Re: bezdomna
ja rozumiem o czym piszesz
bo to samo mnie wkurza
kiedy zobaczyłam artykuł..jakis czas temu,ze prez.Soptu jest gotowy przyjac ilus tam uchodzców--to.mimo ,ze szkoda mi tych dzieci i kobiet-niewolników,to
szlag...bo w Sopocie pracowałam i widziałam ilu tam jest bezdomnych,wiem,ile młodych musi wynajmowac mieszkanie
wiem,ze jesli rodzina ma za mało miejsca dla dzieci i złe warunki-to sie nie patyczkuja i maja duza podstawer do odebrania dzici rodzicom...
kredyty-trzeba miec umowe i dostawac ludzka pensje..---a tu ani stałych umów ani pensji,zeby satrczyło..itd
tu...na tej ZIEMI,o która tak walczylismy,,przelalismy morze krwi
jak mało który naród,mimo biedy i kajdan ciagle walczac ..nie poddajac sie---
mamy ja teraz wszyscy opuszczac???
przeciez o to zachodowi chodzi!
rowalic nasza spojnosc i kregosłup narodowy..zniszczyc te cechy mentalnosci ,których nam zazdroscili od wieków--patriotyzm,odwage,walecznosc
i
umiejetnosc pojednania sie kiedy szło o WOLNOSC I NIEPODLEGŁOSC PANSTWA
choc to trudne--bo inna cecha Polaków--bardzo silna--jest kłótliowsc!
odpuscic??
nie!
zobacz co dziej sie na swiecie-wszedzie jakies rozruchy
w Niiemczech nie jest juz tak bezpiecznie...Skandynawia--no moze?
jak juz to na wyspy..wolałabym
wszedzie jest cos tam...
a w naszej kochanej Polandii-----
młody Szwed powiedziałmi,ze czuje sie u nas swietnie-młodzi bawia sie,ludzie sa mili i jest własnie ta swoboda i wolnosc i OTWARTOSC
której on nie ma u siebie
bo tam zamknieci w swoich skorupach..duzokasy i nie umieja z niej skorzystac..nie chca
Holandia---piekny kraj ..nie wszedzie,,momentami zwyczajny i za mało dzikosci ,która jest jeszcze u nas...poza tym --w niekórych sytuacjach panstwo policyjne..no iwyzej niz krajan nie podskoczysz,,bo oni sa wiekszymi rasistami niz Niemcy
tam tez nie ma tej spontanicznosci ,otwartosci
wraz z Belgia i Francja---uwazaj na dzieci bo pedofilia i to samo co Szwabsien---rozpływajacy sie islam
bo tego cos ie tam dziej i w Norwegii i w Anglii równiez --agresja islamistów--nie pokazuja media!!!!!
w imie poprawnosci politycznej(czytaj realizowania planów sk..w ,minn depopulacji ziemi)---nie mzoe opinia mas wiedziec co sie naprawde dzieje od dawna
ale Polak musi wiedziec
to nie jest poprawny i za wszelka cene przestrzegajacy masochistycznego prawa Niemiec
wszystki panstwa zrobiły swoimobywateleom smietnik.wywracajac do góry nogami prawo---które daje wiecej swobód przybyszom niz własnym obywateleom,z wyjatkiem Holandii
o reszcie niech sie wypowiedza inni--jaki tam pseudodobrobyt jest
cudze chwalicie swego nie znacie---przyjrzyj sie i porównaj --u nas jest Polska jest piekna..i mozrze i góry i zabytki...momentami jeszcze do
zagospodarowania
to zalezy od polityki panstwa-czy bedzie inestowac dla Polaków,czy dalej pozwoli na ograbianie przez innych--wysysanie
czy zagospodaruje ziemie lezaca odłogiem?czy stworzy warunki do produkcji i eksportu płodów ziemi--ekologicznych
o to walczył Lepper..i niestety ktos mu musiał g..zamknac
Polska moze wsia stac--i to pod kazdym wzgledem
my potrafimy robic,myslec i wymylslac -jestesmy zdolni!
tylko odgórnie musza byc dane mozliwosci
dla kazdej prywatnej przedsiebiorczosci tez
............
mnostwo jest rzeczy,ktore obcokrajowcom podobaja sie w Polsce
jeszcze całkiemtej mentalnosci otwarcia i ukochania wolnosci nam nie wyrugowali
zachod nie moze nam mieszac w garach bo stracimy wszystko co mamy najcenniejsze
i o to wy-młodzi ludzie musicie walczyc!
a nie uciekac!
walczyc-uczac sie,pracujac i myslac--samodzielnie,znajdywac mnowe pomysły na ład ,na sprawiedliwosc ,na szczescie i rozwój KRAJU
wyjezdzac po to by dorobic,zobaczyc ,porównac,nauczyc sie zwiedzac itd
i wracac do ojczyzny:)
1
4