Bańki lecznicze

Czy orientujecie sie gdzie w pobliżu wykonuja zabieg bankami leczniczymi? Czy wogole można robić malym dzieciaczkom? Z gory dzięki za odpowiedz !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co tzn mały dzieciaczek? Niektórzy uważają że nawet 10 miesięcznemu dziecku można stawiać bańki. Zapytaj w przychodni może któraś pielęgniarka robi. Nie należę tutaj do przychodni więc się nie orientuję...

Ja stawialam 13 miesiecznemu dziecku, banki bezogniowe, z pompka. Niemniej, u tak małych dzieci radziłabym się skonsultować z lekarzem. To on powinienem zadecydować jakich baniek użyć i w jakim miejscu je stawiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chodzi o 2-latka. Niestety wizyta u pediatry dopiero jutro po poludniu :((

Możesz sama postawic. Doradz się w aptece ( Polecam Pana farmaceute w aptece na klonowej)
I rzecz najważniejsza, nie stawiamy baniek gdy dziecko ma wysoką gorączkę (powyżej 38,5)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak postawisz bańki to dziecko nie powinno wychodzić z domu więc raczej poczekaj do jutra z tym stawianiem baniek.

W domu mam dwa słoiki po ogórkach i jeden po sałatce moge pomóc jakby co.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zabiegi bańkami wykonuje Pani Władysława Wrońska-pielęgniarka z Żukowa.
nr tel. 609-309-606
Mój 7 letni synek miał taki zabieg.

do pieca na dwie zdrowaśki też wsadza? mojego synka to pokrzywami okładam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ciekawy jestem co lekarze sadzą na temat tych waszych baniek

Pierwsze banki dla mich dzieci polecila wlasnie lekarka, bo juz skonczyly jej sie pomysly na leczenie moich, ciagle chorujacych dzieci. Stawianie baniek ma uzasadnienie medyczne - dzialanie jest zblizone do autoszczepionki , tyle ze autoszczepionke wykonuje sie w szpitalu a banki sa slabsze i mozna w domu. W wielu szpitalach dla przewlekle chorych rowniez jest to uznana metoda leczenia.
Banki z pompka mozna kupic. w aptece. Do opakowania dolaczona jest instrukcja, a reszte mozna wyguglac. U malego dziecka trzyma sie banki krotko - 3 -4 minuty i ciagnie pompke slabo. Dziecku, w miare mozliwosci dobrze jest wytlumaczyc, pokazac na sobie co bedzie robione, zeby sie nie balo. Plecki dziecka posmarowac troche oliwka, okryc cieplo i dac picie. Sa rozne opinie co do stawiania baniek przy wysokiej temperaturze. Ja nie stawiam przy goraczce powyzej 38.5.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aha,są też apteki gdzie sprzedaje się wodę w postaci pseudoleków i nawet co niektórzy lekarze to przepisują,nazywa się to homeopatia. Co do baniek to wiem że była to dosyć silnie zakorzeniona praktyka do lat 80 tych,czy jak mówisz jest to autoszczepionka czy następne nieprzebadane zagadnienie nie wiem,pochodzi to z Azji bodajże i przyszło ze wschodu z kałmukami i mongołami,ale ciekawe jest to że teraz mniej tych praktyk a ludzie jakoś sobie radzą.
Wiem że są wsie w Polsce bo uczestniczyłem w badaniach,gdzie nadal robi się sadło z psa na suchoty,czyli wszelkie choroby płuc i wyprawia skórki z kotów na korzonki.

Jasne..lepiej z byle przeziębieniem biec od razu do apteki i zasilać konto koncernów farmaceutycznych..

Prawda boli katolskie ciemniaki? Gdzie wy ciàgniecie ten kraj sprzedawczyki?
500 plus,500,plus,500plus uhaha a lalala i teraz wszyscy razem z ojcem bidulkiem nie dojebkiem,a lalala,500plus a lalaalaaaa

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (6 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???