Re: Odpowiedź obiektu
Nie wdając się w bezsensowne polemiki - w uzupełnieniu:
1) Wstepna analiza ok 1 h nic nie wykazała - natomiast diagnoza serwisa było awaria rolki pośredniej napinacza paska klinowego. Usterka została zdiagnozowana ( z tego co pamiętam w piątek wieczorem) -zostałem zaproszony na nastepną wizytę. Podstawiłem samochód ok 0800 a po odbiór umówiłem się na ok 16. W drodze, gdy wszystko miało byc zrobione dostałem telefon, że to chyba nioe to co zdiagnozowali i tyle - nikt wczesniej nie poinformował ani sam serwis nie przepuszczał że to cos innego. Rozumiem że czasami się dochodzi metodą prób i błedów do rzwiązania.
2) Faktem jest, że za daną operacje wyjecia i włożenia częsci zostałem obciązony kosztami - potwierdzam z rabatem
3)Moja wizyta nie była pierwsza wizytą w serwisie: Po pierwsze samochod został zakupiony w waszej firmie (pozdrowienia dla p. Michała, Sebastiana oraz Michała - godni polecenia ludzie) i miał robione w waszym serwisie następujące usługi: przegląd + wymiana płynów, test amortyzatorów + hamulce. Zostały na oddzielnej wizycie również w ramach gwarancji wymienione tarcze + klocki - za co jestem b. zadowolny ale to była zasługa działu sprzedaży - Za to zasługują na duzego plusa. Również na któreś mojej wizycie był robiony update oprogramowania. Ale pewnie te wizyty z powodu, że nie generowały zysku nie są liczone jako wizyty :) Kupujac w Firmie EURO-CAR samochód nastawiłem się na pełną wsółprace również z serwisem i myślałem że stałem się również stałym klientem- ale chyba nie jestem zbyt "dobry" dla tego serwisu. Rabat o którym się wspomina został "wywalczony" przez moja osobę - bo ta ustarka defakto nie powinna się pojawić.
4) Tak jak pisałem w innym ASO również zakładam, że wszystko zostało zostało przygotowane z techonologią FORDA - być może nie które cześci + usługi zostały "elastycznie potraktowane na korzyść dla klienta". Jeśli nie macie w zwyczaju oceniania i komentowania konkurencji to może będziecie brać pod uwagę sugestie i monity klientów - nie tylko nastawiać się na zysk ale na podtrzymywanie dobrych relacji nie tylko z "nie stałymi " (jak to nazywacie ) klientami.
Obecnie jest wolny rynek i klient niebedzie się kierował tylko sentymentem ale również i kosztem i indywidualnym podejsciem do klienta. Może, trzeba było bardziej przeanalizować moj problem i wtedy wy również byście przygotowali również taka samą kalkulacje jak inne ASO i może kiedyś kiedyś bym stał się "ważnym i stałym klientem".
Teraz moje podsumowanie: kupujac u was samochod miałem w planach długą wspołpracę - ale się zawiodłem bo nikt indywidualnie nie podszedł do mojego problemu. A ja chciałem naprawdę serwisowac wszystko u was. Byłem nawet na tyle "lojalny", ze dzięki mojej silnej sugeti, której udzieliłm mojej przyjaciółce został zakupiony w waszym salonie EURO-CAR nowy Ford Fiesta - Mogę powiedzięc nawet, że dzięki mnie bo klientka rozwaza kupno innej marki - co bedzie dalej zobaczymy
Moja ocena nie miała na celu dyskredytacji serwisu, ale opisanie pewnej dziwnej sytuacji, która zaistniała. Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłem jasno i klarownie bo coś mi sie wydaję, że osoba odpisujaca nie znała całego aspektu sprawy. W żadnym punkcie nie nie doszło do rozpowszechniania prawdy - co jestem w stanie udowodnic wszystkim. Dziwią mnie jeszcze dwie rzeczy - czemu nikt nie chciał sprawdzić jak została usunitą usterka w innym ASO, że powstał taka duża róznica na korzyśc klienta (dysponuję FV) oraz tak bardzo dużą ilością negatywnych opini o Waszym serwisie - nawet na ponizszym forum
Mam nadzieję, że to zamknie temat i będziecie podchodzic indywidualnie do klienta a nie pozniej bronic się na różnych forach
Zyczę wam wszystkiego dobrego
3
1