Alkohol - pytania.

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Ślub mam pod koniec maja,
powiedzcie mi kiedy mam kupić alkohol?
I jaka wódka jest najlepsza na wesele?
I gdzie ją najlepiej kupić aby nie było drogo??

Pozdrawiam i dziękuję za informację :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Alkohol

u mojej siostry na weselu był Stock ale niestety nie wiem gdzie zakupiony, w makro mają całkiem przystępne ceny

Jeśli macie miejsce gdzie przechowywać to możecie nawet już kupić:) my mamy ślub w sierpniu a wódkę kupiliśmy w zeszłym roku w grudniu przed podwyżką akcyzy:) kupowaliśmy w selgrosie i ceny były bardzo atrakcyjne:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

afroalko. My mamy Sobieski - nabiera mocy u rodziców w szafie :)

Re: Alkohol - pytania.

U mojego brata na weselu bardzo dobrze sprawdził się Pan Tadeusz. Kupowali kilka miesięcy wcześniej. Więc jak masz gdzie trzymać to spokojnie możesz wcześniej kupić. ;)

My kupiliśmy w zeszłym tygodniu- Wyborową w Afroalko. Warto zakupić wódkę jeszcze w tym roku bo później pewnie wzrośnie akcyza.

Dzięki dziewczyny! A z ilością alkoholu to litr na osobę liczyć??

Poprawiny też wchodzą w gre? My liczyliśmy 1,5l na osobe (mieliśmy poprawiny), do tego konkursy, rozdaliśmy do domu, i jeszcze pare butelek zostalo.

Kurcze, my policzyliśmy 0,7l/os z poprawinami. Wszyscy mi mówili, że wystarczy..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My też liczymy 0.7l z poprawinami:) brat mojego narzeczonego miał wesele w zeszłym roku i tak samo liczył i jeszcze sporo zostało że każdy dostał butelkę do domu:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas był stock, dobra jest też soplica, żołądkowa gorzka, często teraz na weselach widziałam lżejsze alkohole, smakowe wódki typu sznaps, cytrynówka, wino

zoladkowej nie polecam. nie idzie przelknac, zreszta to ta najtansza, to jakby starogaradzka byla... troche wstyd...

Znajoma poleciła Lususową, soplicę, pana tadeusza... co o tym sądzicie?? Ile wódki na głowę? Chce jeszcze kolorowe alkohole takie jak whisky, wino, martini itp.. wesele max 80 osób...

U Nas bedzie czarny smirnoff :)