BOLERKO-czy musi byc?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam sukienke u gory prosta, ramiona gole.Czy wypada isc do kosciola bez bolerka? Zaznaczam, ze bede miec rozpuszczone dlugie wlosy.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BOLERKO-czy musi byc?

zaraz sie przekonasz, ze ile osob tyle opinii :) moim zdaniem to zalezy od kroju sukienki, od tego jak sie czujesz w bolerku, czy ci sie podoba jak w nim wygladasz, oraz od podejscia ksiedza. ja nie chcialam isc do slubu z golymi ramionami, bo uwazam ze to brak szacunku, wiec mialam bolerko, i uwazam ze slicznie pasowalo :)

i tu masz jeszcze dluzsza dyskusje na ten temat :)

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=506772&t=471992

Ja bede miala gorset, wiec odkryte ramiona i polowe plecow, czulabym sie skrepowana w kosciele wystepowac tak rozneglizowana, wiec na msze napewno zaloze bolerko:)
image

ja tez bede miec gorset,ale nie wiazany. Nie bede miec welonu-nie cierpie :) i bede miec rozpuszczone wlosy. Nienawidze wszelkiego rodzaju bolerek u mne bo uwazam ze psuja efekt sukni, a z szalem nie bede umiala sie poruszac :) na pewno wyladuje na ziemi. ..wiec trudno, chyba ksiadz mnie z wlasnego slubu nie wyrzuci....

Ja nie mialam, ksiądz mnie nie wyrzucił ze mszy, bolerka mi sie nie podobały za to miałam długi welon i pełne wysokie rękawiczki :)

ja nie miałam bolerka , bo po pierwsze nie ma takiego które mi się podoba , a po drugie do mojej suknie nie pasowałoby. Ksiądz mnie nie wywalił z kościoła- co więcej ,powiedział:" w końcu jakaś ładna suknia - a nie ogromna , która podnosi się przy siadaniu" . Poza tym w pytaniu jest czy musi być?nic nie musi być jeśli tego nie chcesz :)
Pozdr.

ja nie mialam bolerka pomimo tego ze suknia byla dosc odwazna i z duzym dekoldem, nikt nic nie mowil.ja bolerek nie lubie a poza tym i tak by do mojej sukni nie pasowalo :~)

Ja będę miała bolerko ze względu na szacunek i z obawy, że będzie zimno, po prostu.

wypada, aby w kościele mieć ZAWSZE nakryte ramiona (a odbiegając od tematu ślubu - także kolana).
Kilka lat temu byłam w Kazimierzu Dolnym - siostry zakonne przed wejściem do kościółka zwracały uwagę, by dziewczyny, kobiety miały nakrycie na ramionach, a dół ubioru zakrywał kolana.
Jedni podchodzą do tego tematu bardzo tradycyjnie, inni nie.

myślę, że to zależy tylko od ciebie:

- czy nie będziesz się czuła skrępowana taka rozebrana w kościele, jeśli nie ... to nie widze problemu, byś go nie ubierała :)

- czy będzie ciepło? wiadomo, miłosc nas grzeje tego dnia, ale jednak nawet sierpień może zgotować niemiłe iespodzianki,

- czy nie chcesz mieć przeciwko swojej rodziny, np ukochana babcia moze uznać twoje gołe ramiona za obrazę Boga .. wiadomo, tarsi ludzie myślą inaczej

- czy bolekro nie będzie pięknym dopełnieniem całości? moze się okazać, że dzięki niemu suknia jeszcze bardzioej zyskuje? może dzięki niemu jets piękniejsza, bardziej elegancka?

- w każdym razie odpowiadając na pytanie: nie, nie musi być :)

ja nie będę mieć, mimo że to wrzesień, nie pasuje do sukni i tyle :) wygladam jak ciotka klotka i głupio się czuję, będę mieć welon, który zasłoni trochę plecy.
nie trzeba koniecznie mieć bolerka.

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...