Blizny po trądziku

Hej :))

Co polecacie na blizny po trądziku? Jakaś mikrodermabrazja, peelingi kawitacyjne? Może coś innego?

Bardzo proszę o wszelkie rady i ewentualnie miejsca wykonania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Blizny po trądziku

najlepiej dermatolog i dermabrazję (nie mylić z mikrodermabrazją) lub peeling azjatycki

dermelan- usuwa przebariwenia, likwiduje rozszerzone pory, pobudza produkcje kolagenu. Ale zabieg jest drogi. Szukaj gabinetów dermatologicznych prywatnych - czasem sa promocje.

Na pewno pierwszym krokiem powinna być wizyta u kosmetyczki która doradzi jakie zabiegi wykonać, a potem codzienna pielęgnacja skóry w domu. Poczytaj sobie o oczyszczaniu twarzy, może się przyda http://www.jeanlouisdavid.pl/artykul/oczyszczanie-twarzy-u-kosmetyczki_a11163/1

Złuszczanie zewnętrznemu mikro i kwasy wewnątrz fale fr które wypuszczają kolagen i zagęszczana skore. Mezopen jest fantastyczny i najlepszy na rynku laser frakcyjny mozesz użyć cosmelana głęboko złuszcza jesli masz przede wszystkim przebarwienia

Na blizny po trądziku dobry jest dermapen. Ja robiłam u dr Fleszara w Gdyni (Mediderm).

efekty przebytego trądziku w postaci blizn można pozbyć się na wiele sposobów, warto poczytać fachowe porady i artykuły o trądziku np na http://portal-medyczny.pl/?s=tr%C4%85dzik&submit=, wiele można sie dowiedzieć i uzyskać inforamcję jak usunąć męczący nas problem.

A zabieg laserowy? Koleżanka robiła w Laser Line w Gdyni i jest teraz zadowolona z tego, jak wygląda jej skóra. Myślę, że to dobra alternatywa w przypadku takiego problemu.

W przypadku redukcji blizn potrądzikowych najskuteczniejsze sa zabiegi laserowe np. laser CO2, iPixel, Emerge, a także mezoterapia mikroigłowa. Zabiegi zalecane sa do wykonania w serii w zależności od stanu skóry.

Inne tematy z forum

Sklep Valetta.pl opinie (1734 odpowiedzi)

Hej, czy ktoś zamawiał coś ze sklepu internetowego Valetta.pl? Jak z jakością tych rzeczy?...

Zamiennik sildenafilu (6 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Szukam obecnie zamiennika dla środka sildenafil. Odpada ze względu na moje złe...

wróżka - tarot -czary mary? (17 odpowiedzi)

Hej dziewczyny , jestem jakby na zakręcie życiowym i to w zasadzie we wszystkich dziedzinach...