Architekt wnętrz - jaki koszt i kto

Czy któraś z Was korzytsała z architekta wnętrz, jak tak ile kosztowal, moze jakies strony internetowe?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Architekt wnętrz - jaki koszt i kto

Jak się zastanawiałam jakieś kilka m-cy temu nad architektem wnętrz (niedługo odbieram nowe mieszkanie), to za samą łazienkę kobieta krzyknęła 1zł. Za całe mieszkanie nie wiem ile.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Oczywiście nie 1 zł tylko 1 tys. zł - wkradł mi się błąd:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ostatnio kupiłam mieszkanie ok. 54 m2, koleżanka poleciła mi swoją znajomą która jest młodą projektantką. Niedawno ukończyła studia i liczy sobie mniej niż doświadczony projektant i do tego ma głowę pełną świeżych pomysłów i dużo czasu. Mieszkanko było dość słabo ustawne, ale Pani Magda zaproponowała mi ciekawe rozwiązania dzięki którym moje gniazdko jest funkcjonalne i piękne. Załatwiła mi również meble na wymiar po bardzo korzystnej cenie! Efekt jest oszałamiający, jestem bardzo zadowolona, naprawdę miałam ogromne szczęście, że na nią trafiłam. Pani Magda pracuje teraz w zespole z inną projektantką. Jak by ktoś był zainteresowany z Trójmiasta i okolic to może zajrzeć na ich stronę internetową http://www.wojszistolc.com Najlepiej jest zadzownić, można się od razu wszystkiego dowiedzieć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 19

Witam Państwa. Pracujemy jako małżeństwo - tandem architekt+ designer.Projekt jesteśmy w stanie objąć wykonawstwem na
podstawie odrębnej umowy. Posiadamy sprytnego elektryka ( zaawansowane systemy sterowania oświetleniem) oraz pełną ekipę remontową. Także stolarzy - rzemieślników z pomorza ( znaczne różnice w cenie). Obecnie w realizacji projekt Warszawa Wawer- Falenica. Cena projektu z reguły 70zł netto ( koncepcje, wizualizacje fotorealistyczne, zaawansowane systemy sterowania oswietleniem,nadzór wykonawczy ) Mamy ciekawe portfolio- przesyłamy mailem.

Przemysław Krajewski
wzornik@architekci.pl
o 511 853 286
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Architekt wnętrz

www.vertedesign.eu
zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jestem właśnie na etapie remontu i szukając projektanta naprawdę spotkałam się z różnymi cenami. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy. Trzeba jednak liczyć około 100 zł za metr oczywiście są droższe ceny np. uzależnione od pomieszczenia czyli inna cena łazienki, kuchni i przedpokoju/ spotkałam się też kiedyś z babeczką, która chciała właśnie tyle za metr po czym jak pokazałam jej co ja bym oczekiwała od jej projektu to z ceny 100 zł zrobiło się 200 zł i doszła cena wizyty każdorazowej w moim mieszkaniu ok 280 zł tragedia. Trzeba uważać i takie rzeczy od razu konsultować. Bo później w trakcie moze okazać się, że każda jakaś drobna zmiana będzie nas słono kosztować..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

rzeczywiście trzeba uważać. najlepiej zażądać umowy. do naszego mieszkania wynajęliśmy młoda panią architekt i jesteśmy bardzo zadowoleni. to raczej ona nalegała na podpisanie umowy zlecenia. wszystko było w tej umowie zawarte: daty, koszty, zakres obu stron itp. jak dla mnie było tego bardzo dużo. nie mieliśmy potem problemów z dogadaniem się, ale kto wie. przezorny zawsze ubezpieczony. a jako że nie potrafilismy się z mężem dogadac co do przyszłego wyglądu naszego mieszkania, to wynajęcie projektanta okazało się najlepszym wyjście. wszyscy teraz chwalą mieszkanie i my się w nim dobrze czyjemy. ale nie powiem trochę to kosztowało. rozmawialiśmy z kilkoma architektami i ceny były w przedziale 100-200zł za 1m2. Pani sylwia zrobiła nam mieszkanie za 80zł/m2 czyli niby tanio, ale jednak jak sobie dodac wszystko to troszkę tego wyszło. za to nie musieliśmy marnowac czau na łażenie po sklepach, czego szczerze nie nawidze. obiektywnie polecam wynajem projektanta, ale z rozwagą. trzeba go dopasować do swoich potrzeb i możliwości finansowych.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też szukam dobrego biura projektowego. 100-200zł to rozumiem, że np. za łazienkę lub kuchnię.....mam do zaaranżowania mieszkanie około 70m2 x 100zł to trochę dużo by wyszło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nasze mieszkanie ma 56m2 i nie żałujemy wydanych pieniędzy. na początku ceny były inne niz te 80zł. też wlasnie za każde pomieszczenie był inny koszt (oczywiście łazienka i kuchnia były zawsze najdroższe). spotykalismy się z architektami niestety większość chciała 100-200zł za 1m2 dowolnego pomieszczenia, a to rzeczywiście drogo. może w warszawie takie ceny się sprawdzają.... no nie wiem. nas nie było na to stac na pewno. znaleźliśmy też studenki, które chciały projektować za 30zł za 1m2, ale nie miały za dużo do pokazania, żadnych realizacji, kiepskie rzeczy ogólnie, więc balismy się takiemu komus zaufać. tym bardziej, że jak już się kogoś do tego zatrudnia, to się chce żeby projekt był porządny i co tu nie ukrywać piękny. mysmy chcieli miec mieszkanie z nutą artystyczną, ale niestety żadne z nas sztuki za bardzo nie czuje w projektowaniu wnętrz. nie znamy się, więc postanowiliśmy poradzić się kogoś trochę bardziej doświadczonego i ze zmysłem estetycznym i artystycznym. i tak jak mówiłam mieszkanie jest śliczne i wszyscy się zachwycają.
a do ceny 80zł/m2 to się stargowaliśmy prawde mówiąc.
pan mając 70m2 tez powinein sie targować, bo to już jest większa powierzchnia. próbowaliśmy bardziej targowac:) ale się nie udału. argument, że od tego sylwia musiała zapłacić podatek (jak juz wspominałam mieliśmy normalna umowę zlecenie) zakończył sprawę i staneło na 80zł.
polecam targowanie się troszeczkę w granicach rozsądku. architekci też się muszą dobrze sprzedać przecież, więc może z góry zawyżają ceny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a mogłabym poprosić kontakt do tej pani architekt? skoro już sprawdzona to bym z nią chętnie porozmawiała, bo chcemy fajnie zrobić nasze mieszkanko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jak najpardziej polecam Panią Sylwię. tylko nie wiem, czy tak mogę na forum podawac maila. jeśli chcesz to napisz do mnie: dandari@gazeta.pl, to prywatnie odpowiem na jakieś pytania i chętnie podam kontakt:)

hej moglabys mi podac namiary na te pania??? no i jak mozesz opisz mi krotko wspolprace i jak to wszystko wygladalo bede Ci wdzieczna dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

podaj proszę swojego maila, albo odezwij się do mnie na dandari@gazeta.pl ; nie jestem upoważniona do pisania numeru tel. na forum z tego względu ze sama tez nie chciałabym by ktoś robił to bez mojej wiedzy, nawet jeśli w celu referencji. chętnie polecę Panią Sylwię, ale tak bardziej prywatnie.
a jak wyglądała współpraca...
najpierw po moim tel. umówiłysmy się na spotkanie. nie płaciłam za nie, więc bardzo mi to było na rękę ponieważ nie bylismy jeszcze zdecydowani. spotkanie było bardzo miłe, poznałyśmy się, a potem musiałam odpowiadać na pytania dotyczące moich (i męża) preferencji co do stylu, kolorów, jakie mamy oczekiwania etc. potem z mężem w domu zdecydowaliśmy się na współpracę. Mailowo ustaliliśmy warunki umowy i na nastepnym spotkaniu ja podpisalismy. zaplacilismy zaliczkę i tak sie zaczęło. jako ze nie mielismy jeszcze kluczy do mieszkania, to projekt powstawał na rysunkach dewelopera. spotykalismy sie dość zadko i tylko wtedy kiedy mielismy co do czegos watpliwosci. bardziej odpowiadała nam "dyskusja" mailowa, ponieważ Pani sylwia nam cos wysylala, a potem moglismy to sobie na spokojnie rpzedyskutować w domu i nie decydowac na szybko. zgłaszalismy uwagi, dostawalismy inne rzeczy etc. mimo wszystko trochę to trwa taka wymiana i dyskusja, jak juz nam sie cos podobało w pełni to akceptowalismy.acha i dostawalismy wszystko w takiej zrozumiałej formie. nie wiem jak sie nazywają takie niby zdjęcia na komputerze jak to będzie wyglądało. nawet ja bez mojej wyobraźni przestrzennej wiedziałam co i jak, choc ostateczny efekt dotarł do mnie dopiero po wykonaniu:) na szczęście mój mąż bardziej zna sie na takich technicnzych rzeczach:). po akceptacji czekalismy na rysunki techniczne dla naszych robotników na budowie i pełną listę tego co trzeba kupić do wykończenia, gdzie i za ile. musze powiedzieć, ze to było w tym wszystkim najlepsze! nienawidze jeździć po sklepach, a taka lista oszczędziła nam z mężem łażenia i kłótni. i finansowo mogliśmy się na wszystko przygotować co nie ukrywam było potrzebne. wykańczanie mieszkania to strasznie kosztowna sprawa!!!
a i jeszcze ran na budowie potrzebowaliśmy konsultacji z pania sylwia ponieważ brygada twierdziła,ze sie nie da zrobić naszej łazienki. ale się dało:)
spror rzeczy chyba pominęłam, ale było to rok temu i nie za bardzo pamiętam szczegóły. proszę pytac jak cos konkretnego przyjdzie pani na mysl, a moze mi sie przypomni.
pozdrawiam bardzo
karolina
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani Karolino!Proszę o kontakt do pani Sylwi -czeka mnie remont domu a chciałabym żeby ktoś zgrał to w całość.Z jakim wydatkiem trzeba sie liczyć,czy pani Sylwia ma kontakt z ekipami?Iza srebrny@tcz.pl

czy wspomniana Pani architekt ma swoją ekipę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Architekt wnętrz

www.vertedesign.eu
zapraszam

Nam równiez mieszkanie projektowała pani architekt-nie Sylwia ;),tylko Paula
za m2 płaciliśmy 60zł, my mielismy swoja ekipę,ale chyba miała kogoś do polecenia.

witam
Wykonuję remonty wnętrz i współpracuję z projektantami .Jesli jest Pani zainteresowana mogę podać namiary.
FR-B Interior Leszek oficjał 660-400-112

muszę przynać, że zachęciła mnie Pani do wynajęcia architekta. i dziękuję za dobre rady jak go szukać.
zaraz się zgłoszę po kontakt do pani Sylwii

Żenada.

W Polsce taka smutna rzeczywistość.

Ludzie chcieliby mieć pięknie wykończone mieszkanie, nie kiwnąć palcem i jeszcze żeby ktoś z doświadczeniem zrobił to za pół darmo.

100 pln za metr to MINIMUM dla porządnego architekta prowadzącego firmę. Z nadzorem inwestorskim cena powinna oscylować w granicach 150-200 pln. W żadnym wypadku nie mniej. Na zachodzie zarobki architekta nigdy nie kształtują się poniżej 10% wartości inwestycji.

A w Polsce? Ludzie wydają 120 tys. na wykończenie 70m2 a architektowi chcieliby zapłacić 3000...
Wstyd... Czy ktokolwiek pomyślał, że ktoś kto robi projekty ma biuro i pracowników na utrzymaniu a ponadto należy mu się godny zarobek za porządnie wykonaną pracę???
Jak słyszę o tym "TARGOWANIU" to mi się niedobrze robi...
Ludzie. Jeżeli uważacie, że aranżacja wnętrz to taki łatwy zawód a architekt powinien zarabiać grosze to sami weźcie się do roboty zamiast wymagać żeby ktoś z wykształceniem się z Wami "targował"...

Polska mentalność: mieszkanie musi wyglądać jakby włożono w nie masę pieniędzy i wysiłku, ale projekt mieszkania, w którym będziemy mieszkać przez następne lat ma kosztować "MAKS. 3 tys."

Jeszcze raz powtórzę: żenada.

Pozdrawiam serdecznie Państwa "oszczędnych" i proponuję jechać na wakacje do Egiptu- mekki targujących się zawzięcie ;)))
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 46

Żenadą można nazwać większość polskich architektów (z upr.) oraz tapeciarzy (tych w szczególności), niedouczeni albo raczej tacy co to wszystko wiedzą i niczego uczyć się nie muszą. W Polsce ludzie nie lubią płacić za papierki bo nikt od nikogo takich papierków nie wymaga. Piszesz że na zachodzie 10% bierze architekt, to ja zapytam jaki? Taki który jest znany, ma łeb na karku i może przebierać i taki który siedzi na budowie non stop, a większość tych ceniących się architekcików (tym razem tapeciarzy) nawet nie ma pojęcia jak i wkręca się żarówkę. Miałem kiedyś doczynienia z taką co to skończyła ASP i uprawnionemu konstruktorowi z PINB tłumaczyła jak ścianę nośną przesunąć w bloku, mina inspektora bezcenna, mina p.tapeciarz gdy inspektor poprosił o rękojmie na wykonie w/w prac na poziomie 2 mln zł bezcenna jeszcze bardziej. Są perełki, mam architektów którzy za projekt aranżacji wnętrz biorą 60zł/m2 (jeżeli oni robili projket domku) lub 120zł/m2 (jeżeli nie robili projektu) i nie patrzą czy ktoś chce marmur w kuchni czy pozłacany s****zyk na środku salonu bo co ich to obchodzi i są zarąbiści w tym co robią.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7

Proszę nie mylić pojęć. Po ASP to nie architekt tylko wnętrzarz. Architekt jest po wydz.arch. na polibudzie, ma uprawnienia, członkostwo w IA, ubezp. OC.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Po ASP są architekci wnętrz, po Politechnice -architekci, a ukończenie politechniki nie jest jednoznaczne z posiadaniem uprawnień, ponieważ wyrabia się je już po zakończeniu studiów przy czym nie każdy absolwent w ogóle je robi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

a tutaj ktos sie nam troche zdenerwowal, i zaznacze ze to pewnie pan/i zdenerwowany/a to z pewnoscia pan/i architekt ktory bez wiekszego doswiadczenia chcial by sobie liczyc 300/400zl za m2 badz wiecej. Zenada pani/e zdenerwowany ZENADA ze nawet sie w takich kwestiach udzielasz mowiac ze ludzie maja wydawac tyle i tyle! kazdy wie na co go stac i ile pieniedzy chcialby przeznaczyc na projekt mieszkania PLUS dodam ze nie zawsze niestety wychodzi tak jak trzeba! ZENADA!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Pan chyba powinien poszeżyć swoje słownictwo, jesli Pana opinie mają być uznane za opinie intelektualisty. Określanie "Żenada" jest chyba Pana ulubionym słowem.
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

bardzo prosze o podanie jakichś namiarów na te młodą pania architek
Bede bardzo wdzieczna
mój meil to :
michalinaostrowska@wp.pl
Z góry serdecznie dziękuje

a ja bym chciał odradzic stanowczo niesprawdzonych "wnętrzarzy". wzięliśmy młodą studentkę z głową pełną pomysłów i nie ukrywam, że cena była bardzo okazyjna. jak się później okazało, dziewczyna miałą dobre pomysły, ale z braku doświadczenia nie wiedziała jak co się robi, co się da i ile to kosztuje. po prostu projekt jaki wyszedł z naszej w spółpracy w wykonaniu kosztowałby majątek (trudny w wykonaniu z bardzo drogich materiałów etc.)
co prawda sami jestesmy sobie winni, ale prosze się mocno zastanowić kogo się wynajmuje. najważeniejsze żeby ten ktoś miał już na swoim koncie jakies zrealizowane mieszkania, bo inaczej bedzie sie uczył na waszym domu!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam się w 100%. popełniłem ten sam błąd i źle się czuje we własnym mieszkaniu. akurat u mnie "projektant" czyli student ASP nie miał wcale dobrych pomysłów. wyszło kiepsko i chaotycznie, a nie o to mi chodziło. moze nie mam zmysłu artysty ale wiem co mi się podoba. następnym razem wezmę kogoś za większe pieniądze, ale upewnię się, że wie co robi. ważne jest to, że oni przecież projektują dla nas, a nie dla siebie. pamiętajcie o tym!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

a czy ktoś mi może powiedziec ile mniej więcej potrzeba pieniędzy na wykończenie 2-pokojowego mieszkania. tak żeby się zmieścić z robocizną , meblami i sprzętami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej. tez mnie to ciekawi, bo sie zastanawiam nad kredytem na mieszkanie, ale przeciez to jeszcze trzeba urządzić. moze lepiej kupic z rynku wtórnego z jakims wyposazeniem? przynajmniej na początek będzie, a jak sie pieniądz uzbieraja to mozna zmienic i wynajac projektanta.

dołączam sie do pytania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

słyszałem, że wychodzi to zawsze za drogo:) przymierzam się do zakupu mieszkania i tez nie daje mi to spac, czy mi starczy na urządzenie. znajomy mówi, że na mieszkanie 54m2 poszło mu 100tys.zł i to mnie przeraża. niby wiem, że on ma system nagłasniania nawet w łazience, ale mimo wszystko kwota ogromna. moze ktos ma bardziej pocieszające doświadczenia?

Można urządzić mieszkanie taniej. Podstawą jest dobry pomysł na aranżację, znajomość rynku z wyposażeniem wnętrz. Wybrałam dobrą firmę projektową i jestem zadowolona, bo wnętrza wyglądają świetnie. Bardzo dobrze się w nich czuję. Czuję sie nawet jeszcze lepiej jak pomyślę, że ten efekt zyskałam niewielkim kosztem. Nie traciłam czasu na szukanie tańszych sklepów. To wszystko załatwili za mnie. Uważam, że zatrudnienie architektów wnętrz mi się zwróciło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę o informację jaka to firma.o ile nie jest to tajemnicą.

a ja skorzystałam z usług młodego architekta wnetrz, studentki ASP. wszystko wyszło jak trzeba, świeże pomysły i jestem bardzo zadowolona z efektów:) zależy czy taki student ma juz jakas praktyke czy to ma byc pierwszy jego dom-tez bym sie wtedy bała. studenci 4 czy 5 roku pracuja juz przynajmniej rok gdzies w firmie i sami staja na wlasne nogi.maja doswiadczenie a i finansowo jeszcze nie szaleja:)ja polecam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja odradzam. Roczne doświadczenie to żadne doświadczenie - nie ma co ukrywać. Nie powierzyłabym wnętrza mojego wymarzonego domu studentowi. A czy robią taniej? Niekoniecznie. Na pewno zatrudnianie studenta to duże ryzyko.

co mozna zrobić przez rok? jeden dom, może dwa mieszkania, 4 łazienki .... zadne doświadczenie. Najlepsi sa tacy którzy w zawodzie są minimum z 15 lat, nic ich nie zaskoczy, znaja wszystkich, maja sprawdzonych wykonanwców i sklepy które sie wywiązują z zamówień a nie jakies garazowe zjawy. W zeszłym roku zatrudniliśmy panią ok 50 lat, jest genialna, dojeżdżała do nas z Krakowa, a chate mamy taka że o l lepszej marzyć nie można.Poza tym wnętrzarza szuka się z polecenia a nie z ogłoszenia. Jeśli polecaja to dobry, jeśli się ogłasza to uciekać. Proste.

możesz próbować samemu projetkować, ja to zrobiłam oglądając realizacje wielu architektów wnętrz skopiowałam wiele pomysłów. W sieci jest wiele stron, zobacz stronę www.mdom.pl mają moc zdjęć do wzorców
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nieciekawe te pomysły. Jeśli jesteś bezrobotna, to możesz się w to bawić, ale jak ktoś ma pracę zawodową, dzieci i wykańcza dom to pomoc architekta wnętrz jest ogromną pomocą. Cała sztuka w tym, żeby dobrze wybrać. Najlepiej przejrzeć wcześniejsze prace. Odradzam studentów i firmy oferujace podejrzanie niskie ceny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witam , z ciekawością czytam sobie po nocy bardzo interesujące uwagi i z racji lekkiej bezsenności postanowiłem dodać trochę porad z drugiej strony 
Na wstępie uwagi banalne - obie strony projektu są tylko ludźmi i jako tacy maja swoje wady i zalety , które prędzej czy później się objawia (zawsze). Z tego powodu każdy projekt jest obarczony pewnym nieuniknionym ryzykiem , dla klienta , że po wielu bojach zaprojektowane rozwiązanie się nie spodoba , dla projektanta ,że pod koniec klient postanowi ostatnia ratę za projekt wydąć na wyposażenie kuchni .
Ze swojego doświadczenia wiem ze takie ryzyko istnieje zawsze ,ale można je minimalizować.

Najważniejsza sprawa w kontakcie klienta z projektantem jest świadomość ze obie strony sa tak naprawdę po tej samej stronie , klient musi pomoc architektowi poznać siebie jak najlepiej , architekt musi traktować klienta jak swojego znajomego … Jeżeli nie poczują Państwo sympatii do projektanta to nie jest dobrze .

Wybór projektanta – jeżeli nie mamy kogoś wypróbowanego ( a najczęściej zabieramy się za to pierwszy raz wiec nie mamy) musimy się zdać na własny instynkt lub pomoc znajomych , którzy już to przeszli ;)
Polecam raczej usługi osób z doświadczeniem , posiadajacych firmę , która podpisze z Wami umowę i wystawi rachunki. Ponoszenie kosztów firmowych zmusza do odpowiedzialności i wysiłku w utrzymaniu klienta , jako pośredniego płatnika tych kosztów. ( łatwiej zwiać klientowi na urlop w Livigno bez takich zobowiązań)
Istotna jest sprawa legalności oprogramowania (na którym wybraniec/wybranka pracuje ) - jeżeli ktoś inwestuje to zależy mu na zwrocie inwestycji ( jak wyżej ), nie mówiąc już możliwych wymaganiach banków przy kredytach lub wizyt w Urzędzie Skarbowym.

Ważne jest bezpośrednie spotkanie, podczas którego możecie się Państwo przekonać z kim macie do czynienia ( np. czy projektant będzie punktualny, co ze sobą przyniesie , itp. … nie mówiąc już o tym jak się ubierze na spotkanie, niby nic ale „dobry projektant powinien umieć projektować także siebie” – cytat klientki :) Spotkanie - oczywiście bezpłatne , jeżeli jest inaczej … cóż prawo wyboru innej osoby.
Przesyłanie mailem port folio, odnośniki do stron bardzo pomagają , ale mogą być mylące … Chcą przecież Państwo rozwiązania Własnego wnętrza do Własnych potrzeb – osiągniecie to tylko skłaniając projektanta do tworzenia czegoś indywidualnego . Ważne jest czy architekt ma podobne zainteresowania, czy przede wszystkim rozumie państwa zainteresowania, czy stara się przekazać wiedze i pomysły w sposób zrozumiały.
Warto poprosić o przyniesienie na spotkanie egzemplarza gotowego opracowania, pozwoli to ocenić warsztat pracy, czy sposób prezentacji będzie dla Was zrozumiały itp. Z czegoś takiego właśnie będą korzystać Wasi wykonawcy i Wy sami .
Na spotkaniu ustalcie zakres pracy, rodzaj kontaktu , termin i wstępne oczekiwania obu stron. Warto wcześniej uzgodnić wspólną wersje (pary) ustalanie tego podczas spotkanie często prowadzi do zagubienia się klientów . Nie wahajcie się pytać jeżeli czegoś nie rozumiecie , to żaden wstyd im więcej pytań na początku tym mniej nieporozumień na końcu.
Dobierajcie projektanta z kontaktami (może źle się kojarzyć ale się przydaje) wśród dostawców/producentów materiałów – na takiej współpracy możecie czasami zaoszczędzić nawet 30%.
Na koniec – cena projektu … , podstawowa sprawa (koniecznie zawarta w umowie) za co zapłacicie proponowana kwotę (tu przydaje się bezpośrednie spotkanie). Ta sama kwota 100 pln za m2 może dotyczyć narysowania koncepcji ołówkiem ( i uciekam ) lub pełnego projektu wykonawczego z nadzorami, szukaniem materiałów itd., itp.
… i to na tyle , przepraszam za wiele banałów ale z własnego doświadczenia wiem ze często nie zwracamy na nie uwagi. Jest to część obserwacji zebranych na etapie pracy i wielu spotkań z klientami .

Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów .
Zawsze można zapytać , gimmisun@gmail.com
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się z Panem całkowicie.
czasem niestety klient nie wie czego chce albo ma za drogi gust na swój budżet. niestety architekt wnetrz tez musi sie naginac i często bardzo trudno zachować swoją estetykę. skoro ktoś zatrudnia architekta to powinien mu zaufać w duzym stopniu. oczywiscie wazne jest też jego zdanie jako własciciela i przyszlego mieszkanca

Myślę, że najważniejszą sprawą w całym tym opisywanym zagadnieniu jest fakt, aby osoba wydająca pieniądze na projekt wiedziała za co płaci. Jestem architektem wnętrz z wieloletnim doświadczeniem i nigdy moja oferta cenowa nie była oparta o cenę 1 m kwadratowego powierzchni. Mój klient zawsze wie ile pracy włożę w projekt i ile informacji, rysunków i zaangażowania ode mnie otrzyma w zamian. Jeszcze nigdy nie spotkałam się ze słowami krytyki.
A nadrzędnym moim celem podczas pracy jest złapanie dobrego kontaktu z klientem.
Po tylu latach pracy mogę śmiało powiedzieć, że to zapewnia mi sukces.

Proponujemy swoje usługi. Dwie młode projektantki, cena do ustalenia po pierwszej rozmowie z klientem odnośnie jego oczekiwań, oraz wglądzie w rzut mieszkania. Kontakt: arch.wn.aa@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam
Jestem młodym projektantem wnętrz.
Osoby zainteresowane szczegółami proszę o kontakt m-mstudio@o2.pl

Indywidualne, kompleksowe projekty wnętrz mieszkalnych i użyteczności publicznej
- fotorealistyczne wizualizacje 3D
- projekty koncepcyjne
- dokumentacja techniczna
- nadzór autorski
- dobór materiałów i wyposażenia wnętrz
- konsultacje, porady
ATRAKCYJA OFERTA CENOWA!
e-mail i.wasilewska@instudio.com.pl

mam do remontu mieszkanie 70m i chcialabym wynajac architekta...ale z tego co widze co ceny sa rozne i trzeba uwazac kogo sie wynajmuje...jak macie kogos do podajcie namiary na maila dzieki

PROJEKTOWANIE WNĘTRZ PRYWATNYCH, PUBLICZNYCH I KOMERCYJNYCH

Oferuje kompleksową obsługę inwestycji, począwszy od układu funkcjonalnego poprzez projekt koncepcyjny, wykonawczy, opracowanie techniczne, dobór materiałów, wycenę inwestycji,wizualizacje aż po nadzór autorski nad realizacją.
Po szczegółowe informacje proszę pisać na m-mstudio@o2.pl

Wykonam projekt kuchni,wizualizacje komputerowa i wycene.Jesli projekt bedzie odpowiadal przyjme zamowienie na wykonanie zabudowy kuchni. meblenazamowienie5@tlen.pl

Chętnie zajęłabym się Pani mieszkaniem po korzystnej cenie. Nie doliczam VATu. Proszę pisać na diazoma@architekci.pl

Już Cie podałem do Urzędu Skarbowego !!!!!!!!!!!!!!!!1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

Może nie być podatnikiem Vat. Konfidencie od siedmiu boleści. Przepisów nie znasz i donosisz. Pewnie konkurencja od Ciebie lepsza, że robisz pod górę??
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem architektem wnętrz z wieloletnim doswiadczeniem. Cena projektu wykonawczego z nadzworami w moim studio to koszt 80-120zl/m2. Wiecej na temat oferty na http://chrusciany.pl/oferta.html.

Wykonuję projekty aranżacji łazienek - cena jest do uzgodnienia indywidualnie, po wstępnej rozmowie z Państwem i ustaleniu zakresu aranżacji. Zapraszam do kontaktu - agnieszka.tyszka@gmail.com

Wykonuję projekty wnętrz mieszkalnych i użytkowania publicznego w pełnym zakresie wraz z wizualizacjami doborem materiałów i nadzorem na budowie. Portfolio i wycenę przesyłam na maila. Zapraszam kontakt: gosia-architekt@wp.pl

architekt wnętrz z własną ekipa wykonawczą

od projektu do realizacji
be2ka2@wp.pl

Architekt wnętrz

www.vertedesign.eu
zapraszam

Architekt wnętrz

www.vertedesign.eu
zapraszam

Architekt wnętrz

www.vertedesign.eu
zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Architekt wnętrz

ZA DUZO TYCH POSTÓW! jeśli chciał sie pan zareklamowac, to raczej nas pan zaspamował. poza tym to powinno być miejsce wymiany opinii, a nie autoreklamy. az sie czytac odechciewa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Architekt wnętrz - jaki koszt i kto

Witam.
Jestem architektem z wieloletnim doświadczeniem.
Jeżeli są Państwo zainteresowani projektem wnętrza, proszę o kontakt na adres: aranzacja@poczta.onet.pl
Pod wskazany przez Państwo adres mailowy prześlę portfolio.

a my z mężem skorzystaliśmy z pomocy projektant Pani Basia (moja imienniczka) super nas pokierowała, omówiła co i jak będziemy używać jak się chcemy rozwijać z rodziną, zawodowo itd. i muszę powiedzieć że podoba nam się nasza aranżacja, ciepłe kolory dużo światła, ale najbardziej podoba nam się że namówiła nas na podjęcie wyzwania dopasowania mieszkania do potrzeb naszych ale i tak żeby mieć elastyczność na zaplanowaną przyszłość, ja od pierwszego dnia upierałam się że chcę małe biurko w kącie Pani Basia namówiła nas na małą pracownie z możliwością zrobienia pokoiku dla dziecka, tak się zarzekałam no i proszę po roku jestem w 2miesiącu ciąży i pokoik już myślę w jakiej dać tapecie :) serdecznie pozdrawiam, teraz projektuje moim rodzicom dom jednorodzinny ale dla Was na pewno też znajdzie czas, a nie drogo wyszło nam na priva zainteresowanym dam namiar moj to basia814@o2.pl

coś mi to wygląda na autoreklamę. nie lubię czegoś takiego!

Projekty architektura i wnętrza

Projekty architektura i wnętrza wraz z wizualizacjami i doborem materiałów oraz nadzorem autorskim. Mam pięcioletnie doświadczenie i uprawnienia projektowe. Zapraszam. Portfolio przesyłam na maila. Dysponuję namiarami na poprzednich klientów w celu uzyskania referencji. Współpracuję z wykonawcą mebli kuchennych oraz polecam pozostałych wykonawców np: płytkarzy itd Oferuję umiarkowane ceny, wysokie umiejętności, świeże pomysły i solidne wykonanie. kontakt: gosia-architekt@wp.pl

nie wiem czy to ta sama Pani Basia... mail inny, ale ja "naszej" Basi nie polecam.

www.fraktal-design.pl
zapraszam do współpracy

Drodzy Państwo,
na projekcie wnętrz nie należy oszczędzać. ani na projektancie (oczywiście w ramach możliwości), ani na materiałach. wszystko się na Państwu zemści. sprawdzony projektant i sprawdzone marki to gwarantowany sukces. oszczędzamy w ten sposób na awariach, dodatkwych remontach i poprawkach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobrze, że powstał taki wątek. bardzo dziękuję pani Karolinie za uwagi na forum i pywatnie. wszyscy którzy wypowiadali się na tym forum pomogli mi w podjęciu decyzji o remoncie mieszkania i wynajęciu architekta. wszystkim polecam

Polecam dwa studia:
http://www.victor-projekt.pl
http://www.stolarek-wnetrza.pl
To także sprawdzeni architekci z doświadczeniem - z resztą na stronce można obejrzeć spore portfolia :) polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

przyznam, że ciężko o dobrego architekta wnętrz z doświadczeniem i do tego przystępnymi cenami. biura projektowe, które nam odpowiadały miały ceny około 200zł/m2. dla nas to za duzo, bo mamy spore mieszkanie. a z tańszych projektantów mało kto miał cos do pokazania. oczywiście rozumiem, że od czegoś trzeba zaczać, żeby mieć jakieś doświadczenie, ale przy takich kwotach nie chciałem byc obiektem eksperymentów. spotkalismy sie z wieloma projektantami i po miesiącu znaleźliśmy kogoś kto nam odpowiadal. uczulam więc wszystkich by szukali optymalnych rozwiązań, bo łatwo przepłacić i łatwo zaplacic mało, ale potem żałować! my nie żałujemy, ale tylko dlatego że namówiłem żonę na to by wzięć kogo z doświadczeniem.

Zapraszam do Artika Studio!
kompleksowa aranżacja wnętrz.wizualizacje komputerowe. Współpracujemy z salonami mebli oraz z największą hurtownią sprzętu AGD. Oferujemy rabaty. Fachowe doradztwo i pomoc w zakupie materiałów. Profesjonalne usługi za rozsądną cenę (50zł/m2).
artikastudio@wp.pl
tel. 728 254 148
Serdecznie zapraszamy!
Przepraszamy:strona internetowa w okresie modernizacji.
w razie pytań prosimy o kontakt telefoniczny lub emailowy.

MASAKRA UWAŻAJCI NA TE WYPOWIEDZI chyba chamska samoreklama !!! jedna osoba tu sobie z nas jaja robi udając róznych forumowiczów otóż:
Karolina T.,
Syriana77.
arni.
stnekaaaa.
frinkos
krzyster
franz_kawka
Zbigniew75
architekt_pruszcz
malwinka
to wszystko to jedna osoba pisze z tego samego IP
prowadzi rozmowę sam ze sobą polecając panią Sylwię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takie zachowanie zasługuje na chłostę. Co za "ludzie"....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

przepraszam, ale ja też mam takie IP. to jest po prostu UPC i przydzielone IP zewnętrzne, nie indywidualnie.

a nie, już inne. niepotrzebnie się wtrącam, ale zawsze miałem takie

Zapraszamy do skorzystania z oferty nowatorskiej pracowni projektowania wnętrz KORULCZYK DESIGN. Zapraszamy do niezobowiązującego spotkania celem omówienia Państwa oczekiwań i możliwych form współpracy.
Oferta na stronie: www.interiorsdesign.eu

Serdecznie polecam wspołprace z dziewczynami z Formy Alternatywnej. Profesjonalny projekt wraz z realizacją.

www.formaalternatywna.pl

Pozdrawiam :)

Ja również skorzystałam z usług projektanta. Długo szukałam i długo nie mogłam zdecydować się na remont. Z braku finansów jak i czasu. Koszta projektantów były różne. Rozmawiałam z wieloma znajomymi, każdy dawał tysiące rad i przestróg. W końcu się zdecydowałam dzięki koleżance z pracy. Poleciła mi fajną projektantkę, która po telefonie od razu przyjechała zobaczyć miejsce projektu. Była tak sympatyczna i budząca zaufanie, że właściwie od razu się zdecydowałam.
Mąż mnie skrytykował, że może pochopnie podejmuję decyzję. Że koszta na pewno będą duże. Prawie się wycofałam.
Zdecydowałam się jednak i skorzystałam z poleconej Pani Agaty
i jesteśmy bardzo zadowoleni. Było przesympatycznie, fachowo. Zaskoczyły nas pomysły i wiedza o terminach realizacji zamówień, znajomości rynku.Wydawało nam się, że wszystko jest dostępne od ręki. Ustawiła strategię działania, kolejność zakupów itp.
W tani sposób pomogła nam urządzić nasze mieszkanie. Właściwie koszt fachowca zwróciły się w rabatach jakie nam udostępniła.
Miałam naprawdę mało pieniędzy i na początku nie chciałam inwestować w architekta, ale koleżanka z pracy mnie przekonała i nie żałuje bo i tak zyskałam fajne mieszkanie.

Witam,
Ja tez oporosze o namiary na edytaseg@interia.pl :)

Pozdrawiam,
Edyta

Witam!
Ja z mężem też przymierzamy się do remontu naszego mieszkania (58 m2). Mieszkamy na Śląsku, jeśli P.Elu gdzieś z tych okolic to był projektant, proszę o jego namiary na bea007@op.pl
Z góry serdecznie dziękuję :)

Korzystałam z ponad rok temu z usług projektanta. Wczesniej oczywiście zrobiłam rozeznania, spotkania, wyceny itd- kwoty u projektantów z doswiadczeniem, z własnym biurem (nie u studentów pracujacych w mieszkaniu, na nielegalnym oprogramowaniu) były bardzo bardzo podobne- od 90 zl do 120 zł netto. Różnice często wynikały z tego, czy w umowie był zawarty nadzór autorski, czy nie. Za nadzór projektanci zazwyczaj liczyli 100 zł za przyjazd, niektórzy liczyli kwote za godzinę- ale to była mniejszosc.
Przypuszczam, ze teraz stawki są podobne.
Na poczatku wydawało mi sie strasznie drogo- szczególnie przy mieszkaniu prawie 90 metrów. Natomiast później okazało się, ze taki projektant faktycznie ma co robić (trzeba wszystko rozrysować: płytki, sciany, sufity, meble, oswietlenie itd), dobór firanek, farb, dodatków, konsultacje w sklepach, z ekipa. W kazdym razie u mnie tak to wyglądało- najpierw byłam zszokowana, ze tyle trzeba zapłacic za projekt, niby praca na tydzień, a tyle kasy. Korzystałam z usług firmy krakowskiej http://www.artdesign.pl/ i jestem zadowolona. Poziom cen był taki jak pisałam, nadzory były wliczone w cene. Projekt dobry, jakość wykonania ekip tez dobra (ekipy z polecenia projektanta, niestety nie mają stron, zebym mogła podać). Można potem troche przyoszczędzić przy zakupach- bo projektant dostaje zniżki dla swoich klientów.
Na stronie dobrzemieszkaj.pl jest bardzo duzo prezentacji roznych projektantow, w roznych stylach.

w końcu jakieś zrozumienie :) - "bo przecież za co taki architekt wnętrz chce tyle kasy ?" - projektant musi spędzić sporo godzin nad projektem + jeszcze mieć doświadczenie, wiedzę, umiejętności i talent. Jeśli ktoś to umie docenić to nie będzie miał problemu żeby zapłacić za dobrą pracę uczciwe pieniądze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ikadesign.netgaleria.pl

polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam! Jestem projektantem wnętrz, posiadam własną firmę oraz dysponuję konkretną i zaufaną firmą, która wykonuje dla mnie prace wykończeniowe. Zapraszam na strony internetowe:

http://www.mgm-design.pl
http://www.guba.com.pl
Zapraszam do współpracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zapraszam na:
http://www.iqdesign.firmeo.biz

zapraszam serdecznie do skorzystania z naszych usług :

http://www.frs-architekci.pl
http://www.frs-architekci.pl
frs@frs-architekci.pl

Ja kosrzystałam z usług Pana Tomka
http://www.tgstudio.art.pl

Polecam Studio Dekoracji Wnętrz Miker Design
Robią Kompleksowo. Projekt sprzedaż artykułów dekoracyjnych oraz wykonastwo.

Studio Mieści się w Sopocie i Starogardzie Gdańskim

http://www.miker.pl
Pan Kamil 512022161

VVV Re: Architekt wnętrz - jaki koszt i kto VVV

Witam.

Na forum ,aż kipi od opinii.
Ja zapraszam na stronkę http://www.mgm-design.pl

... powodzenia w doborze projektanta.

Re: VVV Re: Architekt wnętrz - jaki koszt i kto VVV

a ja polecam trzy sympatyczne dziewczyny z Łodzi, które mają super pomysły i ceny bardzo przystępne; http://www.proyektownia.pl nam wymyśliły super rozwiązania

Witam,

Jeżeli szukacie Państwo architekta wnętrz, zapraszam na bezpłatne i niezobowiązujące spotkanie do naszego biura w Gdańsku Wrzeszczu.

Gwarantujemy, że czas jaki nam Państwo poświęcicie, nie będzie czasem straconym.

Miła atmosfera współpracy gwarantowana!!!

http://www.architecto.pl 887 87 45 91

Witam,
Pracownia MANA Design zajmuje się projektowaniem wnętrz użyteczności publicznej, biur, lokali użytkowych, przestrzeni wystawienniczych, domów oraz mieszkań.
Poszukujemy nowych rozwiązań, posiadamy bardzo dobre kwalifikacje, wiedzę oraz wykształcenie.

serdecznie zapraszam do mojej pracowni,
Marta Napiórkowska-Łosin

http://www.manadesign.pl
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.tomaszjasinski.net
zapraszam

Można zamieścić zlecenie np.: w serwisie ktozbuduje.pl albo samodzielnie wyszukiwać oferty w internecie.
Polecam jednak pierwszy sposób, bo jest prostszy i mniej męczący. Wystarczy zamieścić zlecenie, a fachowcy sami będą się zgłaszać.
To całkiem wygodny sposób i skuteczny, bo gdy zamieściłam zlecenie w tym serwisie, po jednym dniu zgłosiło się do mnie 3 fachowców.
Świadczy to o popularności tego serwisu, a wiec i dużym wyborze ofert.
Wybrałam właściwą dla siebie ofertę i fachowiec wykonał swoją pracę bardzo dobrze.
Chodziło o wymianę okien.
Wszystko jest w porządku, dlatego mogę polecić innym zamieszczanie zleceń internecie na wykonanie konkretnej usługi, bo może ten sposób jest najlepszy.

Witam,

Jeśli stali się Państwo szczęśliwymi posiadaczami nowego mieszkania (lub przymierzacie się do remontu posiadanego już lokalu), ale czują się Państwo już zmęczeni przerzucaniem stert gazet w poszukiwaniu inspiracji, to zapraszam do współpracy.

Wykonuję projekty kompleksowe, projekty poszczególnych pomieszczeń, projekty koncepcyjne a także projekty zmian lokatorskich.

http://www.interior-affairs.pl

W przypadku projektu kuchni do mieszkania polecam
http://pikea.pl

Architekt wnętrz Plan Design.
Profesjonalne projektowanie wnętrz 3D.

Wykorzystując naszą znajomość rynku oraz brak uzależnienia od konkretnych firm, nie przepłacisz swojej inwestycji.

http://www.plandesign.pl
607 713 935

Zapraszam
Katarzyna Szczucka

Biuro Projektowe- CKkwadrat

Zajmujemy się projektowaniem wnętrz prywatnych i komercyjnych. Oferujemy bezpośredni kontakt z klientem oraz profesjonalne doradztwo. Na życzenie naszych klientów wykonujemy nadzór autorski nad realizacją. Współpracujemy również z wykonawcami.

Zapraszamy Państwa serdecznie na oficjalną stronę internetową ckkwadrat.pl

Jeśli mają Państwo ochotę odmienić swoje wnętrze, na co dzień przebywać w przyjaznym i komfortowym otoczeniu oraz czują, że przyszedł czas na zmiany, prosimy o kontakt - z pewnością coś na to zaradzimy.

Nie jest istotna ilość i wielkość pomieszczeń. Nasz zespół jest elastyczny i przyjmuje nawet najmniejsze zlecenia.

Zapraszamy serdecznie!
mgr inż. arch. Anna Cierpisz
mgr inż. arch. Piotr Kania

Jestem architektem wnętrz. W moim przypadku cena jest uzależniona od wielkości mieszkania i zakresu projektu.

Jak napisałam w poniższym ogłoszeniu: za nie zbyt skąplikowaną łazienkę wezmę 800zł+vat. To cena komplekowego projektu od rozmowy po projekt wykonawczy- czli rysunki dla wykonawcy :)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/uslugi-inne/projektowanie-wnetrz-ogl5377691.html

Za 2-pokojowe mieszkanie ze szczegółowym projektem łazienki, kuchni, oraz aranżacją i kolorystyką pozostałych pomieszczeń, projektem zabudów meblowych w holu biorę ok 2700+vat. W cenę jest wiliczony nadzór na budowie (1 raz w tyg) no i zawsze jestem pod telefonem dla wykonawcy i klienta. Cena obejmuje projekty wszystkich instalacji tak aby były one dostosowane do zaprojektowanej aranżacji.
Oczywiście projekt to nie tylko rysunki ale szereg spotkań z klientem, rozmów, wspólnych wizyt w sklepach i oglądania najróżniejszych inspiracji do projektu.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/uslugi-inne/projektowanie-wnetrz-ogl5377691.html

zapraszam do kontaktu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam swoje usługi, więcej na http://www.acebia.pl

Zajmujemy się projektowaniem wnętrz prywatnych i komercyjnych.
Każdy projekt realizujemy z pasją i zaangażowaniem.
Słuchamy inwestorów i wspólnie staramy się wypracować styl taki, w którym użytkownicy czuliby się najbardziej komfortowo.
Aranżujemy wnętrza od koncepcji aż "pod klucz".
Każdy projekt dzieli się na 3 etapy:
I etap, czyli: koncepcja - projekt funkcjonalny (również tzw. zmiany deweloperskie), w którym zaproponujemy ewentualną zmianę układu ścian, ustawienie mebli, podzielimy przestrzeń funkcjonalnie, pokażemy wnętrze w trójwymiarowych szkicach.
W II etapie: przedstawimy kolorystykę, dobierzemy wszystkie materiały, oświetlenie, wykonamy fotorealistyczne wizualizacje
W ostatnim, III etapie: rozrysujemy szczegółowo zabudowy, meble, sporządzimy schemat instalacji elektrycznych i hydraulicznych, będziemy nadzorować budowę.
Wykonujemy również projekty budowlane do pozwoleń na budowę, posiadamy uprawnienia budowlane do projektowania bez ograniczeń. Jesteśmy czynnymi członkami Pomorskiej Izby Architektów.
Chętnie odpowiemy na więcej pytań i rozwiejemy wszelkie wątpliwości dotyczące procesu projektowego.

Zapraszamy do współpracy
M19 Pracownia Architektury
http://m19.pl

rada praktyczna

warto skorzystać z pomocy architekta już na etapie deweloperskim, by projekt powstawał równolegle z budynkiem. Często na materiały, meble na zamówienie czeka się ok. 6 tyg., a dopracowywanie projektu też swoje trwa.
Jeśli nie stać nas na całościowy projekt dobrze jest zdecydować się choćby na zaprojektowanie bazy stałej, bo jej zmiana jest bardzo kosztowna.
Moi znajomi np. mieli zaprojektowaną jedynie kuchnię (kuchnia otwarta z salonem) i układ oświetlenia, a dopiero teraz zdecydują się na kompleksowy projekt aranżacyjny. Dzięki temu, że mają solidną bazę nie muszą dwa razy demolować mieszkania i dublować kosztów. Musieli jedynie (albo aż) znaleźć sprytnego projektanta, który zaadoptuje zaistniałą sytuację. ALe udało się.

Witam serdecznie, chętnie polecę swoje usługi w tym zakresie.

Oferuje kompleksowe projekty wnętrz w rozsądnej cenie.

Po szczegóły zapraszam na:

http://wieckowski.carbonmade.com
http://www.wieckowski-projekty.pl

Zapraszam do współpracy.

Michał Więckowski
797 710 066
wieckowski.mi@gmail.com

znalezienie dobrego projektanta to naprawdę nie lada wyzwanie. niektórzy są naprawdę świetni, mają doświadczenie, ale za to trzeba słono zapłacić , inni często mają dobre pomysły - gorzej z realizacją. papier wszystko przyjmie. Pamiętam jak sama szukałam projektanta. przeszukałam cąłe trojmiasto.pl wchodziłam na stronki projektantów. szkoda tylko że nie wszyscy projektanci mają podany cennik na stronie. to by ułatwiło proces wstępnej weryfikacji. ja na szczeście mialam w zanadrzu poleconą projektankę od znajomej. co wazne widziałam projekty ,ale takze widziałam gotową realizację. fajne ze projektantka miala tez swoje ekipy remontowe. moim zdaniem dobry projektant to taki, który nie tylko bierze,ale daje coś od siebie. kolezanka dzięki projektance zaoszczędziła kilka tysięcy złotych, bo projektantka miala kontakty wśród firm z podłogami czy salonach łazienkowych. i to jest fajnie, bo w konsekwencji mozna powiedzieć ze dzieki rabatom koszt projektu się zwrócił. niestety spotkałąm się tez z takimi przypadkami ze projektantka zaprojektowała wnętrze, powiedziała do jakich sklepów ma się zajrzeć po czym okazało się ze kibielek zgodny z tym z porjektu kosztuje 2 tys, kabina 8 tys zł. nie ma mowy o rabatach ani nic. a jak probowało się skorygowac projekt do normalnych kwot to porjektantka kręciła nosem, ze ingeruje się w jej autorski projekt. jak to usłyszałam od znajomej to myslałam że padnę.

życze więc powodzenia w poszukiwaniach dobrego projektanta.

Czytam, czytam ten wątek i trochę się dziwię niektórym przedmówcom... Proszę Państwa nie ma architekta idealnego, a niektórzy się spodziewają bóg wie czego. http://intellio.pl/intellio-radzi-wiedza-praktyczna-dlaczego-warto-skorzystac-z-biura-projektowego.php Proszę sobie poczytać i się zastanowić czy właśnie tego szukacie. Pomijam już kwestie nieprofesjonalności niektórych firm, ale przecież nie można tak generalizować, że jak jeden pseudo architekt nie umie zrobić rzutów to żaden nie umie. Tyle mojego w temacie.

W przypadku, gdy już zdecydujemy się na skorzystanie z usług architekta wnętrz, powinniśmy zdawać sobie sprawę, za co właściwie płacimy. Podpisana umowa na wykonanie projektu nie zawsze musi oznaczać to samo. W architekturze wnętrz występuje kilka rodzajów projektów. Są to między innymi projekt kompleksowy, koncepcyjny, techniczny czy też komputerowy (wizualizacja komputerowa). http://projektykuchni.cba.pl/2013/03/projektowanie-wnetrz

Tutaj proszę link do strony internetowej,
http://www.spmetraz.pl/
dziewczyny odpowiadają na maile indywidualnie. Cena jest zależna od powierzchni jaką macie do zaprojektowania.

Pozdrawiam

"Cena jest zależna od powierzchni jaką macie do zaprojektowania" Co Ty mówisz? Poważnie.....?

Już nie tylko najzamożniejsi mogą pozwolić sobie na idealnie skrojone nowoczesne wnętrza. Skorzystanie z usług architekta wnętrz staje się wręcz obowiązkiem panującym w kręgach młodych inwestorów. Koszt projektu wnętrz to dziś niewielki ułamek kosztów inwestycji. 1-3% Czy warto? Przekonaj się: http://www.hld.com.pl Zapraszam otwartych na nową jakość.

1-3 %? dobre. Może za darmo co?

Jak jeszcze mieszkałem w Warszawie, korzystałem z usług tej firmy - http://www.deconova.pl/, ale nie wiem, czy działają poza stolicą.

z tym narożnikiem to może to: http://meblotechnika.pl/pl/ ? też kiedyś szukałam i znalazłam tą firmę, niedrogo mają

Ale przecież oni wykonują meble do restauracji... Wolałabym jednak kogoś kto specjalizuje się również w meblach na wymiar do domu.

Skoro tak dużo osób mówi, aby wybrać doświadczonego architekta, to ja poproszę o namiary do takiego. Bo jakoś do tej pory reklamują się tu albo studenci albo dopiero raczkujący projektanci.
Proszę o namiar do architekta z 15 letnim stażem... + link do portfolio

Architekt z 15letnim stażem nie będzie zaglądał na takie forum ;) Nie oszukujmy się, ale taki architekt bierze o wiele więcej niż ktoś z 5letnim doświadczeniem (jak w każdym zawodzie) więc forum nie jest dla niego dobrym miejscem do ogłoszeń.

A czy ja pytałem, czy tutaj zagląda architekt z 15 letnim starzem? Ja prosiłem o namiary do takiego! A to że bierze więcej to jest już moja sprawa, ja płacę.

Jeśli interesuje Pana architekt z 11-letnim doświadczeniem zawodowym, zapraszam. Jestem czynnym członkiem SARPu oraz Izby Architektów RP.
Dorota Kowalska
tel. 501 202 901
http://www.dekadesign.com.pl

Najlepiej sprawdzonych fachowców, tak aby koszt był ewidenntny do danej pracy wykonuje. Musi mieć na pewno super wyobraźnie i być z powołania. Mi jeden taki fachowiec robił wnętrze z trójmiasta jestem bardzo z niego zadowolona. Zespół tych architektów naprawdę był znakomity.

Ja korzystałam,

http://www.maq-studio.pl

za projekt mieszkania 70m2 zapłaciłam około 7000zł,
w projekcie było wszystko narysowane, szacunkowy kosztorys wykończeń i wyposażenia i zestawienie co gdzie kupić....

dodatkowo mogłam wynająć architekta aby jeździł ze mną po sklepach i pokazywał wybierał.... ale chciałam sama pochodzić po sklepach i się pozastanawiać więc nie skorzystałam z tej opcji tym samym trochę mniej zapłaciłam architektowi...

ale wyszło super! więc polecam...
Pozdrawiam,
Magda

Ja za to przerabiałam 2 projektantów.

Jeden Pan dużo naobiecywał i nagle przestał się odzywać, a jak mi się udało do niego dodzwonić, to obiecywał że oddzwoni. Po kilku dniach już miałam serdecznie dosyć. Pan jest z Oliwy, więcej nie napiszę, bo nie wiem czy mi wolno, czy nie będę mieć problemów.

Prawie zrezygnowałam z usług projektanta i koleżanka poleciła mi Helenę Michel. Super się z nią rozmawiało, od raz wyczuła kim jestem i co mi się podoba. Zrobiła mi projekt, zaprojektowała nawet meble. Trochę razem pojeździłyśmy po sklepach, podesłała mi namiary na sprawdzone ekipy budowlane i stolarzy. Co dla mnie ważne, jak pojawiło się opóźnienie, wcześniej mnie informowała że tak może być (akurat był problem z tapetami).

A cena? Fakt, projektant za darmo nie jest, ale jak się policzy, oszczędność czasu, ewntualne zepsucie wykonania przez niesprawdzonych fachowców to warto. No i do tego mam mieszkanie o jakim marzyłam :)

Jakby ktoś szukał, polecam bardzo: http://www.micheldesign.pl

Kosztowało mnie to bliżej 100, niż 200 za metr, a w cenie dostałam projekty aranżacji, projekty mebli (nikt inny takich nie ma). Wszystko narysowane na komputerze, stolarze dostali rysunki techniczne i takie tam. Za te dodatki jak wizyta u mnie, czy jeżdżenie po sklepach naprawdę się dodatkowo płaci? Zdziwiłaś mnie, bo ja miałam wszystko w cenie :)
A, no i jeszcze nadzór nad fachowcami dostałam.

W cenie projektu wnętrz standardowo jest projekt funkcjonalny, projekt kolorystyczno-materiałowy oraz cała dokumentacja techniczna dla ekip. Pierwsze dwa punkty co wymieniłam w kilku wersjach. W cenie też są projekty mebli, wizyty u klienta i wizyty w sklepach oraz nadzór autorski. Jeśli czegoś z tych rzeczy nie ma albo projektant chce za to dodatkowe wynagrodzenie to powinna się włączyć lampka ostrzegawcza. Ja przed wyborem projektanta zrobiłam dość spore rozeznanie i to taki mój wniosek z tego wszystkiego ;) Zatrudniłam projektantkę, która spełniała wszystkie te rzeczy i jestem zadowolona ;) powodzenia w wyborach!

Witam,

Czy skoro jesteś zadowolona mogłabyś polecić osobę z którą współpracowałaś. Byłabym wdzięczna.. namiar na mnie to : koliberek114@wp.pl

Polecam studio BOMBE, http://www.studiobombe.com

Polecam panią architekt wnętrz Ilonę Sobiech Biały z Warszawy http://www.ilonasobiech.pl

Ja skorzystałam z projektu przygotowanego przez biuro pracujące "na odległość" i szczerze Wam polecam. Kontakt tylko mailowy i telefoniczny ale za to zdecydowanie TANIEJ a usługa w pełni profesjonalna jak z takiego profesjonalnego biura. Zobaczcie sobie zresztą portfolio http://www.dreamhousedesign.pl/portfolio.html#!prettyPhoto - mnie to i dobra cena przekonały

Skorzystałam kiedyś z projektu łazienki w promocyjnej cenie, zapłaciłam 300 zł. Więcej tego nie zrobię. Płytki sprzed 10 lat, przyciemniana kabina prysznicowa, szybko, tanio i ...do niczego. Póżniej polecono mi projektantkę Anetę Mątewską z Solo Studio, umówiłyśmy się na spotkanie. Nie płaciłam za wizytę, wszystkie warunki ustalone na miejscu. Rzeczywiście, 100 zł/m2, ale projekt wart tych pieniędzy. To, co projektantka zaproponowała, w pełni odzwierciedla moją osobowość i spełnia moje oczekiwania. Wykonawcy nie mieli żadnego problemu z zastosowaniem się do wytycznych i rysunków, a jak były pytania, to p.Aneta zawsze chętnie pomogła. Jesli już się chce wydać pieniądze na architekta, to nie warto kierować się tylko niższą ceną.

Inne tematy z forum

Nawóz Do Borówek (3 odpowiedzi)

Dzień dobry. Szukam innowacyjnego sklepu z bio nawozami do pielęgnacji roślin. Chcę, aby mój...

Schody (3 odpowiedzi)

Witam, Poszukuje firmy badz stolarza ktory wykona mi schody w domu. Wstepnie podobaja mi sie...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (61 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...