Baddania do sanepidu KAŁ

Hej mam pytanie. jak zrobic dzien po dniu badania zeby wyrobic ks sannp. jesli sie nie wyprozniam codziennie.. ;/
Pieczatke od medycyny pracy mam ale brak ki ten z sanepidu... ostatnio robilam w 2003r ale juz nie sa wazne:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Baddania do sanepidu KAŁ

słyszałam, że niektórzy dzielą kał z jednego wypróżnienia na te 3 dni i przechowują w zimnym miejscu...
Może spróbuj w ten sposób.

nie moze byc dluzszy niz 24 h wlasnie oni niby jakos to poznaja... i nie mozna w lodowce trzymac .. i mama mi mowila ze z jednego tez jeden sklad jakis niby jest bo tez chcialam wlasnie z jednego na dwa chociaz

Kał można trzymać w lodówce.
Ja ostatnio robiłam tez książeczkę sanepidowską i na moje szczęście wypróżniam się codziennie ale spytałam się pielęgniarki co by było gdybym danego dnia nie mogła się wypróżnić, to usłyszałam że niektórzy wypróżniają się raz, i wtedy dzielą kupę na trzy ;)

nie musisz codziennie dawać do badania ważne żeby między badaniami nie upłynęło dłużej niż trzy dni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

lekarz który potrafi zebrać kilka chorób -od fizycznych do psychicznych-i postawić diagnozę (4 odpowiedzi)

młoda dziewczyna poszukuje lekarza, specjalisty ? który potrafi rozgryżć kilka poważnych chorób...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

dobry psycholog w Gdańsku wrzeszczu (94 odpowiedzi)

prosze pomóżcie mi .... polećcie mi kogoś kto na prawdę pomoże z problemami