iż zdecydowałem się na pobyt akurat w tym apartamencie. Kiedy wejdzie się do środka, sprawia jeszcze lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Czysto, schludnie i pachnąco. A po kilku chwilach czuje się tam poprostu jak u siebie. Nie wiem czy to zasługa wystroju, w którym dominują oryginalne zdjęcia dawnego gdanska i ludzi tu żyjących w tamtym czasie, książek, albumów (których zresztą właściciel jest autorem, znanym ze swojej pracy) oraz drobiazgów jakby z poprzedniej epoki i oryginalne polączenie nowoczesnych, modernistycznych rozwiązań, ale zdecydowanie tam wrócę, gdyż klimat tego mieszkania jest niepowtarzalny. Pomimo położenia praktycznie w samym centrum co ma oczywiście swoje dobre strony, mozna było zupełnie odciąć się od zgiełku i pośpiechu tylko przez zamknięcie za sobą drzwi. Fantastyczny kontakt z p. Hanią, którą pozdrawiam serdecznie i dziękuję raz jeszcze za starania których dołożyła aby sprostać moim prośbom :)
Mam nadzieję że bedę mógł gościć u Państwa ponownie.
Życzę każdemu, aby miał okazję tak miło i w tak kameralnych okolicznościach spędzać czas w samym centrum Gdańska.