Autobus do szkoły

Jaki jest koszt przejazdu ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Autobus do szkoły

A co my jesteśmy taryfikator? Ciężko samemu sprawdzić choćby na stronie przewoźnika?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jeżeli chodzi o ten 816 chyba co jedzie Pszenna/ rolnicza/księżycowa itd. to jest bezpłatny bo finansuje to gmina
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bezpłatny owszem, ale trzeba zgłosić się po bilet miesięczny w szkole, który dzieciaki dostają za free.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się trzeba chęć korzystania z autobusu zgłosić w sekretariacie albo u wychowawcy. Wtedy jest to przekazywane do firmy przewożącej i dalej do gminy. Tylko szkoda, że jest tak mało kursów, bo jak dzieci mają na 11 czy 12 do szkoły to nie mają jak dojechać. I autobus mógłby wydłużyć swoją trasę na dalszą część Banina, a nie tylko zabierać dzieci z części ulic.

Wogóle nie powinien zabierać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się ją chodziłam do szkoły pieszo 4 km, a my narzekamy że dzieci grube, kregoslupy chore wady postawy. My sami jesteśmy temu winni bo wszędzie powieść pod nos postawić......
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też chodziłem do szkoły 2 km, ale po chodniku.
Zwyczajnię boję się puszczać dziecko do szkoły pieszo, bo ma do przejścia kawał pszennej bez chodnika i całą rolniczą, którą wariaci gnają na złamanie karku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się. Ja też boję się puścić dziecko żeby szło samo do szkoły.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brak chodnika i pobocza oraz pędzace samochody. No wlasnie. Kto by sie nie bał?

A powiedzcie, gdzie znajduje się przystanek Banino, Sportowa? Czy to jest na Rolniczej, w okolicy Blaszaka? Czy może skręca i jedzie też przez Lipową?

Przy sportowej na księżycowej. Ciężko sprawdzić? Tyle jeździeckie po wiosce, wiecie gdzie kto co buduje, gdzie i ile na liczniku miał dany kierowca, a prostych rzeczy nie wiecie? Wystarczy przejść się z dzieckiem na spacer.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

A tak wogole blaszak nie jest na Rolniczej. Warto nauczyć się trochę mapy swojej miejscowości
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wzruszyły mnie odpowiedzi anonimów. Do głębi.
Gdyby tak odsiać typowy polski jad to nawet odpowiedzieli na pytanie, szkoda że musieli coś dodać od siebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma co sie przyzwyczajać do autobusu bo jak będzie zima ze śniegiem i mrozem to i tak nie pojedzie, albo będzie stał z tymi asami kierownicy poprzylepianymi do pryzm lub stojącymi w poprzek,hi,hi.
To taka tradycja, amerykanie a wiadomo ze są najlepsi ;-) przepowiadają u nas zimę ostrą, kto tu mieszka dłużej i pamięta te ciężkie to wie jak to wygladało.
Lepiej kupić dobre sanki i buty dzieciom żeby im nóg nie odmroziło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy autobusem mogą poruszać się również dorośli za opłatą?

Tak, trzeba kupić bilet u kierowcy zarówno w 817 i jak i w 816...ale jest taka moźliwość.Pozdrawiam.

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....