Akademik - jakie szanse?

Mam pytanie. Otóż okazało się dziś, że nie dostałem miejsca w akademiku. Miałem -4,61607 punktów, a miejsce przyznawano od progu 13,4. Czy jest szansa, że w kolejnej turze dostanę miejsce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Akademik - jakie szanse?

Miejsca się zawsze zwalniają, bo w ciągu roku część osób rezygnuje, część nawet wcześniej, bo znajdują sobie mieszkania... Musisz tylko dowiedzieć się, co i jak w związku z kolejnymi turami- ja nie znam dokładnie terminów-zresztą, nie miałam problemu z otrzymaniem miejsca w akademiku PG. Mam dwóch kolegów, którzy mieli wysokie dochody i udało im się jednak dostać... Starali się też o miejsce na kolejny rok przed wakacjami i udało im się:) Ważne też jest to, czy masz łatwy dojazd do Gdańska(tzn. mieszkasz w Gdyni, Sopocie, Wejherowie itp.) bo wtedy na akademik nie masz raczej szans... Jeśli mieszkasz troszkę dalej szansa istnieje:) Trzeba tylko się starać i interesować;) też się bałam, czy się w ogóle załapię, bo straszono mnie, że nie dostanę, a się udało od razu:)

mieszkam coś koło 100 km na południe od Gdańska, więc raczej nie taki łatwy dojazd ; )

Ja mam 90 km na południe:) Więc szanse masz pod tym względem:) Ale pewnie masz dość wysoki dochód i to w tej chwili przeważyło...

kurcze ja to samo mam -5 punktow a mieszkam 450km od gdanska i nie dostalem akademika , jak myslicie jest szansa w tej nastepnej turze ?

Koledzy mieli wysokie dochody, a byli z pomorskiego... Szansa na pewno więc istnieje... Trzeba się tylko starać, interesować:)