Arabowie

Czy mieli byście coś przeciwko by waszym sąsiadem/sąsiadką był ktoś pochodzenia Arabskiego?
Jeśli tak/nie to dlaczego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Arabowie

tak, nie integrują się z lokalną społecznością. Pojawi się jeden, potem drui, kolejny co raz większe przywileje. Jak pokazuje życie również fundamentaliści, jak w Londynie, zakaz stawiania choinki jak jeśli się nie mylę w Dani. NIECH ZOSTANĄ TAM GDZIE ICH MIEJSCE
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie dopóki nie chciałby mnie sprzedać za 5 wielbłądów :D

a tak serio...wszystko jedno czy mieszkałby obok mnie arab, murzyn, gej, żyd, satanista, ksiądz czy ktokolwiek inny...póki by się dobrze zachowywał to nie miałabym nic przeciwko :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym chyba nie chciała, bo o ile kiedy są w mniejszości to nie jest problem, jednak kiedy znajdują się w dużej grupie zaczynają stanowić problem.
Doświadczenia innych europejskich krajów uzmysławiają nam że jednak nie chcemy mieć takich sąsiadów. I nie jest to żadne uprzedzenie, to są fakty. Sami są sobie winni a opinia idzie w świat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doświadczenia innych europejskich krajów uzmysławiają nam że jednak nie chcemy mieć takich sąsiadów..........

Mam 2 sąsiadów .Jeden Turek ,drugi Syryjczyk .Są OK
My takich doświadczeń jak nasi sąsiedzi (czytaj Niemcy) nie mamy i
mieć nie będziemy.
Niemcy pozwolili by zadomowiały się mniejszości narodowe tj Turcy czy
Jugosłowianie ,dali im socjal ,pozwolili na naturalizowanie .
I to są fakty.
Boimy się innej kultury,czy obyczajów. Jaką w świecie mamy
opinię jako Polacy to już wszyscy zapominają :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytam się bo generalnie zamierzam zaprosić do Gdańska znajomą z Abu Dhabi po to by zobaczyła swoje ulubione kościoły gotyckie i by napisała bloga z podróży po PL. Ona słyszała że Polacy są raczej rasistami i ksenofobami, a ja postanowiłem się upewnić że się myli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jakie to uczucie gdy znajoma z Abu Dhabi zna lepiej Polskę i Polaków niż ty? :P

Nie twierdziła że tacy jesteśmy, ale też sporo się nasłuchała o naszej ksenofobii. I chciała się upewnić ile w tym prawdy.. Sam mam znajomego tu co uważa że wszystkich Arabów czy Żydów należy eksterminować.. Niestety skrajne przypadki są najbardziej widoczne..
Wiecie może jak się dostać do synagogi we Wrzeszczu w celu jej zwiedzania?

też się nasłuchałem o zabijaniu niewiernych aby, dostać się do raju. Ostatnio w egipcie i innych krajach afryki wyrżnięto chrześcijan, palono kościoły, ale daleki jestem od tezy, że tacy są wszyscy arabii. My też mamy w świecie opinie pijaków i złodziei w stanach niżej od meksów a pchamy się tam jak, muchy do guana

jesteśmy ksenofobami , no może nie wszyscy , ale jest to większy odsetek niż w innych krajach, i powiem szczerze nawet się z tego cieszę - przynajmniej wiem że żaden polityk nie zaryzykuje żadnej kampanii socjalnej na rzecz cudzoziemców, a przez to nie sprowadzi nam na głowę pokolenia murzynów, zółtków lub innych "kosmitów".

Osobiście od wielokulturowej sieczki z którą spotkałem się w Londynie wolałbym u nas politykę imigracyjną reprezentowaną przez Arabię Saudyjską.

A koleżanka przyjeżdżając do Polski pozna Polaków (może nawet tych gościnnych), ale jadąc do Anglii nie koniecznie pozna Anglików.

Bardziej martwi mnie wrogość nas wobec siebie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polska ma ten plus, że socjal jest do bani ;)
Arabowie, Azjaci czy inne nacje, przyjeżdżające na studia.. są normalni (oczywiście znam też wyjątki ale dzisiaj trudno o studenta z KRLD ;)
Albo po studiach spadają na bardziej zachód.. albo zauroczeni tym, co "mama w genach dała" zostają.
To, że nie mamy problemów narodowościowych nie wynika z sympatii czy antypatii.
Mamy za niski socjal.. i margines, który z chęcią lokuje się w Niemczech, Anglii czy (zwłaszccza) Francji.. u nas nie ma czego szukać.
Jak pisałem: w znakomitej większości, inostrańcy to albo studenci albo ludzie już związani.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ona na socjal się nie skusi, w jej kraju za praktyki dostaje się wystarczająco kasy by się utrzymać w małym mieszkaniu.
Prędzej my zalejemy Emiraty, niż oni nas..
Chociaż zastanawia się nad osiedleniem tutaj (lub w Finlandii), by się dowiedzieć jak to jest gdy w lato są zimowe temperatury (u niej zima to 20-25 stopni), jak wygląda tęcza, śnieg lub mgła.
By móc sobie kupić psa Husky, nie być otoczoną przez Muezzinów 24/7.
Chciałaby mieć możliwość wyjścia na kawę z kim chce, bez lęku o bycie puszczalską, Chciałaby poznać tutejszą kulturę, dowiedzieć się o co chodzi z tym całym Holocaustem.

ZYX
Gadasz jakbyś chciał żeby cały naród dał ci błogosławieństwo na sprowadzenie sobie panienki z Emiratów Arabskich.

Osobiście wolę Japonki i nie mówię tu o klapkach. ;)

...spotykałam się z tajwańczykiem...i powiem wam, że związek z kimś z obczyzny nie jest dobrym pomysłem...o ile jeszcze kultura krajów europejskich nie różni się od siebie w aż tak ogromnym stopniu to jednak...polska a tajwan to niebo a ziemia :) zupełnie inne wartości, postrzeganie pewnych rzeczy...inny sposób myślenia, zachowywania się. związek z obcokrajowcem jest zawsze skazany na porażkę :)

ale taka japonka na jedną noc... ;) przygarnęłabym takie dziewcze :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"...związek z obcokrajowcem jest zawsze skazany na porażkę :)"

Nie zawsze.

"ale taka japonka na jedną noc... ;) przygarnęłabym takie dziewcze :D"

No, no! Żeby życie miało smaczek....?
;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a owszem ;) moje ma go bardzo dużo :D

Ciacho gdybym miał lat naście to teraz zacząłbym sobie wyobrażać nie wiadomo co. :)

No ale w moim wieku wyobraźnia już nie ta.... ;)))

i bardzo dobrze ;) naście lat miałeś dziesiąt lat temu jak mniemam :D

Nie jest aż tak źle. Naście lat miałem naście lat temu. :)

dziwne...a zawsze myślałam, że to ty widniejesz na swojej miniaturce :D

Widnieję. Mimo w miarę młodego wieku trochę staro wyglądam. ;)))

Fakt....

image

przystojniak :D

Oj Ciacho.. w naturze Cross wcale nie wygląda lepiej ;D

...a w rossmanie?:D

....taki znowu słaby suchar :D

Słaby, bo chłopu kompilacja tematu "drogeria Natura" trochę zajęła.
Nie widziałem nigdy Crossa w Rossmanie. Myślisz, że otoczenie wpływa na urodę postrzeganą? ;)

Ja sądzę, że urodzie Crossa nic nie pomoże.
Poza fantastyczną L. ;D

myślę, że jak się obracasz w brzydkim otoczeniu to automatycznie robisz się ładniejszy :D przynajmniej ja tak to sobie zawsze tłumaczę :D

mały lifting i będą z niego ludzie :D

Bo Cross nie bywa w rossmanie. To drogeria przychodzi do niego :P

"mały lifting i będą z niego ludzie :D"

Skoro już z takim upodobaniem obgadujecie moją fizjonomię to dodam od siebie że mały lifting jest kroplą w morzu potrzeb. Nie wiem czy kompleksowa operacja plastyczna cokolwiek by polepszyła.
:)))

wystarczy dolną wargę na czoło naciągnąć ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Nie wiem czy kompleksowa operacja plastyczna cokolwiek by polepszyła.

Na szczęście.. wiem, jak wyglądasz w realu (chociaż nigdy nie byliśmy razem w Realu).. i wiem, że facet musi być tylko ciut przystojniejszy od diabła (to po sobie ;). No i.. masz komu się podobać! Bez względu na fizjonomię.. ;)

> Cross nie bywa w rossmanie. To drogeria przychodzi do niego :P

Całkiem jak Chuck N. :D
A w to, że Cross nie bywa w Rossmanie, wierzę od wejścia. Chyba, że ma po drodze kupić waciki dla L. :D

A propos "całkiem jak Chuck N." - Maczeta Trejo ogłosił ostatnio, że tej dziewczyny nie zna.

Fakty są takie ze multi - kulti Europie zach odbija sie czkawką

Inne tematy z forum

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (111 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...