Asia - opinia

Wszystkim maturzystom serdecznie polecam skorzystanie z usług Akademii Brainers.
Ja mialam lekcje z Panią Aleksandrą, która jest niesamowicie super człowiekiem, posiada ogromną wiedzę, a co najważniejsze potrafi ją przekazać swoim uczniom :) Możliwość nauki przez internet to chyba najlepsza sprawa, jaka może być ;)
Jeśli ktoś zastanawia się, gdzie udać się na kursy z biologii przed maturą, z pewnością powinien zajrzeć na stronę Akademii Brainers i skusić się na ich ofertę :))
Serdecznie pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Asia - opinia

Proszę powiedz czy zdawałaś maturę rozszerzoną z biologii? Jak Ci poszło i jak inne osoby z kursu? Zależy mi na medycynie, zdaje w 2014 roku i szukam kursu. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem na kursie 2 lata temu + teraz pisałem poprawę i skorzystałem z usług ponownie. 2 lata temu napisałem na 73% idąc z Mat-fizu i nie miałem wglądu, natomiast teraz napisałem na 78% i poprosiłem o wgląd. Żeby Cię uspokoić, że nie są to jakieś super wysokie wyniki, muszę napisać, że większość błędów wynikała z tego, że nie tak sformułowałem odpowiedzi według sprawdzającego. Pod względem informacji i ćwiczeń wiązania ich ze sobą naprawdę polecam kurs u Pani Oli, pomoże "wyszarpać" parę cennych punktów. :)

Dzięki bardzo. A chodziłeś na kurs indywidualny czy grupowo? No i trochę z tym formułowaniem odpowiedzi mnie przestraszyłeś. To na ile rzeczy trzeba przy pisaniu matury zwracać uwagę? A jak poszło innym?

I grupowo i indywidualnie.

Z tego co wyciągnąłem wnioski, to dobrze przeczytać odpowiedzi, żeby sprawdzić, czy napisane są wszystkie oczywistości (typu w tym roku straciłem punkt na tym, że napisałem wszystko poza stwierdzeniem, że enzymy, które są białkami, powstają na podstawie RNA) oraz czy odpowiedź jest bardzo jednoznaczna. Najlepiej, jak sądzę, używać sporo specjalistycznego słownictwa, o ile to zasadne. Nie jestem pewien, ale z tego co się orientuję, to poszło im podobnie lub lepiej, ale z to pytanie trzeba skierować do Pani Oli :)

Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia i sił do nauki. Motywacja to już 1/3 sukcesu :P