Bliźniak

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Ile może kosztować w przybliżeniu wykończeniówka bliżniaka w stanie surowym zamkniętym o pow. uzytkowej 120m2, całkowitej 170m2, tj. ocieplenie dachu, tynki,elewacja, podłogówka itp. oczywiście bez umeblowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bliźniak

to zależy ile chcesz wydać, możesz 100, a nawet 250tyś.

instalacje? grzecza? gazowa? wod-kan? elektryczna?

samo wykończenie (bez instalacji), w podstawowym standardzie
przyjmij 100 tys

jezeli marzą Ci się jakieś bajery albo bardziej ekskluzywne materiały (droższe kafle, drewniane podłogi zamiast paneli, drewniane drzwi wewnetrzne, lepsza armatura lazienkowa itd), to cena oczywiscie rosnie

właśnie bez instalacji bo już będą,duzo będzie robione we własnym zakresie tj.cekolowanie, malowanie także troszkę się zaoszczędzi na robociźnie,dzięki za odpowiedź:)

Rozwalają mnie takie pytania. "Mniej więcej".... od 80 tysięcy do 480 tysi.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie Ty rozwalasz bakłażanku, myślisz, że gdybym miała nieograniczony budżet to bym o to pytała?

A co ma do tego budżet? To było po prostu głupie pytanie. Tyle. Jak nie rozumiesz to już Twój problem....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest chyba oczywiste, że na wykończenie można wydać nawet milion, ale widac Ty nie zrozumiałeś, że chodzi o poziom minimum...

Inne tematy z forum

Taras z desek kompozytowych - (71 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

papa na deski (9 odpowiedzi)

witam planuje na działce położyć nowa papę i mam pytanie słyszałem że na gołe deski nie mogę jej...

Remont ścian- PROSZĘ O PORADĘ (3 odpowiedzi)

Witam serdecznie. Jestem studentką i planuję remont pokoju w akademiku. Chciałam Państwa zapytać...