Błogosławieni (Light of Love)

Temat dostępny też na forum: Błogosławieni. Pieśni gospel
Opinie do spektaklu: Błogosławieni (Light of Love) .
Koncert muzyki gospel w wykonaniu zespołu Light of Love.W koncercie usłyszymy m.in. takie standardy, jak: Oda do radości, Happy Day czy I Belive I Can Fly, oraz wiersze ks. Jana Twardowskiego i Romana Brandsteattera. Wykonawcami są: czterech solistów, piętnastoosobowy chór i siedmioosobowy zespół muzyków – Light of Love. Błogosławieni to radosne, wyśpiewane pełną piersią przesłanie o ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

REWELACJA

Dzisiaj byłam na premierze "Błogosławionych". REWELACJA.
Modlitwa, muzyka, taniec i śpiew w wykonaniu młodzieży, cudownej młodzieży, która poruszyła chyba wszystkie serca do takiego stopnia, że niektórym widzom zakręciła się w oku łezka. Nic dodać, nic ująć, tylko polecić przyjaciołom i wrogom, bliskim i dalekim. Dziękuję twórcom i wykonawcom za wspaniałą duchową i fizyczną słowno - muzyczną ucztę .
Grazyna z Kołobrzegu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam!

Ciepłe, radosne, optymistyczne!
Polecam wszystkim serdecznie!
Alleluja!!!

Ps. Głuchy - milo było Cie zobaczyc! :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Błogosławieni- dziś ostatnia szansa

Bardzo dobre, pozytwyne energetycznie, wystąpienie młodych ludzi!!! Dziś sama obdzwoniłam znajomych, żeby się trochę pozytywnie naładowali! Bileciki taniocha! Szczytny cel- jednym sowem tak właśnie powinno być. Polecam zainteresowanych starszym i młodszym!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja!!! :)

Koncert był naprawdę niezwykły, daje kopa i mnóstwo pozytywnej energii! Dawno się tak dobrze nie bawiłam (i tak nie naklaskałam ;P)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

REWELACJA!!

Byłam w sobote na premierze, nie pamietam kiedy ostani raz tak dobrze się bawiłam, wykonanie super, na poczatku widownia by ła troche bierna, ale zachęta artystów, bardzo rozgrzała publicznośc. Z przyjemnościa wybrałabym sie jeszcze raz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

wspaniale

Fantastyczne przedstawienie, masa energii i radosci. to, co ci ludzie niosa swoim graniem i spiewaniem jest absolutnie nie do opisania! polecam goraco!

poziom

bylem ostatnio na koncercie u franciszkanow-cos wspanialego!ludzie na takie projekty czekamy!świetnie przygotowani wokalisci,dobrze brzmia razem(widac,ze sa jednym-wspólna sila)dziewczyna prowadzaca to wszystko jest wulkanem dobrej energii-pielegnujcie ja-SKARB!muzycy swietnie wlaczyli sie w ten klimat,oryginalne aranze-brawo.napewno pójde 8 i 9 kwietnia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

GOSPEL

Wspanial koncert zrobiony przez mlodych ludzi,niesamowita energia,ogarniajaca cala scene i widownie w muzycznym.Nareszcie-na cos takiego ludzie czekali,gratilacje P. Korwin,wiecej tak dobrej muzyki,radosci,profesjonalizmu...jesli ktos czyta te opinie to naprawde wiedzcie,ze warto zobaczyc ten koncert!!!(zycze sukcesow w kraju i na swiecie)Dla prowadzacej -czapki z glow!!!Kawal dobrej roboty!!!

MOGE WZLECIEC NAD SWIAT

Juz sie nie moge doczekac,czemu tak malo tego gracie.....przyjdziemy napewno ,cala ekipa.............wspaniala energia,juz chce klaskac na DWA.

Nie ma gor wysokich zbyt

ja bylam 2 razy..pierwsyz raz na premierze w teatrze Muzycnym drugi raz wczoraj w kosciele sw. Trojcy <3
ccoos cudownego zwlaszcza ze tak Cudownie mozna Chwalic Pana <3

Profesjonalizm w każym calu

Byłam w teatrze i wczoraj w kościele. Super zabawa. Dają z siebie wszystko. Trzymać tak dalej. Prowadząca Renia jest super-oby ją ktoś docenił. Muzycy profesjonalni. Idzcie do teatru 8 i 9 kwietnia. Nie pożałujecie.

Profeska pełną gęba :D

Znam kilka osób z ekipy grającej i śpiewającej tyż :)

Zapewniam wszystkich: dają z siebie wszystko i tworzą muzykę nie po to, aby ludziom się podobało, ale aby zapalić w nich Ducha modlitwy i zadumy nad sobą... a że przy okazji robią to wręcz profesjonalnie, to inna bajka :D

Zapraszam na kolejne koncerty!!!
Najbliższy 8-9 kwietnia w Teatrze Miejskim w Gdyni

przeżyjmy to .... wiele razy

bylam, widzialam i wierze ,że muzyka lagodzi obyczaje , na scenie mlodzi, energiczni ludzie, tryskający radością i milością do bliźniego-duże brawa, na widowni rożnica pokoleń-a wszyscy razem a nie osobno, to dzialo się naprawde i.. kto nie widział to powinien to zobaczyć, kto nie slyszal to powinien to usłyszeć... gratuluję wszystkim mlodym wykonawcom i dyrekcji teatru za pozyskanie tak wspaniałej mlodzieży i proszę ich trzymać na pewno nas zaskoczą jeszcze nie raz.

Super

Co tu duzo mówić,trzeba usłyszeć i zobaczyć.

Super

byłem na ich koncercie rok temu w FCk GDynia -wówczas wystąpili pod nazwa "Plac Górnośląski 1" -było niesamowicie fajnie,a wiem co mówię bo jestem umuzykalniony.Renia Gocławska jest bardzo, bardzo, bardzo zdolna.
W tym roku byłem na "Błogosławieni" -oczywiście w FCK Gdynia bo to miejsce dużo lepsze by słuchać Gospel niż Teatr Muzyczny(zdaje się ze Dyro Teatru przypisał sobie sukces -autorstwa Reni -ale to już inna sprawa).
Bardzo wysoki poziom muzyczny wszystkich spiewaków oraz instrumentalistów -tochę sztywna i stremowana sekcja dęta, ale myslę że to dopiero początek drogi do sukcesu tej grupy - w sumie w tym roku bez nazwy -przekonali mnie że czują to nie tylko jako artysći Teatru Muzycznego ale jako chrześcijanie rozumiejący co to znaczy Szkoła Nowej Ewangielizacji.
Dlaczego w Trójmieście jest tylko jeden chór gospel -dla mnie osobiście duża duża strata.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

(...) czują jak się klaszcze na dwa

Dzisiaj widziałem "Błogosławionych ... " po raz trzeci. Jutro ide znowu:) Zaraz przygotuje sobie kompres na obolale dlonie a od rana trenuje klaskanie "na dwa":) Do zobaczenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam wczoraj i jestem pod ogromnym wrażeniem. :-) Super sprawa, mogłabym słuchać i słuchać......a to wszytko dzięki Aśce bo gdyby nie ona to pewnie by mnie tam nie było. :)Ogromne ukłony dla artystów, jeden gość bodajze Krzysiek super tupał nogami, a utwór który wykonywał też był niczego sobie, poprostu człowiek pełen charyzmy i tym się wyróżnia. Brawo!!! :-)Polecam wszystkim. :)

:)

byłam przed chwilą na tym w teatrze, było bosko mogłabym sluchac tego non stop
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Było...było... cudownie... nie właściwie cudownie to za małe słowo... to nie wiem jak to opisac. Kochani pójdziecie za to co robicie do nieba :). Kiedy nastepny koncert?!

rewelacja!!!

Kochani naprawdę warto pójść poklaskać "na dwa i cztery", potupać nóżkami i bardzo dobrze sie bawić!!! :D jeszcze, jeszcze, jeszcze!!!!

Rewelacja - polecam

Tak, tak, tak !
Naprawdę bardzo energiczne przedsięwzięcie.
Prawie każdy utwór powodował nieodpartą chęć
powtarzania rytmu na 2 bądź na 4, rękami, nogami i innymi częściami ciała i duszy...
Udział publiczności w przedstawieniu również
jest warty podkreślenia.
Reasumując: katharsis i memesis !

Dziękuję Ci Asiu za zaproszenie (-;

Lepsi niż The Blues Brothers!!!!!

Na prawdę lepsi. Porwali widownię w wir swej radosnej muzy. Wszyscy na widowni klaskali, tańczyli i śpiewali z dreszczykiem emocji. Tak prawdziwie, nie na siłę. Ciekawe czy ktoś ich zauważy. Powinni jechać z tym w trasę, wyjść z tym do ludzi, pokazać jak się gra i śpiewa. Pokrzepiający ducha spektakl. Udałao się im. Oby tak dalej.

Tyle radości...

mmm, jak w niebie! Ekipa nieziemska, a dyrygentka sprawiłaby, że i Statua Wolności zakłaskałaby i pokręciła bioderkami :-)
P.S.
Wpadnijcie jeszcze kiedyś do Rumi!

Wspaniale

cudowny koncert!!!grajcie to-prosze!!!jak najwiecej,jestescie wulkanem energii-WSPANIALE!!!dyrygentka oszalamiajaca-obledna osoba!!!dziekuje.badzcie blogoslawieni!!!

Renia najlepsza

Renia jest poprostu boska jaka ona tam atmosfere wprowadzila... poprostu chcialam tam cala noc siedziec Reniu jestes najlepsza!!!!!!!!!!!!!!!!

dzieki

nawet nie wiecie ile radosci dajecie-brak slow.dzieki

O TAK

ja tez przylaczam sie ....bylem ostatnio w Rumii-niesamowite przezycie,jaka muza(swietne kawalki)pieknie

wa-wa

no glosno o was nawet w warszawie dostalem plyte od kolezanki z waszym nagraniem-warszawka sie klania.swietna robota,oby tak dalej,albo lepiej..........czapki z glow.

Light of Love

Witam.

Oficjalna nazwa chóru: "Light of Love"

Dzisiaj gramy koncert na festiwalu w Osieku.

Zapraszam serdecznie.

pozdrawiam

piękni do cna

Artysci piękni do cna przelewają głosem swą miłość na wszystkich słuchaczy. naturalność i spontaniczność :)) to prawdziwe oczyszczenie. bardzo dziekuje wszystkim artystom oraz twórcy:P

kopalnia wrazliwosci

dziekuje wszystkim mlodym ludziom z light of love.....to w jaki sposob dzialacie na widza energia,radoscia,miloscia do swiata i innych ludzi-KOPALNIA WRAZLIWOSCI.....wiecej takich projektow.......P.S.sopot ogromne wrazenie-jak sie tam zalapaliscie-pieknie naprawde,pelny profesjonalizm,Osiek-Pan napewno to slyszal.........powodzenia w warszawie

Super!!

Super Piosenki Sper Wykonanie i Super Aktorzy!!!!! To własnie powinno byc w kosciele Jeszcze raz Brawo!!!!

...

Zgadzam sie, ze takie coś powinno być w kościele. Mam cały scerio tego tyle, ze szkoda, ze tak dawno tego nie grali..

Re:Propozycja

Czesc Waldku.Milo, ze wlasnie nami sie zainteresowales.Prosze Cie o kontakt pod adresem mailowym kabassko@wp.pl. Podeslij swojego maila z danymi kontaktowymi do Ciebie.Wyjazsnie Ci wszystko.Czekam i pozdrawiam.

renia

witaj waldku tu renia goslawska to moj mail rengoslawsky@wp.pl i tel.509-851-621.pozdrawiam

jestescie wielcy

...dowiedzielismy sie o tym,ze dacie koncert w stargaedzie szczecinskim na spotkaniach gospel-jedziemy tam-wspaniale.nareszcie zobaczysz polsko jak sie trzeba radowac..................jestescie wielcy robicie cos pieknego,z radoscia i prawda........dzieki ze mozemy was sluchac i ze dajecie innym wiare w naszego Pana(w tak prosty ,niesamowity sposob)p.s.Renia-coz tu wiecej mowic-OBy TAK DALEJ!!!!GOD BLESS YOU!!!

Dzięki za świetny koncercik w Stargardzie..rewelacja.. Chciałabym, aby wszystko tak płynęło jak Wasza muzyka, aby wszystko się bujało i było wypełnione miłością... Wielkie uszanowanko dla wszystkich i pozdro:))) Respekt dla basisty:D:D:D

super ;)

koncert w stargardzie poprostu piekny... dziekujemy :*:*:*

stargard

dzieki-nie zapomniany koncert.....ale czadu dajecie....ile energii i dobrych wibracji....kochanie przyjedzcie jeszcze....p.s.co do basisty to chyba bardzo sie mylil.....ale reszta wspaniala.Dzieki

gazeta

opis waszego koncertu,nie zmiescilby sie w mojej rubryce kulturalnej.....wspaniala jakosc,glosy,dopracowanie.....osobiscie moglem pogratulowac pani Reni Goslawskiej-niesamowita osoba,pelna energii,umuzykalniona,obledna dyrygentka.....gratuluje.

happy day

I love You.....very much....

dzieki

byliscie wspaniali....jaka energia!!!!!cudownie,ze spiewacie po polsku,nareszcie wszyscy moga zrozumiec przeslanie muzyki gospel.....dyrygent oszalamiajacy....BRAWO RENIA(jesli tak moge sie zwrocic do pani)!!!!gratulacje-swietny chor...

odlot

znacie rozne uzywki?tj.zeby poczuc sie jakbys latal?ja znalazlam-wasza muzyka.wasz spiew,szefowa-nie z tej ziemi.......dzieki za wielki odlot!!!!!!!

nierozumiem

Dlaczego ten spektakl jest tak rzadko grany?dlaczego?o ile wiem jest swietnie przyjmowany przez widzow!!!i na czasie,tj.aktualny do grania o kazdej porze roku!!!prosze o rozwazenie mojego apelu.pozdrawiam artystow,

GRAJCIE PROSZE

do kogo ma byc moja prosba-jesli do dyrekcji teatru,to prosze aby ten spektakl byl grany.Ciagle czytamy ze z najomymi repertuar z nadzieja,zeBlogoslawieni pojawia sie danego miesiaca w nim.......a tu cisza,cisza....Przeciez ten spektakl jest jako jedyny nie tylko samym przedstawieniem_ludzie jesli ktos to czyta odezwijcie sie napiszcie czy tez tak uwazacie......ludzie dawali tyle dobra i energii-a w te smutne zimowe wieczory,jak znalazl taki koncert zeby lepiej przetrwac kolejny dzien>

POPIERAM

ja tez czekam na ten spektakl,czemu nie gracie,a moze gdzies indziej mozna was zobaczyc-prosze o info p.s.jestescie wspaniali

Koncert??

Witam.Czy jest planowany jakis koncert w najblizszym czasie?Dawno nie graliscie,szkoda.Ludzie chca Was sluchac i chca przychodzic na Wasze koncerty,dlaczego nic sie nie dzieje?W teatrze szczegolnie jest cisza.Tak dobrze sie bawilem bedac na poczatku roku na koncercie w TM.Prosze dajcie znac.P.S. Bardzo jestem zafascynowany muzyka i wykonaniem.Uklon dla zespolu i kogos kto aranzuje muze....SUPER!!!!!!!!!!!GRAJCIE GRAJCIE GRAJCIE!Taki APEL.Ludzie przylaczcie sie!!

kochani

Podaje wam nasza strone internetowa-tam bedziecie mogli dowiadywac sie o naszych koncertach,a takze kontaktowac sie z nami....
pozdrawiam -REN

adres

Ren napisała, że poda adres i nie podała, dlatego ja go podaję ;-)

http://www.lightoflove.kdm.pl

Foty

A tutaj jest pare fotek z naszego koncertu. Zainteresowanych zapraszam do oglądania galerii:

http://picasaweb.google.com/hellmooth/BOgosAwieniKoncertGospel

Koncert!

Najbliższy koncert najprawdopodobniej odbędzie się 9 kwietnia 2007 w poniedziałek (poniedziałek wielkanocny - lany poniedziałek) w Operze Bałtyckiej w Gdańsku.

Pozdrawiam i serdecznie wszystkich chętnych zapraszam ;-)

Koncerto....

Witam.Jak wczesniej napisalem, koncert LIGHT OF LOVE odbędzie się w Operze Bałtyckiej 9 kwietnia (poniedziałek wielkanocny) o godzinie 17:00.Zapraszamy gorąco!!!Rezerwację biletów można dokonywać na stronie www.operabaltycka.pl CZEKAMY NA WAS!!!

link

Zapraszam ...... http://kultura.trojmiasto.pl/info_spektakle.phtml?id_spektakle=635

Super występy!!!!!!!

Byłam na przedstawieniu w Teatrze Muzycznym w Gdyni - bardzo mi się podobało. Doda Wam energii życiowej. Polecam......

POLECAM GORACO

swietny koncert,ogromna radosc i energia...widzialam u franciszkanow...mozna wyjsc z koncertu i pokochac caly swiat,a o to chyba chodzi no nie?p.s.pani Renia wulkan.pozdrawiam mira.

strona:

www.lightoflove.kdm.pl !!!

czad nie czad

Projekt (jak o nim mówią wykonawcy) Błogosławieni okazął siędość ciekawy. Właśnie wróciłe mz przedstawieni z Opery Bałtyckiej. Myślę,ze bardzo zależało muzykom by dobrze wypaść. Nie przeszkodziło im nawet to, że dwoje z muzyków w ten sam dzień chrzcili swoje dziecko. Chwal im za to.
Co do ekspresji. Bardzo mi się podobało, szczególnei żywioł i zaangażowanie Reni. Osobiscie spodobał mi sięgłos solistki w piosence "Happy day".
Uwagi: Musicie być autentyczni. Pomysł na przedstawienie w Operzę nei był najlepszy. Na miękkich krzesłach dobrze się słucha, ale jak tańczyć, a tego chyba oczekiwali wykonawcy? To trochę nieporozumienie. Trzeba się jednak zdecydować czy traktować to przedstawienie jako pokaz bardzo dobrego śpiewu czy jak modlitwę. Ta myśl odbijała się ode mnei przez cały czas. Bez jednoznacznej odpowiedzi.
Na koniec. Uważam, że lepiej jakbyście poszli w tę mniej religijną interpretację swoich utworów. Wtedy będziecie bardziej autentyczni. Choć sam jestem zaangażowanym katolikiem, to jednak myslę, żeby w pełni zaprosić innych do uwielbiania Boga trzeba być AUTENTYCZNYM świadectwem.
Rozwijajcie się...

brak autentyzmu

koncert porywający profesjonalnym brzmieniem muzycznym i ogromną ekspresją, szkoda tylko, że zupełnie brak mu autentyzmu, nie można nazwać go nawet koncertem muzyki gospel nie wyraża sobą żadnej modlitewnej treści, brawa za wykonanie, ale standardów gospel trzeba szukać w innych wykonaniach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tradycja nas zamknęła!!!!!!!!

ja polka wychowana w kulturze polskiego katolickiego kościoła,przez swoje dwadziescia lat nigdy nie widywałam młodych ludzi spiewajacych po polsku(co podkreslam),w taki radosny sposób.Oczywiscie jestem fanka gospel i czesto ogladam koncerty ,ale zawsze w wykonaniu czarnych amerykanów.Dlatego niektórym z was może sie wydawac nieautentyczne modlic sie po polsku w taki radosny sposób,bo nigdy tego tak nie robiliscie....!!!!!!!!taka modlitwa po prostu polakowi jest niewygodna...jak widac na załaczonych nizej opiniach.dziekuje wam light of love za koncert.

do koko

Muszę Cię zdziwić koko. Właśnie ja często modlę się po polsku dynamiczną i religijną muzyką. Moja krytyka ,a właściwie uwagi i zachęty, dotyczyły nei formy, ale istoty gospel.

do koko

jeśli ktokolwiek myśli, że występ zespołu light of love był autentyczny, to znaczy, że chyba niezupełnie rozumie istotę muzyki gospel. widziałam różne wykonania muzyki gospel także wśród polaków i nie było w nich tego udawania, które pojawiło się w koncercie aktorów teatru muzycznego. trzeba zdać sobie sprawę, że to przecież właśnie aktorzy, którzy tylko czerpią inspirację z tego rodzaju muzyki, nie odwzorowują jej wiernie, ale wybierają elementy. to nie była modlitwa!!!! to kolejny przykład sztuki teatralnej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

enigma

Czlowieku kimkolwiek jestes, nie patrz przez pryzmat aktorstwa na tych ludzi!Nie wolno wydawac Ci takich sadow skoro nie masz pewnosci co do wlasnych odczuc tych ludzi. tak samo moge napisac ze jestes czlowiekiem i malej wierze skoro wydajesz osady o uczucicah innych osob.Nadmienie, skoro sie modlisz przez muzyke to napisz prosze gdzie mozna Cie uslyszec lub zobaczyc z checia sie pojawie i porozmawiam.
Dziekuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

do karola

to nie jest wydawanie osądów o wierze i uczuciach innych ludzi, to jest tylko autentyczny fakt, iż występ tego zespołu nie płynął z potrzeby serca, ale był tylko zaprezentowaniem inspiracji czerpanych z tego rodzaju muzyki
trudno doszukiwać się przeżywania tych słów jeśli wszyscy aktorzy sztucznie się uśmiechają i skaczą na scenie, to nie należy do standardów gospel
trudno też dopatrywać się uczucia w zespole stworzonym przez profesjonalistów, nie oznacza to bynajmniej, że nie mogą oni stworzyć grupy, ale wniosek narzuca się sam - zespół powstał dla zysku, czyli inaczej mówiąc dla przedstawiania kolejnych przedstawień inspirowanych tą muzyką, nie neguję oczywiście istnienia fascynacji tym stylem, ale oczywiście do prawdziwego gospel długa droga
jako ciekawostkę można podać, iż na 10. międzynarodowym festiwalu muzyki gospel w koncercie chórów zespół z teatru muzycznego również brał udział, ale o dziwo jedyną nagrodą było przyznanie wyróżnienia za najlepsze, najbardziej profesjonalne wykonanie; jurorami były osobami śpiewające w chórach gospel w normalnym życiu, zajmujące się tą muzyką od lat, również dyrygenci; jeśli nawet profesjonaliści wypowiedzieli się, iż występ zespołu był nieszczery nie trzeba już nic dodawać
pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ojojoj enigmo

twoja zazdrosc i nadmierne rozpisywanie sie i chec udowodnienia jaki to ten koncert był profesjonalny,a nie wychodzacy z potrzeby serca rozsmieszaja mnie....hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.miej nadzieje ze ciebie tak nigdy nikt nie osadzi......bo twoje osady cie po prostu zamykaja na ludzi.skoro ty sie w ten sposób nie modlisz,to juz nikt tak nie moze???a poza tym mnie nie interesuje istota gospel,tyklko jestem zwykłym człowekiem,który chce sie bawic modlitwa...i własnie bardzo dobrze sie bawiłam!!!!hahahaha

.......

niech kazdy zacznie od siebie,potem oceniajcie innych. milego Wam zazdrosnicy.

jeszcze raz

dla wyjaśnienia - ja nie jestem enigma, tylko "widz i słuchacz"
Gdzie siedziałeś "enigma", bo ja z przodu. A może to ty nie chciałeś tańczyć jak ci zagrali. :)
Moje zdanie jest takie: koncert gospel w tym wykonaniu to tak jakby ktoś śpiewał ojcze nasz i najważniejsze dla niego było wykonanie (może harmonia czy zawijasy jazzowe), a nie treść. Ciągłe zachęty ze strony, bardzo sympatycznej, Reni prowadziły do chyba zespół do frustracji, bo jak mi się wydaje chcieli zrobić "czad", a tu przyszła widownia, która słucha.

do koko: muzyka była na poziomie profesjonalnym to to jest bardzo ważne i dla tych co chcieli posłuchać czegoś nowego, po polsku, w stylu gospel to było bardzo dobre. Dla mnie to było nieprzekonywujące by wchodzić w to głęboko modlitwą. A za mało luźne by się po prostu bawić słowem i muzyką z zespołem.

tu Renia

dziekuje za wszystkie opinie......sznuje je bardzo.dla wyjasnienia chce powiedziec ze ja nie potrafie udawac ze kocham Boga robie to na swoj sposob taki jaki widzieliscie,lesli komus to nie odpowiada trudno niech sie modli jak on potrafi.....ja tak chwale pana,a najglupsza glupota byloby udawanie milosci do Jezusa czyz nie?Ja kocham Boga i nie wstydze sie tego ze glosno o tym Mowie....niech On sam wszystkim nam blogoslawi-Pozdrawiam wszystkich i zycze kazdemu siebie,takiego prawdziwego,ktory po swojemu i tak jak potrafi chwali Najwyzszego>
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

popieram

dlaczego niektorzy przychodza na koncert gospel i traktuja to jako kolejna rzecz do oceny,jesli ci sie nie podobali ludzie to jak sie zachowuja trzeba bylo zamknac oczy i przezywac po swojemu modlitwe,czy oddalas sie na chwile w rozmowe z Bogiem,czy tylko zapisywalas w glowie bledy i wady jakie mozna wytknac.......to powinna byc radosc,ze sa ludzie ktorzy cos takiego robia,ze moga inni zobaczyc radujaca sie grupe ludzi.....ps.aktorzy to tez ludzie to tylko ich zawod,a prywatnie sa tacy jak ty.placza,smieja sie i kochaja....jesli ktos glosno w dzisiejszej dobie Mowi o Bogu dobrze i chwali go nie wazne jak po prostu po swojemu to chwala mu.....dziekuje LIGHT OF LOVE nie przejmujcie sie,robcie swoje

koncert

zgadzam się z "widz i słuchacz", koncert był zupełnie nieprzekonujący, a jeżeli ktokolwiek myśli, że to była modlitwa (łącznie z samymi aktorami) to jest to chyba jakaś pomyłka. tylko osoba, która po raz pierwszy miała do czynienia z tym rodzajem muzyki potrafi powiedzieć, że to płynęło z serca, przecież to od razu widać, że aktorzy chcą zrobić szoł, by ludziom się podobało. przecież to, że melodia wpada w ucho (jak w przypadku utworów głównie komercyjnych) nie oznacza, że jest wartościowa. Zapraszam do obejrzenia koncertu gospel w normalnym wykonaniu, tam przynajmniej jest to szczere i mimo że w wielu przypadkach nie porywa do śpiewu czy też tańca, jest pewność, że nikt nikogo nie oszukuje. czasem po prostu trochę żal patrzeć jak aktorzy z teatru skaczą i wykonują inne niewłaściwe tutaj akrobacje, byle tylko koncert był bardziej przyswajalny dla zwykłego człowieka. gdzie tu szukać warunków do modlitwy, jeśli całe przedstawienie jest przepełnione komercją? nawet na występie w kościele ojców franciszkanów trudno było dostrzec ducha tej muzyki, co prawda pojawiło się miłe zaskoczenie żywiołowym wykonaniem, jednak bardzo szybko minęło w poczuciu nieprawdy, co jeszcze raz uświadamia człowieka, że to przecież tylko fikcyjny występ aktorski
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

oburzające wypowiedzi

jestem wstrząśnięta opiniami jakie zostały tu zamieszczone; jak można oceniać to czy ktoś przeżywa "autentycznie" czy nie?!?; każdy człowiek ma indywidualny sposób odczuwania i przeżywania modlitwy i wiary; nie nalezy krytykować nikogo za to w jaki sposób to okazuje; jeśli śpiewamy, i na dodatek dobrze nam to wychodzi to jeszcze lepiej; staramy się chwalić Boga w taki sposób w jaki najlepiej umiemy, a to, że jesteśmy aktorami nie ma nic do naszego postrzegania wiary i prawdy jaka z nas płynie!; nie rozumiem w czym problem.... chyba w tym,że jestesmy zbyt dobrzy i za bardzo pokazujemy jakie szczęście nas przepełnia kiedy śpiewamy gospel .... i jeszcze jedna BARDZO ważna sprawa; jestem w chórze od niedawna, ale znam jego początki; otóż został on stworzony NIE na potrzeby Teatru i zarabiania pieniędzy ale z własnej inicjatywy grupy przyjaciół, którzy chcieli w ten sposób wyrazić swoją radość, serce i duszę!!! koncert w ogóle nie był brany jako repertuar Teatru Muzycznego, dopiero kiedy Pan dyrektor zobaczył go i zachwycił się postanowił włączyć go do repertuaru; więc nie mówcie mi tu o chęci zysku i braku autentyczności i innych bzdurach!!! Chór powstał z zupełnie innych pobudek; nie jesteśmy grupą zebraną przypadkowo; chcemy nieść modlitwę i radość i będziemy; czy się to komuś podoba czy nie!! serdeczne ucałowania i przekaz miłości ślę wszystkim zawistnym i niespełnionym......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj Pani Enigmo...

Mam wrażenie że Pani Enigma jest bardzo zazdrosna i niespełniona...Skoro była na koncercie u Franciszkanów i wyszła stamtąd niezadowolona to po co przychodziła do Opery?Czyżby tylko po to żeby krytykować i oceniać czyjąś wiarę?Oj nieładnie nieładnie Pani Tajemnico.Robi Pani nam wielką przykrość i jest Pani bardzo niesprawiedliwa....i na dodatek ukrywa się pod dziwnym pseudonimemJakim prawem wydaje Pani takie osądy ,za kogo się Pani uważa?Za Boga?!!!!!Tylko on wie i sądzi co mamy w sercach...Proszę się otrząsnąć i wyjść z tego zakłamania.

do Enigmy

*po pierwsze:
dobry śpiew, energia, podskoki, taniec, show i radość nie wykluczają modlitwy i odwrotnie.
*po drugie:
dlaczego muzyka, która wpada w ucho miałaby być mniej wartościowa? ważne jest przesłanie i tekst, dobra muzyka tylko pomaga.
*po trzecie:
co to znaczy "normalne wykonanie gospel"??? widziałam przeróżne wersje i koncerty muzyki gospel i nie rozumiem rozróżnienia na normalne i nienormalne, każde jest indywidualne, oryginalne i piękne i żadnego nie odważyłabym się nazwać oszustwem....
*po czwarte:
co to ma za znaczenie czy ktoś jest mechanikeim, piekarzem, dentystą czy aktorem?? każdy czuje i rozumie modlitwę na swój własny sposób.
*po piąte:
mogłabyś się podpisać, tchórzu, skoro masz odwagę tak niesprawiedliwie krytykować i oceniać uczucia innych ludzi.

piękny koncert.Dziękuje wszystkim którzy przyczynili sie do jego powstania , dzieki wam odczulam w jaki sposób można przeżywać modlitwe. Poprzez muzykę odczułam jej moc i energie płynącą od LIGHT OF LOVE. Przykro mi jednak że są osoby które potrafią oceniać i krytykować,a najtrudniej im spojrzeć w głąb samego siebie. Otwórzcie się troche na tą moc, a poczujecie ile w niej dobra.

w glowie mi sie nie miesci.

nie rozumiem jak mozna oceniac czyjas wiare,to jest jakas bzdura.pani enigmo i widzu i sluchaczu, czy w kosciele tez oceniasz kto w jaki sposob sie modli? i wtedy stwierdzasz: ta osoba jest autentyczna a ta z kolei nie jest autentyczna? skad mozesz wiedziec co jest wewnatrz czlowieka,co czuje.bardzo to boli co piszecie,ale coz zazdrosc ludzka nie zna granic.

LIGHT OF LOVE ,CUDNIE!!!!!!!!

wszytkie opinie negatywne na temat koncertu LIGHT OF LOVE mnie przerazaja.ludzie czy Wam odbilo? jedna jedyna osoba wie kto kocha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NASZ BÓG WIE!!!!!!!!!!!!sa tu jakies opinie dotyczace festiwalu gospel.jestem pewna ze nikt nie ocenil tego choru na podstawie wiary,byly tam mlodse chory wiekowe ,wiec wszytsko jasne,nagrode sie daje mlodszemu ,bo tak wypada.a LIGHT OF LOVE to profesjonalisci (TGD,KIRK FRANKLIN itd..tak samo),a na dodatek cudownie nam przekazjua swoja radosc,i to jak mocno kochaja!!!!!!!!!!!!!!!!czego chciec wiecej,tego nam potrzeba, milosci.nie pograzajcie siebie samych jakies enigmy i widzowie.

'Gospel to nie tylko muzyka, Gospel to styl życia!

Na ten koncert czekałam długo, sama śpiewam w chórze Gospel. Głosy śpiewających- świetne, energia, wielkie słowa........OK. Ale Gospel to nie tylko śpiew, happy-clappy czy 'impreza' jak to nazwała conductorka chóru 'Light of Love'... Bardziej nastawione na show niż modlitwę, ale koncert piękny jeśli poczuło się prawdziwego Ducha Gospel... Pozdrowienia dla młodej mamusi (rude kręcone włoski) ;)
Pozdrawiam chór.

wróćcie

reaktywujcie się! dajcie jakiś koncert! potrzebujemy Was!

powrót!!!!

ja niestety muzykę Light of love znam tyko z nagrań... nigdy nie mogłam być na żywo i przeżywać z nimi! ale doczekałam się! Błogosławieni wracają! 30 i 31 marca w TM w Gdyni!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

HURRA:-)

Bardzo się cieszę że wracacie:D Nie mogę się już doczekać:)

Za dużo tu egzaltacji i emocji...

a ciekawe dlaczego mówiąc o modlitwie i pani Katarzyna nazwała internautkę

"tchórzem"- widać, że emocje pozytywne jak i negatywne są u pani

niestabilne...

jeśli już oburza się pani na sprawy związane z czyimś ocenianiem wiary i

modlitwy, to proszę pamiętać, że Jezus upominał zawsze W DUCHU MIŁOŚCI,

nawet tych, którzy o wiele ostrzej wyrażali swoje poglądy....

Dużo egzaltacji, uniesień, brak tolerancji....

Wszyscy tacy wierzący a tacy zacietrzewieni......, trochę śmiać mi się chce z tych opinii,

oby na co dzień, w tramwaju np. ludzie wierzący musieli tyle "wiary" ile tutaj...!!!!!

A propos tchórza...

Jeśli ktoś boi się pokazać swoje prawdziwe imię krytykując zespół z taką zaciekłością to jest tchórzem, inaczej się nie da tego określić, wiec w czym problem? To nie jest obraza ani brak miłości". A propos ducha miłości: Jezus był ostrzejszy - "Plemię żmijowe" itd. Po za tym co do autentyczności modlitwy - "Nie sądźcie byście nie byli sądzeni"

byłam wczoraj i jestem pod wielkim wrażeniem..tak jak i poprzednicy..
naklaskałam się, poczulam ta swietna energie, az chce sie zyc! to cudowne ,ze mozna w taki piekny sposob chwalic Pana! jestem zauroczona! i uwielbiam pania Renie :) wystep wzbudzil we mnie wielkie emocje, nie moglam zasnac i dlugo myslalam nad przekazem piesni.. dziekuje za te emocje!! ja chce jeszcze raz!!

Byłam dzisiaj - jestem pod wielkim wrażeniem energii płynącej ze sceny.Ten żywiołowo wykonany koncert dał mi tyle pozytywnych emocji,że z chęcią wzięłabym jeszcze raz udział w tak energetyzującym spektaklu. Gratuluję aktorom!

Rewelacja!!!

nie potrafię opisać tego, co człowiek przeżywa w trakcie tego koncertu. Coś niesamowitego...Przychodzisz strudzony po całym dniu pracy, siedzisz, oglądasz a tu nagle muzyka porywa Cię do tańca i zapominasz o wszystkim. Nie myślisz o tym, że to jest teatr, że nie wypada. Nie da się tego powstrzymać. I dobrze:) Nie wiedziałam, ze muzyka może aż tak wpłynąć na człowieka. Również nie miałam pojęcia, że ręce mogą tak boleć;)
Dziękuję Reni za to, że coś tak cudownego stworzyła, i aktorom,a w tym wypadku po prostu ludziom, którzy śpiewali niesamowicie. Słychać było w Waszych głosach wzruszenie i moc! To samo przekazaliście nam! Nic więcej nie pozostaje mi napisać tylko DZIĘKUJĘ!
Mam nadzieję, ze Dyrektor jeszcze nie raz wstawi w repertuarze ten spektakl?koncert? Nie ważne! Ważne, zeby było!:)

Dziękuję

zgadzam się z poprzednikami.. ja również nie potrafię dobrać odpowiednich słów, żeby wyrazić to co czułam podczas koncertu i to co czuję teraz! Niesamowity zastrzyk energii, radości i miłości... ludzie pokazujmy to na ulicach, że potrafimy być tacy! :) dziękuję wszystkim wykonawcom, dziękuję Reni dzięki, której powstał ten piękny koncert... Pamiętajcie, że to są zwykli ludzie.. jak każdy z nas i byli tam sobą.. przekazywali nam swoje prawdziwe emocje i uczucia. Każdy przeżywał na swój sposób i każdy sposób był piękny. DZIĘKUJĘ! I mam nadzieję, że jeszcze nie raz będziemy mogli wspólnie chwalić Pana...

POWRÓT

Bardzo chciałabym, aby ten fantastyczny chór powrócił... Miło byłoby, gdyby występ pojawił się chociaż raz w sezonie w Muzycznym! Przecież tak wielu ludzi tego potrzebuje, przecież wszyscy wychodzą z tej zbiorowej modlitwy zachwyceni.... panie Korwinie, prosimy o powrót!

fajny koncert

Byłam na Błogosławionych przed wielu laty, ponieważ koleżanka miała bilety. Na początku kręciłam nosem, no bo nie jestem żadnym moherowym beretem, a moja droga do boga jest długa i kręta, więc po co mi koncert pieśni religijnych? Nawet do kościoła nie chadzam. Jednakże poszłyśmy i muszę powiedzieć, że muzyka na bardzo wysokim poziomie, aż sama zaczęłam przebierać nogami i śpiewać. Niesamowite, ale mam chęć teraz po latach pójść drugi raz, tym razem już z podchowanymi dziećmi.

Cyrk

To, co wczoraj działo się przed i w trakcie koncertu, to jakiś nędzny cyrk. Panie z "obsługi widza" chyba powinny się poważnie nad sobą zastanowić. Totalna dezorganizacja. Sznur ludzi do kasy po odbiór wejściówek. Druga kasa pusta. No absurd jakiś. Koncert zaczął się pomimo tego, że przed kasą wciąż stał tłumek po odbiór biletów. Potem przepychanki na sali, zakłócanie innym koncertu. Niesmak i to duży. Choć koncert sam w sobie oczywiście bardzo ładny. Wielkie ukłony dla wykonawców. Za to pozostały personel...

i ja

w pełni zgadzam się z przedmówcą. Sam stałem w tej kolejce - co to było? Jak można zrobić dwie kasy i cały ruch przerzucić to jednej. Dlaczego nikt nie opóźnił koncertu? Przecież spora część - ponad 20 osób, widowni stała w kolejce!

Inne tematy z forum

Zemsta nietoperza (27 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zemsta nietoperza . "Zemsta nietoperza" Fundacja KULTURA.TERAZ! planuje...

Anatomia Ciszy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Anatomia Ciszy . Spektakl "Anatomia ciszy" to głęboka eksploracja...

Stosunki na szczycie (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . "Stosunki na szczycie" Edwarda Taylora zaczynają...