Autopilot (20 grudnia 2010), ost. aktualizacja: 17:59

Temat dostępny też na forum: Autopilot Motoryzacja
Gdańsk. Utrudnienia na Osowej.

Zepsuty samochód ciężarowy blokuje część jezdni na ulicy Kielnieńskiej w Gdańsku, na wysokości sklepu Biedronka- ostrzega Pan Daniel. Tam korkuje się od Spacerowej. Z drugiej strony, od Chwaszczyna, korek ma około kilometra.

Nadal jest też korek na Grunwaldzkiej. Tam postoimy od Kołobrzeskiej do skrzyżowania ze Słowackiego. Poza tym zatkane są Armii Krajowej do Łostowickiej i Trakt św. Wojciecha od Małomiejskiej do Okopowej.

Karol Kutnik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Obwodnica przytkana od zjazdu na Orunię (godz. 6:59)

Na obwodnicy warunki nie najgorsze. Jezdnię trudno nazwać może czarną, ale jedzie się całkiem przyzwoicie. Przynajmniej w kierunku Gdańska. Jak donoszą kierowcy od strony Pruszcza już mamy korek ode zjazdu na Orunię. Uwaga na słowackiego. Niby nie jest źle, a nawet przy umiarkowanej prędkości samochód nosi na boki. Tam przydała by się piaskarka.
W Gdyni korek na Nowowiczlińskiej i Chwaszczyńskiej do Sopockiej - informuje pan Zbyszek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwaga w Chwaszczynie!

Tam na odcinku od ronda do Gdyni chyba zepsuł się autobus i blokuje pas w kierunku Gdyni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

na słowackiego

przydało by się wolniej jeździć, a nie piaskarka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak dzisiaj będzie cały dzień sypać, jak w poprzedni wtorek..

...to ja chyba zostaję w pracy do jutra...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a masz fajna

sekretarke? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Utrudnienia na Obwodnicy (godz. 7:29)

Obwodnica przytkana od węzła Kowale w stronę Gdyni. Jak informują kierowcy powód to uszkodzone auto za zjazdem na Szadółki na prawym pasie.
Jadąc w stronę Tczewa też mamy utrudnienia - przed węzłem Straszyn stoi tir na światłach awaryjnych blokując prawy pas. Na Słowackiego w Gdańsku korek zaczyna się za drugim fotoradarem. Tu trzeba uważać, bo jest ślisko i jeśli zbyt się rozpędzimy możemy nie wyhamować.
W Gdyni przytkane Karwiny. Jak informuje pan Zbyszek również na Chwarznie mamy korek od Tezeusza w stronę Witomina.
Pierwsze efekty śliskich dróg już niestety mamy. Na Wiczlińskiej była kolizja dwóch samochodów osobowych, a na Chwaszczynie kolizja koparki i autobusu.

KOWALE-CHWARZNO

Jedyne utrudnienie to zepsuty samochód na prawym pasie o czym pisze Radio Gdańsk, poza tym do Chwarzna jedzie się płynnie, nieco wolniej jednak da się jechać. Spory korek przy wjeździe na Spacerową i zalegający lód na jezdni od tygodnia za Osową nieźle podnosi ciśnienie. Dziękuję wszystkim kierowcom, którzy dzisiaj zmieniali pas na prawy, dzięki Wam spóźniłam się jedynie 5min.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja dziękuję wszystkim 3,14dom które mi zajeżdżały drogę, zmieniając nagle pas na lewy!

Ale przygotowałem się na to jak zwykle, i wyjechałem pół godziny wcześniej. Dzięki temu byłem na czas w pracy :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

uwajaj uwajaj
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

widocznie tak szybko jechales ze cie wyprzedzali

a ty to odebrales ze ci zajechali droge :D

nie bierz wszystkiego do siebie. pelen bak abs odpalone esp odpalone a w glowce pustka..... szczegolnie w tym twoim amg :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedyny problem to kierowcy - pi*dy, którzy jadą 30 km/h lewym pasem i boją się (nie umieją?) zmienić na lewy, przez co zarówno tiry jak i osobówki jadą tą samą prędkością. Ludzie - JEŚLI BOICIE SIĘ JEŹDZIĆ ZIMĄ to zostańcie w domach/przesiądźcie się na ZTM.

PS
Wczoraj byłem świadkiem, gdy pewna pani w czerwonym seacie ibiza próbowała włączyć się do ruchu na obwodnicę - wiadomo, że priorytetem jest tu płynność - ona tymczasem w ostatnim momencie się zlękła (choć za nią jeszcze ze 3 auta by się zmieściły) czego ludzie za nią się nie spodziewali, no i zrobiła się, niby nie z jej winy, stłuczka. Takim kierowcom (niezależnie od płci) mówię: wypier****ć z dróg publicznych!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 12

Tydzień temu miałem podobnie - z tym, że o dziwo było to audi 80 GKA....
Całe szczęście że już na ślimaku zorientowałem się że to jakaś ciota jedzie ( albo na letnich)- dojechał do rozbiegówki i strzał w hamulce - spodziewałem się więc wyhamowałem. Jak tylko się zrobiło wolne włączyłem kieruneczek i ognia oczywiście on też postanowił ruszyć z tym,że nieco później i mało mi nie przyłożył bo już byłem na drugim pasie i go wyprzedzałem - nawet postanowił mi potrąbić - cokolwiek to znaczyło?? - przecież to on by mi wymusił...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: ?

Rozumiem, ze stał przed Tobą, niby czekał aż będzie miał wolny wjazd na obwodnicę i miał kierunkowskaz włączony....ale rozumiem, że zachowywał się Twoim zdaniem jak ciota, więc postanowiłeś nie czekać i go objechać?....dobrze zrozumiałem?

a ja chciałbym poinformować

Panią z niebieskiego Peugota czarna rejestracja GKB..., że na zwężeniu przy Auchan są dwa pasy i powinno jechać się tak, żeby te żółte paski były po lewej lub po prawej stronie samochodu, a nie między kołami oraz przypomnieć, że jak parują szyby to warto włączyć nawiew.
pozdrawiam również kierowcę BMW GWE..... , który dziś pędził z prędkością 40 km/h lewym pasem obwodnicy ma wysokości Karwin dobrze, że prawy pas był wolny, bo chodź przy tej OGROMNEJ prędkości Pan w czapce i zaparowanych okularach bał się na niego zjechać to dało się go wyprzedzić.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: 3 Maja zablokowana (godz. 7:59)

Ostrzegaliśmy przed wjazdem w Sopocką - faktycznie wjazd od strony Karwin jest zatkany, bo wszyscy zwalniają przed pierwszymi dwoma ostrymi zakrętami - dalej jednak, jak informują kierowcy, jedzie się całkiem przyzwoicie. Karwiny natomiast zakorkowane - informuje pani Ula
Pan Piotr ma natomiast wieści z Nowatorów w Gdańsku, gdzie niestety utkniemy w korku. W Gdańsku korki ponadto na Spacerowej w dół, Słowackiego i Trakcie św Wojciecha. Pani Dorota ostrzega, że na 3 Maja w Sopocie samochód wpadł w zaspę i tworzą się korki. Na obwodnicy korek od węzła Kowale w stronę Gdyni. Za Auchan oba pasy poruszają się w miarę sprawnie 50-60 km/h

I przez takie zwalniające ciapy...

...jechałem 2x dłużej. Nie kumam jak tak można świadomie utrudniać jazdę innym kierowcom.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

a wyprzedzac umiesz?

no to na co czekales? na lewy pas kogut na dach dlugie swiatla klakson i juz jestes miszcz kerownycy ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

1. zakaz wyprzedzania

2. gdybym chciał złamać zakaz to ciężko wykonać manewr, gdyż z przeciwka jadą
3. gdyby jednak się udało, to wyprzedając ciapę trafiasz na kolejne

zrozumiałe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

hehe wiec jaki wniosek?

jedz grzecznie spokojnie i dostosuj sie do jazdy pozostalych. a jak nie podoba sie to kierunek rebiechowo :)

tam mozesz pocisnac i wszystkich wyprzedzic ;) szerokosci

Co robia mieszkancy Wejherowa? - Bawią się w miasto! :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

kierunek Rębiechowo mnie nie urządza

jadę z Gdyni do Sopotu

Pasują ci ciapy na drodze. Sam/a do niech należysz? Radujesz się marnując czas stojąc w korkach?

A ta wstawka z Wejherowem to z jakiej parafii?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

no to nie marudz

tylko jedz wielkopolska w dol > zwyciestwa do sopotu. bedziesz mial dwa szerokie pasy a tam mozesz pocisnąć ;)

a sopocka hmm.... z racji swojego polozenia... jest na niej duzo losi :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

hej, śmieszek-uśmieszek! ;)

Czy ty nie powinieneś biegać z łopatą po chodniku i posypywać piaseczek? Odłóż komputer i leć na dwór, raz-dwa!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

po co jest Reda?
żeby w Rumi nie śmierdziało Wejherowem xD

p.s lubie wejherowo ;) a to z cyklu żartów o powyższym.

Sopocka rano, to straszny koszmar...

Senni kierowcy pomylili środek transportu i zamiast autobusu wybrali auto... Kończy się to jazdą 25-30km/h na całej długości Sopockiej... Pozdrawiam kierowcę Mercedesa E-złoma, który zawrotną prędkością 15km/h zablokował cały ruch...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

droga

jest szeroka - masz prawo wyprzedzac a nie stekac.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tam jest zakaz wyprzedzania!

Ale da radę... jak śnieg przysypie znak i całą linię ciągłą :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

naprawde zakaz?

ale pewnie jestes miszcz kerownycy. cisnij i do przodu :) niech inna poczuja twoje spaliny hehe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja dziś zostałem w domu, ale miałem nosa, tak to bym kiblował na obwodnicy jak w zeszłym tygodniu, a takleze w ciepełku i

hahhhA
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

niema to jak zostać w domu....

... wstać o 8 rano i czytać autopilota ;p gratuluję pomysłu
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Starogard - Gdańsk: lód na jezdni (godz. 8:29)

Najpierw wieści z obwodnicy. Pan Jarek potwierdza, że między Kowalami a Szadółkami jedziemy sprawnie, za Szadółkami natomiast w stronę węzła Karczemki mamy spowolnienie na podjeździe pod górę. Dalej jednak ruch odbywa się już płynnie.
Pan Eugeniusz ostrzega natomiast, że na drodze ze Starogardu do Gdańska jest bardzo ślisko, jezdnia jest odśnieżona, ale na drodze lód.
To niestety nie jedyna oblodzona trasa. Bardzo ślisko jest choćby na Słowackiego w Gdańsku. W Gdyni natomiast wciąż mamy korek na Chwarznieńskiej na całym leśnym odcinku - informuje pan Zbyszek.

zbyszek

Wszystkim kierowcom dziękuję za informacje i czekam na kolejne - numer ap 603-06-06-06

super ten autopilot ;/ 8,59 brak

no właśnie...

muszę wyjeżdżać a nie wiem którą trasę obrać...

Dzisiaj pruszy śnieg tak samo jak w poprzedni wtorek :(

Ja biorę z pracy kawę, kanapki i jakąś poduszkę... Powrót do domu będzie długi :(
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

przeprawa promowa

hej. czy ktoś wie czy przepraa promowa na wisłoujście działa?

OBWODNICA

czy ktoś wie jak teraz wygląda obwodnica?

to długa, w większości dwupasmowa droga, położona wśród pół i lasów pomorza.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

promy

heja. potrzebne mi info czy aktualnie kursują promy na westerplatte
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korek

Korek stoi na ul.Nowatorów już od rana!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Iwona, w jaki sposób korek może stać???

Kroki nie stoją przecież!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jechałem przed chwilą w przeciwną stronę - TARGEO nie kłamie!

Korek na Nowatorów od Banina w kierunku Ronda już od Pętli w Bysewie!

Matarnia - Karczemki

Ktoś wie co tam sie dzieje dzisiaj na węźle Karczemki, że tak czarno na Targeo ?
http://mapa.targeo.pl/Gdańsk?traffic
Da sie przejechac w stronę Pruszcza ?

Tam jest górka.

Pewnie jakiś TIR ma letnie oponki :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Tam jest górka.

tiry to tylko blokować potrafią - a na osobówki narzekają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zimówki

a widziałeś kiedyś cieżarówke co ma opony zimowe, albo autobusy??? bo ja nigdy na takich nie jezdziłem

a ja widziałem tak się składa że pracowałem długo w firmie przewozowej i niektórzy przewoźnicy zakładali zimówki do ciężarówek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obwodnica

Czy szanowna policja zatrzyma ruch dla Tirów zebyśmy mogli wrócić do domu obwodnica czy tak jak ostatnio siedzieli w radiowozie palili papieroska a tiry blokowały obwodnice
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podwale Przedmiejskie stoi. Korek zaczyna się już na Elbląskiej przy Lotosie (godz. 12.50)

Kierowcy na pokonanie tego odcinka potrzebują średnio 30 minut. Lepiej mają kierowcy taksówek, służb komunalnych i autobusów. Bez problemu dojadą do Okopowej stworzonym specjalnie dla nich Bus-pasem.

taksowki na bus pasach

czy ktos mi moze w miare racjonalnie wytlumaczyc dlaczego taksowkarze moga sie poruszac bus pasami?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ja się postaram...

Jak już jedziesz taksówką z Warszawy, to trochę głupio spędzić z Wawy do Przejazdowa tyle samo czasu co z Elbląskiej do Podwala :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale Taxi moze jechac tym pasem tylko jak wiezie pasazera, czy złodziejskie złotówy moga tak zawsze ?

zawsze :(

taxi-pas

Niestety,

Nikt tego racjonalnie nie wytłumaczy bo nie ma absolutnie żadnego racjonalnego uzasadnienia tej sytuacji.

a prosz....

A dlatego, że jedna taksówka przewozi w ciągu dnia kilkudziesięciu pasażerów, a taki sam samochód używany jako klasyczny dupowóz wykonuję rotację: rano (w szczycie) przejazd dwóch osób, postój 8 godzin, powrót również w szczycie.

Taksówki "zużywają" znacznie miejsc parkingowych bo po prostu jeżdżą. Są jakąś tam formą transportu zbiorowego, więc mają większe przywileje (np. wjazd do niektórych stref)

Tak sprawa wygląda na całym świecie - zanim ktoś napisze że skandal, jak można i że to wszystko przez PO
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rozumiem jaby robili takie taxi-pasy na odcinkach Dworzec-Lotnisko-Centrum... A jaki jest sens j*nąć takie pozwolenie na Podwalu??? Żeby pijani prezesi Lotosu szybciej dojechali do centrum taksówką??? Nie kumam..

Radio Gdańsk: Gdańsk. Kolizja na Armii Krajowej w kierunku Centrum. (godz. 14:59)

Kolizja dwóch samochodów na Armii Krajowej w kierunku Centrum- ostrzega Pan Bogusław. Do zderzenia doszło na wysokości wiaduktu na Chełmie.

Mocno zakorkowana jest też Kartuska od Leźna do obwodnicy, poza tym, w tej okolicy postoimy na Nowatorów i Budowlanych. Nasi słuchacze ostrzegają również, że zatkany jest Trakt św. Wojciecha od osiedla św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego.

Tymczasem w Słupsku jest tłoczno na Jagiełły, Sienkiewicza, Szczecińskiej i Deotymy do Centrum- ostrzegają kierowcy Taxi MPT.

Karol Kutnik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Radio Gdańsk: Gdańsk. Utrudnienia na Węźle Karczemki. (godz. 15:29)

Nadal są utrudnienia na Armii Krajowej. Przypomnijmy, że tam zderzyły się dwa samochody osobowe na wysokości wiaduktu na Chełmie, w kierunku Centrum. Wciąż zakorkowane są też okolice Węzła Karczemki. Postoimy na Kartuskiej od Leźna do obwodnicy, Nowatorów i Budowlanych, a także na samej obwodnicy w kierunku Pruszcza Gdańskiego od Matarni do Kartuskiej. Poza tym zatkane są Trakt św. Wojciecha od osiedla św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego oraz Marynarki Polskiej od Uczniowskiej do Węzła Kliniczna.

Karol Kutnik

Cały Nowy Port stoi - jak zwykle.

Gdzie są jakieś drogi aby stamtąd wyjechać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
śnieg juz nie pada od 12.00 !!!!!

Karczemki może trochę stoją, ale na razie w koło węzła Kowale wszystko ok.

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Kartuskiej, Nowatorów i Budowlanych. (godz. 15:59)

Nadal są korki w okolicy Węzła Karczemki. Tam zatkane są Kartuska od Leźna do obwodnicy, a także Nowatorów i Budowlanych. Nie ma już za to utrudnień na samej obwodnicy- przypomnijmy, że tam zepsuty samochód ciężarowy blokował część jezdni.

Poza tym w Gdańsku korkują się Trakt św. Wojciecha do Okopowej i Podwale Przedmiejskie od wiaduktu przy Długich Ogrodach do Węzła Unii Europejskiej. Wciąż jest też zatkana Marynarki Polskiej od Uczniowskiej do Węzła Kliniczna, postoimy również na Jana z Kolna od Stoczni Północnej do Śródmieścia- ostrzega Pan Tomek.

Karol Kutnik

Marynarki Polskiej katastrofa! wszystko się zatrzymało i nie chce iść

Nowatorów - Budowlanych

30 minut do Słowackiego - i tak codziennie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki w okolicy Węzła Kliniczna. (godz. 16:29)

W Gdańsku nadal postoimy na Marynarki Polskiej od Uczniowskiej do Węzła Kliniczna, na Hallera od Mickiewicza do Opery Bałtyckiej i na Jana z Kolna od Stoczni Północnej do Śródmieścia. Zatkana jest też Oliwska- ostrzega Pan Marcin.

Wciąż jest też ciasno na Kartuskiej od Leźna do obwodnicy oraz na Nowatorów i Budowlanych. Tymczasem na obwodnicy w obie strony nie ma większych utrudnień, jednak Pan Krzysztof ostrzega, że w niektórych miejscach jest tam ślisko.

Karol Kutnik

jak o tej porze hallera i jana z kolna do gdanska?

Radio Gdańsk: Gdynia. Korek na Estakadzie Kwiatkowskiego. (godz. 16:59)

Nadal mocno zakorkowana jest Estakada Kwiatkowskiego do obwodnicy- ostrzegają kierowcy. Przypominam, że zaraz za zjazdem z Estakady w kierunku Gdańska, na obwodnicy zepsuty samochód ciężarowy blokuje część jezdni.

Tymczasem w Gdańsku jest korek na Trakcie św. Wojciecha od osiedla św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego i od Małomiejskiej do Okopowej- ostrzega nasz słuchacz Jacek i dodaje, że z obu stron stracimy tam około pół godziny.

Karol Kutnik

codzienny korek na trakcie

nawet wczoraj w niedziele wczesnym popoludniem, korek na Trakcie w strone Gdanska byl do Zrembu. po minieciu swiatel przy urzedzie - zero korka - widac to swiatla sa tak ustawione. szkoda, ze chociaz w dni wolne (czy w pozniejszych godzinach dni roboczych), te swiatla nie moga byc dynamicznie dostowane do natezenia ruchu...

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Grunwaldzkiej. (godz. 17:29)

W Gdańsku nadal zakorkowane są Kartuska od Nowatorów do obwodnicy oraz Trakt św. Wojciecha. Tam postoimy zarówno do Okopowej, jak i do Pruszcza Gdańskiego. Poza tym nasz słuchacz Artur ostrzega, że na Grunwaldzkiej również jest korek- od Kołobrzeskiej do Słowackiego.

Natomiast Pan Przemek podpowiada, że są również utrudnienia na obwodnicy. Tam zepsuty samochód ciężarowy blokuje część jezdni przed Osową, na pasie w kierunku Pruszcza Gdańskiego.

Karol Kutnik

Hallera ????

A co dzieje się na ulicy Hallera ???
Z góry dzięki

Hallera chyba jako jedyna w okolicy jest w maire przejezdna

Da sie spokojnie dojechac do Jana z Kolna, ktora niestety pod koniec sie troche korkuje. W druga strone spory zator, wiec jak uciekasz z miasta to dasz rade.

Radio Gdańsk: Gdańsk. Utrudnienia na Osowej. (godz. 17:59)

Zepsuty samochód ciężarowy blokuje część jezdni na ulicy Kielnieńskiej w Gdańsku, na wysokości sklepu Biedronka- ostrzega Pan Daniel. Tam korkuje się od Spacerowej. Z drugiej strony, od Chwaszczyna, korek ma około kilometra.

Nadal jest też korek na Grunwaldzkiej. Tam postoimy od Kołobrzeskiej do skrzyżowania ze Słowackiego. Poza tym zatkane są Armii Krajowej do Łostowickiej i Trakt św. Wojciecha od Małomiejskiej do Okopowej.

Karol Kutnik

Re: Radio Gdańsk: Gdańsk. Utrudnienia na Osowej. (godz. 17:59)

a jak z pruszcza gdańskiego w stronę obwodnicy na węzeł karczemki? i dalej wyjazdowa na leźno? przejezdna czy gdzieś się stoi ?