Bebilon a Bebiko???

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Stałam dziś przed półką w sklepie trzymając kartonik mleka Bebilon 2 i Bebiko 2 próbowałam znaleźć różnice w składzie. Nie udało mi się to, jedyną różnicą jaką zauważyłam jest cena. Waham się cały czas jakie mleko zacząć podawać swojemu synkowi. Co Wy wybrałyście i dlaczego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Bebilon a Bebiko???

bebiko ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja zawsze myslalam,ze Bebilon ma w składzie Bóg wie co. Na początku właśnie Bebilon kupowaliśmy, potem jednak przekonałam się, ze tylko cena jest różnicą między nimi ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktoś wie jaka jest róznica?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Róznica to cena
firma ta sama ;)

cena cena

ktoś musi płacić za rekomendacje lekarzy - tych z reklam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

I to że bebiko ma cukier a bebilon nie.

Niko też pije bebilon od początku,teraz już bebilon4.Nigdy nie porównywałam skladu z innymi mlekami,niby bebilon z tych wszystkich mlek jest najlepszy.
Jednak jezeli babiko ma cukier,a bebilon nie-nie żaluję wyboru.

Jednak nie rózni sie bebilon od bebiko tylko ceną,cukier to już jest dużo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trochę nieprecyzyjnie napisałam - bebiko ma sacharozę bebilon nie. ale na jedno wychodzi:)

Poza tym w bebilonie się płaci za pudełko opatentowane itd. To wszystko kosztuje:)

My piliśmy najpierw bebilon (po moim mleku) potem stwierdziłam że nie ma co przepłacać więc kupowałam bebiko ale młodej chyba nie służył i wróciliśmy do bebilonu - jest poprawa u młodej więc chyba to było to:(

jak porownywalam sklady to rozni sie proporcjami danych skladnikow itp ale probowalam przejsc na samo bebiko juz dwa razy i mojemu synowi w ogole nie pasuje jak mieszam czasem to ok ale jak jest na samym bebiku to ma problem z kupka mimo ze jada juz stale posilki i wiecej wzdec jakos mu nie sluzy jak wracalam do bebilonu bylo duzo lepiej. moze to przypadek ale watpie bo on z tych delikatnych co zaraz mu zaszkodzi jak cos jest nie tak:((choc cena atrakcyjna i wolalabym bebiko to niestety:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Młody od 1 do 2 urodzin był na Bebilonie :] później przeszliśmy na Bebiko - ze względu na cenę :] pudełko sobie zostawiłam po Bebilonie, tam wsypuję Bebiko - bo jest wygodniej :]

chociaż Bebiko 1 było pierwszym mlekiem jakie Gabryś dostawał - i miał kolki :P później był Bebilon Comfort i Pepti :] aż doszliśmy do normalnego Bebilonu :]

a nam odwrotnie,bo szkodził bebilon :/ mały strasznie po nim charczał i już w czasie jedzenia jakby kataru dostawał :/ przy większości innych mm było podobnie i dopiero po spróbowaniu bebiko było ok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Agusia ja też tak z tym pudełkiem robiłam:)))

hehehe ;]

ogólnie w czasie używania mlek "puszkowych" wyposażyłam w puszki kilka osób (przynajmniej 6 osób po kilka puszek) ;) w domu i na działkach w sam raz :] na cukier, makaron itd. :]

z racji tego że ja mleko w proszku uwielbiam wyjadać łyżeczkami mogę powiedziec, iż mimo podobnego składu mleko Bebilon jest słodsze i lepiej rozpuszcza sie na języku :P

hehehehe :D
znam to ;) kiedyś się "poświęciłam" i wyjadłam Bebiko 1 ;) jak była zmiana mleka ;P a później zagwostka - skąd ta meeeeeeeeeeeega kolka u Młodego? ;P

jecie mleko? :))))

też skusiłam się na bebiko- właśnie ze względu na cenę ale młoda miała straszne zaparcia :/ i niestety musieliśmy wrócić do bebilonu . Z puszkami robiłam to samo :)

W życiu tego mleka nie spróbowałam...pachnie tak strasznie że nie przyszło mi to do głowy:)))

bebilon chyba różni się tym że ma probiotyki, nukleoidy itp iiko po tym że po nim nie ma zaparć jak po Bebiko, z tego co wiem Bebiko posiada w składzie tylko witaminy..

o to już jakieś informacje.... dzięki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jesli chodzi o bebilon3 to rozni sie w smaku jest mniej slodki,ale kalori ma o 6wiecej.

To Melko w smaku to miód w porównanie jakie wcześniej jadła córka =nutramigen, masakra, ale jej smakowało

Bebilon też ma cukier tylko pod inną nazwą

a może Holle? nie ma cukru wcale

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...