Białe róże

Bardzo je lubię
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zawsze mi się przypomina scena z "Hubala" z tą pieśnią

https://www.youtube.com/watch?v=novJ8gzkLhw
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeden z meldunków akcji Rekonesans,której celem było „zabezpieczenie operacyjne prowadzonych działań” :

18 lipca 2017, 12:18 "Pan Kasprzak dotarł do namiotu Obywateli RP i przyniósł dwa wiadra i dwa pęki białych róż".

Przypomnijmy, ze do tej akcji i kilku innych prowadzonych w czasie protestów Polaków w lipcu 2017, władza skierowała ponad dwa tysiące policjantów oraz nieumundurowanych tajnych funkcjonariuszy.

https://youtu.be/y_xNVWyGXTs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie chcę spekulować do czego pijesz Sky.
Co w tym dziwnego czy nowego?
Kiedy wsiadasz do samolotu, którego rejs ma trwać 9-13 h to nie chciałbyś spokojnie pospać i dolecieć wiedząc, że na pokładzie czuwają Cienie, które mają poprawnie sprofilowane nazwiska z listy pasażerów?
Przeszkadzają Ci monitoringi, kamery, które supportują pracę człowieka?
Kiedy płyniesz w rejs na pokładzie okupowanym przez kilka...set/tysięcy ludzi najróżniejszej narodowości i myślisz tylko o wypoczynku i relaksie, zastanawiasz się czy i kto czuwa nad Tobą?...
To normalne, że Policja prowadzi działania mające na celu zabezpieczenia praw obywateli do wyrażania swoich opinii i korzystania ze swoich praw ... a jest to w tym Kraju prawdziwą Sztuką - umiejętne korzystanie ze swych praw.
Jak to ostatnio pokazują media r o b i to w każdych warunkach i z narażeniem swoich ludzi.
Może w ogóle powinni zdjąć mundurowych i obsadzać eventy tylko operacyjnymi, którzy nie będą wzbudzali w gawiedzi żadnych emocji.
Może powinni ustawić nową operację "mortal kombat" i pozwolić głąbom nawalać się po pyskach, do pierwszej krwi.
"Gdzie była Policja?" "Gdzie Policja?"
Polska to jest bardzo dziwny Kraj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lukrecjo skąd tak dużo wiesz o pracy policjanta?
Co ciekawe zarówno za PO jak za PiS w formacji służą ci sami ludzie i nie ma dla nich znaczenia kto siedzi przy korycie
oni pilnują prawa, czasem głupiego, czasem dziurawego, taki mają fach
A białych róż nie kupuję, pachną hipokryzją
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Co ciekawe zarówno za PO jak za PiS w formacji służą ci sami ludzie i nie ma dla nich znaczenia kto siedzi przy korycie
oni pilnują prawa, czasem głupiego, czasem dziurawego, taki mają fach"

Po prostu skala manipulacji informacją i manufaktura cegiełek dla głodnych indorów zaczyna mnie niepokoić.

https://www.ciop.pl/CIOPPortalWAR/file/300225/FOLIE_MOD_IIIa.pdf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, to wszystko mi nie przeszkadza. Monitoring i nadzór skużą bezpieczeństwu.

Co innego inwigilacja.
W tym przypadku mamy do czynienia z inwigilacją w zwiazku z interesem partyjnym a nie publicznym.

Jak widać chłopaki policjanci sie gubią i nie rozumiejąc do końca o co chodzi na wszelki wypadek spisują wszystko .
Białe róże stają się elementem wywrotowym , zagrażającym bezpieczeństwu państwa.
Scena zupełnie jak z Barei.
Wracają najwyraźniej czasy, kiedy intelekt milicjanta był materiałem na żarty.

Zacytuję słowa mojego szefa (inna Firma) sprzed ~ 15 lat "jeśli upadnie długopis, macie otworzyć log".
Nigdy nie wiadomo kiedy i jaki "drobiazg" będzie znaczący. Zasada "cover your ass" sprawdza się w każdym fachu.
Ps
Niesamowite, że przytoczyłeś żarty "kontrolowane" Barei :). Ironia sytuacji ponieważ jesteś inteligentną jednostką.

To jest hierachiczna struktura zbudowana na strachu nie na kompetencjach.
Ten niżej boi się tego wyżej, ten wyżej od pewnego stanowiska pochodzi z mianowania partyjnego i realizuje cele partyjne a nie państwowe.
Ta struktura nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem państwa.
Potrafią zidetyfikowac białe róże jako zagrożenie, natomiast w takiego Naimskiego wchodzi się jak w masło wyciągając wrażliwe dane bez żadnej ochrony kontrwywiadowczej.

https://opinie.wp.pl/panstwo-teoretyczne-w-praktyce-wymyslony-ekspert-dostal-tajne-dane-6255225242998401a
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wybrałeś do utworzenia wątku "róże" ponieważ "lubisz je".
Ja wybrałabym wiadra ;)

Ps
Notatka miała charakter oznajmujący a nie ..."przypuszczający" zagrożenie.
Dobranoc

Wiadra mają tutaj symbolizować życie, są namiastką życia dla białych róż.
Notatka nie wspomina jednak nic o wodzie w wiadrach, tak wiec chyba je tam powstawiali na sucho.

>Notatka miała charakter oznajmujący a nie ..."przypuszczający" zagrożenie.
Otóż nie, oni dobrze wiedzą, jakim „zagrożeniem” dla państwa jest biała róża w ręku ubywatela.

Wiadro :)

Inne tematy z forum

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (4 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

Czy warto brać używany sprzęt pomiarowy na budowę? (3 odpowiedzi)

Potrzebuję sprzętu pomiarowego, ale mam ograniczony budżet. Ktoś zasugerował mi, że używany lub...

Własna firma? (47 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...