Angina a wychodzenie na dwór

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Mały (1,5 roku) ma angine, dostaje antybiotyk, czuje się super, wariuje i nudzi się w domu okropnie. I zastanawiam się, czy jak jest ciepło na dworze, temperatura między mieszkaniem a na zewnątrz jest prawie taka sama, to czy można wyjść na spacer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Angina a wychodzenie na dwór

Jesli nie ma goraczki to mysle ze moze. Ja ostatnio miala angine i lekarka mowila zeby ze 2 dni posiedziec w domu az objawy sie troche zmniejsza(mnie mocno gardlo bolalo) a pozniej chodzilam normalnie na spacery z dziecmi. Ne bierz go tylko do duzych skupisk ludzi, sklepow, kawiarni itp. I przy antybiotyku chyba powinno unikac sie mocnego slonca, wiec krem z filtrem i czapka z daszkiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja tak samo - przerobiliśmy już tyle angin że mogę powiedziec z doświadczenia że jeżeli jest ładna pogoda tak jak teraz i dziecko nie ma gorączki to śmiało możesz wychodzić tylko żeby dziecko się nie przegrzało no i powinien to być spacer np. do lasu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

mój 3latek miał ostatnio anginę to lekarka powiedziała że jak nie będzie miał już gorączki to wychodzić na spacery.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uff, to dobrze, bo jestem bliska zwariowania w domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak nie ma temp mozna wyjsc, ale nie na slonce. Bo antybiotyk na sloncu moze wywolac bardzo silna rakcje uczuleniowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja nie wiem jak moje dzieci są chore, to siedzą w domu, tym bardziej przy antybiotykach, kiedy organizm jest osłabiony, pomimo, że gorączka po antybiotyku dość szybko spada, to chyba nie oznacza, że dziecko jest już zdrowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nam pediatra pozwoliła wychodzić pod warunkiem braku podw.temp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No moje na antybiotykach jakoś osłabione nie jest ,mam wrażenie ,że dostaje turbodoładowania ,na spacer jak najbardziej można i to opinia kilku pediatrów ,nie łazić tylko z dzieckiem po centrach handlowych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...