Biedronka w Bojanie

Co do otwarcia podobno radny - ten od Delikatesów - ciągle zgłasza dodatkowe zastrzeżenia - a urząd - koledzy ma na wszystko czas. Tylko tracimy my mieszkańcy - np. na paliwie bo jeździmy do Chwaszczyna lub Wiczlina. CZAS DOBRZE I WŁASCIWIE WYBRAC PRZY WYBORACH. KOLESIOSTWO SIOOOOOOOOOOOOO...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Biedronka w Bojanie

Czas na zmiany. Dorośli młodzi, wykształceni i w nich nadzieja. Należy zerwać wszystkie dotychczasowe powrozy.W Bojanie jest co robicc.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dawno już o tym pisałem, ale wielu się na mnie rzuciło. Teraz się potwierdza-prywata.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może i pisałeś ale kiedy i pod jakim nickiem. Wiele osób różne pierdoły wypisuje bo anonimowo. Ten nick Borys też pierwszy raz widzę
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już przy poprzednich wyborach tylu obiecywało że Jacka nie wybierze. Oby tym razem się to nie sprawdziło. A Ola Perz też dużo robi picu, ale tak na prawde to tylko pozory. Razem z Jackiem nie żle się dobrali, a i za budową Biedronki też była przeciw. Dużo szumu przy zbieraniu kasy na drogi, ale dobrze się wyciąga od ludzi zwłaszcza parę miesięcy przed wyborami. Wiadomo, że to nie radni zrobili nam drogi, tylko Kalkowski stara się być dobrym gospodarzem w gminie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Myślałem o tym że inni radni nic. Ale jeśli się nic nie potrafi pożytecznego zdziałać to przynajmniej nie powinno się szkodzić. Podobno sala gimnastyczna już się nie może doczekać jego objęcia. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszyscy psioczą na radnego i innych anty działaczy BIEDRONKOWYCH.
Czy ktoś przemyślał słowa ,które pisze.A może ma trochę racji w tym co robi na rzecz dobra ogółu.(czysto obiektywna ocena usytuowania kilku obiektów w bardzo bliskim sąsiedztwie) Sklep P. Jacka jest od kilkunastu lat ,kościół ,szkoła od kilku,przystanki autobusowe, przejście dla pieszych 1 i 2 (na zakończenie roku szkolnego została potrącona dziewczynka NA PRZEJŚCIU ) prosta od strony Koleczkowa zachęca do szybkiej jazdy,
i nowość BIEDRONKA. Zadajcie sobie pytanie jak będzie wyglądać ruch pieszych i aut na tym odcinku drogi wojewódzkiej 218 w godzina rannych czyli CZAS DO SZKOŁY I DO PRACY .
Będzie trzeba mieć oczy w koło głowy i nogę na hamulcu.
Jazda szanownych przejezdnych i parkowanie miejscowych to MASAKRA.
Na zwrócenie uwagi odpowiedz jest ..."Ja tylko na chwilę" ... powala.
A przez tą chwile kilka pojazdów ma utrudniony wyjazd ,widoczność ....
Więcej rozwagi.
Czy tak źle było bez biedronki ? Ilu miejscowych dostanie zatrudnienie ,a ilu straci przez nią ? A ilu splajtuje ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21

jeśli chodzi o bezpieczeństwo w tym miejscu, to właśnie parking przy sklepie jacka jest dużym zagrożeniem. Samochody tak są zaparkowane, że często jest mało widoczny wyjazd ze szkoły a i z tego parkingu pod sklepem też jest słaba widoczność. Wyjazd z Biedronki będzie dużo bezpieczniejszy. Zresztą o co właściwie chodzi, cieszymy się z Biedronki bo i tach 70% mieszkańców jeżdzi do chwaszczyna lub na działki ze względu na ceny. Teraz będzie sklep na miejscu, a ci wierni Jackowi mogą dalej u niegio przepłacać...
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

A widzisz ceny w sklepie u Jacka? O to chodzi !!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

No tak wina NOWEGO parkingu ,bo jak było klepisko i każdy parkował byle stanąć to nie był zły. A 70% mieszkańców to pracuje poza Bojanem i zakupy robi pewnie przy okazji w drodze powrotnej...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Splajtuje Jacek i straci zatrudnienie parę osób ..
A w Biedronce zatrudnienie znajdzie przynajmniej kilkanaście osób.
A oczy dookoła głowy i nogę na hamulcu to chyba powinno się mieć cały czas, a nie tylko z okazji budowy Biedronki?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Idąc tym "torem" .... zlikwidujmy szkołę, kościół, aby ograniczyć zagrożenie w ruchu.

BTW ... "prosta od strony Koleczkowa" nie zwalnia z przestrzegania z przepisów Ustawy o ruchu drogowym.

no tak to jest problem z parkowaniem.... może zlikwidować parking pod Groszkiem....stwarza zagrożenie w ruchu, opuszczając parking wyjeżdża się na DK. Teraz są parkingi pod szkołą, i pod biedronką. Wydaje się że miejsc parkingowych jest wystarczająco.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

ddd masz słabą wiedzę, z powodu Biedronki splajtować może kilka sklepów , a nie tylko Jacek.
Odczują to w jakimś stopniu na obrocie i nie tylko właściciele jak ich pracownicy ..:
2 kwiaciarnie
wielobranżowy
mięsny
warzywniak
ogrodniczy
piekarnia
sklepy spożywcze(około 5)
Czyli cała drobna przedsiębiorczość .
Ale to czas pokaże.
A parking przed Żabką "m" pisać do narządu dróg o przebudowę i możliwość parkowania równolegle
Miejsc parkingowych w godzinach rannych (szkoła jest niewystarczająca)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

A co mają kwiaciarnie i ogrodniczy wspólnego z Biedronką??? Pozostałe sklepy też winny sobie poradzić - jakość warzyw i owoców w dyskontach z reguły dobra nie jest, to samo się tyczy pieczywa, więc dobry warzywniak i piekarnia obronią się na pewno. Czytam Twoje posty i oczom nie wierzę, musisz być osobiście zaangażowany w blokowanie tej inwestycji, a Twoje argumenty z logiką, dobrem mieszkańców i szanowaniem ich preferencji, nie mają nic wspólnego. Ten sklep już stoi, mieszkańcy czekają na otwarcie - co Wam daje blokowanie i przesuwanie w czasie tego faktu? To tylko i wyłącznie działanie po złości, jak Kargul z Pawlakiem, ehh, szkoda gadać. Ale olbrzymi niesmak pozostaje.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziwne w Chwaszczynie, na Dąbrowie, w Wiczlinie dalej działają sklepy te co były przed budową Biedronki czy Lidla i szczególnie nie narzekają. bez przesady z tym upadaniem firm i przedsiębiorców. Zachowują się niektórzy jak górale. wiecznie im dutków mało, bez względu jaki by nie był sezon. Wystarczy ruszyc głowa, zmienić, dodać, uszczuplic ofertę i na pewno będzie dobrze.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pierwsze nie jestem osobiście zaangażowany, ale znam osoby które prowadzą działalność, i wiem z jakimi borykają się problemami .Jak trudno wbić się w rynek i utrzymywać się na powierzchni szczególnie ze spożywką.Wiem że się już nic nie da zrobić . A asortyment w biedrące ma szeroki wachlarz nawet drzewka i krzewy, nasionka i wiele wiele wiele innych artykułów.
Biedronka stoi fakt , ale jak się mówi "kij ma 2 końce ".
A markety w Chwaszczynie są na trasach przelotowych (Żukowo, Gdańsk, Gdynia,Wejherowo,a Biedronka w Bojanie raczej bardziej nastawiona na mieszkańców
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

o ile mnie pamięć nie myli to ograniczenie prędkości do 40 jest ;) jedź na obwodnicę jak chcesz poszaleć. co do oczu w koło głowy to wielokrotne wałkowanie "zachowania szczególnej ostrożności podczas jazdy" dla niektórych obce się wydaje :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oli Perz nie znam. Mój nik, ale nie mój wpis.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co wiem Jacek coś z wjazdem/wyjazdem do biedronki kombinuje i zgłasza jakieś nie prawidłowości.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

W czyim imieniu ten radny działa. Bo jak czytam te wpisy to 90 % wypowiadających się jest za Bidą. O co temu panu chodzi i tak powstanie ten obiekt i tak. A postępując w ten sposób pokazuje swoje prawdziwe oblicze które spostrzegawczy od dawna widzieli.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolejny jasnowidz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie kupuje w Groszku u Jacka !!!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

I kogo to interesuje
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

~nie kupuje w groszku:
Masz jakieś problemy ze sobą? Nie masz nic innego do zrobienia w swoim życiu poza pieprzeniem bzdur na forach? Kompleksy? Weź się za siebie i swoje życie, bo to wygląda tak jakbyś nie miał innego celu jak tylko zniszczyć komuś reputację. To chore.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20

Hahaha. Dobre. Wiesz akurat mam co robić i w związku z tym nie mam czasu jeździć do Chwaszczyna na zakupy, wole tu gdzie mieszkam, a jakiś wielki właściciel sklepu blokuje mi to abym mógł kupować na miejscu, artykuły w miarę dobrej cenie, dużym wyborem i milszą obsługą. a problem masz chyba Ty bo nie niszczę reputacji "komuś". Ten 'ktoś" reprezentuje naszą miejscowość swoimi interesami, niech będzie konkurencyjny cenami to nie zginie, ale niech też nie niszczy konkurencji-to jest dopiero chore polaku, bo w jego interesie powinno być dobro ogółu a nie tylko swoje, wiec ode mnie nie dostanie z prowizji żadnych pieniążków
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poza tym niszczę komuś reputację pisząc że nie kupuje w groszku? No proszę cię....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

co wy pieprzycie ja tez bende jezdzic do biedrony bo jest najtaniej i blisko do bojana
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja też jestem z tych co do jacka nie zachodzą. Ciesze się że niedługo otworzą biede, a radny Jacek już sobie zrobił reklamę przed wyborami. Nie tylko straci na interesie, ale oby radnym już nigdy nie został. Zawsze się dziwiłem kto go wybiera.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

chyba ciebie jaga pogięło. To wszystko jedna klika. Jacek z Olą niby protestowali przeciwko S6 - Trasa Kaszubska i przybliżyli ja maksymalnie do Bojana, bo Kalkowski tak chciał. Tą całą klikę trzeba z gminy wyplenić, myślę, że chcą tego i zasiedziali i nowi mieszkańcy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę , że jeśli chodzi o S6 to nikt niema nic do gadania .
Nawet protesty mieszkańców nie pomogły.
Coś co jest zatwierdzone w stolicy jest raczej nie do ruszenia,
a w gminie są marionetkami w tym przypadku.
Taką mamy......... "demokrację".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Juz otwarta!!!! Nareszcie!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zadziwiona cała łaka
Taka wieść się rozprzestrzenia:
Chodzą słuchy, że biedronka
od dzisiaj dla Groszka to STONKA
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Super :-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mimo tej radości że biedronka jest już otwarta to pragnę przypomnieć iż jeden z radnych skutecznie blokował budowę przez około rok czasu bo o ile dobrze pamiętam pierwszy wykop firma arka bud zrobiła w połowie września zeszłego roku i przez całą budowę sympatyczny radny robił tak dla społeczności bojana oby powstrzymać budowę. Na wiczlinie ta sama firma budowała trzy miesięce a nas rok. Nie zapomnijmy o tym fakcie przy urnach wyborczych w listopadzie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jest nasza biedronka:-)Kto się cieszy,kciuk do góry
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 9

Hey a który to bezradny? Chce wiedzieć kogo mam wykreślić...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wielki klucznik, od sali sportowej w Bojanie zwany Jacek Nawrocki - radny Bojana
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

zarąbiście niesamowicie unikalnie w skali światowej news na fejsa.... już jest......... biedronka......
od dziś Bojano stało się światowe.....
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

O tak - w dniu otwarcia Bojano autentycznie i na całego weszło do Europy - i już tam pozostanie. Jakośc naszego zycia wzrosła ogromnie. Już nie mamy żadnych innych marzeń - to największe się zrealizowało. Jesteśmy spełnieni i szczęsliwi. Z wypiekami na twarzach będziemy obserwowali tablicę z plakacikiem - może znowu będzie promocja na pasztetową albo klapki japonki będą w dobrej cenie - więc zakupię dla całej rodziny. Od najbliższej niedzieli - po mszy - obowiązkowo wizyta w Biedronce. Tera to jest wypas!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

Proponuje, żeby tacy światowi goście jak wy zostali u Jacka i jego super cenach.
A my zwykli ludzie będziemy sobie chodzić do Biedronki i kupować takie ilości japonek na jakie mamy ochotę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 14

I jeszcze będziemy kupowali artykuły spożywcze w normalnych cenach:-) oraz wszelkie inne produkty w cenach przystępnych
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

Cieszę się waszym szczęściem....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

do ~eeeech-troszkę przesada z tym wejściem do Europy, biedronka raczej otwiera drogę do Afryki.Popieram biedronkę ,ale przestańcie bzdury pisać,
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam dzisiaj w Biedronce. Kupiłam b. dobre mięso wołowe na rosół i takie tam inne produkty.Wszystkie przetwory mleczne w ładnej szafie" - chłodziarce. Obsługa miła. Duży parking, łatwy wjazd i wyjazd.
To nie delikatesy, ale wiele artykułów codziennego użytku jest dobrych.
Polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 16

no dobra o której mam przyjść na wyżerkę, tyle kupiłaś i polecasz
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A tak z ciekawości. Pracują tam tylko miejscowi, czy ktoś jest przyjezdny z pracowników?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak w temacie http://demotywatory.pl/4388495/Biedronka-codziennie-niskie-wagi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

siedziba urzędu (5 odpowiedzi)

Czy to prawda, że nowa siedziba urzędu naszej gminy jest na gruncie i w budynku należącym do wójta?

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...