Bezpieczeństwo wewnętrzne

Witam. Zastanawiam się nad studiami na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne. Interesuje mnie kilka rzeczy, jak wygląda sprawa z pracą po tych studiach, czy jest to kierunek wybierany również przez dziewczyny czy raczej samych facetów i czy przedmioty ekonomiczne są trudne? (nie miałam dotąd styczności z ekonomią). Proszę o odpowiedzi.;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bezpieczeństwo wewnętrzne

Rowniez chętnie się dowiem.
A kiedy chcesz rozpoczac studia? od tego semestru moze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ludzie, macie ten sam kierunek na AMW. Choć AMW przez Pedagogikę ma niezbyt dobrą opinię to Wydział Dowodzenia i Operacji Morskich gdzie jest bezpieczeństwo narodowe i wewnętrzne jest naprawdę godne polecenia. A wy się pchacie na jakąś beznadziejną, prywatną uczelnię po której papier znaczy mniej niż zero ;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

lol typareczko byłam na amw, nie wypowiadaj sie jak nie byłaś i nie znasz tej uczleni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

byłam i była na bezpieczeństwie narodowym :] i niestety miałam okazje być u jednego z wykładowców na zaliczeniu na wsaib i wiem jak wyglądają te pseudo zaliczenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W WSAiB nie ma studiów bezpieczenstwo narodowe?????????? nie wiem gdzie bylas i co studiowalas ale to nie bylo wsaib. PO co piszesz glupoty.
Ludziom ciagle sie myli studiowanie z nauka w szkole sredniej - to od studenta zalezy ile wiedzy bedzie mial w glowie - tu nikt nie bedzie pilnowal jego obecnosci, przyczytanych lektur etc. Jak masz olej w glowie to ze studiow wyniesiesz wiedze, ktora w duzej czesci musisz przyswoic sobie sam, zmudnie siedzac nad ksiazkami. Wiekszosc z tych osob kombinuje jak nic sie nie wysilajac zdac egzaminy, a potem pisza takie bzdury o pseudozaliczeniu. Liczy sie to ile umiesz ile masz w glowie, a nie to czy zaliczenie bylo trudne czy latwe!!! Uczcie sie studenci to wyjdziecie na ludzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tomek zobaczymy jak z tym papierkiem pójdziesz w świat. Mam sporo znajomych po tej szkole i niestety, prace dostają częściej Ci po szkołach państwowych niżeli po prywatnych. Pracodawy zazwyczaj patrzą najpierw na papierek ale jak na wsaib zaliczenie dostaje się za 30 5 obecności to śmiech na sali.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zgadzam sie z Toba, sam skonczylem WSAiB i nie mam zadnych problemow z praca, wielu moich kolegow z liceum po uniwerku ciagle boryka sie z utrata zatrudnienia, Czy myslisz ze ktos zatrzyma cie w pracy tylko dlatego ze jestes po panstwowej uczelni.
Dzis licza sie konkretne umiejetnosci, troche przebojowosci, zanojomosc jezyków, doswiadczenie w pracy. Studiujac w WSAIB wyjezdzalem za granice na praktyki, a moglem tez jechac na wymiany studenckie. Na doswiadczenie i znajomosc jezykow patrza pracodawcy. Inwestuj w siebie ! To zawsze poplaca. Wykladwcy wszedzie ci sami, ucza na prywatnych i na panstwowych, te same nazwiska. Zycze powodzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

wsaid miała i będzie miała beznadziejna renomę, tzn renomy nie ma ani trochę. Szkoda że nie wiecie jak wykładowcy się z was śmieją gdy na państwowych wykładają. Człowieku byłam u was nie raz, widziałam te wasze "zaliczenia". Śmiech na sali i tyle. Owszem, są dobre prywatne uczelnie ale wsaib do nich nie należy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

bzdura!!!!

Najważniejsze jest doświadczenie zawodowe poparte wykształceniem, kursami i szkoleniami.

Pamiętajcie drodzy studenci aby podczas studiów nie spać tylko porządnie się uczyć oraz zdobywać doświadczenie zawodowe po przez praktyki, staże lub prace dorywcze.

W WSAiB dział ABK ma bogatą ofertę praktyk i pracy dla studentów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak od tego semestru.

ja tez

Teraz od lutego?

tak, tylko nie wiem czy zostanie utworzony kierunek gdzieś :/ wiesz moze? ..do pazdziernika nie usmiecha mi się czekać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie wiem, jednak poczekam do października. A jak z Tobą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no ja wkoncu też :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2