Akademiki-przydział pokojów

Temat dostępny też na forum: Politechnika Gdańska
Witam
Wie ktoś może jak wygląda sprawa z przyznawaniem pokojów w domach studenckich? Kto za to odpowiada? kiedy będą rozdzielać pokoje , gdzie należy się zgłosić? Dostałem miejsce w DS3 i nurtują mnie te pytania :D
Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Akademiki-przydział pokojów

Cześć.
Przeważnie jest tak, że w terminie kiedy zaczyna się kwaterowanie w akademikach (końcówka września ok 27-28) zgłaszasz się do kierownika swojego DSu i tam następuje przydział pokoju, tzn. podają jakie pokoje są jeszcze wolne i trzeba dokonać wyboru. Najlepsze pokoje są już najczęściej pozajmowane przez studentów ze starszych roczników, bo oni mają pierwszeństwo (z reguły zajmują te same pokoje o rok wcześniej).

Hej
mnie nurtuje pytanie, jak to jest z tym przydzialem, tzn juz z gory jest mi np przydzielony pokoj 3-y osobowy ze wzgledu na pkt uzyskane z przychodow, czy jak sie zglosze wczesniej, to sa wieksze szanse ze bede mogl wziac pokoj 2-u osobowy a nie 3?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z góry nic nie jest przydzielone i punktakcja/dochód nie ma tu nic do rzeczy. Obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy. Wiele zależy od tego ile jest wolnych pokoi 2-sobowych i 3-osobowych, bo jak pisałam wcześniej starzy lokatorzy mają pierwszeństwo i może się tak zdarzyć, że zostaną już tylko 3-ki, więc nie będziedz miał już wyboru.

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...