Antykoncepcja

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Hej dziewczyny, wiem ze były podobne wątki ale chcialabym wiedziec jakie są obecnie dobre srodki antykoncepcji, co byscie poleciły? tabletki czy wkładki? czy znacie moze godnego polecenia ginekologa w Gdyni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Antykoncepcja

Dla każdego dobre jest coś innego i to co sprawdza sie u jednej niekoniecznie musi odpowiadać drugiej ,metoda antykoncepcyjna zależy od stanu zdrowia ,wieku,przebytych porodów,najlepiej skonsultować z ginem.Ja stosuje pigułki ale już zdecydowanie za długo i lekarze polecają mi wkładkę hormonalna mirenę ale jakoś nie mogę sie przemóc do wkładki więc narzaie pozostaje przy pigułkach o niższej zawartości hormonów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam Marciniaka albo Piskulaka . Marciniak sam polecił mi tabletki bo jestem chwile po porodzie mówił także o wkładce ,która niestety dużo kosztuje i przy małym dziecku to dość duży wydatek.

Dzieki natalia,na pewno odwiedze ktoregos z nich.

polecam plastry evra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A na czym polega ta wkladka?

A mam pytanie.Jakieś metody antykoncepcyjne nie hormonalne - oczywiście oprócz wkładki?

ja polecam nuva ring, pierścień dopochwowy, zakłada się na 3 tyg, nie trzeba pamiętać codziennie o tabletce :) Ja stosuję od 3 msc, brak skutków ubocznych, jestem 10 msc po porodzie.

Nuva ring tez zawiera hormony,u mnie plastry evra się nie sprawdziły, z niehormonalnych środków antykoncepcyjnych to już chyba tylko prezerwatywa ci została ,kiedyś były krązki dopochwowe działała jak prezerwatywa dla kobiet ale nie wiem czy coś takiego jeszcze można dostać.

Polecam wkładkę miedzianą. Żona stosuje już dosyć długo - trzecia z kolei. Mamy dwoje dzieci 17 i 9 lat. Ja jestem zadowolony z tego rozwiązania. Miedziane działają tylko miejscowo nie mając większego wpływu na resztę organizmu.

Ja tam pigułek nie polecam fakt czułam sie dobrze waga nie wzrosła ale miałam bóle głowy i teraz jak przestałam brac ma tak organizm rozregulowany twarz zmasakrowana przez trądzik włosy wychodzą garściami oraz anemia i problemy z tarczycą a już rok nie biorę. Lekarze czyli ginekolog endokrynolog i internista twierdza wspólnie że to po tabletkach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja kilkanaście lat na pigułkach i jestem o.k. ,jeżeli zdarzyło się ,że czułam się źle po danych pigułkach to szłam do gina i zmienialam na inne,obecnie jestem na pigułkach o małej zawartości hormonów i czuję się bardzo dobrze.

Raz zdarzyło mi się ,że miałam problemy z cerą na pigułkach ,zmieniłam na inne i było o.k.,nigdy nie miałam problemów z podwyższeniem wagi ,raz z nadmiernym cellulitem po plastrach więc zrezygnowałam ale np. u mojej koleżanki ten problem się nie pojawił więc nie ma co generalizować.Na rynku jest wiele pigułek ,różnią się one składem i zawartością hormonów,każdy rodzaj antykoncepcji hormonalnej powinien byś dobierany indywidualnie pod kontrolą lekarza pod każdą z nas.

Inne tematy z forum

dr zabielski-neurolog (15 odpowiedzi)

Poszukuję informacji my tego lekarza.

Dobry ortodonta (43 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

gdzie chodzicie do stomatologa? (18 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...