BŁOGOSŁAWIEŃSTWO

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Kochane, czasu mam niewiele, a nie mam żadnego tekstu błogosławieństwa.
Rodzice nie wiedzą jakimi słowami nas pobłogosłąwić. Chcieliby mieć jakiś teks, bo inaczej byłaby radosna twórczość zdominowana przez wzruszenie.
Znacie jaiś teks błogosławiństwa?
I kto błogosławi - jaka jest kolejność?
Dzięki za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BŁOGOSŁAWIEŃSTWO

Wiesz, u nas była radosna twórczość i całkiem fajnie wyszło bo naturalnie. A u koleżanki mama wcześniej przygotowała treść i... zapomniała co chciała powiedzieć - wzruszenie było silniejsze;)
Ja stawiam na spontaniczne życzenia (w końcu rodzice wam w tym momencie życzą wszystkiego co najlepsze, a nie recytują jakieś wiersze...).
Pozdrawiam cieplutko:))

Popieram przedmówczynię.Niech rodzice mówią to czego chcą Wam życzyć a nie wyreżyserowany sztuczny wierszyk.U nas tak było że wszystko wyszło z samego serca,a nie przeczytane z kartki i było bardzo wzruszające(płakałam razem z mamą).
Pozdrawiam i POWODZENIA!!!!
Cytrusoawa-jest już nerwówka przed sobotą?!

wioolinka, powolutku sie zaczyna stresik. A jak widać po mojej prośbie, mamusie denerwują się jeszcze bardziej:-)

Będzie dobrze! Moja mama, bo to na nią spadła rola mówcy, strzeliła taką mowę "z głowy, z serca", bez wcześniejszych wkuwań na pamięć że do tej pory się wzruszam oglądając to na video. Myślę że nigdy przemówienie mówione z pamięci nie odniesie takiego efektu:) Niech mama mówi to, co podpowiada jej serce po prostu:) Powodzenia!!!!