Altus Redłowo- dlaczego sprzedaż idzie tak wolno?

Temat dostępny też na forum: Inwestycje i deweloperzy
Witam Invest Komfort ciągle bardzo dużo mieszkań ma nie sprzedanych w swojej inwestycji Altus. Ciekawe dlaczego, przecież i lokalizacja dobra i deweloper znany. Czy ceny zaporowe?
Proszę o opinie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Altus Redłowo- dlaczego sprzedaż idzie tak wolno?

moze ludzie nie chca placic jak za apartament a mieszkac w falowcu?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

to logiczne jest kryzys za drogie mieszkania wszystko idzie w góre
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ceny są zaskakująco niskie jak na tą lokalizację. Kto by pomyślał że za 300 tyś. można będzie zamieszkać w Redłowie...i to w nowym, eleganckim bloku! Ludzie zadłużają się po uszy na mieszkania w Redzie albo Rumii po 5,5 tyś za metr. Chyba z niewiedzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

mieszkania w Redzie, st deweloperski, są po 4 tysie, tak na marginesie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

za 300 kupisz chyba piwnice :D :D :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłem w Altus mieszkanie 2 pokojowe z piwnicą i miejscem postojowym na zewnątrz za 310.000. W Redzie za podobne chcieli 260.000. Także piszesz bzdury kolego i nie warto siedzieć w Redzie, skoro za niewiele więcej można żyć w Gdyni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tego co wiem to sprzedaż idzie im całkiem całkiem ceny są dobre kryzys
trochę zrewidował ceny na rynku koszty materiałów spadły i przekłada się to na ceny mieszkań

http://www.ingro.pl/title,Altus,investment,173.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety Invest Komfort mocno podniósł ceny w Altusie. W zeszłym roku w styczniu mieszkanie 3 pokojowe z miejscem parkingowym kosztowało 360 tys zł. Teraz kiedy uzyskaliśmy z żoną finansowanie na 360 tys zł i chcieliśmy kupić mieszkanie okazało się że podnieśli cenę za to samo mieszkanie do 420 tys zł !!! Tym samym prysnęły nasze marzenia o mieszkaniu w tym bloku. Oczywiście o negocjacji cen nie ma co marzyć w Invest Komforcie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

tez to zauważyłem. Wszyscy deweloperzy obniżają ceny a IK podwyższa-dziwene, ale uważam że to taka zagrywka. Podnosza, żeby było z czego spuścić przy negocjacjach, bo sprzedaż wcale nie idzie tak super. Ciągle sporo mieszkań dostępnych a inwestycja prawie ukończona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ceny nie zmieniają się. Podrożały jedynie miejsca w hali garażowej o kilka tysięcy, ponieważ pozostaje ich coraz mniej, a kolejka tych którzy już kupili tam mieszkanie czeka na możliwość dokupienia kolejnych miejsc.

Śledzę tą inwestycję od początku. Nigdy nie było tam mieszkania 3 pokojowego za mniej niż 400.000. Za 360.000 można było dostać 2 pokoje z miejscem postojowym na jakimś dobrym piętrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miejsc parkingowych jest tyle ile mieszkań do sprzedania czyli sporo. Chyba nie sądzisz,że będą sprzedawać mieszkania bez miejsca garażowego...wtedy takie mieszkanie jest mniej warte. Dla mnie nawet nic nie warte i na pewno bez miejsca garażowego bym nie kupił.

Miejsc garażowych wcale nie jest sporo, ponieważ nie którzy bardzo chcieliby mieć 2 a nawet więcej. Sprzedawano jednak mieszkania z miejscem na zewnątrz (kosztuje 6 tys. a nie 28 tyś.), dzięki czemu chwilami można było zdobyć dodatkowe miejsce w hali.

A mi powiedziano,że jak zdecyduję sie na mieszkanie z tych ktore zostaly do sprzedania to na pewno będzie miejsce garażowe w hali, czyli muszę być.

Ogólnie to moim zdaniem ceny mieszkań w tym blokowisku są bardzo zawyżone. 560 000zł za 64m2 to duża przesada, ale widać,że nie tylko ja tak myślę, bo coś kupców brak. Ceny w tym rejonie kształtują się max 7000zł a nie 10000. Za 10000 tyś można kupić już ładnie urządzone w redłowie,orłowie- gotowe do zamieszknia.
Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem w Altusie ale rozsądek wziął górę:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Same kłamstwa frustrata. Podałeś cenę najbardziej luksusowego lokalu w wieży "C", tymczasem średnie ceny transakcyjne w Altus oscylują ok. 6,7-7 tyś za metr (mieszkania 2 pokojowe) oraz 6-6,5 tyś za metr w przypadku mieszkań większych. Generalnie za 400 tyś złotych można kupić już nawet 3 pokoje, co na jak tak dobrą lokalizację w Redzie i przy tym standardzie wykończenia jest bardzo atrakcyjną ofertą. Także obawiam się że kolega zmyśla i jest zwyczajnie zawistny albo wściekły bo przepłacił tyle samo za mieszkanie w Redzie albo na jakimś innym zadupiu i teraz zrzędzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziwi mnie tak wielkie zainteresowanie tymi mieszkaniami. komunikacyjnie faktycznie jest ok, ale nie zniósłbym szumu samochodów przez całą dobę

Nie musisz nic znosić w Altus. Budynek jest na wysokim cokole, który odgradza część mieszkalną od zgiełku ulicy (mieszkania na parterze są tak naprawdę 3 piętra od poziomu ulicy). Ponadto wszystkie szyby mają zwiększony współczynnik tłumienia i wysokiej klasy stolarkę okienną, a mieszkania z oknami od ulicy Zwycięstwa jeszcze mają dodatkowe, składane przeszklenia balkonów i logii, które dodatkowo wygłuszają dźwięki z otoczenia. Altus dzięki bardzo zaawansowanej technologii jest cichym i komfortowym budynkiem, położonym w prestiżowej i dogodnej lokalizacji. Generalnie rzecz biorąc, jeśli idzie o stosunek cena/jakość to nie masz lepszego wyboru w całym Trójmieście i Polsce północnej.

mieszkam w altusie na 2 piętrze i powiem, że rzeczywiście hałasu nie ma. Słychać dość intensywnie dwiek silników przejeżdżających motocykli, ale poza tym, jeśli Jestes osobą przyzwyczajona do zycia w mieście to nia pewno nie będziesz niezadowolony/na. Co mnie irytuje to fakt, ze sąsiedzi zaglądają sobie niemalże w okna, zwłaszcza w mieszkaniach umieszczonych najbliżej wewn. skrzydeł budynku. Mimo to nie słychac rozmów w mieszkaniach, ale - jeśli ktoś postanowi zrobić impreze i wypuści gości na balkon - jest na prawdę głośno:(słychac rozmowy, smiech itd. ale tak jak napisałam - rozmów z mieszkań nie słychac.
Klatki schodowe sa ładnie i elegancko wykończone, wejścia do mieszkań szerokie...

Sprzedaż wcale nie idzie wolno, a kupcy są. Na 9 miesięcy przed zakończeniem budowy całego kompleksu sprzedali ponad 65% lokali mieszkalnych (w tym wszystkie apartamenty na 2 najwyższych kondygnacjach) oraz wynajęli prawie wszystkie lokale użytkowe. Każdy deweloper chciałby mieć taki wynik w sprzedaży mieszkań o podwyższonym standardzie. Sprzedaż idzie dużo lepiej niż w przypadku podobnej inwestycji firmy HINES w centrum Wrzeszcza.

Czy to naprawde taka dobra lokalizacja?
Z jednej strony widok na Meksyk a z drugiej na cmentarz braci ze wschodu...
Mieszkam na Plycie w starym bloku i czekamy az Gorski skonczy budowe u zbiegu Cylkowskiego i Powstania Wlkp.
Tam z okna bedzie prznynajmniej zatoke i Pol gdyni widac...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ta...jasne,
domki w dołku, w samym centrum "najbardziej eleganckiej i bezpiecznej dzielnicy w Gdyni" a dookoła blokowiska....
zazdroszczę.

dodam, że na tym cmentarzu nie leżą wyłacznie nasi bracia ze wschodu, jest tam mnóstwo grobów upamiętniających smierc Polaków. Tak blisko mieszkasz a nie wiesz...
poza tym, lepiej mieć widok na meksyk niż meksyk pod oknem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Alvarium (35 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie przy głównej arterii komunikacyjnej Trójmiasta, co zapewni dobrą komunikację...

MiłoSza (6 odpowiedzi)

Dwa budynki inwestycji MiłoSza zlokalizowane będą w centrum dzielnicy Redłowo. Odnajdą się tu...

Kosmetyki do opalania (6 odpowiedzi)

Jak w temacie, gdzie kupujecie? Jest coraz cieplej a ja blada jak ściana :) Jakiś bronzer...