kończyn podczas krwawej i brutalnej walki, którą oglądam ze szklanką piwa w dłoni.
Przypominam (z 19 i 20 kwietnia), iż walki odbywają się na ulicy Hapniczej, która znajduje się pomiędzy ulicami Nożowników a Dziabaków, tuż obok księgarni "Cięty Język", a nieopodal więziennego klubu fitness "Gięte Ciało".
I to wszystko najzupełniej poważna sprawa, oczywiście.

Oj, nie wiem, czy przeżyję ten atak śmiechu.

Ex Gdan turystyczny

Szkoda mi na ciebie więcej ironii, bo jej nie dostrzegasz i słów poważnych, bo ich nie rozumiesz. Najlepiej będzie, jeśli wrócisz do swojego małego, ograniczonego światka z wielkim lustrem na samym środku, w którym będziesz mógł znów się przeglądać mówiąc z dumą "Jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie". Normalnym ludziom daj spokój, a ze mną nie dyskutuj, bo sam widzisz (widzisz?) że to bezcelowe.

Stworek

:)
"Jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie"

Ratownik byl de best :)))

Stworze jestes glupia suka

nawet z psami walczy - to ci dopiero stworek (9 Maja 2004 godz. 19:29)

Zapraszam wszystkich (19 Kwietnia 2004 godz. 14:58)

na nielegalne walki psów, podwórko kamienicy numer 8 przy ulicy Hapniczej. Dla wszystkich uczestników w przebraniu psa, wstep za pól ceny i piwo gratis!

ex-Gdan... ool-435387b5.dyn.optonline.net

kto dopuszcza takie stwory do komputera

W ramach wyjaśnienia

Z tego co pamiętam fragment o walkach psów był ironiczną odpowiedzią na jakiś inny post.

Stworek

Ale w gruncie rzeczy patrząc na całą sytuację kręcącą się wokół walk psów i tym podobnych zabaw na rzeczonej ulicy Hapniczej nazwanie Cię suką zaczyna nabierać ciekawego znaczenia...

Aube

ależ ja jestem suką. Do tego głupią. Bezsprzecznie ;) Auuuuuu!
Zaś ex gdan nie musiałby się przebierać, żeby uzyskać gratis wstęp na moje walki. On jest psem z usposobienia. Co prawda tylko ratlerkiem ze słabością do nogawek, ale jednak... ;)

Stworku

hahahaha,
wiesz zauważyłam taki miły i sympatyczny pub niedaleko Hapniczej, nosi jakże klimatyczną nazwę POD SUCZKĄ.
zawsze można tam zajrzeć po kolejnej walce psów i podyskutować w miłym gronie...przegryźć kilka kości niezgody, tfu miało być zgody rzecz jasna...

Stworku

Biologicznie rzecz biorąc też jestem suką....
hmm..
A więc wybiorę się z wami, pozostałymi sukami do baru "Pod Suczką" i będę ze smakiem podgryzać różne kości i kosteczki....

hmmmm

aż mnie świeżbią palce na klawiaturze, by napisać co myślę o turyście i ex ...tylko klawiatura nie odda głębi mojej ironii i niesmaku dla ludzi ich pokroju...pojawiają się tylko w jednym celu, by obrażać i prowokować używając wszelkich dostępnych środków wyrazu...nie pojmują jednak pewnej podstawowej kwestii, że trafili na obcy sobie grunt wśród ludzi, którzy w większości znają się od dawna...a ponieważ są obcy i nie znają zasad, czy też wzajemnych relacji pomiędzy nami to za najlepszą formę prezentacji własnej osoby uznali ordynarny atak.
wyrazy współczucia składam wyżej wymienionym, bo doprawdy solidnie sobie na nie zapracowali.

Zostawic bo smierdzi

Agentka,
a ja myslalem ze te czasy minely.......

Agentko

Czy ja wiem czy tu chodzi o prowokację...
Chyba bardziej o urażone i boleśnie popodgryzane ego, o które teraz walczy z całą zajadłością ratlerka.
On w przeciwieństwie do świata wie na pewno, że jest piękny i ma wspaniałe mięśnie.

ziew

nuda

A gdyby tak

muchozolem Insekta co.....
Pssssssssssssss..... pssssssssssss ?

Stworku

ale ten ratlerek to raczej wiele nie zdziała na Hapniczej...narobi tylko hałasu i zanieczyści powietrze...

At

no coś Ty?!szkoda kasy na muchozol...!

A co tu się znowu dzieje??? Troszkę mnie tu nie było, a tu takie akcje - prowokacje. Tylko kto tu kogo prowokuje???? hmmmm.

Agentko

a co do kasy na muchozol, to jest wiele innych naturalnych metod pozbycia się szkodników, nie trzeba zaraz sięgać po chemie.

OFERTA PRACY DLA WEBDESIGER ORAZ DLA GRAFIKA

Oferuje prace na pól lub pelen etat dla "web-speca". znajomosc technik java, java script, php, html, xml, mysql. mile widziany c++

oferuje równiez prace dla grafika najlepiej po ukonczonych studiach w tym kierunku. znajomosc obslugi photoshop oraz dowolnego programu do grafiki wektorowej. umiejetnosc przerabiania style guide na www
prosze kierowac cv wraz z sugerowanym wynagrodzeniem oraz referencjami pod pablo_r@o2.pl

Hyde Park

A nade mną teraz noc cicha i wspomnień pełna... Buziaki dla wszystkich co pamiętają.

Gdynia miasto antyrowerowe!!!!!

Pogrubiony
Europejska Gdynia jest mitem, sztandarowa inwestycja miasta Estakada Kwiatkowskiego, łącząca dwie części miatsta portowego jest nieprzejezdna dla rowerzystów!!!!!To jest paranoja na miarę polskich inżynierów infrastruktury!!Na całej Estakadzie obowiązuje zakaz poruszania się rowerem, a chodniki, które teoretycznie są po obu stronach jezdni są ślepe!!!Moim zdaniem projektant powinien za takie niedociągnmięcie pójść do pierdla...

Orinoko

pamiętamy...żółte kratki i rozmowy w pachnącej herbaciarni...

Maciek

Estakada jest z założenia trasą szybkiego ruchu, a na takowych nie ma ścieżek rowerowych ani chodników. Więc tam się ich raczej nie można spodziewać.
Mnie bardziej boli brak rozsądnie skonstruowanych ścieżek w mieście. Istny serial w odcinkach.
Wielokrotnie by dostać sie z jednej strony miasta na drugą trzeba ryzykować mocne stłuczenie siedzenia jadąc chodnikiem o powierzchni maącej wiecej wspólnego z falami Dunaju niż z powierzchnią poziomą lub ryzykować życie w towarzystwie tirów, wywrotek, autobusów i innych szalonych pojazdów o kierowcach z chęcią mordu w oczach....
I żesz te koszmarne góry...ja mieszkam nad morzem, tu z założenia powinno byc płasko...ale na to akurat władze miasta nie mają już wpływu, to tylko moje osobiste małe narzekanie na ukształtowanie terenu :D

skromne pytanko

czy ktoś może wie ile potrwa przerwa na blogowisku????

Marta

dzięki,
w tzw.międzyczasie dostałam adres tej strony od Aube i zajrzałam...aczkolwiek nie wyjaśnia to paskudnych opóźnień w pojawianiu się nowych notek na blogach, wg. blog.pl od godziny ok. 17.30 nikt nic nowego nie napisał...hmmmm tymczasem wiem, że jest co najmniej kilkadziesiąt nowych notek taki ze mnie Sherlock Holmes....
pozdrawiam.

Agentka

fakmen! a tak chciałam być pierwsza-przebiegła-o tej stronie wiedząca!;)No dobrze, niach niach(przeczesuję włoski ładnie dygam:)) a adres Twojego bloga to tajemnica?/takie zaszyfrowane telmi telmi pliz!:))

Marta

chętnie podam adres mojego bloga tylko nie na tym forum, gdybyś tak jakiegoś maila podała...
pozdrawiam.

Inne tematy z forum

Apel w trosce o ekosystem (7 odpowiedzi)

Apel w trosce o ekosystem, dotyczący dokarmiania ptaków, które są niezwykle pożyteczne, bo gołębi...

Biżuteria jako prezent? (40 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...