Antyperspiranty, dezodoranty, plamy...

No właśnie - obiecuje się nam brak plam na czarnym, białym, fioletowym.. a potem nie dość, że są plamy to jeszcze odbarwienia na tkaninach kolorowych. Czy znalazłyście dezodorant idealny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Antyperspiranty, dezodoranty, plamy...

ja bardzo długo używałam rexony w sztyfcie do czarnych ubrań i po jakimś czasie wszystkie czarne rzeczy zrobiły się pod pachami białe...więc nie polecam. Ostatnio używam zielonego garniera w kulce i jak na razie jestem zadowolona

A długo go używasz? Nie ma przebarwień czy coś..? Wkurzają mnie te plamiska wszystkie no i niszczą się ubrania..

alluminium to syf

Zgadza się! Dlatego ja kupuję naturalny dezodorant w sztyfcie So Sensitive do kupienia tu https://couleurcaramel.pl/dezodoranty-naturalne
Nie zawiera aluminium i syntetycznych substancji. Jest łagodny, ale skutecznie zapobiega poceniu się pach.

Kupiłam w Rossmanie sztyft mineralny- taki kryształ, który moczysz pod wodą i smarujesz na skórę. jak dla mnie super nie brudzi, wydajny, bez zapachu. polecam

mój dezodorant idealny to dezodorant aloesowy z Forever Living,mimo, że nie jest to antyperspirant, nawet mój mąż go przetestował, nie robi plam na koszulkach, neutralizuje zapach no i nie ma rakotwórczego aluminium w składzie :) nie jestem dystrybutorem, tylko zadowoloną klientką :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ten garniera to jest właśnie mineralny

Zaraz.. ale jak działa mineralny? Nie bardzo załapałam moment moczenia.. - mnie z logiki wynika, że coś takiego może brudzić..

a ja muszę powiedzieć, że zdołałam znaleźć coś odpowiedniego dla siebie! nowy Garnier Mineral Invisible nie zostawia plam i pozostawia skórę delikatną, dokładnie tak, jak napisali. jestem bardzo zadowolona dziewczyny! próbowała któraś?

tez polecam Garnier Mineral Invisible, jeden z moich ulubionych, ostatnio ciągle kupuje :)

A widziałaś go ostatnio w promocji za 8,90? W Rossmanie na nią wpadłam. Widziałam też, że zrobili go w wersji w spray'u i tak się zastanawiam jak to działa. W sensie, czy równie dobrze..

Z plamami czy nie to i tak serdecznie dziękuję Wam w imieniu społeczeństwa, że używacie antyperspirantów!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja w imieniu części społeczeństwa używającej antyperspirantów, pragnę złożyć na Twe ręce podziękowanie za podziękowanie w kwestii używania przez nas owych! Gdyby uzbroić każdą Polkę w takiego Garniera - życie byłoby piękne, przyjemne, ładnie pachnące i bez plam! Czego sobie i innym życzę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam po latach poszukiwan kulke seledynowa VICHY jest droga niestety ale warta swojej ceny, nie brudzi, zero potu jak dla mnie rewelacja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja polecam bloker ziaja - rewelecyjny i tani
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja rowniez polecam sztyft mineralny, tutaj przyklad:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=43456

Zdecydowanie polecam dezodorant naturalny HB - to genialny kosmetyk.
Plusy? Wiele, ale przede wszystkim - niezawodność. Psikam się raz i mam cały dzień święty spokój, nie dzieje się nic złego, cera zdrowa, a kiepski zapach się nie pojawia. I co, można? A wszystko klasycznymi krokami.

Słyszałam własnie, że ten sztyft mineralny jest bardzo dobry. Osobiście jeszcze go nie próbowałam, ale znam osoby, które zachwalają jego działanie. Ja zawsze używam w sprayu.

Dezodorant naturalny HB i powinno być w porządku.
Normalnie używasz na co dzień i pot się nie pojawia.
Tak przynajmniej wyglądało to w mojej sytuacji. Zmiana diametralna.
Obrzydliwy pot to naprawdę masakra.

Pot ma zapach przez bakterie a raczej rozkład ich. Nie powiem więcej bo nie chce czegoś namieszać. Dieta ma wpływ na to w pewnym stopniu.

Jeśli macie problem z białymi plamami, polecam nie antyperspirant ale bloker. Na początku używa sie go codziennie, potem mozna używac raz w tygodniu. Skutecznie eliminuje wydzielanie potu i jest szczególnie polecany osobom, które maja problem z nadpotliwością organizmu.

Od siebie polecam Medispirant:
https://www.aptekagalen.pl/medispirant-antyperspirant-roll-on-50ml

Na stronie można dostać w kulce w dobrej cenie.

Inne tematy z forum

Bardzo zniszczone dłonie. Jak zaradzić ? Są jakieś zabiegi ? (14 odpowiedzi)

Czy znacie moze jakies dobre zabiegi na dłonie? Takie oprócz parafiny ( chodziłam ale zabieg mało...

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Prostownica dla żony - jaka? (18 odpowiedzi)

Chcę kupić prostownicę dla żony. przeglądam oferty i tak ok 200zł będzie dobra? I czy jonizacja...