Beagle - czy ma ktoś ??:)

Czy jest ktoś właścicielem takiego psa? :)

Jeśli tak to proszę o kilka informacji na temat owych piesków.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Beagle - czy ma ktoś ??:)

jak dzieci podrosną to waśnie mam w planie zakup tej rasy :)
zastanawiamy sie jeszcze nad bardzo podobną rasą :Basset.
wiec też ciekawa jestem opinii :)

to są pieski łowieckie więc jak poczują "zwierzynę" to mogą nawiać nawet na wiele godzin. Ale zawsze wracaja w to samo miejsce skąd zostawili biednego wlasciciela. Mojego znajomego pies uciekł kiedy do lasu na Polance Redłowskiej, wrócił po 12 godzinach. Koles siedział w samochodzie i czekał a rodzina dowoziła kanapki i herbate w termosie :) Beagle są bardzo towarzyskie wiec jak wasz tryb zycia wymaga czestego zostawiania go w domu, to nie polecam tej rasy - bo pies bedzie bardzo nieszczesliwy (zreszta wtedy wogole odradzam psa).

ANIELKOWAMAMA, A orientujesz sie może w cenie tych pieseczków?

FKASIA, wlasnie jestesmy tacyze lubimy gdzies pojechac, pochasać, nawet teraz kiedy robi się zimno... ;]
Do tego nasz synek ma energii tyle ze doskonale by sie razem bawili.;]
moze Ty orientujesz się w cenie /;]

Moi rodzice maja beagla. Jest naprawde super pies do tego nasza Santia jest cichutka, smiejemy sie ze szczeknie jak sie pomyli. Fakt ze jak byla mlodsza to zdarzalo jej sie uciekac na pare godz a raz nwet na caly dzien ale juz od 2 lat nie odchodzi dalej niz na 10m. Jest bardzo rodzinna, zawsze czeka na wszystkich czlonkow rodziny. Ja my mielismy male to sprzedawalismy je po 500zl ale bez rodowodu. Nasza jest do tego wygodnicka bo musi spac na poduszce. wspaniale pieski. Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

moja sasiadka ma mieszka nademna bardzo ruchliwy niestety jak panstwo wychodzi a pies w domu to wyje ujada nie lubi samotnosci le jest fajniutki

Podbijam bo jestem ciekawa tematu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Psy przekochane ale bardzo żywe i bardzo trudne w prowadzeniu. Dla mnie rasa dla osoby która ma czas podsieci psu dużo czasu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trudne psy, bardzo żywiołowe, byc może zależy od egzemplarza, ale raczej trudne do ułożenia, do dzieci średnio polecam. Moim zdaniem nie do końca można im ufać w przeciwieństwie do takich ras jak labrador.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też słyszałam od pary,która miała tego psa w domu ,że bardzo trudne psy do ułożenia,nie mogą zostawać same w domu bo podobno demolka murowana a tak milusio wyglądają,oni pracowali w domu więc pies praktycznie sam nie zostawał ,nie zapytałam co jak chcą wyjść gdzieś obydwoje,gdzie psa nie można zabrać .Mi osobiście też te psy się podobają ale ja średno znam się na psach więc napewno bym nie zaryzykowała zakupu psa takiej rasy.

Inne tematy z forum

Czy mój kociak jedzący karmę dla seniorów pogorszy jego stan? (3 odpowiedzi)

Mam dwie kotki, Sansę-10 i Persefonę- 6 miesięcy. Sansa je karmę dla starszych kotów Purrina,...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

Hodowla z Wyczechowa (13 odpowiedzi)

Nie polecam kupna psa z Wyczechowo. Kupiliśmy pieska który miał ważyć 2 kg i być miniaturka...