Alternatywa dla bolerka - szal tiulowy... tylko jak to nosić??

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny mam prośbę do tych co miały szal tiulowy jak miałyście upięty?? Luźno na ramionach czy jakoś fantazyjnie przewiązany??

100% rezygnuję z bolerka bo mi sie nie podobają a mam duzy tatuaż na ramieniu i wypadałoby się lekko otulić :) stąd wybór padł na taki właśnie szal.

Znalazłam na allegro szeroki szal ale nie wiem jak to się ma w praktyce . Obawiam się ze tak luźno zarzucony na ramiona będzie mi spadać.

Kiedyś dziewczyna miała tak fajnie przewiązany ...wstawiła fotki sprzedając suknię. Niestety suknia sprzedana a ja nie wiem jak to leciało :)

Wiem ,że był zarzucony na ramiona a potem szedl jakos pod pachy ...ale co z tyłem ??

Panna Weselna może Ty masz jakieś propozycje? Będę bardzo wdzięczna.

Dodam tylko ,że Moja suknia to Agora 12-28
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Alternatywa dla bolerka - szal tiulowy... tylko jak to nosić??

Wilczku, postaram się poszukać ciekawych propozycji, zaczynam od Twojej pięknej sukni (fenomenalnie kobieca, lata 20-te lata 30-te...)
image

Uploaded with ImageShack.us

pierwsza propozycja to szal, etola z organdyny (wierzchnia warstwa Twojej sukni to chyba również organdyna) niestety czasami to rozwiązanie nie jest zbyt wygodne, gdyż etola może się podnosić
image

za chwilę następne propozycje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)) Panna Weselna na Ciebie zawsze można liczyć .

W wątku suknie ślubne 2012 zamieściłam zdjęcie siebie w tej sukni. Jestem w modelu salonowym Moja się szyje.

Jaki materiał jest na zewnatrz to nie wiem ale wiem ,że są aplikacje z koronki i gdzie niegdzie kryształki swarovskiego AB
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bossssko wyglądasz
wracając do tematu - proponuję trapezową etolę (materiał dowolny) tu na zdjęcia z wielkim kwiatem (przy Twojej sukni - raczej zbędny)
image

szal z organdyny, woalu bądź szyfonu - przerzucony przez ramiona
image

szal z organdyny, szyfonu bądź tiulu upięty (zarzucony) w orientalnym stylu
image

kolejną propozycją jest komin z organdyny, zakładany przez głowę (co może być problematyczne przy upiętej fryzurze), po bokach ściągnięty gumką - niestety nie odnalazłam wizualizacji

Wilczku - Twój wybór zależy od tego - ile chcesz przesłonić - jeżeli mało - myślę, że zwykły szal wystarczy, jeżeli więcej - może warto zastanowić się nad kominem - poszperam i postaram się odnaleźć foto komina
szal możesz upiąć ozdobną broszką, agrafką, można doszyć guzik i dorobić pętelkę - by utrzymać go w miejscu
ważne, by wyboru dokonać, gdy masz suknię na sobie - gdyż może się okazać, że takie wybieranie "na sucho" zakryje coś istotnego w sukni lub zaburzy proporcje
szkoda zakrywać takie cudeńko :)

myślę, że wygodnie jest zawiązać taki szal przerzucony na ramiona na plecach
coś w tym stylu
image
zawiązanego w taki sposób:
http://www.ibutik.pl/ogloszenie/suknia-slubna-szal-38-42-kosc-sloniowa-587539#
jak wybierzesz długi kawałek tkaniny, który będzie się ciągnął razem z trenem, to możesz zrezygnować z welonu

wilczek ja ostatnio - co prawda do sukni balowej miałam też szal i założyłam go tak, tylko nie wiem czy do twojej sukni by to pasowało:

image

image

tego bolerka -trapezowego? nie polecam, miałam na weselu też ostatnio - spadało z ramion

jaa zamiast bolerka kupilam furzana etole, szale jakos tak byle jak mi wyglądają te tiulowe, jak firana

możesz związac wstążką ( np. z materiału jak suknia) lub elegancką spinką - z przodu lub z tyłu, można tez zawiązać z tyłu na supeł

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Dziekuję Wam dziewczyny za pomysły . Nawet nie wiedziałam ze szal można zawiązac na tyle sposobów :)

Zrobię tak ..zakupię szal tiulowy i jak przyjdzie moja suknia to laptopik pod pachę kierunek salon i bedę kombinować.

Nie będę mieć welonu więc mam sporo mozliwości łacznie z długim wiązaniem z tyłu.

Panno Weselna dziękuję za komplement ...z ust kobiety liczy się zawszy podójnie :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...