Auto do 5000

witam. mam pytanie czy do 5k można kupić w ogóle dobre auto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Auto do 5000

golf 3

bardzo kiepskie blachy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co to znaczy dobre?

proste - tanie w eksploatacji - tanie w czesciach - zwykla taczka do jezdzenia - m o z n a

ale
1) nie rozgladaj sie za stara limuzyna typu 15-20letnie: audi 100, opel omega, volvo 850 itd, ani za niczym innym skomplikowanym
2) szukaj czegos prostego, np. wzmiankowany wyzej golf 3 - choc dobry egzemplarz pewnie przekroczy 5k

...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja kupiłam matiza za 5200 rocznik 2003 stan niemalże idealny, fakt że szukałam prawie pół roku ale było warto. Świetny samochód prosty w obsłudze, tani w eksplatacji, i niedrogi w utrzymaniu, jak dla mnie rewelacja! Ale dobry samochód w tej cenie to rarytas, nastaw się na długie polowanie i wszystko koniecznie sprawdzaj - jazda testowa i na warsztat obowiązkowa :p powodzenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

:-)

matiza szukać pól roku. ale urwał...:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież napisał, że szukał dobrego ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

oczywiście ze można znaleźć samochod za 5000 tylko zanim zaczniesz szukac po omacku musisz zdecydować jakiego samochodu potrzebujesz (np. miejski hb czy rodzinne kombi) jak juz ustalisz rodzaj samochodu wtedy polecam wybór marki niemieckiej albo japońskiej - statystycznie możesz sie po nich spodziewać najmniej problemów

w sumie chodzi o to żeby dojechać z pkt. A do pkt. B, czasem w trasę ale to rzadziej, żeby części nie były drogie, żeby nie były awaryjne i żeby nie paliły dużo. Wiem że wymagania duże, ale chyba się da. Co polecasz?

Fiat 126p będzie jak znalazł. Autko dojedzie z punktu A do punktu B, części do niego są prawie darmo, konstrukcyjnie jest ono tak proste że nie za bardzo może się w nim coś popsuć (a jeśli już to naprawa jest łatwa i tania) a pali tak mało że podczas jazdy paliwa prawie nie ubywa. Autko spełnia wszystkie twoje wymagania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

fakt wszystkie kryteria spełnia wspomniany wcześniej fiat 126, ale nie z importu mógłbyś spróbować takie wynalazki honda crx del sol, mazda mx-3, opel calibra, audi coupe, astra GSI - na pewno mniejszy lans niż w maluchu ale sprawnie można sie powozić od A do B a spalaja tylko tyle ile sie wleje

Saab 9000 Aero spełni twoje wymagania. Małe spalanie jak na silnik turbo-benzynowy o poj 2.3 l. Części nie są astronomicznie drogie - to w końcu nie bentley, tylko niezawodny SAAB. Awaryjny ten samochód na pewno nie jest. To limuzyna zaprojektowana na intensywną eksploatację i komfortowe przejazdy na dalekich trasach. Tradycja lotnicza koncerny ma swoje odzwierciedlenie w przepięknym kokpicie z masą różnego rodzaju przycisków i przełączników.

Link do ogłoszenia które znalazłem na allegro:
http://otomoto.pl/saab-9000-aero-C19063789.html

ale złom pokazałes

...

z*******y w naprawie, zwlaszcza ze turbo

Inne tematy z forum

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

M4K Garage (23 odpowiedzi)

Witam. Czy byl juz ktos w warsztacie Michala, prowadzacego na youtube kanal Milosnicy Czterech...

Wynajem długoterminowy czy leasing? (32 odpowiedzi)

Poradźcie mi proszę. Potrzebuje auto typu bus - czym wieksze tym lepsze - roczny planowany...