Akcja na Familijnym

Kto wie
co dzisiaj policja miała za akcję na familijnym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Akcja na Familijnym

Mandaty za 'złe' w ich mniemaniu parkowanie. Chyba jednak trzeba wyjaśnić dlaczego ktoś stawia znaki bez uzgadnianie ze wszystkimi właścicielami drogi-czyli mieszkańcami. No i jakoś nie sądzę że oni tak sami z siebie tu przyjechali...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Hehe peszek ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wstydzę się za moich sąsiadów konfidentów-czy nie lepiej ze sobą rozmawiać? Wypij z sąsiadem browarka czy co tom lubicie i się dogadajcie. Więcej szacunku dla siebie na wzajem a nie szczucie policją. Policja ma ważniejsze sprawy - dajcie im pracować. Życzę miłego dnia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14

Normalnie ręce opadaja całe szczęście ze bonzo nie ma sąsiadów konfidentów tylko normalnych wyrozumiałych ludzi bez żadnych zaburzeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak się zastanawiam. Czy jest pod tym niebieskim znakiem napisane strefa ruchu? Skoro to droga prywatna to wydaje mi się, że policja nie ma tam jurysdykcji jeśli chodzi o ruch drogowy. Ale mogę się mylić. Niech znawcy się wypowiedzą.

Druga sprawa to taka, że skoro droga prywatna i małe w niej po kawałku udziały. To bierzesz puszkę z białą farbą i malujesz dwie kreski i miejsce parkingowe gotowe. Ale może ktoś ma większość udziałów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Twoja część to X. X stanowi 1/200 drogi osiedlowej, ale nigdy nie będzie określone która konkretnie część tej drogi to Twój X. Więc nie możesz malować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak droga prywatna to można parkować samochód jak święta krowa śmieszni jesteście
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proponuję wyjąć akt notarialny który pan podpisał i przeczytać regulamin osiedla.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A dlaczego nie parkujecie we wlasnych garazach?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo państwo z miasta nie umie i myśli że im wszystko wolno,widoczne to w mieście tu im śmierdzi a w mieście nawet na trawniku zaparkują bo myślą że im wolno.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo w garażu trzymają rzeczy a nie samochody i należy takim co parkują na ulicy srogie mandaty a później pretensje maja
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 7

No i super, widzę że policja jedzie z tematem, ktoś musi zarabiać na 500+
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Drodzy sąsiedzi cieszy mnie ogromnie, że tyłu u nas dobrych ludzi na osiedlu, parkujmy i wspomagajmy rząd
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

to dzielnicowy z żukowa latał po osiedlu i rozdawał po stówce, dzisiaj nie ma żadnego samochodu na drodze, całkiem dobrze, jest porządek zobaczymy na jak długo
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Parkujemy, ale na przykład ja mam przyjacioł i rodzine, którzy chcą wypić ze mną herbate, a nie mogę bo NIE MAJĄ GDZIE POSTAWIĆ AUTA !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Trzeba było pomyśleć zanim się "DOM" kupiło.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7

zrób parking w ogródku lub niech goście zostawią auto gdzieś dalej i przejdą się do Ciebie pieszo
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brawa dla samozwańczego szeryfa osiedla familijnego. Dzięki takim akcjom wiem, że lepiej nic nie mówić przy sąsiadach, a nuż wśród nich znajdzie się jakiś TW. Poziom donosicielstwa osiągnął szczyty absurdu. Mogę się założyć, że to pewnie dziedziczne dziadek donosił, ojciec donosił a to i ja dorzucę swoją cegiełkę. Czekam tylko na jakąś akcję związaną ze zbieraniem podpisów to każę wyp. z mojej posesji. I na koniec pozdrowienia dla szeryfa - oby ci się żona z czarnym puściła.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 14

ładne tam piekiełko macie na familijnym ;) Zabrakło chyba troche wyobraźni, nagle zaskoczenie po kupnie,
- że skoro mieszkam na wsi, to musze mieć 2 auta...
- że nie ma gdzie zaparkować więcej niż jednego auta...
- że goście nie mają gdzie stanąć...
- że skoro stoję na drodzę utrudniając ruch, to przyjdzie policja i mi wlepi mandat...

Rychło w czas :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawidłowość jest raczej taka, że nie narzekają albo neutralnie do tego podchodzą Ci co nie mają problemu z poprawnym zaparkowaniem swojego samochodu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wypraszam sobie my z mężem parkujemy swoje auta na miejscach odpowiednich ale ta akcja z policją jest absurdem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mieszkańcy wszystkich rodzinnych, familijnych i innych super falowców, jak kupowaliście mieszkania to nikt z Was nie zastanawiał się że nie ma gdzie postawić samochodów, nie ma gdzie zaparkować jak przyjadą znajomi ?
Albo, rozumiem, że już wtedy wychodziliście z założenia, że na wsi parkuje się gdzie popadnie, psy sr*ją gdzie popadnie - taka wiejska sielanka. Niestety jest inaczej, obowiązują przepisy gdzie można parkować, pies może sr*ć w domu, na balkonie lub sprzątajcie po nim - jest poprostu normalnie jak w całym cywilizowanym świecie, czas się przyzwyczaić i nauczyć.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

na początku nie było problemu nikomu nic nie przeszkadzało dopiero jak się wprowadziło jaśniepaństwo z końcówki osiedla to się zaczęło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Problem jest w znaku "strefa zamieszkania".. można go zastąpić znakiem droga wewnętrzna, teren prywatny, ograniczenia 20 km/h, uwaga dzieci i skrzyżowania dróg równorzędnych. i problemu z parkowanie by nie było ..... ale byli by sygnaliści.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wystarczyłoby w nocy zamalować farbą w aerozolu niektóre znaki tak, żeby można było wjechać na osiedle nie wjeżdżając w do strefy zamieszkania. Wątpię, żeby ktoś zdecydował się zainwestować własną kasę w nie swoje znaki :P Na Rodzinnym nie mają strefy zamieszkania i pan dzielnicowy może się co najwyżej po jajkach podrapać...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

dlatego na rodzinnym jest taki burdel, że przejechać się nie da. Dziękuję jestem na nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

sorry.. mieszkam na rodzinnym od 6 lat i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie można było przejechać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

no to może mi powiesz, ze na rodzinnym jest lepiej niż na familijnym ?? :-D

TAK. Jest zdecydowanie lepiej, Tam nie działają bolszewiccy sygnaliści. A przejazd nie stanowi problemu. Jeżdżę tamtędy codziennie. Co więcej, Rodzinne jest ostatnim ratunkiem dla reszty okolicy, kiedy toną drogi, za które odpowiada gmina Żukowo...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obraża rasista, źle życząc innym, konfidenta. Świat schodzi na psy..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram

niech sobie zrobia parking w ogródku a nie na drogach staja mądrale bylo trzeba szybciej myslec albo jedno auto do garazu a drugie przed a nie ida na łatwizne ida moze zrobimy akcje ze kazdy zaparkuje przed ich domem przed garazem na drodze i wogole ludzie myslcie droga to nie parking
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na drodze można parkować o ile znaki nie stanowią inaczej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ludzka zawiść nie zna granic . wypowiedzi typu " trzeba było myśleć przed kupnem " są żenujące . Ale pamiętajcie kij ma dwa końce .
Mam wrażenie że zaczęło się wszystko od zbierania podpisów o postawieniu słupków ,znaku na wjeździe itd.
Na dzień dzisiejszy i myślę że długo jeszcze po takich akcjach nie będzie możliwe zrobienia u nas na osiedlu jakiejkolwiek wspólnoty , mało tego ta osoba(y) co nadają na policję na pewno wprowadzą super atmosferę na osiedlu . Nic dziwnego że piszą potem że banino to wieś wysokich płotów i konfliktów sąsiedzkich. Ludzie opamiętajcie się czy naprawdę jak wystaje na ulicy dosłownie 1/3 auta to karetka czy straż nie przejedzie ludzie czemu w Was tyle zawiści jakiejś chorej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

A ja mogę postawić 1/3 samochodu na podejściu do twoich drzwi ? Przecież jakoś się prześlizgniesz.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14

A czy kris staje tobie pod drzwiami i zostawia ci 1/3 podejscia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problem w tym, ze większość stala całym pojazdem na drodze a nie 1/3 jej szerokości. Szerokosc ulicy nie jest na 3 samochody ale nikt o tym nie myslal. Jak dla mnie mieszkancy w większości maja 2 miejsca postojowe to niech z nich korzystają. Odwiedzajacy niech staja maksymalnie przy plocie i jeśli ktoś na przeciwko nich stanie tez maksymalnie przy swojej posesji bylby przejazd nawet dla dużego wozu strażackiego. Nigdy tu nie będzie wspólnoty bo musi być 100% chętnych a to jest nierealne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wspólnoty????? Nie po to kupowaliśmy mieszkanie bezczynszowe, żeby teraz tworzyć wspólnotę!!! Proszę nie wymyślać!!! A auto proszę parkować jak należy - w miejscach do tego przeznaczonych. Dziwne, że najwięcej burzą się Ci, którzy mają garaże. Zapewne są one zawalone różnymi gratami a na auto nie ma już miejsca prawda? Świadomie stawiacie swoje auta gdzie popadnie a późnej wielkie zdziwienie, bo mandat jest. Ojej. Od jakiego czasu regularnie przyjeżdża policja na osiedle. A auta stoją byle gdzie i byle jak. Naprawdę nie szkoda Wam pieniędzy? Skąd macie swoje prawa jazdy jak podstawowych przepisów nie przestrzegacie??
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wspólnota byłaby po to aby za naście lat nie wykładać kupy kasy na remont drogi, ale to taki szczegół ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to powodzenia, bo na wspólnotę musi się zgodzić 100% mieszkańców. Ja na pewno nie wyrażę na to zgody - i parę innych rodzin też.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

No cóż trudno, poczekamy naście lat jak droga będzie naprawdę dziurawa ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba było kupić mieszkanie gdzie od początku była wspólnota ;) i za te naście lat nie byłoby problemu ;) każdy doskonale zdawał sobie sprawę z tego co kupuje i na jakich warunkach. My wybraliśmy opcję bezczynszową świadomie - jak widać większość ludzi już nie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bzdura. Wspólnota istnieje, tylko nie jest sformalizowana. Do jej uregulowania wystarczy 51% posiadaczy udziałów w drogach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To dlaczego nie jest sformalizowana?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Musi się zebrać 51% udziałowców drogi, zatrudnić prawnika który wszystko sformalizuje. Wspólnota już istnieje, gdyż drogi na osiedlu posiadają wielu udziałowców. Proponuję poszukać w internecie i przejrzeć informacje prawne na temat wspólnot.

Musi się zebrać 100% nikt nie ma prawa bez zgody właściciela zarządzać jego własnością.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zamiast pisać bzdury, proponuję zapoznać się z obowiązującym prawem. Jest się współwłaścicielem i zwykłą większością udziałowców można przegłosować wszystko.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wojtek ma rację, odkąd istnieje własność wspólna, ogół takich właścicieli to wspólnota.
To że jest niewłaściwie zarządzana i niesformalizowana to wina nieświadomych współwłaścicieli. Jeśli wobec tej wspólnoty będą czynione kroki prawne, będzie się ich z tego rozliczać. Niestety świadomość prawna w takim temacie nie istnieje i dopiero jak pojawiają się jakieś konsekwencje jest wielka afera.
To tak samo jak z czytaniem umów przed ich podpisaniem, a późniejszym 'ale jak to się na to zgodziłem?'.
Świetnym pomysłem byłoby, jeśli chociaż notariusze uświadamialiby ludzi na co się zgadzają i jakie mają z tego obowiązki. Tylko że ten urząd (mam takie wrażenie) nie działa zbyt sensownie, z drugiej strony też nie leży to w jego kompetencji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zapytam jeszcze raz dlaczego nie jest sformalizowana wspólnota? Myślę, że dałoby radę zebrać te 51% w takim razie. Powinien to zrobić ten co dzwonił na policję w sprawie parkowania ;)

Uwaga - odpowiadam:
Bo nikt nie jest za to odpowiedzialny. Nie da się wskazać takiej osoby palcem i powiedzieć - zrób to.
Dziękuję, koniec odpowiedzi.

Ale współwłaściciel ma obowiazek łożyć na bieżące utrzymanie swojej własności- udziału w drodze, jest odpowiedzialny za szkody powstałe jeśli nie dopełnił swojego obowiązku. Pierwsze co droga powinna być ubezpieczona bo jak traficie na cwaniaka,to wydoi z was kasę, utrzymanie drogi to nie tylko odśnieżanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przegłosować można wszystko, ale jak wyegzekwować od wszystkich co zostanie przegłosowane. Biorąc pod uwagę wielkość osiedla zawsze
ktoś stanie okoniem ze mną włącznie. Po prostu nie chcę mieć nic wspólnego z szeryfem osiedla , bandą donosicieli i moralizatorów. Wprowadzając się na osiedle byłem otwarty wobec sąsiadów, ale teraz zostaje tylko dzień dobry i koniec.

Należy wynająć dobrego administratora, oni wiedzą jak egzekwowania zadłużenia

Nie tyle co garaże, bo juniory mają i garaże i podjazdy, tylko niewygodnie tym z tzw.najdroższymi domami,o ironio, bo nagle taki bonus jak brama zaczyna przeszkadzać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam! Posiadam garaż , posiadam miejsce postojowe przed garażem , ale i na własny koszt przed ogrodzeniem zrezygnowałam z ozdobnych drzewek i wyłożyłam kostkę brukowa ,ponieważ kamyki nie były odpowiednim rozwiązaniem !Dzis jednak goście nie mogą zaparkować 30 cm na jezdni ! Rozumiem poirytowanie wielu osób w szczególności początek Imbirowej ,są tam drzewka ozdobe i samochody parkowane są na jezdni !Tak być nie powinno !!!

A co tobie początek Imbirowej przeszkadza? Jakoś są drzewka i nie ma zagrożenia pluj jadem do siebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam! Widzę ze kogoś bardzo zabolało

Witam! Widzę ze kogoś bardzo zabolało

Witam! Widzę ze kogoś bardzo zabolało to co napisałam, jeśli taki odważny Pan lub Pani to możemy porozmawiac poza forumNo i nie jesteśmy na Ty !!!

Pluć jadem co to za teksty!!! Co za ludzie mieszkają na tym osiedlu!!!!, a tak na marginesie to od kiedy z moją żoną jesteś na Ty!!!! Widać kto mieszka na początku Imbirowej i przez kogo są te całe problemy z parkowaniem i policją. Następnym razem jak zobaczę jakieś samochody na początku ulicy to sam zadzwonię na policje, dostaniecie kilka mandatów to się nauczy jeden z drugim parkować !!!! Jakoś na dalszej części ulicy ludzie nie maja problemów z parkowaniem bo nie maja drzewek przed plotami, auta nie stoją na środku ulicy!!!! i nie donoszą sąsiad na sąsiada

Nikt nie mówi o 1/3 tylko o autach stojących na pasie, których jest pełno, przez które trzeba jeździć slalomem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

wczoraj znowu policja krążyła po familijnym i potem stała pod jednym z domów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i teraz w kurnikach mają problem. Widziały galy co brały tam nawet na rowery nie ma miejsca.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wymachujecie przrpisami i paragrafami. Pamietajcie ze prawo zostalo stworzone dla idiotow ktorzy nie potrafia sie dogadac.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawo zostało stworzone dla idiotów, którzy sądzą, że można się "dogadać"

Witam,
Jakiej wielkości mandaty wystawiali i ile punktów karnych? A jak ktoś miał stawić się do Żukowa a nie stawi się to co sprawa idzie do sądu?
Hhmmm może tą drogę wybrać i wtedy punktów karnych się nie dostanie.

Może po prostu naucz się parkować, a nie kombinujesz na złość wszystkim dookoła.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jesli Tobie to przeszkadza to nie znaczy ze wszystkim.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przeszkadza mi, że obowiązujące prawo masz w ...

Poczekamy jak zacznie padac . sprawdze czy wody opadowa zbierasz na swojej działce i czy nie wylewasz na ulice. I co wtedy powiesz widzialy galy co braly czy trzeba bylo myslec przed kupnem ?

Ja za parkowanie dostałem 100 złotych i 1 punkt karny, z tego co wiem jak się nie stawisz sprawa idzie potem do sądu

mandaty wielkosci A4

Dzięki za odp.
To nie dotyczy tego miejsca - innego miasta. Wolę niech sprawę ślą do sądu nie dostanę pkt karnych.
Nie dałem się spisać ponieważ tego dnia nie miałem przy sobie papierów, tak wyszło. Portfel i inne papiery zostały w innym aucie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To zamiast punktów dostaniesz grzywnę i obciążenie kosztami procesu. Brawo ty!

Koszty procesu np: w Warszawie to 80zł a w 3miesie 50zł.
A nawet jak będą większe to straszna mi kasa - zarobie tak jak Ty.

Ciekawe... koszty procesu za odmowienie przyjęcia mandatu w Gdańsku 600 zł No chyba ze coś od zeszłego roku się zmieniło :)

Ale Janusz wie lepiej, a później płacze na forum, że wszyscy złodzieje i konfidenci.

Coś wam powiem, mi się podoba obecny porządek na osiedlu, jakoś tak przestrzennej się zrobiło i milej gdy wychodzę na zewnątrz z dzieckiem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z tym porządkiem bym polemizował . Jeśli chodzi o Imbiorową to faktycznie auta nie stoją , ale za to na Goździkowej , Cynamonowej stoją niezgodnie i co ludzie z Imbirowej mają dzwonić na policje tak jak to zrobił ten ktoś z innej ulicy ??? Nie, bo pewnie tam mieszkają bardziej wyrozumiali ludzie

Dostałem wezwanie do Kartuz, zaparkowałem może na 15 minut, ktoś jest konfident i powiadamia policję
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdyby to było moje osiedle to delikwent już dawno by został zlokalizowany i ukrócony
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Całe szczęście, że się jeszcze tacy, którym chce się walczyć z ta parkingową patologią. Tak trzymać!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

z jakiej ulicy ?

jednak na innych osiedlach nie ma czegoś takiego . Widać że na tym osiedlu familijnym jest parę osób nawiedzonych

to jest prawda
https://www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

oczywiście nie wszyscy są tacy
https://www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (6 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...