Bojano? Chwaszczyno? Sopot?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
hi :) co sądzicie na temat wesela w dworku kaszubskim 'magnat' w bojanie lub w nowej 'wanodze' w chwaszczynie? a może 'oleńka' w tuchomiu? czy watro interesować się tymi lokalami? myślimy też o 'hipodromie' w sopocie. czytałam już wątek na temat tej restauracji, ale będę wdzięczna za opinie na jej temat :) napiszcie coś, bo mimo że ślub dopiero za rok, ale wybór lokalu zaczyna nas chyba po woli przerastać :/ z góry bardzo dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bojano? Chwaszczyno? Sopot?

Powiem Ci tak musisz sama pojechać na te sale które Ci sie podobają, sama muisz ocenić co ci się podoba a co nie..ja mam na przykład w Oleńce na tej duzej sali w przyszłym roku w sierpniu, nam się spodobała...ponadto nie mają drogiej ceny za menu a jest tego jedzonka sporo...więc tam polecam..
pozdrowionka..

Dziękuję :) wiem, muszę sama zobaczyć. watro jednak pytać o opinie, bo różne ludzie mają doświadczenia :) pozdrownienia

pewnei że warto pytać..bo kto pyta nei błądzi...życzę Ci owocnych poszukiwań tego wspaniałego miejsca na tak ważny w życiu dzień...
na kiedy planujecie ślub??
pozdrowionka...

dzięki bardzo :D ślub planujemy w lipcu 2006 i mam nadzieję, że będzie wspaniały :) Tobie życzę tego samego :))

My juz za miesiac bedziemy sie bawili w Bojanie. Mam nadzieje,ze bedzie fajnie. Cena za osobe ok, tylko noclegi drogie, a mamy sporo ludkow do ulozenia. Jednak opinie wyraze dopiero po 10-tym. Powodzenia

życzę powodzenia :) i cicho liczę na jakieś info jak było. pozdrawiam :)

Polecam Kaszubską Strzechę w Goreczynie koło Kartuz.
Jest to kaszubski dworek z tanimi noclegami nad prywatnym jeziorkiem.
Bede tam miała wesele w przyszlym roku.
Pozdrawiam

Nowa Wanoga, obecnie Orchidea, cieszy się bardzo dobrą opinią. Córka znajomej miała tam wesele w czerwcu, i podobno spisali się na medal. Ale z tego co wiem, to tam terminy zaklepuje się na minimum rok z góry, a w chodliwych miesiącach pewnie jeszcze szybciej.

Cześć, jestem z zespołu muz.

Grywaliśmy w Wanodze/Orchidei i w Bojanie.

Z naszego punktu widzenia (tzn, nie zakłóconego emocjami 'najważniejszego dnia w życiu'):

- W Bojanie więcej grać nie będziemy, choć wnętrze jest całkiem klimaciarskie. (Klodinka miała tam wesel na wiosnę, graliśmy; opinie były już tu pisane).

- W Wanodze zagramy zawsze i dla każdego, bo... Ta sala, to jedzenie, ta obsługa daje gwarancję, że nawet zrzędzący goście się rozkręcą i będą dobrze bawić.

Więcej na priva.

Mulder

NIE wiem kiedy graliście w Bojanie w MAGNACIE ale uważam że nie macie racji wystawiacie złą opinie ponieważ na stałe pracujecie w knajpie w Chwaszczynie i tylko tą knajpe reklamujecie.Bądzcie obiektywni!!!!!

Masz racje, ludzie z zespołów nie powinni wydawać takich negatywów, bo np. nie dostali tam jedzenia albo mieli spięcie z kierownictwem.
A po za tym widzę że p. Mulder stara się ciągle przypominać (czytaj reklamować) że jest z zespołu.

W Bojanie graliśmy 23.04.2005

Odpowiedź uzasadnię. Podejmę dyskusję, ale nie z cieniem.

Na ponad 20 wesel, które gramy w sezonie, na Wanogę przypada max. 2-3.

Pozdrawiam - Mulder.

PS - Grywamy również tam, gdzie nas proszą, choć sami byśmy tam nie poszli. Gramy dla Młodych, a nie dla kierowników. Nie musimy lubic lokali, żeby lubic Młodych.
Mimo wszystko, są lokale, które pamięta się dłużej niż inne.
Zwłaszcza te negatywne.

Witam czytałam Twoja wypowiedz na temat dawnej Wanogi teraz Orchideii w Chwaszczynie chciałabym sie czegos wiecej dowiedziec bo jestem skołowana tyle tych sal my planujemy na wrzesien 2006 ale jestem w tych tematach swieza i lekko przerazona ze tyle predzej trzeba rezerwowac czy naprawde ta sala jest godna polecenia czekam na jakies rady pozdrawiam Gosia

dzięki wszystkim za informacje. jutro zaczynamy 'kurs' po lokalach. zobaczymy jaki będzie efekt :)

bylam gościem na weselu w Dworku Kaszubskim MAGNAT jestem bardzo zadowolona.sala super ogród do spacerów obsługa miła dbająca o gości a jedzenie super . Naprawde lokal wart polecenia .

Jeśli chciałbyś więcej informacji daj znać a chetnie opowiem bo byłam w paru knajpach na tego typu imprezach więc wiem gdzie i co w trawie piszczy.

JA byłam teraz na weselu w MAGNACIE i naprawdę wart jest polecenia bo nie tylko sala ale i na zewnątrz jest gdzie posiedzieć mają ładne i nie drogie pokoje a jedzenie super obsługa dba o gości.Jedz i zobacz a przekonasz sie sama.Pozdrowionka od gościa

basildon napisał(a):

> hi :) co sądzicie na temat wesela w dworku kaszubskim 'magnat'
> w bojanie lub w nowej 'wanodze' w chwaszczynie? a może 'oleńka'
> w tuchomiu? czy watro interesować się tymi lokalami? myślimy
> też o 'hipodromie' w sopocie. czytałam już wątek na temat tej
> restauracji, ale będę wdzięczna za opinie na jej temat :)
> napiszcie coś, bo mimo że ślub dopiero za rok, ale wybór lokalu
> zaczyna nas chyba po woli przerastać :/ z góry bardzo dziękuję
Witam. Nie wiem nic o Magnacie, w Oleńce salę widziałam jest ok, za to pokoje kiepskie. Natomiast w "Orchidei" w Chwaszczynie miałam swoje wesele w czerwcu. My jesteśmy bardzo zadowoleni, rodzice też, goście zachwyceni. Sala jest super, jedzonko dobre i bardzo dużo, obsługa - pierwsza klasa. Mogę z czystym sumieniem polecić - nie było żadnej wtopy.
Powodzenia ww szukaniu:)

Tak jak obiecalam, pisze po weselu. Mielismy je w Magnacie i suma sumarum bylo ok. Jak dla mnie troche malo jedzenia, ale smak ok. Klimat, obsluga - super. Obok na sali bylo drugie wesele, ale nie przeszkadzalo to ani nam ani gosciom. Poprawiny przeniosły sie przed sale, i tez nikt nie robil z tego problemu.

Lidzia napisał(a):

> Tak jak obiecalam, pisze po weselu. Mielismy je w Magnacie i
> suma sumarum bylo ok. Jak dla mnie troche malo jedzenia, ale
> smak ok. Klimat, obsluga - super. Obok na sali bylo drugie
> wesele, ale nie przeszkadzalo to ani nam ani gosciom. Poprawiny
> przeniosły sie przed sale, i tez nikt nie robil z tego
> problemu.
>
>

Dziekuję za informacje :) Zdecydowaliśmy sie też na Magnata i mamnadzieję, że będzie wspaniale. Jak wyglądała u Ciebie kwestia noclegu? KorzystaliScie z pokoi na miejscu? Jeśli tak, co możesz o nich powiedzieć?

No to fajnie:) Według mnie wybór jest dobry. A w jakim miesiącu macie ślub? Bo tak fajnie wyjsc na zewnątrz jak jest ciepło...potańcować na trawie:) Co do noclegów: my, jako para młoda, pokój dostalismy gratis, a za gości 50zl od osoby, cena nie podlegała negocjacji, niestety. Ale pokoje ok, a goście (a u nas było sporo przyjezdnych) mogli sie zameldowac w pokojach juz w sobote rano i na spokojnie sie wyszykowac lub wyspac po podróży. A ślub tez macie w Bojanie? My mielismy, stad tym bardziej wszystko fajnie sie ulozylo z Magnatem. Pozdrawiam

Lidzia napisał(a):

> No to fajnie:) Według mnie wybór jest dobry. A w jakim miesiącu
> macie ślub? Bo tak fajnie wyjsc na zewnątrz jak jest
> ciepło...potańcować na trawie:) Co do noclegów: my, jako para
> młoda, pokój dostalismy gratis, a za gości 50zl od osoby, cena
> nie podlegała negocjacji, niestety. Ale pokoje ok, a goście (a
> u nas było sporo przyjezdnych) mogli sie zameldowac w pokojach
> juz w sobote rano i na spokojnie sie wyszykowac lub wyspac po
> podróży. A ślub tez macie w Bojanie? My mielismy, stad tym
> bardziej wszystko fajnie sie ulozylo z Magnatem. Pozdrawiam
>
>

Wesele jest w lipcu w przyszłym roku i tak jak napisałaś, liczę na ten ogród w Magnacie ;) Bez względu na porę roku fajnie jest wyjśc na zewnątrz, a w Bojanie ładnie to wygląda . Jeśli chodzi o noclegi, nie wiem czy będziemy potrzebowali więcej niż dwóch, trzech, bo rodzinka z trójmiasta jest, a warto znać opinię tych, co sprawdzili. A ślub będzie w Gdyni, jeszcze nie wiem gdzie, bo nie możemy sie zdecydować. Dziękuje Ci za odpowiedź, pozdrawiam :)

hej:)
my robimy wesele w chwaszczynie w czerwcu i jak narazie wszystko zapowiada sie ok:) pani jest super mila, wszystko pokazuje i nic nie jest dla niej problemem. sala jest bardzo wpozadku, fajnie ustawiona, pokoje bardzo przyzwoite, ogrodek tez sliczny. mam nadzieje, ze za plotami sie troche sytuacja polepszy do czerwca:) mnie sie podoba to, ze to jest sala wybudowana specjalnie na takie okazje, ludzie maja super doswiadczenie i wiedza, czego potrzeba klientom.
jesli chodzi o olenke to bylam przerazona - wszedzie piach do okola ( jako sie w bieli tam nie widzialam ), za plotem kompielisko, ludzie na reczniczkach i lezaczkach, toalety pamietaja chyba jeszcze lata 70, a na glownej sali jest okno gdzie znajduje sie winda, ktora wyjerzdzaja potrawy. nie kumam wogole jak mozna porownywac olenke z orchidea. a jesli chodzi o cene to jest roznica 15zl wiec chyba to juz nie majatek.
pozdr

A ja zdecydowałam się na Dajaka w Koleczkowie , mam nadzieje, że to dobry wybór :)

kotina napisał(a):

> A ja zdecydowałam się na Dajaka w Koleczkowie , mam nadzieje,
> że to dobry wybór :)

I jak w Tym Dajaku?
Jakie ceny i jaki klimat?

Inne tematy z forum

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (8 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...

Zakup bliźniaka (42 odpowiedzi)

Cześć Wszystkim, Planuje przeprowadzenie się do Bojana z Gdyni. Aktualnie mieszkamy w bloku na...