Biedronka w Bojanie

Jak w temacie:)
Plotka czy ktoś ma jakieś potwierdzone dane?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Biedronka w Bojanie

jak czytam, że ktoś "uwielbia" zostawiać ciężkie pieniądze w sklepie to jakoś mi się w to wierzyć nie chce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja uwielbiam robić zakupy w sklepie u Ilony, ma wszystko, a do tego świeże i dobrej jakości!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Powolnym krokiem cywilizacja wkracza do Bojana. Już widać światełko w tunelu. To chyba ironia losu radny który nic nie robi dla Bojana chyba będzie musiał zwinąć interes. Nie życzę mu źle ale tak będzie lepiej dla większości w Bojanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

guano prawda, nie będzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Już od ponad 2 lat chodzą ploty o tej biedronce i jakoś jej nie widać... Ktoś chyba puścił plotę a ludzie podchwycili.

Taka biedronka byłaby super rozwiązaniem dla naszej miejscowości, stanowiła by konkurencje, co oznaczało by korzyść dla nas konsumentów:)

Szczerze mówiąc, wole kupować w biedronce i wspierać zagraniczny kapitał, niż przepłacać w lokalnym sklepie...Po co mam wspierać lokalny interes skoro ten interes zdziera ze mnie pieniądze?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

biedronka będzie bo osobiście rozmawiałem z ludzim od wyszukiwania lokalizacji w naszym rejonie, już dawno temu szukali miejsca w "centrum" Bojana pow.dz nie mnie niż 4tyś mkw i to samo w Szemudzie.
Kapitał może zagraniczny ale dostawcy polscy, podatki w Polsce i co ważne duże zatrudnienie. Nie mam nic przeciwko uczciwej konkurencji ale P. Jacek to już lekko przegina z marża na produkty no i ich jakością dramat jakiś . Delikatesy w centrum Gdyni to przy jacku dyskont jeżeli chodzi o ceny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

zobaczymy , zobaczymy .....juz za pare chwil chwil parę , wejdzie NIK i NIO (najwyższa izba obrachunkowa) do Gminy i będzie kabaret
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nistety kit i jeszcze raz kit !!!

Biedronki nie było i nie będzie !!!

napewno nie w takiej prowincji jak nasze Bojano !!

wiem bo gmina nie wydała żadnego pozwolenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dokładnie tak jak piszesz, ale myślę, że coś się tu "kroi". ;-)

Bardzo dobra wiadomość . Czas ucywilizował Bojano. Poza tym jak zrobią drogę wojewódzka z której korzysta warszawka i reszta świata dojeżdżając do Łeby, to Bidronka musi być.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale jak w każdej plotce jest ziarno prawdy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To tylko i wyłącznie plotka !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

SUPER!!!

@ wujek_dobra_rada no nie dokońca się zgodzę, choć ekonomistą i biegłym z dziedziny ekonomii nie jestem, ale cyt. "...Podmioty zagraniczne zgodnie z przepisami ustawy o CIT podlegają w Polsce ograniczonemu obowiązkowi podatkowemu. Oznacza to, że podmioty te zapłacą podatek dochodowy od osób prawnych w Polsce tylko od dochodów uzyskanych na jej terytorium (tzw. zasada źródła).

Podmioty zagraniczne zapłacą więc podatek dochodowy z tytułu wykonywanych w Polsce usług, sprzedawanych w Polsce towarów. ..." kon.cyt.

Więc jednak coś zostawiają. Lepszy rydz niż nic, ewentualnie lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.

Nie mniej jednak ja jestem za. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bazuję oczywiście na tzw. "plotce" z zaufanych źródeł. Pozwolenie podobno jest, budowa ma się rozpocząć w kwietniu - najpóźniej początek maja. Mają wykupione 3 działki. Co do zakończenie to szybko, a nawet bardzo szybko patrząc jak budowała się Biedronka k. Kauflandu na Pogórzu przy ul. Unruga (za Statoilem). Ale sami wiecie - to tylko zasłyszana plotka. Jak będę wiedział więcej dam znać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy ktoś wie czy jest już wydane pozwolenie na budowę? i kiedy budowa ma być zakończona? pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wybor ni jest zbyt szeroki. U Ilony i Jacka kroja jak chca i na dodatek mylą się na naszą niekorzyść przy placeniu. Biedronka może to zmienić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak ~sds masz rację. Może Sfinks nie był najlepszym przykładem, ale chodziło mi zaznaczenie, że jednak jest dużo firm w Polsce, które są firmami zagranicznymi i swój wkład tu wniosły, choć teraz mogą być już w innych rękach.
Nie mniej jednak, myślę, że większości mieszkańców nie będzie przeszkadzać Biedronka w Bojanie.
Serdecznie pozdrawiam.

A tu byś się mylił bo Sfinks to polska sieć reastauracji:) należąca do Firmy AmRest, którą również operuje sieciami KFC, pizza Hut, Burger King w Polscę.
A ja jestem za biedrą w bojanie, przynajmniej ceny niższe, bo te u Jacka czy Ilony to jak w centrum Gdyni...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ baska przykro czyta się takie słowa, aż taką nienawiścią pałasz do ludzi którzy mają więcej od ciebie? A do kościoła pewnie codziennie biegasz?

@ Tom jeżeli chodzi o podatki to sprawa wygląda tak, że firma zarejestrowana w obcym kraju, z obcym kapitałem, w Polsce nie płaci podatków do budżetu naszego państwa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6