BALET DLA DZIECI

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam! Czy możecie polecić mi zajęcia baletowe dla dzieci. Zastanawiam się pomiędzy zajęciami prowadzonymi w Szkole Baletowej a tymi, prowadzonymi w Operze Bałtyckiej. Gdzie opiekunowie są bardziej przyjaźni żywiołowym dzieciom? :D I gdzie zajęcia są ciekawsze?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BALET DLA DZIECI

od jakiego wieku przyjmowane sa dzieci na zajecia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja córcie, chodzą na Chełmie do Pani Agnieszki ze szkoły tańca artistic. Dziewczyny są zadowolone, a ja widzę z każdym rokiem jak się rozwijają.

Gdzie kupowaliście baletki dla dzieci?

My zamawialiśmy przez internet, nie mogłam znaleźć w sklepach stacjonarnych. No po prostu tam takich butów nie było : https://e-butydladzieci.pl/i5,6-Pozostale-Baletki.html . Ogólni dobre buty taneczne powinny spełniać kilka kryteriów:
stopa nie poci się podczas treningu
stopa jest ochroniona odpowiednią wkładką najlepiej lateksową
baletki dobrze przylegają do stopy, ułatwiając wykonywanie poszczególnych ruchów stóp i nóg zarazem

W sklepie powinni Ci doradzić.

moja corcia chodzi na balet do szkoly baletowej na Legionow - pelny profezjonalizm, jest w grupie cudownej pani Klaudi ktora dzieci uwielbiaja, zajecia prowadzone sa na wysokim poziomie przy fortepianie oczywiscie, a koszt - wychodzi 200 zl za 16 zajec zajec . oczywiscie zajecia prowadzone sa przez caly rok

Po obejrzeniu filmu Czarny Łabędź powiedziałam sobie, że nigdy nie puszczę córki na balet... To taka dygresja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

jednakze na Legionow ucza profesjonalisci , czuje sie ten klimat ;) ...

zapisz tam gdzie zajęcia są prowadzone lajtowo a nie tak " na poważnie" - ja osobiście nie posłałabym na zajęcia do szkoły baletowej - tam zawsze balet będą traktować bardzo poważnie a chodzi chyba o to aby to była forma rekreacji a nie typowa nauka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdzie na Chełmie są te zajęcia baletowe? moja córka ma 3latka - nie jest za mała?? ja właśnie bym chciała żeby potraktować te zajęcia jako forma spędzania wolnego czasu a nie jakoś się profesjonalnie łączyć z baletem na przyszłość... mała po prostu lubi tańczyć i podoba jej się balet, często udaje w domu, więc też bym była zainteresowana!

rybalon posylasz swoje dziecko na balet na Legionow?

ja tak i wiem wlasnie dlatego , jak sa tam prowadzone zajecia, wlasnie w sposob lajtowy jak to napisalas;)

jesli ktos mysli ze dzieciom 3-letnim daje sie solidna gimnastyke i zajecia prowadzi na powaznie to sie grubo myli.

Dzieciaczki maja fajna rytmike, ucza sie wierszykow piosenek i wszystko w ramach zabawy , rowniez w to wszystko sa wlaczone cwiczenia na kregoslup i nozki co corcia mi nieraz demonstrowala w domu a i co mozemy widziec na kazdej lekcji pokazowej dla rodzicow , ostatnio dzieci na swoich zajeciach jako ze jeszzce byl karnawal- byly poprzebierane w rozne stroje - wedle tego co kto chcial - bylo pieknie . Ja jestem bardzo zadowolona i corcia tez, ponadto prawdziwa nauka baletu rozpoczyna sie dopiero od 12 roku zycia o ile oczywiscie dziecko chce zostac w szkole i bedzie przyjete

no ale nieznajomosc tematu stwarza wlasnie takie mylne wizerunki ;)

niestety prawdziwa nauka baletu to praca z dziećmi od najmłodszych lat - tak tworzy się narybek do szkól baletowych i wyłapuje te zdolne i dobrze rokujące dziewczynki. Napewno z 12 latki to już zawodowa baletnica nie będzie .... jeśli od wieku 4/5 lat nie miała doczynienia z baletem. Ja nie napisałam , ze te zajęcia wasze nie są lajtowe jednak napewno inne niz takie w klubiku osiedlowym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

z ciekawości zapytam jeszcze czy na te zajęcia baletowe przy szkole baletowej można zapisać dziecko ot tak sobie bo się chce chodzić czy robią może jakąś wstępną ocenę kandydatki tzw. kwalifikację :-)??

Ooj, to nie do końca prawda. Kończyłam baletówkę, do III klasy SP nie miałam żądnego styku z baletem. Licza się predyspozycje anatomiczne plus motywacja do cięzkię, momentami baaardzo cięzkiej pracy.

Odnośnie zapisywania dziecko na "lajtowe" zajęcia - na takie należy uważać najbardziej. Wiele zajęć jest prowadzonych przez osoby, które mają jedynie JAKIEŚ pojęcie o balecie, natomiast pozwalają małym dzieciom na wykonywanie ćwiczeń "profesjonalnych". Głupie plie ("przysiad") można robić źle i tym samym zaszkodzić dziecku. Tak więc radzę sprawdzić, kto prowadzi zajęcia i ile dzieci na takie zajęcia uczęszcza (im mniej, tym lepiej, by nauczyciel miał szanse korygowania ewidentnych błędów).

Chyba, że Panie mają na myśli zajęcia rytmiczne, w których dla picu dziewczynki zakładają baletki ;)

Czy mogę prosić o jakieś namiary na ognisko baletowe dla 3latków przy baletówce? nie mogę znaleźć inforamcji w sieci.

Pozdrawiam :)

no wlasnie szkole baletowa zaczyna sie od IV klasy SP
w klasie moje siostry dziewczyny nie mialy wczesniej stycznosci z baletem, a kilka z nich robi wlasnie baletową kariere :)

wiec wcale nie trzeba zaczynac w przedszkolu :)

dla dzieci 3 letnich nauka baletu to tylko w wiekszosci przez zabawe :) moja sis prowadzila takie zajecia wiec wiem :)

oczywiscie nie mam na myśli poważnego baletu dla 3-latek bo wiadomo , ze to nie możliwe ale wydaje mi sie , ze balet to trochę jak sport im wcześniej zaczniesz tym większa szansa , że coś z tego będzie - myśle tu raczej o 5/6 latkach. Napewno są 12 -latki które się poprostu nadają do tego zawodu i pewnie te robią karierę ale przypuszczam , że większość jednak pomimo b. ciężkiej pracy nie zajdzie daleko.
Dla 3 -latek to tak jak piszecie zajęcia baletowe poprzez zabawę i uważam , że to fajna sprawa dla dziewczynki - uczy prawidłowej postawy, ładnego chodzenia itp

"W W-wie jest w jednej szkółce taka chora selekcja (studio H. Kamińskeij przy T. Wielkim). Po 4 zajęciach robią odsiew, zostają dzieci, które wg. nich rokują i mają tzw. warunki. Ewidentnie szukają przyszłego narybku do szkoły baletowej. No i jest płacz na korytarzu i pytania rozżalonych malców, że: "dlaczego tamta dziewczynka zostaje, ona wcale tu n ie chce chodzić a ja się tylko raz pomyliłam w krakowiaku i ten pan mi kazał wyjść!"

Takie sytuacje miałam na myśli mówiąc o poważniejszym podejściu do baletu na zajęciach w szkole baletowej - jesli tak w Gda nie jest to świetnie bo to musi być przykre dla takich maluchów , takie traktowanie i wyścig szczurów od małego.

dzieciaczki sa przyjmowane nawet te sporo otyle, sporo tez rezygnuje , sporo jest takich ktore nie chca ale rodzice dopiero w wieku 12 lat zaczyna sie prawdziwa selekcja ...slyszalam juz duzo :/

http://www.szkolapasja.pl/

To jest całkiem sympatyczna szkółka,Pani prowadząca bardzo miła, dziewczynki ćwiczą w różowych strojach,jest tez pokój zabaw gdzie dziewczynki mogą poczekać na zajęcia a w kawiarni rodzice mogą napić się kawy. Małe baletnice uwielbiają tam przychodzić:)

Balet i Rytmika w Restauracji BabyCafe.pl we Wrzeszczu

News

NOWY PLAN ZAJĘĆ DLA DZIECI
OD 1 WRZEŚNIA 2011

RYTMIKA dla dzieci w wieku 2-3 lata:

Poniedziałek: 10:15-11:00 – od 5 września 2011
Czwartek (zajęcia z udziałem Rodziców): 17:30-18:15 – od 1 września 2011

Zajęcia prowadzi Pani Magdalena Ślisz, Dyplomowana Absolwentka Państwowej Szkoły Muzycznej II stopnia, imienia Fryderyka Chopina w Gdańsku oraz Absolwentka Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku.

BALET dla dzieci w wieku 3-5 lat:
Wtorek: 17:00-17:45 – od 13 września 2011

BALET dla dzieci w wieku 5-8 lat:
Piątek: 17:00-17:45 – od 16 września 2011

BALET dla dzieci w wieku 8-12 lat:
Piątek: 18:00-18:45 – od 16 września 2011

Zajęcia prowadzi Pani Teresa Jania-Szalenga, Absolwentka Państwowej Szkoły Baletowej w Gdańsku.

ZAPRASZAMY
http://babycafe.pl/news.html

Re: balet dla dzieci

Polecam zajeciabaletowe artistic lub studioartistic na profilach szkół na fb widać efekty na filmach z ostatnich pokazów organizowanych w starym Manezu. Profesjonalnie ale tez z radością i pasja :)

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...