Balonik do ćwiczen przed porodem

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Cześć, czy któraś z Was stosowała lub stosuje balonik dopochwowy (Epino albo Aniball) ? Polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Balonik do ćwiczen przed porodem

wizualizacja
https://www.youtube.com/watch?v=T4UP7prfTWk

Ja stosowałam anibal polecam pierwszy porod bez naciecia. Na forum lovi jest o tym cały wątek mnie przekonał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki Lala. Ja jestem po 2 porodach obydwa z nacięciem i teraz czekam na kolejny i zależny mi bardzo by szybko dojść do siebie bo z 3 dzieci nie będę mogła sobie pozwolić na 3 miesiące dochodzenia do siebie- jak wcześniej.

To cos w sam raz dla Ciebie bo mi po porodzie dokuczało jedynie obkurczanie macicy. Ja o baloniku dowiedziałam sie ze szkoły rodzenia od położnej i wszystkim polecam. Ze mnie koleżanki sie śmiały wraz z moją siostrą która po porodzie przez dwa tygodnie nie mogła dojść do siebie a teraz jak widziała że tego samego dnia szłam pod prysznic i śmigam jakgdyby nigdy nic to też chce kupić, a rodzi we wrześniu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dowiedziałam sie o baloniku na porodówce... Potem nie było mnie stać- przed 2 porodem ale teraz jest Aniball i zamierzam zamówić. Poczytałam na forach i opinie mnie przekonały.

Lala, swój balon sterylizowałaś czy korzystałaś z prezerwatyw?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja rodzilam bez balonika z napięciem krocza kilkanaście lat temu. I również po porodzie smigalsm pod prysznic, szybko doszłam do siebie bez powikłań. Tak że nie wszystkie wynalazki są potrzebne
Zależy od organizmu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przed pierwszym uzyciem moczyłam w w gorącej wodzie nie można wkładać do wrzątku a potem przemywałam ciepłą wodą z plynem do higeny intymnej. Nie miałam.żadnej infekcji. Prezerwatywy radzą stosować jak ribisz jednocześnie masaż olejkami np migdałowym.

Miki,to jesteś szczęściarą. Ja po nacięciu długo się goję. Poza tym ostatnio (2014) jak mi lekarz założył szwy to mi poprzecinały skórę i pospadały, i generalnie była tragedia bo dziecko wyło, ja wyłam i nie mogłam chodzić ani nosić... A teraz będę miała już 3 maluchy w domu i wiadomo - mama musi być na chodzie. Niestety nie mam tak "plastycznego dołu" a teraz w gratisie moje ciało zafundowało mi żylaki - nie tylko na nogach :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie Miki. Ja też 2 porody Sn i oba z nacięciem, bo dzieci duże. Po porodzie sama zeszłam z łóżka porodowego na te, którym mnie przewieźli na salę. Po odpoczynku poszłam pod prysznic. Chodziłam jakby nigdy nic. Zdjęcie szwów po tygodniu i święty spokój.

A ja na odwrót - zostałam kaleką, bo położna próbowała mnie zmusić do porodu bez nacięcia. Moje dzieci miały bardzo duże główki, a anibal ma tylko obwód 30cm - taką małą główkę bez problemu urodziłabym bez ćwiczeń, nacięcia i pęknięcia (pierwszy poród - nacięcie na 2cm, drugi - pęknięcie na centymetr). Te wynalazki mają dużo dobrych opinii, ale jeśli kobieta rodzi bardzo duże dzieci to mimo wszystko nie nastawiałabym się na cud (chociaż pewnie jest różnica między nacięciem na pół pośladka a na 2cm). "Zwykły" masaż krocza z olejkiem, bez zabawek, też ponoć pomaga.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli balonik ma obwód tylko 30 cm to faktycznie mało, bo moje dzieci miały główkę 39 cm, to i tak by było dla mnie za mało. I całe szczęście, że położna cięła. Przynajmniej szybciej poszło - i bez późniejszych problemów dla mnie czy dzieci.

Balonik sie rozciąga do 42 cm, ale 30 powinno wystarczyć do ćwiczeń bo przy porodzie krocze i tak jest bardziej elastyczne. To ma tylko pomóc tak jak masaż, a wiadomo że 100 procent nie gwarantuje. Na forum lovi dziewczyny opisywały swoje porody i były przypadki gdzie dziecko wychodziło z rączką przy buzi i pomimo ćwiczeń miały cięcie. Moja siostra doszła do 27 i też urodziła bez nacięcia.

A można spytać gdzie rodziłas?

pytanie do Lala:-)

Na Zaspie

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...