Bolszewia stosuje drakońskie kary za łamanie przepisów o walce z epidemią. 10 tysięcy osób ukarano jednego dnia!

Rekordową liczbę prawie 10 tysięcy osób ukarała w piątek policja za złamanie przepisów o walce z epidemią.
Od początku obowiązywania dekretu siły porządkowe spisały około 71 tys. osób w całym kraju.

Patrole policji i żandarmerii kontrolują, czy obywatele przestrzegają zakazu wychodzenia z domu bez uzasadnionych potrzeb takich, jak praca, zdrowie, zakupy. Za złamanie przepisów dekretu rządu grozi 900 zł kary lub trzy miesiące aresztu.

W piątek kontroli poddano 223 tysiące osób, z których 9888 spisano.

Dotychczas od 11 do 20 marca skontrolowano łącznie 1,6 miliona osób poinformowało Ministerstwo Spraw Wewnętrznych w sobotę.

Tego dnia masowo siły porządkowe kontrolują samochody na głównych drogach i ulicach w Warszawie oraz innych miastach egzekwując zakaz weekendowych wyjazdów. Rząd zakazał tego w najnowszym rozporządzeniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

pisoska policja na postronku trzymanym brudnymi łapami pisoskiego pachołka Andrzeja D. niszczy zdrową tkankę społeczną, by przed wyborami siłom i tupecikiem sterowanym z tylnego fotela przez kaczora wprowadzić poczucie bezradnosci i marazmu!
Protestujmy przeciw pisoskiemu reżimowi liżąc klamki w autobusach i kolejce metroplitalnej!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozsiewacz fekaliów skajajwaj ponownie w akcji.

"Patrole policji i żandarmerii kontrolują, czy obywatele przestrzegają zakazu wychodzenia z domu bez uzasadnionych potrzeb takich, jak praca, zdrowie, zakupy. Za złamanie przepisów dekretu rządu grozi 900 zł kary lub trzy miesiące aresztu."

Nie wiedziałem że w Polsce obowiązuje zakaz wychodzenia z domu "bez uzasadnionych potrzeb takich, jak praca, zdrowie, zakupy". Słyszałem jedynie o zaleceniach żeby przebywanie poza domem ograniczyć do niezbędnego minimum. Przytoczysz treść przepisów zakazujących w chwili obecnej wychodzenia z domu na podstawie których można zostać za to ukaranym mandatem?

"Tego dnia masowo siły porządkowe kontrolują samochody na głównych drogach i ulicach w Warszawie oraz innych miastach egzekwując zakaz weekendowych wyjazdów. Rząd zakazał tego w najnowszym rozporządzeniu."

Ponownie poproszę o przytoczenie rozporządzenia w którym rząd nakłada na obywateli zakaz przemieszczania się i jak to ładnie ująłeś zakaz weekendowych wyjazdów.

Od siebie dodam że byłem dziś pobiegać i mijałem się z radiowozem. Policjanci nawet nie popatrzyli w moją stronę, nie mówiąc o tym żeby chcieli mnie legitymować czy karać mnie mandatem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Minister zdrowia mówi: możemy mieć niedługo w Polsce kilkanaście tysięcy zakażeń.
Premier na to: w maju odbędą sie wybory.
Zupełnie serio: należy badać takich polityków psychiatrycznie. Te wypowiedzi z punktu widzenia normalnego, zdrowego psychiznie człowieka są nie do obrony.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sam się zbadaj. Młotkiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

,,Policjanci nawet nie popatrzyli w moją stronę'' a było na co?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zobaczyli i się przestraszyli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Zobaczyli i się przestraszyli."

Kolejny jakże merytoryczny komentarz. Brawo ty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

za chwilę dostanie do komentowania przekaz o samolotach dużych co 400 ton biorą a przywożą 80 ton i hłehłehłe bolszewicy,hłehłehłe...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te, kaszanka, tylko 400 ton ? Tam było sto milionów ton. Tak przynajmniej telewizja reżimowa podała.
Kur*a, naprawdę teraz aż przysiadłem.
Tyle tego sprzętu !

Będziemy się teraz kąpać w maseczkach.
Będziemy ich używać do wszystkiego.
Będziemy pakować se kanapki do roboty w te maseczki.
Będziemy się nimi wycierać i podcierać.

Hurra ! Jesteśmy uratowani !
Nasz kochany Rząd przywiózł nam jednym samolotem sto milionów ton maseczek !

Dobrze, ze Partia tak o nas dba.
I jeszcze nasz ukochany przywódca Kaczyński Jaroslaw, co to nawet sam nie założy maseczki i zadba by na służbowych zgromadzeniach pod pomnikiem nikt ich nie używał , aby ich więcej dla Polaków zostało.

https://youtu.be/-uHvHIPeS2o
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy okazji maseczek i ich obowiązku zakładania. Co się stanie gdy ten nakaz się skończy ? Jak sobie poradzi Krzyż ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

sr*k, rozsiewaczu fekaliów, jak twój jakże światły i merytoryczny komentarz ma się do skądinąd rzecz biorąc kompletnie d**ilnego tematu wątku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Po zakonczeniu pandemii u niego nic sie nie zmieni. Wprowadzenie obostrzen tez nic nie zmienilo.
Po prostu zawsze siedzi w domu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie siedzi w domu. Biega. Przestraszył nawet tym policjantów, o czym nam z radością napisał. Uwaga o maseczkach ochronnych w temacie kar za wykroczenia w czasie epidemii, jest chyba " w temacie". Doprawdy, Krzyż już się czepia na siłę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak mniej więcej mogło by to wyglądać, https://www.youtube.com/watch?v=oYpPxFyyyjY
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...