Aleja Brzozova w Bojanie domy

Witam chciałam kupić bliźniaka /domek w Bojanie pierwsza oferta jaka mi wpadła w oko to Aleja Brzozova w Bojanie. Deweloper semar. czy ktoś się może orientuje czy bardzo to kupić czy tereny nie są podmokłe budynki wykonane solidnie itd A może gdzie indziej jakaś propozycja dziękuję za podpowiedź pozdrawiam marla
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czyżby troll dewelopera ? Przecież pytałaś Mario, już w innym poście o to . Żeby nie wiem jak zarąbiste domki były i leżały na terenach suchych jak pieprz , to jest jedno co dla mnie dyskwalifikuje kupowanie tam czegokolwiek . Pierwsze domki leżą prawie przy samej S6 ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Warto, już dla samej nazwy "Aleja Brzozova". Wielkim światem powiało.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Plusem może być cena i zagospodarowanie osiedla. Minusy to sąsiedztwo S6, problem z dojazdem od strony Bojana (z powodu budowy S6 ulica Czynu Tysiąclecia została zamknięta), odległość do szkoły, przedszkola, sklepów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

bliźniak łączy najgorsze cechy mieszkania w bloku i w domku jednorodzinnym jednocześnie. zastanów się, czy nie lepiej kupic działke i zbudowac mały domek np.: prefabrykowany z możliwościa rozbudowy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

i jakie to są te najgorsze cechy, słucham uprzejmie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Np miec takiego sasiada jak ty
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

no i typowa wieśniacka odpowiedź, nie żebym się czegoś innego spodziewał po wieśniaku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

a odpowiedz patolu, kogo nazywasz wieśniakiem? jeśli mieszkańca wsi, to znaczy że też nim jesteś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wracając do meritum ... na dzień dzisiejszy Spółka z-o.o. Pana i Pani Bieszk z kapitałem zakładowym 5 tyś zł powstała w 2019 roku . O ile dobrze pamiętam odpowiedzialność spółki do wysokości kapitału zakładowego . Dalej zostawiam do przemyślenia .;-);-) Co do spraw z wójtem , to niech wypowiedzą się ci ,co coś wiedzą .. ;-) Ja nie wiem .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Póki jest popyt to będzie podaż. Nic z tym nie zrobimy. Nie pije do kupujących takie bliźniaki czy szeregi. Tylko do patodeweloperów i gminy. Już teraz co roku w lato mamy porządne wpadki ciśnienia wody. Jeszcze parę takich osiedli i będziemy mieli awaryjne wyłączanie wody. Patodeweloper postawi osiedle i ma to gdzieś. Tak naprawdę wzbogaca się pośrednio kosztem mieszkańców i gminy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

10/15 lat temu jak jeszcze nie budowali bliźniaków tez były spadki ciśnienia wody.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To przypomnij sobie jak wyglądała stacja ujęcia wody w Bojanie 15 lat temu .. ;-) Dziś jest o wiele nowocześniejsza i wydajniejsza , ale sieć nie jest policzona na takie przepustowości jak w przypadku zabudowy wielorodzinnej czy szeregowej .

I tutaj znowu wychodzi luka w prawie. Wg. MPZP nie można dzielić działek na mniejsze niż 1000m kw. a jednak jest to nagminnie robione.

I tak z działki 1000 metrów robi się 4x250 m kw. Słyszałem już z 2 lata temu, że gmina ma to jakoś zblokować ale coś im nie wychodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, 15 lat temu wyglądała, ale kilka lat temu zmodernizowano studnię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to tak nie działa, prawo tutaj jest znacznie bardziej skomplikowane (w tym temacie jestem na bieżąco), co nie oznacza, że w przypadku kompletnej katastrofy dzięki ogarniętemu prawnikowi nie wyszli by z tego suchą nogą.

Co do samej inwestycji - tak bliska lokalizacja przy budowanej S6 byłaby dla mnie absolutnie nie do przyjęcia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A swoją drogą , to kim był ten Brzozov , że ma mieć swoją Aleję w Bojanie ?? ;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aleksiej Brzozov, słynny rosyjski wynalazca klatek do masowego chowu drobiu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zal wam d... sciska , jakby finanse pozwolily to sami byscie kupili blizniak czy z brzozowej czy gdzie indziej, a tak to zazdro i narzekanie na blizniaki, sami rockefellerzy nagle w bojanie, a polowe na wynajmie albo u rodziny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

A tam gadasz głupoty. Mieszkam tu od 20 lat, sam zarobiłem sobie na działkę i dom, pewnie większa część osób tak samo. Zaznaczę Ci, że koszt wybudowania domu systemem gospodarczym nie odbiega wiele od ceny takiego bliźniaka(oczywiście nie mówię o jakiś niebotycznych metrażach). Tylko patodeweloperzy żerują na takich lebiegach co zamiast się trochę wysilić to kupią taki badziew po kosztach byle mieć dom na przedmieściach.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

To jest racja , ale mi nie o to chodzi, tylko o tych wszystkich znawcow co krytykuja ogolny pomysl domu w zabudowie blizniaczej. Temat zlych deweloperow to inny temat

Jednym wystarczy zmiana litery z ,,w" na ,,v" i już podniesione mają ego. Inny zapłaci tzn. da się ostrzyc, jak frajer z kasy za namiastkę domu deweloperowi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przepraszam, trochę się zapomniałem:) Nie krytykuje samej idei budowy bliźniaków. Jedynie chodzi mi o budynki kopiuj+wklej i jeszcze bez żadnego przemyślenia przestrzennego i bez planowania infrastruktury.

żeby mieć pretensje do dewelopera za brak inwestycji w infrastrukturę przez gminę to trzeba być już głęboko niepełnosprytnym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

widzę pełnosprytny, wiszą tobie rozjechane drogi a latem braki wody. Pewnie nim swoje du psko tu zwalileś wszystkie te problemy wziałeś pod uwagę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kolejny Bob budowniczy rozpoczął budowę klatkową naprzeciw stadionu przy Warszawskiej .... ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak tam leczenie kompleksów, dobrze? Ulżyłeś sobie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba ty leczysz bo pyszczysz niemiłosiernie;D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

bubek kupił pół czworaka i rżnie hrabiego z klatki 2c
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

kogut
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...

Smieci (16 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja

Światłowód w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?