Biedronka w Bojanie

Jak w temacie:)
Plotka czy ktoś ma jakieś potwierdzone dane?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Biedronka w Bojanie

Nie będzie Biedronki, budowa zablokowana, inwestor zrezygnował.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

może czekają na wiosnę, żeby ruszyć??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy ktos wie co dalej z biedronka ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętajcie kto działa na szkodę lokalnej społeczności i nie dajcie mu szansy w wyborach. Bo jak przejdzie znowu będzie dużo tematów do narzekania. Myslę o radnym.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do czasu kiedy radni maja interesy w Bojanie i blokują konkurencje.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponoć Wójt jest za Biedronka ale sprzeciwiają się radni Bojana Jestem ciekawa jak długo będziemy czekać aż się dogadają
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam sie z tym wpiswem,jedno odbiega od prawdy -jesli myslisz o buzanie to wszyscy wiedza,ze on z niczym sie nie kryl i dlatego nie mozna mowic o plotkach,to wszystko prawda.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

w bojanie najgorsze jest to ze kazdy tam kazdego obgaduje i kazdy kazdemu zazdrosci. Tak to juz jest jak paru rolkow sprzeda pole 'w centrum' wsi i narobi tam dzialek pod domki jednorodzinne 'okno w okno' i sasiad sasiadowi patrzy na rece.

moze mowiac ,ze kazdy przesadzam , sa tam oczywiscie ludzie normalni i zyczliwi , ale jest tam spore grono osob , ktorych nie chcialbym miec za sasiadow :) a temat ksiadz i ploty o nim sa tego dowodem. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

a bojano to Wiocha
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

STEFAN- popieram
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stefan, wielkie dzięki. jesteś fajny facet. Wpisuj się na forum, coś z pozytywnych przekazów nawet do ciasnych umysłów trafi, na zasadzie kropla drąży skałę.
Na negowaniu wszystkiego i wszystkich niczego się nie załatwi, a ktoś taki sam się osuwa i już wokół nic dobrego nie jest w stanie zobaczyć.

A swoją drogą, to może już te wpisy powinny być kontynuowane pod nowym tytułem, bo ta "biedronka" już jest za długa.

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myślących i do dzieła. Co można, "wespół zespół" coś dobrego dla Bojana zrobić.Bo to jednak piękne miejsce. W przebiegające sarenki i krzyk żurawi nie wszyscy wierzą.

Na bociany cudzoziemcy patrzą, jak chłopi na obrazie Chełmońskiego. Urokliwe. My to mamy. Byle te drogi jeszcze poprawić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiem krótko. Nie widzę się w roli radnego tylko ze względu na prace którą wykonuję a która wymaga ode mnie dużo czasu. Wykonując mandat radnego należy sie oddać niemal w całości społeczeństwu lokalnemu i być jego orężem na dobre i na złe. Nie krytykuję radnych tylko dlatego aby ich krytykować ale po to by zaprzestali uprawiać prywatę, bo jedno co im wychodzi to ładnie się uśmiechać i swoje robić. Poza tym na razie jak widzę jest garstka ludzi którym jak sądzę nie są obojętni inni ludzie i oni sami sobie.Niektórzy forumowicze zaciekle atakują tych którzy ośmielą sie upomnieć o zwykłe ludzkie prawa a szczególnie prawo do godnego życia (cywilizowanego). Fakt iż mieszkają od zarania dziejów w Bojanie dał sie zauważyć jak się wprowadzałem. Wszelki urzędnik różnej maści był dla nich Bogiem i Carem. Nie dociera do nich, że w innych urzędach np Gdynia urzędnik niejednokrotnie jest pomocny w załatwieniu problemu. U nas w Szemudzie -piszę celowo U Nas a niech boli niektórych-poprawia się na lepsze ale jeszcze nie do końca. Sprawa dróg dojazdowych jest tematem bardzo istotnym jak nie najważniejszym bo jest to temat wielosezonowy i bardzo rzutuje na złą opinię o Gminie Szemud. Poddaję ten fakt pod rozwagę Pana Wójta, który jak sądzę chce zmienić wizerunek Gminy czego mu życzę. Wierzę w to bardzo mocno że w Naszym Kochanym Bojanie jest dużo wspaniałych i mądrych osób( co widać po niektórych wpisach) które podejmą sie misji radnego ale niech będą to osoby nie uwikłane w tutejsze układy finansowo rodzinne bo one nie jakby z urzędu będą miały związane ręce przy podejmowaniu uczciwych działań na rzecz lokalnej ludności. Pozdrawiam tylko tych którzy nie żyja nienawiścią a troska o lepsze jutro.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się również ze Stefanem, to może wystartuj w następnych wyborach na radnego...?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Drogi Stefanie śledzę twoje wypowiedzi na tym forum.I jako jeden z nielicznych piszesz z sensem i bardzo logicznie.I tu niestety znowu masz racje a czas to pokaże.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla mnie to jest bardzo prawdopodobne, że radny weźmie halę w dzierżawę bo sklepik już się pomału kończy. Prędzej czy później powstanie Bidronka albo Lidl i sklep nie przyniesie dochodów spodziewanych. Poza tym nie na darmo w gminie mocno forsował powstanie tej hali sportowej. W przeszłości niedalekiej był nauczycielem w-fu. Gdy była kwestia budowa dróg dojazdowych do osiedli czy hala mocno obstawał przy hali sportowej czemu myślę że właśnie temu o czym piszę powyżej. Sam mieszka przy głównej podobnie jak rodzinka więc po co mu drogi. Gdyby więcej ludzi przyjrzało się działalności naszych radnych i rozliczało ich za to co robią to może było by lepiej i mądrzej a tak jest jak widać na co dzień.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy wiadomo ile będzie kosztować utrzymanie tej hali?. Może w zarząd dostanie radny i będzie brał kasę. W Kędzierzynie Kożlu- vide dzisiejsza Gazeta Wyborcza, utworzono stanowisko zarządcy orlików, objął je radny!!! Podobno nie było innych chętnych, mimo że bezrobotnych jest kilkanaście procent. Horror.
Nepotyzmowi i cwaniactwu powinniśmy się przeciwstawiać.
Radzę opisywać "drogi krzyżowe" w załatwianiu spraw w urzędzie.
Myślę, że znajdzie się bezinteresowna pomoc.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stefan masz rację, ale co z tego marazm jaki ta wieś posiada jest powalający. Nie wiedzieć z czego to wynika. Powstaje hala gimnastyczna o rozmiarach basenu narodowego i takie funkcje będzie pełniła. To co się dzisiaj dzieje na drogach dojazdowych do osiedli to dramat ale hala ważniejsza. Ktoś mi zaraz napisze trzeba było mieszkać w mieście a ja odpowiem: nie świadcz usług napływowym tylko miejscowym bez względu na to czy masz co jeść czy nie. Nie odwiedzaj trójmiasta i innych okolic bo tylko w Bojanie można żyć. Nie chodź do kościoła lub innych przybytków wiary bo.. i tak można wyliczać. Argument typu trzeba było zostać w mieście stawia te osobę w gronie osób potrzebujących leczenia specjalistycznego. Tutaj teraz mieszkamy tutaj chcemy zmieniać rzeczywistość na lepsza czy to się podoba niektórym burakom czy nie. Gdynia bez ludzi napływowych była by dzisiaj Bojanem a może Dobrzewinem i tylko ludzie napływowi wnoszą dużo dobrego przy współpracy tych mądrych miejscowych którzy nie tylko widza kasę ale szersze horyzonty rozwoju wsi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nic o tym nie wiem, jeśli to prawda, to przerażające.Takie zachowania są typowe dla społeczności o niskiej kulturze, ludzie mało wiedzą o przysługujących im prawach, boją się władzy. Od urzędników trzeba wymagać służby dla innych. Z naszych podatków mają pensje.

Czy wybrani przez nas radni nie powinni mieć na naszym forum swojego miejsca, by nas stale informować, jakie są zamiary i działania urzędu w sprawach Bojana, co sami starają się załatwić a czego radni od nas oczekują, aby wzmocnić ich w działaniu.
Nie znam ani jednego radnego, czy załatwia swoje, czy także nasze sprawy?

PS. Osobiście nigdy nie natrafiłam na złą wolę w Urzędzie, ale też nic nigdy od nich nie potrzebowałam, zwłaszcza w sprawach uznaniowych..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stefan w temacie glosowania masz racje . ale sprawa dzielnicy Gdyni nie jestes wtemacie jako dzielnica Bojano nie bedziesz mial Radnego O szans
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za prawdę!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0