All Inclusive

Temat dostępny też na forum: All Inclusive
Opinie do spektaklu: All Inclusive.
Marek Modzelewski
All Inclusive

Wspólny wyjazd Oli, Ady, Rafała i Marka- głównych bohaterów sztuki, przypomina raczej podróż przez przez piekło niż romantyczny urlop dwóch zakochanych par. Nieustające kłótnie, fatalna obsługa hotelowa, brudny basen i tanie drinki- zapraszamy na przyśpieszony kurs pt. "Jak spędzić najgorsze wakacje w życiu i przetrwać?".
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

cały klimat tego teatru to właśnie

ta sala !
żadnych przenosin !
oby jak najdłużej w tych murach i w takim wnętrzu - to jest to co lubię najbardziej w Kameralnym w Sopocie !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kicha

beznadziejny humor, zbyt dużo wulgaryzmów, sztuka bez żadnej głębszej treści, . Słaba rozrywka ;(
szkoda kasy i czasu !!
w sali duszno, krzesła skrzypią, nagłośnienie fatalne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

A mi się podobało

Sala z klimatem, bardzo lubię Kameralny. Sztuka zmusza do refleksji i całe szczęście, nie ma zakończenia amerykańskiego. Też się ubawiłam, a wulgaryzmy są, bo scenarzysta się z nas śmieje, takie jest, niestety, życie. Gra aktorska też mi się podobała, szczególnie pani Joanna. Chociaż widać było, że czasem powstrzymją śmiech.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

fantastyczna sztuka?

Trochę rozwalają mnie takie komentarze.Podziwiam ludzi,których "zmusiła do refleksji".Ta sztuka to dramat i to nie w pojęciu teatralnym.Niby na temat gustów się nie dyskutuje,ale w pewnych przypdkach jednak warto.To przedstwienie nie ma w sobie nic śmiesznego (poza 1 sceną przed odlotem), a miało być komedią, nic refleksyjnego (płycizna problemu aż boli) choć chyba nie miała być refleksyjna.
Generalnie, są lepsze rzeczy Pana Modzelweskiego, sa lepsze komedie współczesne, jest lepszy teatr.To wszystko tym "oczarownym" szczególnie polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

All inclusive

Lubię pójść do teatru właśnie po to, by wyjść z niego z mętlikiemw głowie. W tym wypadku było to niemozliwe. naskórkowe potraktowanie problemu w oparciu o stereotypy i zdecydowanie zbytnia dosłowność to podstawowe wady tego spektaklui oczywiscie tekstu.No i ten nieznośny rechot na widowni przy każdym przekleństwie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

all inclusive

byłam dawno ale moje wrażenia były identyczne z osobą podpisująca sie,, levic,,. Nic mnie nie śmieszyło.Polskie komedie i polskie sztuki są ciężkie i niestrawne i pełne przekleństw
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam

Ach jakże nas boli wytykanie narodowych przywar, prawda?? Jacy chcemy być zawsze wspaniali i porządni- przede wszystkim na pokaz, żeby inni widzieli. A jaka jest prawda o nas?.............
Bardzo prześmiewcza ta sztuka i bardzo prawdziwa. Oczywiście w pewnych momentach przerysowana. Ale w końcu to jest teatr. I o to w teatrze chodzi. Polecam :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciekawe

bardzo fajnie przedstawia nas,nasze zachowania..zmusza do zastanowienia sie nad swoja osoba.na minus gorac w sali i smiech widzow przy kazdym przeklenstwie-zupelnie jak na testosteronie,nie wiem,co tak ludzi smieszy,kiedy ktos powie"zaje.iste"..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

joanna baka

no i jak zawsze zachwycila mnie ta kobieta..jest swietna..ale jej nie lubie z tego powodu,ze zazdroszcze jej meza;-))))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

rewelacja

polecam, szczególnie dla tych którzy mieli okazję być na wakacjach z opcją "all inclusive" - sztuka ta wspaniale odzwierciedla zachowania ""turystów""
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

PYTANE

Czy spektakl odbył się na scenie czy na środku sali (tam gdzie zawzwyczaj siedzą widzowie)?

widownia-scena

Witam,
spektakl "All Inclusive" odbywa się w układzie klasycznym, to znaczy aktorzy na scenie, widzowie na sali-widowni:)
Pozdrawiam
Sławomir Czarnecki
Dział Promocji Teatru Wybrzeże

Nie polecam

Jak juz wczesniej pisali moi przedmówcy sztuka nie śmieszna, nadmiar wulgaryzmów, temat przekoloryzowany, raczej irytująca niż dajaca cokolwiek do myślenia. Wyszlam zniesmaczona.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

samo życie!

Wszystko z zycia wzięte. Sztuka lekka, dla osób które potrafią śmiać się z samych siebie.
Polecam

patrzcie trochę głębiej

Jeżeli ludzie zwrócili uwagę tylko na wulgaryzmy to szczerze współczuję braku wyczucia i odczytania przenośni... Bardzo realistyczne.

"(...)przenośni... Bardzo realistyczne."
:)
hmm..

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam ! :-)

Witam wszystkich.Tak jak Poprzednicy,chciałam wyrazic swoje zdanie odnośnie przedstawienia,ktore wg mnie bylo bardzo udane.Lekki scenariusz,pełen humoru, ukazujący świat prawdziwy, realistyczny czasami takze...dramatyczny."Wspaniały" wyjazd nie koniecznie musi sie okazac rewelacja,a relacje międzyludzkie mogą okazac sie zwykłą farsą.Wszyscy moi znajomi wyszli usmiechnieci z wyrazem: na "TaK" :).Pozdrawiam wszystkich bywalców Teatru i oczywiście z osobna -aktorów.

Wszystko co na codzien sie dzieje..

..w naszym Zyciu jest odzwierciedleniem sztuki.Wiadomo ,ze ludzie chodzacy do teatru raczej nie zachowuja sie na codzien jak postacie grane przez aktorow wiec czemu by sie nie posmiac z freewolnych slow i sytuacji ktora kto wie czy czasem i Ciebie nie spotka w Zyciu..Pozdrawiam i Polecam sztuke.

rozczarowanie

spektakl "All inclusive" jest wg mnie najgorsza propozycja sceny kameralnej w Sopocie. Nie uwazam sie za osobe przewrazliwiona na punkcie wulgaryzmow, czy jakiego poczucia humoru ale ta "sztuka" po prostu smieszna nie byla. Zdziwila mnie postawa widowni, ktora chichotała po kazdym "grubszym słowie" ze sceny, tworzylo to klimat amerykanskiej komedii sitcomowej. Zgadzam sie z tym, ze ilosc wulgaryzmow byla niepotrzebna, nie widzę zadnej głębi w przekazie tego przedstawienia. A szkoda.. po temat był calkiem niezly, mozna bylo zrobic ciekawa sztuke.. Niestety nie tym razem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie polecam

Bardzo słaba sztuka

Lekkie i przyjemne...

:)

Bardzo Fajna sztuka

Ludzie podchodzicie chyba zbyt powaznie do tego jak ktos wymaga nie wiadomo jakiej glebi niech idzie do opery. Ta sztuka w 100% oddaje obraz prawdziwego Polaka na wakacjach ilosć wulgaryzmow niczym sie nie rozni od tej ktora poslugujemy sie na codzien tylko nie wiadomo czemu co po niektorzy czuja sie zbulwersowani ze slysza je w teatrze i odrazu uwazaja ze sztuka jest beznadziejna. Ja bylem juz dla niej dwa razy i strasznie mi sie podoba jej realizm ktory przedstawie nasze niestety narodowe i negatywne cechy. Polecam wszystkim zdystansowanym , niepolecam zakompleksionym i pseudoambitnym konsereom szukajacym ,,wielkiej głebi''

słabo....

rozczarowałam się... nawet uśmiac się do łez nie było z czego... mnie nie bawiło szmoczące się towarzystwo... bark zaskoczenia, puenty, przesłania, dobrej zabawy... słabiutko... szkoda kasy... zdecydowanie najsłabsza sztuka z tych, ktore widziałam na scenie kameralnej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

wulgaryzmy na scenie

ze sceny pada mnóstwo przekleństw, co czyni cały spektakl bardzo żałosnym

KATASTROFA!!!

Nie polecam! To była najgorsza " sztuka”, na jakiej byłam. Kim jest prawdziwy Polak? Jeśli takim człowiekiem, jakiego przedstawili nam Polscy aktorzy to widocznie miał w życiu pecha i nie spotkał na swojej drodze człowieka, który by mu wytłumaczył i pokazał, kim jest człowiek…. Tylko współczuć. Temat faktycznie mógłby być ciekawy, ale niestety nie było w tym przedstawieniu żadnej treści ani prawie innych słów niż wulgarne przekleństwa. Teatr powinien przypominać widzowi o czymś, co jest w życiu ważne a nie brudne i złe. Ta sztuka była wyjątkowo słaba pod każdym względem, szkoda pieniędzy i czasu. Widownia śmiała się tylko w chwilach, gdy padały przekleństwa jakby z zażenowania jednak wokoło można było dostrzec ludzi, którzy wahali się czy nie wyjść. Sama zostałam tylko, dlatego, że spodziewałam się jakiegoś krytycyzmu tego, co sami przedstawili, ale niestety „ sztuka” do końca brnęła ku dnu. Sztuka powinna ludzi zmieniać, ukazywać to, czego nie dostrzegli w życiu codziennym a nie utwierdzać, że to, co głupie i złe jest śmieszne i normalne. Jeśli czegoś jest więcej ( głupoty czy zła) nie znaczy to wcale, że to jest normalne…….

nam się podobało ;)

Cóż, mi się podobało. Przyznaję, dużo wulgaryzmów, a ja nie jestem ich zwolennikiem, ale w tej sytuacji naprawdę pasowały.
Hej, to ma oddawać naszą polską rzeczywistość! A czy tak właśnie ona nie wygląda w wielu wypadkach? Teatr już za czasów Straożytnej Grecji miał za zadanie nie tylko uwzniaślać, ale również wyśmiewać. Tak przecież powstały komedie.

Byliśmy większą grupą i wszyscy wyszliśmy w świetnym nastroju. Byliśmy po prostu zachwyceni trafnością niektórych sytuacji i wypowiedzi.

Super...

Ubawiłam się bardzo, jak bym widziała różnych swoich znajomych.
100 % prawdy o Polakach za granicą, nie wszystkich oczywiście:)
Dla mnie najlepszy spektakl , jak widziałam w trójmiejskich teatrach.

miłośnik PiS'u ? ;-)

polecam!!!!!!!!!

bardzo mi sie podobalo polecam

!

świetne, polecam wszystkim !

nie za tę kase

za 15staka można iść. Lekkie, niewymagające wielkiego wysiłku umysłowego, aczkolwiek nie głupie! Natomiast cena zdecydowanie za wysoka za ok 60 minut średniactwa. Zdecydowanie najlepszy na scenie jest mistrz limeryków :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Polecam!

Mi się bardzo podobało! Fajnie zobaczyć sceny z wakacji typowych 'polaczków' na scenach teatru. Ale żeby się z tego śmiać trzeba umieć się śmiać z siebie, jak również mieć poczucie humoru. Tym co go nie mają, nie polecam, bo mogą się nudzić.

Pozytywnie ;)

Wg mnie sztuka jest przystępna w odbiorze i bardzo zabawna. Trafnie oddaje nasze narodowe przywary ukazując typowych polskich turystów, którzy lubią sobie ponarzekać i których często spotkac można na wakacjach.
Myślę, że zadaniem ogólnie pojmowanej sztuki jest zarówno wzbudzać głębsze refleksje, jak i bawić, w tym wypadku przedstawienie bawi. Takie było założenie i zostało ono spełnione. Dziwię się, że sporo osób w opiniach oburza się na wulgaryzmy. Jak powszechnie wiadomo wielu z nas posługuje się nimi na co dzień. Bez przesady to nic zdrożnego...;) a do całokształtu wątku tym bardziej pasowało.

z*******y spektakl

Co tu dużo mówić obejrzałem i było z*******e
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rewelacja!!!

Zabawna i prawdziwa historia polskich turystów,którzy korzystaj podczas wakacji z opcji all inclusive.Świetna gra aktorów,szczególne uznanie dla Mirosława Baki.

kicha

Niestety straszna kicha, chyba co drugi Polak jest w stanie napisac taki scenariusz, a właściwie i bez pisana mozna to grac. Słabe, slabe i jeszcze raz slabe!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Avenue Q (26 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Avenue Q . Avenue Q na podstawie oryginalnego pomysłu Roberta Lopeza i...

Romeo i Julia is not dead (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Romeo i Julia is not dead . ROMEO I JULIA IS NOT DEAD na motywach dramatu...

Zmiana (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmiana . ZMIANA Porzucić biedę, małe miasteczko i zaściankowe myślenie....