Bezradna

Halo wlasnie odebralam wyniki na tarczyce i sa podniesione dokladnie mam 3,89 i lekarz powiedzial ze jak czuje sie zmeczona to möge wziasc silniejsze leki ,Ale nie jestem zmeczona jestem tylko bardzo nerwowa to wtedy powiedzial ze lepiej nie brac silniejszych tabletek i zostac przy tych co biore a mam 100 ml, i wyszlam od lekarza bezradna co robic???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A sprawdzałaś poziom hormonów tarczycy (ft3 i ft4), czy tylko TSH? U mnie poziom TSH waha się zazwyczaj w okolicach 3-4, a i zdarza się, że przekracza normę, za to poziom ft3 i ft4 mam w normie. Próba przyjmowania większej dawki euthyroxu (biorę 50) zakończyła się kołataniem serca. Od tego czasu lekarz polecił mi badać zawsze TSH i ft4. Przestałam się przejmować tym, że nie mam "idealnego" TSH, robię raz w roku kontrolne usg tarczycy i jakoś żyję. Z samopoczuciem jest różnie, ale na to wpływ ma wiele czynników. Myślę, że więcej zdziałasz prowadząc zdrowy tryb życia niż biorąc większą dawkę leku. Stan tarczycy trzeba oczywiście mieć pod kontrolą, ale nie pozwól, żeby Ci to spędzało sen z powiek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Feromony damskie (36 odpowiedzi)

Dziewczyny czy psikałyscie się kiedyś zapachami dla kobiet z feromonami? Działają czy nie? Gdzieś...

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...

Zmarszczki na czole (127 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?